X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • lilou Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja heparynę tez w uda wbijam. Czasem boli, czasem mniej. Bałam sie strasznie, ale wystarczy raz spróbować.. teraz nie wyobrażam sobie robić zastrzyków w brzuch, jak jest duży i napiety.

linkaa28 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jeszcze walczą, trzymam za was kciuki!!! Życie niestety nie jest sprawiedliwe, bo dlaczego akurat my musimy mieć problem z zajściem w ciaze, a nie patologia, której sie rodza dzieci jedne po drugim. Z ivf to loteria, rzadko kiedy udaje sie za 1 razem. Podziwiam was wszystkie za determinację i życzę duzo siły i kasy! Bez tego ani rusz.

mandy11, 83HOPE, Klee lubią tę wiadomość

Peonia88
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Dziewczyny, które jeszcze walczą, trzymam za was kciuki!!! Życie niestety nie jest sprawiedliwe, bo dlaczego akurat my musimy mieć problem z zajściem w ciaze, a nie patologia, której sie rodza dzieci jedne po drugim. Z ivf to loteria, rzadko kiedy udaje sie za 1 razem. Podziwiam was wszystkie za determinację i życzę duzo siły i kasy! Bez tego ani rusz.
    Żebyś wiedziała z tą patologią... Obok mnie leży Kobieta z 5tym dzieckiem (byłoby szóste, ale jedno zmarło), ewidentna patologia, nie będę cytować jak się wyrażają razem z mężem, który zresztą był u niej raz w ciągu 4 dni... Pani jest po cc i jej szanowny mąż już określił, że za ok. 1,5 roku znowu będzie w ciąży, możnaby wcześniej, ale "to cc" przeszkadza...
    My tu przeżywamy tragedie, żeby cieszyć się chociaż z jednego Dziecka, a widzicie jak można...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Opu co do odchudzania "po hormonalnego" to ja tez na tym etapie. Polecam Gaca system. Ja w miesiąc jestem -5kg najcięższy był 1 tydzień bo musiałam z 5 posiłków dziennie przerzucić sie na

Ja jestem na diecie bebio chodakowskiej i szcerze mowiac na wadze lipa ale bede sie mierzyc bo ciuchy sa teoche luzniejsze i ja czuje sie lepiej wiec nie wiem co jest ze waga w ciagu mies spadla o 1,5 kg tylko

lilou lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka na zewnętrznej :)

Jak trafiłam na porodowke to kobieta rodziła 9 dziecko. Byłyśmy razem na Usg, a za 20 minut dzidziuś był na świecie. Do jednej przyszedł pijany mąż, który był bardziej zainteresowany wszystkim innym niż kolejnym dzieckiem, a inna paliła w toalecie. Bez komentarza ....

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ja jestem na diecie bebio chodakowskiej i szcerze mowiac na wadze lipa ale bede sie mierzyc bo ciuchy sa teoche luzniejsze i ja czuje sie lepiej wiec nie wiem co jest ze waga w ciagu mies spadla o 1,5 kg tylko

Opu, a ćwiczysz tez? Dieta Chodakowskiej pomaga, jak sie ja łączy z ćwiczeniami. Najważniejsze dobre samopoczucie, a każdy chudnie indywidualnie. najwazniejsze, ze sa efekty :)

Ale nie martwcie sie dziewczyny, idzie wiosna, trochę więcej ruchu i kg same poleca.

Peonia88
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaczelam cwiczhc zmusilam sie :) ale zaznaczylam slaba aktywnosc fiz.
    A to treba te jej programy cwiczyc czy mozna pojsc do mlubu na fitnes :)?

• lilou Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    No zaczelam cwiczhc zmusilam sie :) ale zaznaczylam slaba aktywnosc fiz.
    A to treba te jej programy cwiczyc czy mozna pojsc do mlubu na fitnes :)?

Nie trzeba akurat jej ćwiczeń ćwiczyć, ale dieta + sport = sukces :)

Peonia88
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Opu czasami waga spada wolniej, ale w obwodach widać różnice- tak naprawdę nie ważne ile schudłas tylko o ule jestes mniejsza i miescisz się w ciuchy no o rozmiar mniejsze :)
    Ja tez walczę- jem zdrowo a z Chodakowska ćwiczę skalpel :) przymierzam sie jeszcze do biegania:)

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Żebyś wiedziała z tą patologią... Obok mnie leży Kobieta z 5tym dzieckiem (byłoby szóste, ale jedno zmarło), ewidentna patologia, nie będę cytować jak się wyrażają razem z mężem, który zresztą był u niej raz w ciągu 4 dni... Pani jest po cc i jej szanowny mąż już określił, że za ok. 1,5 roku znowu będzie w ciąży, możnaby wcześniej, ale "to cc" przeszkadza...
    My tu przeżywamy tragedie, żeby cieszyć się chociaż z jednego Dziecka, a widzicie jak można...

Czyli nastawieni na robienie dzieci - masakra:(

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Czyli nastawieni na robienie dzieci - masakra:(

Pewnie żyją z 500+... co to będzie jak im zabiorą te pieniądze??

