Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz po pobrano 13 komorek, nic niewiem ile dojrzalych.
Teraz tylko czekać... (Krakowianka lubi tę wiadomość
-
linkaa28 wrote:Sil w ktorym tc jest teraz Anka Skakanka?
linkaa28 lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Kamiisia wrote:Ja juz po pobrano 13 komorek, nic niewiem ile dojrzalych.
Teraz tylko czekać... (3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualny
-
Sil my juz wracamy na Śląsk jesteśmy w drodze jak dobrze będą rokowac zarodki to w piątek przYjezdzamy na transfer i chce wtedy zostać do niedzieli. Trochę mam niedosyt bo prawie nic nie zwiedziliśmy bo mnie bolały jajniki byłam markotna i ciągle śpiąca wiec spędziłam czas w apartamencie. Jedynie to galerie dobrze zwiedziłam nic mnie tak nie regeneruje jak zakupy na wyprzedażach hehe
-
Kamiisia wrote:Sil my juz wracamy na Śląsk jesteśmy w drodze jak dobrze będą rokowac zarodki to w piątek przYjezdzamy na transfer i chce wtedy zostać do niedzieli. Trochę mam niedosyt bo prawie nic nie zwiedziliśmy bo mnie bolały jajniki byłam markotna i ciągle śpiąca wiec spędziłam czas w apartamencie. Jedynie to galerie dobrze zwiedziłam nic mnie tak nie regeneruje jak zakupy na wyprzedażach hehe
Nam się zresztą po przeliczeniu nie za bardzo opłacało wracać. W obie strony wypalałam bak paliwa, czyli jakieś 250-300 zł zależnie od ceny. A to u mnie było prawie 4 dni noclegu więc niewiele więcej płaciłam za zostanie a nie przemieszczałam się i spokojnie czekałam na każdy kolejny etap. Ale, to było nasze podejście. Oby wasze było równie szczęśliweWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:58
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil nam chodziło bardziej o urlop męża bo kwotowo wyjdzie na to samo
Zadzwonię może do dr Z.aczkolwiek mówiliśmy ze wracamy. -
Sil wrote:Kochana Anka Skakanka wykupiła 2+1. Skorzystała z 1 próby i uznała, że GynC nie jest dla niej. Przeniosła się do Novum. Zaszła w ciążę od razu. Jeszcze nim zaszła w ciążę wybrała się do GynC i powiedziała, że nie chce już korzystać z uch usług. Otrzymała zwrot połowy wpłaconej kwoty. Nikt przed skorzystaniem z 2 podejścia nie jest uwiązany. Program opłaca się, jeśli okaże się, że musisz skorzystać z 3 podejścia. Oczywiście, jeśli masz odpowiednie fundusze. Mnie bez leków 1 podejście w Arte wyniosło ok 4.8 tyś. Teraz to jest trochę droższe, ale przyznasz że wydając tam tą kasę co wy, też by na 3 podejścia starczyło, szczególnie jak popatrzeć na to za co w GynC się dopłaca, a co w Arte jest w cenie (ja tu doliczyłam pakiet badań za 600 zł które przed ifv należy wykonać a jak się ma aktualne to ten koszt odpada i scratching 250 zł (cena wizyty)). W GynC za badania te zapłacisz osobno i 500 zł za scratching. W Arte nie płaci się też za mrożenie zarodków. W Novum Ance Skakance koszty z lekami i dojazdami wyszły chyba 12 tyś (o ile pamiętam). Czyli bez tych dodatków to też koszt ok 7-8 tyś, więc cena podobna jak w GynC.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:18
-
Myślę że Sil chodziło o to nie ze gyn jest zły ale z bardzo trudnymi przypadkami nie daje rady może przez to ze odbywa się to zbyt taśmowo brakuje indywidualnego podejścia.
-
Kamiisia wrote:Myślę że Sil chodziło o to nie ze gyn jest zły ale z bardzo trudnymi przypadkami nie daje rady może przez to ze odbywa się to zbyt taśmowo brakuje indywidualnego podejścia.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Cześć Dziewczyny! Jestem po 3 nieudanych iui i myślimy z M o imsi. Nie byliśmy jeszcze u gin w tej sprawie, więc zwracam się do Was z pytaniem jakie badania przed zabiegiem musimy wykonać. Mamy zrobioną wirusologię tak jak do iui. Czego jeszcze Gyncentrum może od nas wymagać?4 lata walki, 3 nieudane transfery
leczenie immuno JP i...
crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27
2019 naturalsik
-
czar-nula wrote:Cześć Dziewczyny! Jestem po 3 nieudanych iui i myślimy z M o imsi. Nie byliśmy jeszcze u gin w tej sprawie, więc zwracam się do Was z pytaniem jakie badania przed zabiegiem musimy wykonać. Mamy zrobioną wirusologię tak jak do iui. Czego jeszcze Gyncentrum może od nas wymagać?
CYTOLOGIA I WYMAZY Z POCHWY NA BAKTERIE I GRZYBY (BAKTERIOLOGICZNO – MYKOLOGICZNY)
WYMAZ Z KANAŁU SZYJKI (POBIERANE MIĘDZY 10 A 20 DNIEM CYKLU):
– UREAPLASMA, MYKOPLASMA
– CHLAMYDIA (METODĄ PCR*, JAKOŚCIOWO)
GRUPA KRWI
BADANIA HORMONALNE:
– AMH
– FSH (MIĘDZY 2. A 3. DNIEM CYKLU)
– PROLAKTYNA (POBRANA NA CZCZO OKOŁO GODZINY 9.00 RANO)
BADANIA WIRUSOLOGICZNE noe starsze niż 3miesiace
-antyhbc
– HIV
– HBS
– HCV
– VDRL (LUB OWA)
– CMV W KLASIE IGM
TOKSOPLAZMOZA (W KLASIE IGG ORAZ IGM)
RÓŻYCZKA (W KLASIE IGG)
Mezczyzna:
BADANIA WIRUSOLOGICZNE (METODĄ SEROLOGICZNĄ):
– HIV
– HBS
-antyHbc
– HCV
– VDRL (LUB OWA),
– CMV W KLASIE IGM
-Chlamydia z moczu
SEMINOGRAM
GRUPA KRWI -
TOKSOPLAZMOZA ważna rok różyczki tez nie musisz powtarzać jeżeli robiłaś.
Reszta musi być nie starsza niż 3 miesiace.Amh pewnie bedxie trzeva powtórzyć jeżeli ma wiecej niż rok. -
nick nieaktualny