Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia10 wrote:Linka ja bralam Apap ale na mnie on za bardzo nie dziala. Dr Piekarz kazala mi brac tabletki przy takim bólu bo mowila ze gorzej jak nie wezme i mecze sie razem z maluchem.24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Cześć dziewczyny.Na tym forum jestem nowa natomiast kiedyś pisałam na forum kafeteria. Trochę się u mnie zmieniło. W każdym razie znów chcemy podejść 5 raz do in vitro. W związku z tym mam pytanie jakie są wasze doświadczenia jeśli chodzi o intralipid. Mam zalecenia od dr S.W 21 dc i potem w dniu transferu. Pomaga ta kroplowka i jak się czułyscie po niej?Aldza
-
Allessa wrote:Hej Kochane!
Dzięki Linka za pamięć :-* My wciąż w dwupaku- termin mam dokładnie za tydzień i wtedy też mam się zgłosić do szpitala-no chyba że Córeczka postanowi wyjść wcześniej. Póki co jesteśmy w temacie porodu sn-zobaczymy co pokaże życie.
Wczoraj miałam ostatnią wizytę ciążową u Dr G-K i uważam, że bardzo dobrze się nami opiekowała.
Na razie oprócz odchodzącego czopa i lekkich twardnień brzucha nic nie przepowiada porodu-czekamy zatem
Linka kiedy Twoje badania prenatalne?
Hope udało się coś z tą histeroskopią?
MałaMi-jak Twoje zarodełki?
MaBo-co u Was?
Pozdrawiam!Karolcia885 -
linkaa28 wrote:Allessa to oby wszystko poszlo po Twojej mysli:-) trzymam kciuki za szybki poród:*
Ja dzis ide na wizytę a na prenatalne będe sie umawiac w tym tyg
Małami Kamisia jak zarodki??
Dziewczyny od wczoraj popoludnia, przez calą noc i do teraz mam okropny bol głowy:-( jak sobie radzicie z tym?? Z tego bolu wymiotuje i juz nie mam sily. Macie jakies sprawdzone sposoby na bol glowy??
Kamiisia z zarodkami szału nie ma ale musisz wierzyć że się będą ładnie rozwijały. Ja w drugiej dobie miałam 5 zapłodnionych i tylko info że część jest 4a a część 4b.
Kochana pisałam ci, jeśli oni będą sądzić, że zarodki nie dotrwają do blastek to cię jutro na cito będą wzywać na transfer. Nie wiem czemu się dołujesz. W 2 dobie zarodki osiągają podział do 4, szybszy jest równie zły co wolny. Zarodki podzielone na 3 najpewniej wkrótce po podglądaniu już były 4kami. Nie możesz się martwić tym, że nic z tego nie będzie, skoro twoje maluszki tam walczą. Ja też w BS miałam gorsze dni. Jak mi dr Z napisał zaraz po punkcji, że nie było idealnych komórek, tylko "takie sobie" a jeszcze z 8miu tylko pięć się zapłodniło, to sobie poważnie popłakałam. Ale potem otrząsnęłam się, ogarnęłam i wytłumaczyłam sobie, że nikt poza mną nie da im szansy. To są moje przyszłe dzieci. Kto jak nie mama ma wierzyć. Dziś na ogólnopolskim forum pisała dziewczyna, która miała punkcję jak ja transfer. Przeszła teraz przez drugie podejście. Z wszystkich (chyba komórek zapłodniła się jedna i wyszła z niej blastka 1BB. Transfer z powodu hiperki przesunięto. Ale też musi wierzyć. Nie na wszystko niestety mamy wpływ3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sil dziękuję za te słowa, ale trudno jest mi wierzyc. Boje się też nastawić ze musi się udać bo potem bedxie mi ciężko się otrząsnąć.
Ja nic niewiem o jakości komorek dr Z chyba nie ma (mówił ze go nie będzie myślałam że miał na myśli tylko dzień punkcji)a osoba która do mnie dzwoniła dość ubogo mnie poinformowała. Było tylko żeby się nie martwić ze transfer w poatek i ze sytuacja jest na "czwórkę " -
Wiecie co u Malejmi?
-
Sil wrote:No powiem ci że faktycznie, ja dzwoniłam do Tychów jak się umawiałam i mi powiedzieli, że tylko histero diagnostyczną robią Zapomniałam zupełnie. Zresztą sporo szpitali ma tylko taki sprzęt. Hope zadzwoń tam teraz, powiedz jaka jest sytuacja, co się stało. Mi kazali od razu przyjechać i umawiali mnie, może jak jesteś w odp dniu cyklu, to cię na cito od razu przyjmą.
