X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gravida - Płock
Odpowiedz

Gravida - Płock

Oceń ten wątek:
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 9 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka89 wrote:
    Hej dziewczyny. Jutro mam szczepienie limfocytami a dziś dostałam krwawienia. Nie jest mocno obfite ale napływa takimi falami. Leżę cały czas w łóżku. Zarodek nie wypłynął ale boję się żeby nie było to poronienie ☹️

Masz coś na uspokojenie? W takich sytuacjach niektórzy lekarze przepisują relanium bo patrząc po Twoich wpisach.... przełom ciśnieniowy ze stresu itp..... ? Ja przy kazdym krwawieniu w ciazy mialam za zadanie wziac relanium 2-3dni zeby sie wyciszyc. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :-*

• Tośka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam relanium ale pije melisę. Czy Twoje to było krawienie czy plamienie bo to różnica . No mam zapewnioną huśtawkę emocjonalną i to straszną.

Pierwszy udany w 6 tyg poronienie
    Dwa kolejne nie udane
    4 coś drgnęło beta ale minimalna
    Zalecenie badań (histeroskopia)
    Lekko podwyższony poziom komórek NK
    Budowa macicy ok brak stanów zapalnych
    5 transfer uprzedzony wlewem z accofilu
    12 dni po transferze beta 809
    14 dni po t. 1980
    15.dpt. krew i wszystko wpłynęło
    16 dpt. 551
    badania
    Miałam robione z krwi Leiden
    Nie wykryto wariantu patogennego C.1601G>A (mutacja Leiden , inna numeracja C.1691G>A )
    W obu allelach genu czynnika V krzepnięcia krwi
    (Brak obciążenia genetycznego)
    6 transfer wlew z accofilu
    27 luty beta 332
    2 marzec 720 (plamienie rano) (wieczorem pogotowie z przełomem cisnieniowym ze stresu)
    3 marzec beta 900
    4 marzec wieczorem beta 908.6 ( od 17 krwawienie żywa krwią do godziny 20 )
    6 marzec beta dużo spadkowa , stwierdzenie poronienia, wypis do domu.

11.04 nadejście @ i działamy dalej !

25 kwietnia wlew z accofilu

27 transfer 1 ❄4AA

09.05. Beta 149.1
    12.05 Beta 442.2
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka89 wrote:
    Mam relanium ale pije melisę. Czy Twoje to było krawienie czy plamienie bo to różnica . No mam zapewnioną huśtawkę emocjonalną i to straszną.

Melisa to takie bardziej placebo. Wiem bo pije od Dziecka i obecnie codziennie ale przed snem i to by było tyle. Takich silnych stanów nerwowych... no ona nie da rady.....
    Co do moich krwawien/plamień, ja miałam do 17tc brunatno czerwone z przerwami. Nawet jak poroniłam jeden zarodek to miałam taki sam kolor tylko gruchło ze mnie tego więcej.

• Nadziejka1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka a może warto napisać do docenta, ciekawe czy w takiej sytuację dalej te doszczepienie rekomenduje.
    Kurcze, ciekawe skąd te krwawienie… współczuję Ci tego stresu 😔

• Tośka89 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do docenta ale niestety nie odpisał. Do Łodzi mam kazał drogi i dosłownie niedługo muszę wyjeżdżać . Krwawienia nie mam już wcale. Wszystko się ustopowało. Umówiłam się na jutro do H na kontrol żeby sprawdził czy wszystko jest ok. Cały czas nie mam apetytu i takie jakby delikatne mdłości mam jak do tej pory ale nie wiem czy spowodowane ciąża czy teraz tym całym wydarzeniem. Jak wrócę z Łodzi wezmę relanium i już będę stosować żeby się wyciszyć. Trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny żebym nie wylądowała przez to w wariatkowie.

Pierwszy udany w 6 tyg poronienie
    Dwa kolejne nie udane
    4 coś drgnęło beta ale minimalna
    Zalecenie badań (histeroskopia)
    Lekko podwyższony poziom komórek NK
    Budowa macicy ok brak stanów zapalnych
    5 transfer uprzedzony wlewem z accofilu
    12 dni po transferze beta 809
    14 dni po t. 1980
    15.dpt. krew i wszystko wpłynęło
    16 dpt. 551
    badania
    Miałam robione z krwi Leiden
    Nie wykryto wariantu patogennego C.1601G>A (mutacja Leiden , inna numeracja C.1691G>A )
    W obu allelach genu czynnika V krzepnięcia krwi
    (Brak obciążenia genetycznego)
    6 transfer wlew z accofilu
    27 luty beta 332
    2 marzec 720 (plamienie rano) (wieczorem pogotowie z przełomem cisnieniowym ze stresu)
    3 marzec beta 900
    4 marzec wieczorem beta 908.6 ( od 17 krwawienie żywa krwią do godziny 20 )
    6 marzec beta dużo spadkowa , stwierdzenie poronienia, wypis do domu.

11.04 nadejście @ i działamy dalej !

25 kwietnia wlew z accofilu

27 transfer 1 ❄4AA

09.05. Beta 149.1
    12.05 Beta 442.2
‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