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Opu czasami waga spada wolniej, ale w obwodach widać różnice- tak naprawdę nie ważne ile schudłas tylko o ule jestes mniejsza i miescisz się w ciuchy no o rozmiar mniejsze :)
    Ja tez walczę- jem zdrowo a z Chodakowska ćwiczę skalpel :) przymierzam sie jeszcze do biegania:)

Ja przed ciążą też skalpel ćwiczyłam i był to mój ulubiony program. Niektóre były dla mnie zbyt wyczerpujące, mimo, że kondycję miałam super. Bieganie bardzo polecam, ja już nie mogę się doczekać, aż wrócę do biegania. Ale bieganie jest dopiero fajne, jak już się ma kondycję i nie męczy :) Więc na początek polecam marszobiegi, bo można się szybko zrazić.

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peonia jak Ty sie czujesz? Dobrze myślę, Ty jestes następna do porodu? A potem jyz Sil w kolejce :-O pominęlam kogoś? :-)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Peonia jak Ty sie czujesz? Dobrze myślę, Ty jestes następna do porodu? A potem jyz Sil w kolejce :-O pominęlam kogoś? :-)

Tak, ja jestem następna w kolejce, o matko, az mi trudno w to uwierzyć, potem Martirybka (ale chyba nas jyz nie czyta), a potem Sil. Ja sie czuje całkiem dobrze, korzystam z tego czasu jak mogę. Czasem mi brzuch twardnieje, wtedy staram sie więcej odpoczywać i szybko sie mecze, ale to chyba każda ciężarna tak ma. Wyprawka juz prawie skompletowana, wiec jestem przygotowana juz, ale niech mały jeszcze posiedzi trochę, jeszcze 2 miesiące i mogę rodzic :)

A jak u Ciebie?

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez przeraża jak ten czas szybko leci :-O ja juz zaczęłam 18 tc az nie do pomyślenia;-) a nie mam jeszcze ANI JEDNEJ rzeczy kupionej hehe czekam na potwierdzenie płci dzieciaczkow caly czas. Mam nadzieję ze na 2 prenatalnych sie ladnie pokażą:-)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Ćwiczysz przy tym? Bo u mnie brzuchy i rowerek 3x w tygodniu... Dobrze jest chudnąc powoli..

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Tak, ja jestem następna w kolejce, o matko, az mi trudno w to uwierzyć, potem Martirybka (ale chyba nas jyz nie czyta), a potem Sil. Ja sie czuje całkiem dobrze, korzystam z tego czasu jak mogę. Czasem mi brzuch twardnieje, wtedy staram sie więcej odpoczywać i szybko sie mecze, ale to chyba każda ciężarna tak ma. Wyprawka juz prawie skompletowana, wiec jestem przygotowana juz, ale niech mały jeszcze posiedzi trochę, jeszcze 2 miesiące i mogę rodzic :)

A jak u Ciebie?
    Ale czas zapiprza!! Byle do przodu :)

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzisiaj na tej Lubinowej...i chociaz jedno mam bez problemu...laparo mam 14.04 na nfz ...bylam u dr Wieczorka b mily lekarz...wiec teraz znowu mam na co czekac...orientujecie sie jak to po laparo wyglada? ile musi czasu minac aby podejsc do stymulacji?

Dzieki za te namiary bo gdyby nie Wy to bym tam nie trafila:(

Alisa lubi tę wiadomość

• Sil Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami ja wiem że po laparo można się od razu starać, niektórzy nawet mówią o tym samym cyklu, ale nie wiem ile w tym prawdy.
    Chciałam wam napisać, że Artemida przygotowała jakąś akcję darmowego in vitro. Wiem że warunkiem jest mniej niż 36 lat, i chyba tylko 1 nieudana procedura za sobą. Zajrzyjcie na ich FB jak jesteście zainteresowane, zadzwońcie... Może akurat któraś z was skorzysta. Podobno za leki też płacą.

Ja chodzę na szkołę rodzenia, jestem z niej bardzo zadowolona :) U nas wyprawka już dość zaawansowana, pokój małej pomalowany i wytapetowany, całe mieszkanie odmalowane, jeszcze łazienka do remontu. Teraz mąż mebelki będzie robił, ciuszki piorę, kosmetyki i apteczne rzeczy już mam...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na tej Lubinowej...i chociaz jedno mam bez problemu...laparo mam 14.04 na nfz ...bylam u dr Wieczorka b mily lekarz...wiec teraz znowu mam na co czekac...orientujecie sie jak to po laparo wyglada? ile musi czasu minac aby podejsc do stymulacji?

Dzieki za te namiary bo gdyby nie Wy to bym tam nie trafila:(
    Cieszę się Małami ze tak szybko termin. Dr Wieczorek to fajny gość:-)
    Ja miałam laparo w 9dc a od 11dc juz ♡. Z tym ze stymulki nie miałam.
    Dzisiaj miałam 1 IUI w GC. Niesmak jest...
    Dr M nie było, robił dr Grettka.
    W każdym razie mam wrażenie ze zrobione na odpieprz. W sensie zapodać Ovitrelle, czas iui tez w ogole nie wyliczony. . Szkoda gadać... a kasa skasowana.
    Iui było na 1 pęcherzyku 18mm, endo 10mm.
    Był 2 pęcherzyk na monicie ale kajś go wsysło. Nie wiem czy podejde jeszcze raz do iui w GC.

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