X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Klee Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj na tej Lubinowej...i chociaz jedno mam bez problemu...laparo mam 14.04 na nfz ...bylam u dr Wieczorka b mily lekarz...wiec teraz znowu mam na co czekac...orientujecie sie jak to po laparo wyglada? ile musi czasu minac aby podejsc do stymulacji? (

Niestety nie wiem, jak to jest ze stymulacją po laparo... Ale naturalnie można starać się już w tym samym cyklu - czytałam gdzieś, że po ok. tygodniu. Podobno duże szanse na zajście naturalne w ciążę jest przez 3 do 6 miesięcy po laparo - u mnie niestety to nie zadziałało.

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Ćwiczysz przy tym? Bo u mnie brzuchy i rowerek 3x w tygodniu... Dobrze jest chudnąc powoli..

Nie cwiczylam, ale w ubieglym tyg cwiczyla. Dwa razy raz spinning ( nie podoba mi sie to ) i drugi raz zumba :) mkze jescze jakis skalpel doruce bo mam zardzewiale cialo :P treba powoli :)

• Sil Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klee wrote:
    Niestety nie wiem, jak to jest ze stymulacją po laparo... Ale naturalnie można starać się już w tym samym cyklu - czytałam gdzieś, że po ok. tygodniu. Podobno duże szanse na zajście naturalne w ciążę jest przez 3 do 6 miesięcy po laparo - u mnie niestety to nie zadziałało.
    Wszyscy gadają, że skutki laparo są do 6 miesięcy, sama robiłam i lekarz mnie w zasadzie zapewnił, że na 99% w ciągu pół roku będę w ciąży, chyba że znajduję się w 1% populacji, której się to nie uda i będzie potrzebna klinika. Jak po pół roku wróciłam do niego to rozłożył ręce. I nie znam chyba nikogo, komu po laparo się udało naturalnie...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Malami mi tez powiedzieli ze po laparo moge starac sie odrazu. Lekarz stwierdzil ze jak mnie nic nie bedzie bolalo to możemy sieprzytulac. Mi dali 3 miesiace na naturalne starania a pozniej mialam wlanczany clo ale i tak nic nie pomoglo. Bylam w tym 1 % co mowila Sil mam nadzieje ze ty będziesz w tych 99:-)
    Sil ja tez bylam bardzo zadowolona ze szkoly rodzenia pomimo tego ze mialam juz doczynienia z niemowlakami.
    Ah a u nas jakos leci ani sie obejrze a moja mala skonczy 10 miesiecy. Wazy juz 10,5 kg ja się śmieje ze normalnie mam juz takie bicepsy ze szok :-) teraz zaczynam troche cwiczyc bo moj brzuch po ciazy wyglada powiedzmy że zle haha. Na fb babka prowadzi treningi doac fajnie sie z nia cwiczy. Ale powiem ze moja kondycja lezy pomimo tego ze od zajscia w ciaze nie bylam kanapowym czlowiekiem :-) pozdrowionka dziewczyny i milegodnia.

• Sil Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    Hej Malami mi tez powiedzieli ze po laparo moge starac sie odrazu. Lekarz stwierdzil ze jak mnie nic nie bedzie bolalo to możemy sieprzytulac. Mi dali 3 miesiace na naturalne starania a pozniej mialam wlanczany clo ale i tak nic nie pomoglo. Bylam w tym 1 % co mowila Sil mam nadzieje ze ty będziesz w tych 99:-)
    Sil ja tez bylam bardzo zadowolona ze szkoly rodzenia pomimo tego ze mialam juz doczynienia z niemowlakami.
    Ah a u nas jakos leci ani sie obejrze a moja mala skonczy 10 miesiecy. Wazy juz 10,5 kg ja się śmieje ze normalnie mam juz takie bicepsy ze szok :-) teraz zaczynam troche cwiczyc bo moj brzuch po ciazy wyglada powiedzmy że zle haha. Na fb babka prowadzi treningi doac fajnie sie z nia cwiczy. Ale powiem ze moja kondycja lezy pomimo tego ze od zajscia w ciaze nie bylam kanapowym czlowiekiem :-) pozdrowionka dziewczyny i milegodnia.
    Ja też z niemowlakami miałam do czynienia, mój mąż również, ale myślę że wiele rzeczy się zmienia i o wielu rzeczach zaczyna się myśleć dopiero jak się ma zostać rodzicem... Mnie te zajęcia bardzo się podobają, mamy zajęcia z psychologiem, zajęcia z muzykoterapeutą który uczy nas np. masażu dziecka, zajęcia z fizjoterapeutą który będzie nas uczył prawidłowego trzymania, przebierania, ćwiczeń z dzidziusiem... No i jest na zajęciach miło i wesoło. My z mężem jesteśmy ze sobą blisko, bardzo przeżywamy tę ciążę, a te zajęcia jeszcze nas do siebie zbliżają i pozwalają się nam otworzyć.

lilou lubi tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Sil Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki Coombsa, i wynik jest dodatni :( Teraz mnie czekają badania uszczegóławiające... a jak będą złe wyniki i wysokie poziomy jakichś antygenów, to czeka nas szpital... Co tydzień "lepsza" historia...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Odebrałam dziś wyniki Coombsa, i wynik jest dodatni :( Teraz mnie czekają badania uszczegóławiające... a jak będą złe wyniki i wysokie poziomy jakichś antygenów, to czeka nas szpital... Co tydzień "lepsza" historia...

Sil nie martw się- przy 1 dziecku z tego co czytalam praktycznie nic mu nie zagraża, a przy 2 ciąży już będziesz wiedziała i lekarz odpowiednio zadziala.
    Czyli Ty masz RH+ a Twój mąż RH - i Mała odziedziczyla po Tatusiu ... ?

