Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunshine_111 wrote:Dziewczyny, znacie dobrego lekarza od piersi na Śląsku albo gdziekolwiek?
Wyszlo mi na usg w okolicach blizny po guzie jakies pasciajstwo lekarka w sumie nie byla pewna ale wysłała mnie na mammografie, ale ja sie boje. Sama sie wahala, ze przy staraniach to nie za bardzo. Zrobilam sobie badanie na BRCA1 i 2- bo jak sie ma uszkodzone te geny to mammografia może byc triggerem i wywolac raka, a znajac moje szczęście. .. moj mnie namowil na rezonans i właśnie wracamy z wawy. Z wynikami chcę isc do dobrego lekarza, bo tamta jest bardzo niepewna siebie. Znacie kogos? Mozecie polecic? Jak nie urok to ... a podobno ta zmiana moze byc po stymulacjach...
TYCHY
PORADNIA SUTKA - HYGEA,CHYBA UL.WYSZYNSKIEGO.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Sunshine_111 wrote:Dziewczyny, znacie dobrego lekarza od piersi na Śląsku albo gdziekolwiek?
Wyszlo mi na usg w okolicach blizny po guzie jakies pasciajstwo lekarka w sumie nie byla pewna ale wysłała mnie na mammografie, ale ja sie boje. Sama sie wahala, ze przy staraniach to nie za bardzo. Zrobilam sobie badanie na BRCA1 i 2- bo jak sie ma uszkodzone te geny to mammografia może byc triggerem i wywolac raka, a znajac moje szczęście. .. moj mnie namowil na rezonans i właśnie wracamy z wawy. Z wynikami chcę isc do dobrego lekarza, bo tamta jest bardzo niepewna siebie. Znacie kogos? Mozecie polecic? Jak nie urok to ... a podobno ta zmiana moze byc po stymulacjach...
Sunshine ni masakra- bardzo współczuję przeżyć mam nadzieję, zd guzek okaże sie niegroźny - niestety nie znam nikogo dobrego w tym zakresie, co do domu to nie wyobrażam sobie tego wszystkiego w dodatku przy takiej pogodzie...
Ale wiesz co... po najgorszej burzy musi wkoncu zawiesić słońce i tego Cu życzę.
Sil jak tam ? Linka ma rację- tyle przeszlas zeby miec dzidziusia, wiem, ze chcialabys po tym wszystkim cieszyć się w pełni ciąża, ale najwazniejsze ze juz za kilka miesięcy wyczekana Księżniczka będzie z Wami.
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Jestem już po wizycie - uff dr Grettka bardzo sympatyczny i rzeczowy. Od poniedziałku zaczynamy długi protokół i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Badania porobione. Dziewczyny jak długo trwa przyjmowanie tych leków ( gonapeptyl) ?
Sil, Allessa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Krakowianka wrote:I ja staraczką i ja
Sil oszczędzaj sie! Będzie dobrze zobaczysz. Zafastryguja i będzie pięknie trzymała3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
linkaa28 wrote:Sil z powodu tej szyjki nie mozesz chodzic do szkoly rodzenia? Tez sie chcialam zapisac...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
linkaa28 wrote:Sil bedziesz dluzej w szpitalu czy zalozą Ci szew i do domu? Powodzenia jutro
Co to znaczy na tyle się skróciła? Lekarz nie powiedział ci ile wynosi? Skierowania na prenatalne masz osobne? Z tego co czytałam, to skierowanie na pierwsze oznacza równocześnie skierowanie na drugie badanie. Ja zapisałam się do dr Włoch na trzecie z echem serca, ale w Żorach, bo tu mogła mnie przyjąć ale już byłoby za późno na prenatalne.
Sunshine współczuję przeżyć i trzymam kciuki by wszystko było ok.
