Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sil, jak siostra?
My mieliśmy to szczepienie 12 stycznia (Zaczęliśmy się szczepić przed wyjazdem, i jeszcze kończymy - kolejna dawka wścieklizny (identyczna jak 2 poprzednie), i jedna skojarzona błonnica - tężec nieco inna niż pierwsza dawka (w pierwszej dawce było coś jeszcze)).
Mi nic nie było, ale z moim wylądowaliśmy aż w szpitalu zakaźnym, bo nikt nie wiedział co mu jest (lekarka od szczepień i dermatolog), a podejrzewali dengę (choroba przenoszona przez komary w tych regionach). Dostał bardzo silnej nieswoistej wysypki, która się powiększała i nasilała. Całe plecy, nogi, ręce... No poważnie się wystraszyliśmy, ale w zakaźnym nam powiedzieli, że to nie wygląda na dengę, tylko jakaś silna reakcja alergiczna. Że jeszcze się może nasilać (i tak było) i do kilku tygodni zejdzie. Nigdy czegoś takiego nie miał. Dopiero 3 dni temu zeszło. Podejrzewamy właśnie tą szczepionkę - błonnica tężec (Clodivac, nr serii 02316001C), bo nic innego nie przychodzi do głowy. Szczepiliśmy się w Sosonowcu. Pani Dr nie wierzyła, że to może być od tej szczepionki, bo nigdy się coś takiego nie zdarzyło, ale może ta seria jest jakaś wadliwa? Jakby Twoja siostra miała tą samą serię, może trzeba to gdzieś zgłosić, bo ktoś w końcu zejdzie... No i mówisz, że jest uczulona na nikiel? Hmm cenna wskazówka, musimy to jakoś u niego sprawdzić. -
Krakowianka wrote:Vadalam w sumie dawno bo w maju i czerwcu 2016, Maj 0,67 a czerwiec 0,55. Niestety dwa różne labo. Miałam 3miesiące kuracji dhea i akupunkture więc chyba powtórzę badanie.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Sunshine_111 wrote:Sil, jak siostra?
My mieliśmy to szczepienie 12 stycznia (Zaczęliśmy się szczepić przed wyjazdem, i jeszcze kończymy - kolejna dawka wścieklizny (identyczna jak 2 poprzednie), i jedna skojarzona błonnica - tężec nieco inna niż pierwsza dawka (w pierwszej dawce było coś jeszcze)).
Mi nic nie było, ale z moim wylądowaliśmy aż w szpitalu zakaźnym, bo nikt nie wiedział co mu jest (lekarka od szczepień i dermatolog), a podejrzewali dengę (choroba przenoszona przez komary w tych regionach). Dostał bardzo silnej nieswoistej wysypki, która się powiększała i nasilała. Całe plecy, nogi, ręce... No poważnie się wystraszyliśmy, ale w zakaźnym nam powiedzieli, że to nie wygląda na dengę, tylko jakaś silna reakcja alergiczna. Że jeszcze się może nasilać (i tak było) i do kilku tygodni zejdzie. Nigdy czegoś takiego nie miał. Dopiero 3 dni temu zeszło. Podejrzewamy właśnie tą szczepionkę - błonnica tężec (Clodivac, nr serii 02316001C), bo nic innego nie przychodzi do głowy. Szczepiliśmy się w Sosonowcu. Pani Dr nie wierzyła, że to może być od tej szczepionki, bo nigdy się coś takiego nie zdarzyło, ale może ta seria jest jakaś wadliwa? Jakby Twoja siostra miała tą samą serię, może trzeba to gdzieś zgłosić, bo ktoś w końcu zejdzie... No i mówisz, że jest uczulona na nikiel? Hmm cenna wskazówka, musimy to jakoś u niego sprawdzić.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sunshine_111 wrote:Kamisia trzymam kciuki i czytam wnikliwie wszystkie Twoje wpisy, bo też chyba postawimy na Arte
-
MaBo wrote:Allessa dużo dużo zdrowia dla Ciebie i Marysi!!! Gratuluje kochana! No to chyba teraz moja kolej co?
Krakowianka bardzo mi przykro tule cie mocno!
Mabo szykuj się, bo jesteś następna Potem Mandy i ja.... Wysypiasz się?lilou lubi tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Sunshine napisałam Ci wiadomość na prywatnym
-
Niestety nie mamy mrozaczka morulka nam zdegenerowala wiec jedyna szansa jest u mamusi...embriolog mówił ze w 2 dobie zarodki były średnie w 3"się wylaszczyly" ale tylko 1 silacz stał się wczesna blastka
-
Kamiisia wrote:Niestety nie mamy mrozaczka morulka nam zdegenerowala wiec jedyna szansa jest u mamusi...embriolog mówił ze w 2 dobie zarodki były średnie w 3"się wylaszczyly" ale tylko 1 silacz stał się wczesna blastka
A kiedy wracaliście do domu po transferze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 15:33
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
My wróciliśmy w niedziele.
-
Rubin ogólnie śpię dobrze oczywiście z przerwami na siusiu maluszki są glowkami do góry lekarz dziś wyznaczył CC na 15 luty wiec chyba naprawdę musze spakować ta walizkę do szpitala!Rubin spróbuj szklankę ciepłego mleka przed snem albo jakaś meliske jak nie możesz spać zioła w ciąży czynią cuda jakoś organizm lepiej reaguje pozdrawiam Cię
-
Hej dziolszki ja od niedzieli wieczora w szpitalu. Zas krwawilam i bolal mnie brzuch strasznie tym razem:-( na szczęscie dzieci mają się dobrze. Mialam dzis miec prenatalne i muszę je przesunąc.. Ehh cięzko w tej ciązy juz 3 raz w szpitalu a gdzie tam koniec. Ale staram się nie marudzic;-)
Malami, Kamisia kiedy betujecie?? Trzymam kciuki.
Mabo to Ty jeszcze nie masz torby spakowanej? Odwaznie
Milego dnia:-)
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Linka 3mam kciuki żeby wszystko było ok i szybkiego powrotu do domu
Active lubi tę wiadomość
-
Linkaa współczuję przeżyć, ale najważniejsze, że z dziećmi wszystko w porządku
Mabo spróbuje, bo przez ostatnie kilka dni chodzę jak zombi i nadrabiam w dzień. Spakuj się kochana, bo to coraz mniej czasu.
Byłam dziś na aerobiku dla ciężarnych ze szkoły rodzenia, powiem Wam dawno się tak nie spocilam, ale było warto29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