Co do laparo to super Malami, ze Ci się udało tak szybko :)
    Mi tez mówiono, ze zachodzi się w ciążę po laparo , ale wydaje mi się, ze dotyczy to tylko tych kobiet, ktore miały zrosty uniemożliwiające wędrówkę zarodka do macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 17:54

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Sil Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Sil nie martw się- przy 1 dziecku z tego co czytalam praktycznie nic mu nie zagraża, a przy 2 ciąży już będziesz wiedziała i lekarz odpowiednio zadziala.
    Czyli Ty masz RH+ a Twój mąż RH - i Mała odziedziczyla po Tatusiu ... ?

Co do laparo to super Malami, ze Ci się udało tak szybko :)
    Mi tez mówiono, ze zachodzi się w ciążę po laparo , ale wydaje mi się, ze dotyczy to tylko tych kobiet, ktore miały zrosty uniemożliwiające przesuwanie się komórki jajowej a w konsekwencji możliwości jej zaplodnienia.
    Ja mam RH -. I do konfliktu już doszło, ale nie wiadomo jeszcze jak poważny on jest. W 1 ciąży nie ma obaw póki nie dojdzie do takiej sytuacji w jakiej ja jestem teraz. Lekarz powiedział, że wbrew pozorom to się bardzo rzadko dzieje i mam chyba wyjątkowego pecha (po skróceniu szyjki, mega infekcji, teraz to...)

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu chyba doczekam sie mojego pierwszego crio.. :D tym razem probujemy na cyklu naturalnym, bez estrofenu. Dzis 9dc, dostalam ovitrell i w czw kontrola czy pecherzyk pękł. Jesli tak to w pon transfer:) w sumie to tak sie zastanawiam czy to nie za pozno? mam 3dniowe zarodki..
    a i muszę wykupic utrogestan.. jakis czas temu pisalyscie ze w czeskim cieszynie dostane bez problemu. Przypomnijcie jaka jest cena za op? i czy zaplace w zlotowkach czy wymienic kase?

Sil lubi tę wiadomość

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    W koncu chyba doczekam sie mojego pierwszego crio.. :D tym razem probujemy na cyklu naturalnym, bez estrofenu. Dzis 9dc, dostalam ovitrell i w czw kontrola czy pecherzyk pękł. Jesli tak to w pon transfer:) w sumie to tak sie zastanawiam czy to nie za pozno? mam 3dniowe zarodki..
    a i muszę wykupic utrogestan.. jakis czas temu pisalyscie ze w czeskim cieszynie dostane bez problemu. Przypomnijcie jaka jest cena za op? i czy zaplace w zlotowkach czy wymienic kase?

Można w złotówkach, a cena ok 30 zl za opakowanie z tego co pamiętam

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Ja mam RH -. I do konfliktu już doszło, ale nie wiadomo jeszcze jak poważny on jest. W 1 ciąży nie ma obaw póki nie dojdzie do takiej sytuacji w jakiej ja jestem teraz. Lekarz powiedział, że wbrew pozorom to się bardzo rzadko dzieje i mam chyba wyjątkowego pecha (po skróceniu szyjki, mega infekcji, teraz to...)

To 3mam kciuki, zeby wszystko dobrze było, nie stresuj się bo Malutka wszystko czuje co Mamusia :) tyle przeszlas, wiec z tym tez dasz radę

• eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Można w złotówkach, a cena ok 30 zl za opakowanie z tego co pamiętam

a ile jest szt w opakowaniu?

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • Sil Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    To 3mam kciuki, zeby wszystko dobrze było, nie stresuj się bo Malutka wszystko czuje co Mamusia :) tyle przeszlas, wiec z tym tez dasz radę
    Jak już to wszystko przetrawiłam to mi lepiej, ale wiesz jak jest. Nie chcę by dzidzi coś się stało.

Linkaa zapytałam dziś o zastrzyki, pan dr powiedział, że można w ramie, ale powiedział też, że najlepiej wchłania się z brzucha i mi zasugerował bym robiła zastrzyki też powyżej linii pępka, że 2-3 cm pow można. Ale - ja w tym miejscu mam jeszcze tłuszczyk nie wiem jak jest jak się nie ma... Więc póki co ja zostaje przy brzuchu, damy radę... A w kwietniu dr J wraca to się dowiem jaką ona ma opinię na ten temat...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil będzie wszystko dobrze zobaczysz!! U mojego brata ta sama sytuacja i synek zdrów jak ryba! Po porodzie poszły immunoglobuliny i gites.

5958beaa9c1f8.png
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    a ile jest szt w opakowaniu?

30 sztuk

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Do kogo chodzisz w gync, ze bedziesz miala cykl naturalny. Ja pare razy prosilam drM ale nie chcial sie zgodzic.

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope napisalam do Ciebie tu na ovu.

7pqmag4.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:

Sil trzymam kciuki, żeby ominął Was szpital, będzie dobrze :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Sil faktycznie nie masz nudno w tej ciąży, ciągle coś.. ja też mam rh- a mój ma rh+, ale wynik mi wyszedł ujemny. Mam nadzieję że te pozostałe szczegółowe badania wyjdą dobrze:*
    Dzięki za info nt. zastrzyków :)

Evelin trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli i w poniedziałek odbył się transfer:) informuj na bieżąco :)

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie o chkl naturalny - te sie zastanawiam u kogo jestes evelin ?
    Mag tez pytalam dr M krecil nosem :( ja rozumiem ze wygodniej na sztucznym ale moze nie u kazdej kobity sie sprawdzi ta opcja ..

Sil trzyman sie kochana !

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