Beti gonapeptyl 10-14 dni, potem zaczyna się od razu stymulacja
Co do mnie - ogólnie mam nadzieję, że we wtorek okaże się, że to był tylko jakiś niechciany koszmar, do tego czasu mam leżakować i tak robię, od jakichś 3 godzin, bo wcześniej prawie 5 na IP w Bytomiu, potem na chwilę do domu ale dr J uznała ze skoro mnie nie hospitalizują a CRP mi nie spada (mam prawie 20) to potrzebny jest antybiotyk, musiałam jechać po recept-ę do rodzinnego, tam w korytarzy stare baby i wredni faceci, nikt nie wpadł na to by przed sobą przepuścić ciężarną. Aż mnie gardło rozbolało, pewnie od tej tony prątków w poczekalni. Do domu dotarłam po 18... W poniedziałek powtarzam badania krwi i moczu.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
78beti wrote:Jestem już po wizycie - uff dr Grettka bardzo sympatyczny i rzeczowy. Od poniedziałku zaczynamy długi protokół i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Badania porobione. Dziewczyny jak długo trwa przyjmowanie tych leków ( gonapeptyl) ?
stymulacja okolo 10-12 dni
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za stymulacje
Która z was miała biopsje Endo i stan zapalny Endo? Jakie leki brała i ile dni? Czy potem powtarza się badanie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
78beti wrote:Dziewczyny kupowaliście pakiet np. 2+1 czy płaciliście normalnie według cennika ?
Ja byłam w programie 2+1. Ma to swoje plusy i minusy, bo jest sie uwiązanym w tej klinice na 3 procedury, a niekoniecznie musisz byc zadowolona z kliniki i lekarzy. Plusem jest to, ze nie płaci sie za wizyty, 2x bete i prg do 12tc. Jak sie uda w 1 procedurze zajść w ciaze, to zwracają 6800 zł.
Peonia88
-
14tys kosztuje ten program, o ile dobrze pamietam. Do tego trzeba doliczyć transfer, mrożenie zarodków, leki do stymulacji, ewentualne dodatki typu: ah, scratching, intralipid, niezbędne badania i dojazdy do kliniki. Wiec kasy sporo idzie, ale jak juz zajdziesz w ciaze, to powiesz, ze warto było!
Powodzenia!
Peonia88
-
Sil wiem ze moze sie szyjka skracac dalej ale na pewno lepiej jak jest szew czy krązek niz tego nie miec. Ja mam jeszcze ponad polowe ciązy przed sobą. Szyjka ma 2,05cm więc kiepsko. Leze duzo i mam nadzieję ze bedzie ok. Musi kurcze, nie moze byc inaczej:-) u Ciebie to tez nieźle jak to jest ze kazdy dr widzi i mierzy inaczej.. I komu wierzyc? A co do Bytomskiego szpitala tez mnie kiedys odeslali z powodu braku łózek. To wypoczywaj duzo:-)
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Sunshine_111 wrote:Ja mam dość
Wyniki miały być za 10-14 dni roboczych, a już o 2 w nocy przysłali smsa...
Nie jest dobrze, szukam chirurga onkologicznego...
Pier..lone hormony
Boże Sunshine a masz skierowanie na operację czy dopiero będziesz się konsultowac? Co do szpitali onkoligicznych to albo Gliwice lub Tychy wojewódzki- tam jest oddział ginekologiczno onkologiczny - tak samo jest w Katowicach w onkilogicznym na Raciborskiej.
Masz rację- to wszystko są te hormony- jesteśmy gotowe na wszystko chcąc mieć dziecko i niby mamy świadomość konsekwencji tego wszystkiego, ale dopóki coś się nie stanie,to w ogóle o sobie nie myślimy.
Nie wiem jak Cię pocieszyć.... 3maj się Kochana i pisz na bieżąco
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:58
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Sunshine o Boże już od godziny zastanawiam się co napisać.... Wiem, że wszystko to tylko słowa, że teraz nic dla Ciebie się nie liczy, nic nie jest ważne ale..dobrze, że wykryli to coś tak wcześnie. Jesteś od kilku lat pod opieką różnych lekarzy, lepszych, gorszych - nieważne. Skoro wcześniej nic nie wykryli, to jest dobry znak, że choroba jest we wczesnej fazie i będzie szczęśliwe zakończenie. Im szybciej zaczną działać tym lepsze będą efekty. Głowa do góry, nie poddawaj się bo masz marzenia, masz o co walczyć29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Sunshine, dziewczyny dobrze radzą. Musisz byc dobrej myśli. Trzymam kciuki.
A my wszystkie po stymulacjach powinnismy sie cześciej badać i kontrolować, bo te konskie dawki hormonow nie sa obojętne dla naszeych organizmow. Podchodząc do ivf ryzykujemy własnym zdrowiem, taka jest prawda i musimy byc tego świadome.
Peonia88