No niestety termin był na 07.02 - to i tak szybko , tylko tak bardzo chciałam jeszcze w tym cyklu ze względu na moje blastki no cóż- widocznie tak miało być. 07.02 będę już w 2 fazie cyklu więc ustaliłam termin na 17.02 - dzięki Sil za namiar - nie wiedziałam że w szpitalu onkologicznym robią takie zabiegi.
Allessa buziaki dla Ciebie:* jak czop odszedł to chyba to już kwestia do 2 dni? ... odpoczywaj jeszcze na zapas póki możesz:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 19:31
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Kamiisia wrote:Sil dziękuję za te słowa, ale trudno jest mi wierzyc. Boje się też nastawić ze musi się udać bo potem bedxie mi ciężko się otrząsnąć.
Ja nic niewiem o jakości komorek dr Z chyba nie ma (mówił ze go nie będzie myślałam że miał na myśli tylko dzień punkcji)a osoba która do mnie dzwoniła dość ubogo mnie poinformowała. Było tylko żeby się nie martwić ze transfer w poatek i ze sytuacja jest na "czwórkę "
Hope Oni zmienili nazwę, wcześniej to był szpital Leszczyńskiego, ale chyba specjalizować bardziej się zaczęli, nawet wybudowali na ginekologii nowe skrzydło dla właśnie przypadków ginekologiczno-onkologicznych. Ale przyjmują wszystkich i moim zdaniem jest tam świetna obsługa, z całego serca polecam dr Cybulską
Szkoda, że nie wyrobiłaś się w tym cyklu ale może faktycznie, przeznaczenie chciało pokazać, że należy poczekać ten jeden cykl?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Kamiisia wrote:Sil dziękuję za te słowa, ale trudno jest mi wierzyc. Boje się też nastawić ze musi się udać bo potem bedxie mi ciężko się otrząsnąć.
Ja nic niewiem o jakości komorek dr Z chyba nie ma (mówił ze go nie będzie myślałam że miał na myśli tylko dzień punkcji)a osoba która do mnie dzwoniła dość ubogo mnie poinformowała. Było tylko żeby się nie martwić ze transfer w poatek i ze sytuacja jest na "czwórkę " -
nick nieaktualny
-
Jakie podali Ci zarodki ?
Zamrozili czy czekacie do blastki?
3mam kciuki za te w brzuchu -
Mag85 wrote:Kamiisia nie jest powiedziane, ze musza byc wszystkie zarodki idealne. Na watku ivf jest wiele przypadkow, ze byl tylko jeden zarodek i sie udalo np. Nicka z gync. Ty masz 5 zarodkow to na prawde calkiem niezle. Trzymam kciuki zeby wszystkie przeksztalcily sie w blastki.
-
Nie dziękuję Karolcia hehe- cały czas jestem w stresie. Nawet przed chwilą byłam w toalecie i na papierze po podcieraniu zostaly mi dwa maleńkie jakby stare skrzepy krwi- nie wiem czy już panikowac, czy spokojnie czekać. ..
Z tym czopem to i dwa tygodnie może trwać- dopóki brak czynności skurczowej i dopoki nie odeszły wody trzeba cierpliwie czekać. ..Mag85 lubi tę wiadomość
-
Krakowianka wrote:Jeszcze ja jeszcze ja potrzebuje otuchy . Przyznam się, ze dzisiaj pierwszy raz zwatpilam w mojego kropka . Rano brzuch miałam jak na @. Wczoraj też mnie tak "marudzilo" ... bardzo się boję!!!
-
małamii89 wrote:Kamisia 3mam kciuki za Twoje zarodeczki:**
Ja dzisiaj mialam transfer....dwoch kropkow...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Krakowianka wrote:Jeszcze ja jeszcze ja potrzebuje otuchy . Przyznam się, ze dzisiaj pierwszy raz zwatpilam w mojego kropka . Rano brzuch miałam jak na @. Wczoraj też mnie tak "marudzilo" ... bardzo się boję!!!3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Wiem ze tak jest...jestem z Wami od września. Ale strasznie się przestraszylam... do tej pory czułam się super, tylko drobne pokluwania od czasu do czasu... do wczoraj byłam inną Justyna. Spokojna i pełna nadzieji...dzieki Dziewczyny, spinam poslady i do przodu!
Sil lubi tę wiadomość