X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jakby któraś byla zainteresowana tymi badaniami genetycznymi na raka piersi i jajnika to w diagnostyce jest do konca lutego promocja - 300 zl za 2 badania zamiast 600.

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, znacie dobrego lekarza od piersi na Śląsku albo gdziekolwiek?
    Wyszlo mi na usg w okolicach blizny po guzie jakies pasciajstwo :( lekarka w sumie nie byla pewna ale wysłała mnie na mammografie, ale ja sie boje. Sama sie wahala, ze przy staraniach to nie za bardzo. Zrobilam sobie badanie na BRCA1 i 2- bo jak sie ma uszkodzone te geny to mammografia może byc triggerem i wywolac raka, a znajac moje szczęście. .. moj mnie namowil na rezonans i właśnie wracamy z wawy. Z wynikami chcę isc do dobrego lekarza, bo tamta jest bardzo niepewna siebie. Znacie kogos? Mozecie polecic? Jak nie urok to ... a podobno ta zmiana moze byc po stymulacjach...

TYCHY
    PORADNIA SUTKA - HYGEA,CHYBA UL.WYSZYNSKIEGO.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Dziewczyny, znacie dobrego lekarza od piersi na Śląsku albo gdziekolwiek?
    Wyszlo mi na usg w okolicach blizny po guzie jakies pasciajstwo :( lekarka w sumie nie byla pewna ale wysłała mnie na mammografie, ale ja sie boje. Sama sie wahala, ze przy staraniach to nie za bardzo. Zrobilam sobie badanie na BRCA1 i 2- bo jak sie ma uszkodzone te geny to mammografia może byc triggerem i wywolac raka, a znajac moje szczęście. .. moj mnie namowil na rezonans i właśnie wracamy z wawy. Z wynikami chcę isc do dobrego lekarza, bo tamta jest bardzo niepewna siebie. Znacie kogos? Mozecie polecic? Jak nie urok to ... a podobno ta zmiana moze byc po stymulacjach...

Sunshine ni masakra- bardzo współczuję przeżyć :( mam nadzieję, zd guzek okaże sie niegroźny - niestety nie znam nikogo dobrego w tym zakresie, co do domu to nie wyobrażam sobie tego wszystkiego w dodatku przy takiej pogodzie...
    Ale wiesz co... po najgorszej burzy musi wkoncu zawiesić słońce i tego Cu życzę.

Sil jak tam ? Linka ma rację- tyle przeszlas zeby miec dzidziusia, wiem, ze chcialabys po tym wszystkim cieszyć się w pełni ciąża, ale najwazniejsze ze juz za kilka miesięcy wyczekana Księżniczka będzie z Wami.

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie - uff :) dr Grettka bardzo sympatyczny i rzeczowy. Od poniedziałku zaczynamy długi protokół i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Badania porobione. Dziewczyny jak długo trwa przyjmowanie tych leków ( gonapeptyl) ?

Sil, Allessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    I ja staraczką i ja :)
    Sil oszczędzaj sie! Będzie dobrze zobaczysz. Zafastryguja i będzie pięknie trzymała :)
    Nie przyjęli mnie dziś do szpitala w Bytomiu - nie było wolnych łóżek. Ale mnie zbadano, choć uważam że lekarz zrobił to niechlujnie. Powiedział mi że szyjka ładna i długa i nie wie o co chodziło pani dr... Powiedział że szyjka ma 30 mm, w opisie wpisał że 35 mm, a na wydruku z usg zaznaczył 39 mm.. Kazał się skonsultować jutro z moim lekarzem, zjawić się jakby coś się działo, a jak lekarz jutro powie że jego opinia jest zasadna to stawić się w poniedziałek. Moja lekarka obejrzała w smsie dokumenty, ale konsultacja dopiero we wtorek, do tego czasu mam leżeć, a potem zdecydujemy na konsultacji, jak będzie źle to w środę do szpitala.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Sil Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Sil z powodu tej szyjki nie mozesz chodzic do szkoly rodzenia? Tez sie chcialam zapisac...
    Powiedziała że "później zobaczymy", ale przy takim wyniku, po szwie należy wprowadzić jeszcze bardziej oszczędny tryb życia, czyli już chyba leżeć plackiem.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Sil Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Sil bedziesz dluzej w szpitalu czy zalozą Ci szew i do domu? Powodzenia jutro :-)
    Planowo wizyta pobyt w szpitalu (jeśli do niego dojdzie) będzie trwał ok tygodnia, bo najpierw sprawdzają i przygotowują, a po szwie 3 dni trzymają. Ale ponoć ani passer ani szew nie gwarantują sukcesu, wręcz przeciwnie mogą spowodować ze szyjka jeszcze gorzej może wyglądać, dlatego ponoć po ich założeniu zaleca się leżenie.
    Co to znaczy na tyle się skróciła? Lekarz nie powiedział ci ile wynosi? Skierowania na prenatalne masz osobne? Z tego co czytałam, to skierowanie na pierwsze oznacza równocześnie skierowanie na drugie badanie. Ja zapisałam się do dr Włoch na trzecie z echem serca, ale w Żorach, bo tu mogła mnie przyjąć ale już byłoby za późno na prenatalne.

Sunshine współczuję przeżyć i trzymam kciuki by wszystko było ok.

