Gyncentrum Bielsko Biała
-
WIADOMOŚĆ
-
Esti wrote:Czy to dziś jest ten dzień? Będzie dzwonić embriolog?
Esti lubi tę wiadomość
-
Ale super 😄
No to byle do jutra i oby przybyło blastek. Kciuki wielkie.
Kurczę widzisz, ja nie wiedziałam, że embriolog może codziennie dzwonić 😂 do mnie dzwoniła tylko na drugi dzień i na piąty.Totallyburntout lubi tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Esti wrote:Ale super 😄
Kurczę widzisz, ja nie wiedziałam, że embriolog może codziennie dzwonić 😂 do mnie dzwoniła tylko na drugi dzień i na piąty. -
Esti wrote:Ale super 😄
Kurczę widzisz, ja nie wiedziałam, że embriolog może codziennie dzwonić 😂 do mnie dzwoniła tylko na drugi dzień i na piąty.Kasiek.28, Atika, Esti lubią tę wiadomość
-
Totallyburntout wrote:Tak jak obiecałam - daję znać finalnie mamy 5 blastek:)
Rewelacyjna informacja! 😍Totallyburntout lubi tę wiadomość
♀️ 29
♂️ 34
Ciąże:
styczeń 2018 💔
maj 2018 💔
sierpień 2019 💔
kariotyp ♂️ - 🆗
kariotyp ♀️ - translokacja wz. zr. 13 i 16
AMH - 6,08 ng/ml
2023 - decyzja o IVF
Czerwiec 2023 - ciąża naturalna
beta-HCG:
6.06 - 1063
9.06 - 4424
12.06 - 12159
15.06 - 2.8mm i mamy ❤️ -
Totallyburntout wrote:Tak jak obiecałam - daję znać finalnie mamy 5 blastek:)
Idzie gładziutko, byle tak dalej 👌💪💪💪Totallyburntout lubi tę wiadomość
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
Totallyburntout wrote:Tak jak obiecałam - daję znać finalnie mamy 5 blastek:)2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
Hej,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z gyncentrum w Bielsku (2 cykl) i zastanawiam się ile czasu u Was upłynęło od pierwszej wizyty do przystąpienia do in vitro? Trochę się obawiam, że to się będzie ciągnąć w nieskończoność.endometrioza
03.2021 ciąża naturalna - 💔 10 tyg.
15.04.2023 (11dpo) beta hcg - 59,5
17.04.2023 (13dpo) beta hcg - 208,2
ciąża naturalna -
malakejti wrote:Hej,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z gyncentrum w Bielsku (2 cykl) i zastanawiam się ile czasu u Was upłynęło od pierwszej wizyty do przystąpienia do in vitro? Trochę się obawiam, że to się będzie ciągnąć w nieskończoność.kociamama lubi tę wiadomość
-
malakejti wrote:Hej,
Dopiero zaczynam swoją przygodę z gyncentrum w Bielsku (2 cykl) i zastanawiam się ile czasu u Was upłynęło od pierwszej wizyty do przystąpienia do in vitro? Trochę się obawiam, że to się będzie ciągnąć w nieskończoność.
Od nowego cyklu brałam leki także szybciutko.
Totallyburntout wrote:Dzień dobry, jeszcze czekamy jak u Was?
Długo was trzymają! Ja po tygodniu miałam wynik. Ale u nas była tylko jedna blastka do badania.
Mam nadzieję, że będą wyniki niedługo.
Może dzwon tam codziennie i pytaj 😂
Kurde wpadkę zaliczyliśmy w cyklu po stymulacji. Czekam na wizytę. Martwię się bo mam wielkie przyrosty bety. Także zobaczymy co będzie, może być ok może nie. Czas pokaże. Zafundowałam sobie przypadkiem tyle stresu! Już nie chciałam naturalnie zachodzić, ale teraz muszę wierzyć, że tym razem niespodzianka od losu będzie szczęśliwa 😄
kociamama, Totallyburntout lubią tę wiadomość
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
Totallyburntout wrote:Cześć, ja jeszcze czekam na wyniki badań genetycznych, jak wszystko będzie ok to liczę na pierwszy transfer w maju. U nas od decyzji, przez stymulację do punkcji to było krótko, kilka tygodni. Teraz 3-4 tygodnie czekamy na wyniki, jak zadzwonią to będę wiedziała co dalej a u Was ile trwał pierwszy cykl, a ile trwa aktualny?