Beti gonapeptyl 10-14 dni, potem zaczyna się od razu stymulacja

Co do mnie - ogólnie mam nadzieję, że we wtorek okaże się, że to był tylko jakiś niechciany koszmar, do tego czasu mam leżakować i tak robię, od jakichś 3 godzin, bo wcześniej prawie 5 na IP w Bytomiu, potem na chwilę do domu ale dr J uznała ze skoro mnie nie hospitalizują a CRP mi nie spada (mam prawie 20) to potrzebny jest antybiotyk, musiałam jechać po recept-ę do rodzinnego, tam w korytarzy stare baby i wredni faceci, nikt nie wpadł na to by przed sobą przepuścić ciężarną. Aż mnie gardło rozbolało, pewnie od tej tony prątków w poczekalni. Do domu dotarłam po 18... W poniedziałek powtarzam badania krwi i moczu.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil trzymaj sie dzielnie Dziewczyno!!! Oby to był sen :) dawaj znać co sie dzieje.

Sunshine trzymam kciuki!

Sil lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jestem już po wizycie - uff :) dr Grettka bardzo sympatyczny i rzeczowy. Od poniedziałku zaczynamy długi protokół i kolejna wizyta za 2 tygodnie. Badania porobione. Dziewczyny jak długo trwa przyjmowanie tych leków ( gonapeptyl) ?
    gonapeptyl 14 dni plus
    stymulacja okolo 10-12 dni

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za stymulacje

Która z was miała biopsje Endo i stan zapalny Endo? Jakie leki brała i ile dni? Czy potem powtarza się badanie?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowaliście pakiet np. 2+1 czy płaciliście normalnie według cennika ?

lilou lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny kupowaliście pakiet np. 2+1 czy płaciliście normalnie według cennika ?

Ja byłam w programie 2+1. Ma to swoje plusy i minusy, bo jest sie uwiązanym w tej klinice na 3 procedury, a niekoniecznie musisz byc zadowolona z kliniki i lekarzy. Plusem jest to, ze nie płaci sie za wizyty, 2x bete i prg do 12tc. Jak sie uda w 1 procedurze zajść w ciaze, to zwracają 6800 zł.

Peonia88
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile kosztuje jeden cykl ? Niby jest cennik ale nie wiem jakie elementy sumować :(

• lilou Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14tys kosztuje ten program, o ile dobrze pamietam. Do tego trzeba doliczyć transfer, mrożenie zarodków, leki do stymulacji, ewentualne dodatki typu: ah, scratching, intralipid, niezbędne badania i dojazdy do kliniki. Wiec kasy sporo idzie, ale jak juz zajdziesz w ciaze, to powiesz, ze warto było!
    Powodzenia!

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wiem ze moze sie szyjka skracac dalej ale na pewno lepiej jak jest szew czy krązek niz tego nie miec. Ja mam jeszcze ponad polowe ciązy przed sobą. Szyjka ma 2,05cm więc kiepsko. Leze duzo i mam nadzieję ze bedzie ok. Musi kurcze, nie moze byc inaczej:-) u Ciebie to tez nieźle jak to jest ze kazdy dr widzi i mierzy inaczej.. I komu wierzyc? A co do Bytomskiego szpitala tez mnie kiedys odeslali z powodu braku łózek. To wypoczywaj duzo:-)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość
    Wyniki miały być za 10-14 dni roboczych, a już o 2 w nocy przysłali smsa...
    Nie jest dobrze, szukam chirurga onkologicznego...
    Pier..lone hormony

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine bez paniki- trzymam mocno kciuki.

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ja mam dość
    Wyniki miały być za 10-14 dni roboczych, a już o 2 w nocy przysłali smsa...
    Nie jest dobrze, szukam chirurga onkologicznego...
    Pier..lone hormony

Boże Sunshine a masz skierowanie na operację czy dopiero będziesz się konsultowac? Co do szpitali onkoligicznych to albo Gliwice lub Tychy wojewódzki- tam jest oddział ginekologiczno onkologiczny - tak samo jest w Katowicach w onkilogicznym na Raciborskiej.
    Masz rację- to wszystko są te hormony- jesteśmy gotowe na wszystko chcąc mieć dziecko i niby mamy świadomość konsekwencji tego wszystkiego, ale dopóki coś się nie stanie,to w ogóle o sobie nie myślimy.
    Nie wiem jak Cię pocieszyć.... 3maj się Kochana i pisz na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:58

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine o Boże :( już od godziny zastanawiam się co napisać.... Wiem, że wszystko to tylko słowa, że teraz nic dla Ciebie się nie liczy, nic nie jest ważne ale..dobrze, że wykryli to coś tak wcześnie. Jesteś od kilku lat pod opieką różnych lekarzy, lepszych, gorszych - nieważne. Skoro wcześniej nic nie wykryli, to jest dobry znak, że choroba jest we wczesnej fazie i będzie szczęśliwe zakończenie. Im szybciej zaczną działać tym lepsze będą efekty. Głowa do góry, nie poddawaj się bo masz marzenia, masz o co walczyć :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, dziewczyny dobrze radzą. Musisz byc dobrej myśli. Trzymam kciuki.

A my wszystkie po stymulacjach powinnismy sie cześciej badać i kontrolować, bo te konskie dawki hormonow nie sa obojętne dla naszeych organizmow. Podchodząc do ivf ryzykujemy własnym zdrowiem, taka jest prawda i musimy byc tego świadome.

Peonia88
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