U mnie cykle jak w zegarku 27 dni, zakładam że ten też taki będzie. Poprzedni i ten na ovitrell i duphastonie. Na pierwszej wizycie byłam już tak naprawdę po masie badań, więc nic nie mieliśmy zlecone poza genetykiem i urologiem.
Dzisiaj się podlamalam, bo genetyk zleciła mi badanie za 5k, gdzie na wynik sie czeka ponad 3 miesiące.endometrioza
ciąża naturalna -
malakejti wrote:Serio? To szybciutko. Poszliście z założeniem że chcecie in vitro? Czy lekarz od razu Was tak pokierował?
U mnie cykle jak w zegarku 27 dni, zakładam że ten też taki będzie. Poprzedni i ten na ovitrell i duphastonie. Na pierwszej wizycie byłam już tak naprawdę po masie badań, więc nic nie mieliśmy zlecone poza genetykiem i urologiem.
Dzisiaj się podlamalam, bo genetyk zleciła mi badanie za 5k, gdzie na wynik sie czeka ponad 3 miesiące.
Co to za badanie i na jakiej podstawie zlecone?2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
Esti wrote:Co to za badanie i na jakiej podstawie zlecone?endometrioza
ciąża naturalna -
Hmm nie znam się na tym oczywiście 😄 myślałam, że jak tata jest zdiagnozowany z chorobą genetyczną to wystarczy zbadać ten gen wywołujący chorobę, a wes calościowy rzeczywiście droga sprawa, ale jeśli są wskazania… może warto zrobić. Miałaś jakiejkolwiek badania genetyczne wcześniej?2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
Właśnie problem polega na tym, ze jemu stwierdzili to bez badań genetycznych, więc u mnie nie wiadomo gdzie szukać. Muszę dopytać lekarkę co mi ta wiedza da jeśli też by to potwierdzili u mnie, bo tego i tak się w żaden sposób nie da leczyć. Zastanawiam się czy wtedy jest np możliwość wyselekcjonowania zarodków pod tym kątem
Esti, Totallyburntout lubią tę wiadomość
endometrioza
ciąża naturalna -
Esti wrote:Długo was trzymają! Ja po tygodniu miałam wynik. Ale u nas była tylko jedna blastka do badania.
Mam nadzieję, że będą wyniki niedługo.
Może dzwon tam codziennie i pytaj 😂
Kurde wpadkę zaliczyliśmy w cyklu po stymulacji. Czekam na wizytę. Martwię się bo mam wielkie przyrosty bety. Także zobaczymy co będzie, może być ok może nie. Czas pokaże. Zafundowałam sobie przypadkiem tyle stresu! Już nie chciałam naturalnie zachodzić, ale teraz muszę wierzyć, że tym razem niespodzianka od losu będzie szczęśliwa 😄
Mam wyniki, 3 zarodki są rekomendowane do transferu!Esti lubi tę wiadomość
-
malakejti wrote:Serio? To szybciutko. Poszliście z założeniem że chcecie in vitro? Czy lekarz od razu Was tak pokierował?
Dzisiaj się podlamalam, bo genetyk zleciła mi badanie za 5k, gdzie na wynik sie czeka ponad 3 miesiące.
-
malakejti wrote:Właśnie problem polega na tym, ze jemu stwierdzili to bez badań genetycznych, więc u mnie nie wiadomo gdzie szukać. Muszę dopytać lekarkę co mi ta wiedza da jeśli też by to potwierdzili u mnie, bo tego i tak się w żaden sposób nie da leczyć. Zastanawiam się czy wtedy jest np możliwość wyselekcjonowania zarodków pod tym kątem
-
Totallyburntout wrote:O wow! Jak tam? Jesteś po wizycie już? Jak się czujesz? Wszystko w porządku?
Mam wyniki, 3 zarodki są rekomendowane do transferu!
Rewelacyjnie! Trzy zarodki! No pięknie ♥️
Kiedy planujecie podchodzić do transferu?
Kurczę dzięki dobrze się czuję. Syn akurat chory to trochę niedospana jestem ale ogólnie dobre samopoczucie
W następnym tygodniu mam wizytę i zobaczymy co tam w trawie piszczy. Trzymaj kciuki!Totallyburntout lubi tę wiadomość
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło