Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
małamii89 wrote:Dziewczyny bylam dzisiaj na tej Lubinowej...i chociaz jedno mam bez problemu...laparo mam 14.04 na nfz ...bylam u dr Wieczorka b mily lekarz...wiec teraz znowu mam na co czekac...orientujecie sie jak to po laparo wyglada? ile musi czasu minac aby podejsc do stymulacji? (
Niestety nie wiem, jak to jest ze stymulacją po laparo... Ale naturalnie można starać się już w tym samym cyklu - czytałam gdzieś, że po ok. tygodniu. Podobno duże szanse na zajście naturalne w ciążę jest przez 3 do 6 miesięcy po laparo - u mnie niestety to nie zadziałało.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
nick nieaktualnyKrakowianka wrote:Ćwiczysz przy tym? Bo u mnie brzuchy i rowerek 3x w tygodniu... Dobrze jest chudnąc powoli..
Nie cwiczylam, ale w ubieglym tyg cwiczyla. Dwa razy raz spinning ( nie podoba mi sie to ) i drugi raz zumba mkze jescze jakis skalpel doruce bo mam zardzewiale cialo treba powoli -
Klee wrote:Niestety nie wiem, jak to jest ze stymulacją po laparo... Ale naturalnie można starać się już w tym samym cyklu - czytałam gdzieś, że po ok. tygodniu. Podobno duże szanse na zajście naturalne w ciążę jest przez 3 do 6 miesięcy po laparo - u mnie niestety to nie zadziałało.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
nick nieaktualnyHej Malami mi tez powiedzieli ze po laparo moge starac sie odrazu. Lekarz stwierdzil ze jak mnie nic nie bedzie bolalo to możemy sieprzytulac. Mi dali 3 miesiace na naturalne starania a pozniej mialam wlanczany clo ale i tak nic nie pomoglo. Bylam w tym 1 % co mowila Sil mam nadzieje ze ty będziesz w tych 99:-)
Sil ja tez bylam bardzo zadowolona ze szkoly rodzenia pomimo tego ze mialam juz doczynienia z niemowlakami.
Ah a u nas jakos leci ani sie obejrze a moja mala skonczy 10 miesiecy. Wazy juz 10,5 kg ja się śmieje ze normalnie mam juz takie bicepsy ze szok teraz zaczynam troche cwiczyc bo moj brzuch po ciazy wyglada powiedzmy że zle haha. Na fb babka prowadzi treningi doac fajnie sie z nia cwiczy. Ale powiem ze moja kondycja lezy pomimo tego ze od zajscia w ciaze nie bylam kanapowym czlowiekiem pozdrowionka dziewczyny i milegodnia. -
Baska1988 wrote:Hej Malami mi tez powiedzieli ze po laparo moge starac sie odrazu. Lekarz stwierdzil ze jak mnie nic nie bedzie bolalo to możemy sieprzytulac. Mi dali 3 miesiace na naturalne starania a pozniej mialam wlanczany clo ale i tak nic nie pomoglo. Bylam w tym 1 % co mowila Sil mam nadzieje ze ty będziesz w tych 99:-)
Sil ja tez bylam bardzo zadowolona ze szkoly rodzenia pomimo tego ze mialam juz doczynienia z niemowlakami.
Ah a u nas jakos leci ani sie obejrze a moja mala skonczy 10 miesiecy. Wazy juz 10,5 kg ja się śmieje ze normalnie mam juz takie bicepsy ze szok teraz zaczynam troche cwiczyc bo moj brzuch po ciazy wyglada powiedzmy że zle haha. Na fb babka prowadzi treningi doac fajnie sie z nia cwiczy. Ale powiem ze moja kondycja lezy pomimo tego ze od zajscia w ciaze nie bylam kanapowym czlowiekiem pozdrowionka dziewczyny i milegodnia.lilou lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Odebrałam dziś wyniki Coombsa, i wynik jest dodatni Teraz mnie czekają badania uszczegóławiające... a jak będą złe wyniki i wysokie poziomy jakichś antygenów, to czeka nas szpital... Co tydzień "lepsza" historia...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:Odebrałam dziś wyniki Coombsa, i wynik jest dodatni Teraz mnie czekają badania uszczegóławiające... a jak będą złe wyniki i wysokie poziomy jakichś antygenów, to czeka nas szpital... Co tydzień "lepsza" historia...
Sil nie martw się- przy 1 dziecku z tego co czytalam praktycznie nic mu nie zagraża, a przy 2 ciąży już będziesz wiedziała i lekarz odpowiednio zadziala.
Czyli Ty masz RH+ a Twój mąż RH - i Mała odziedziczyla po Tatusiu ... ?
Co do laparo to super Malami, ze Ci się udało tak szybko
Mi tez mówiono, ze zachodzi się w ciążę po laparo , ale wydaje mi się, ze dotyczy to tylko tych kobiet, ktore miały zrosty uniemożliwiające wędrówkę zarodka do macicy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 17:54
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
83HOPE wrote:Sil nie martw się- przy 1 dziecku z tego co czytalam praktycznie nic mu nie zagraża, a przy 2 ciąży już będziesz wiedziała i lekarz odpowiednio zadziala.
Czyli Ty masz RH+ a Twój mąż RH - i Mała odziedziczyla po Tatusiu ... ?
Co do laparo to super Malami, ze Ci się udało tak szybko
Mi tez mówiono, ze zachodzi się w ciążę po laparo , ale wydaje mi się, ze dotyczy to tylko tych kobiet, ktore miały zrosty uniemożliwiające przesuwanie się komórki jajowej a w konsekwencji możliwości jej zaplodnienia.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
W koncu chyba doczekam sie mojego pierwszego crio.. tym razem probujemy na cyklu naturalnym, bez estrofenu. Dzis 9dc, dostalam ovitrell i w czw kontrola czy pecherzyk pękł. Jesli tak to w pon transfer:) w sumie to tak sie zastanawiam czy to nie za pozno? mam 3dniowe zarodki..
a i muszę wykupic utrogestan.. jakis czas temu pisalyscie ze w czeskim cieszynie dostane bez problemu. Przypomnijcie jaka jest cena za op? i czy zaplace w zlotowkach czy wymienic kase?Sil lubi tę wiadomość
IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
04.05.17 mamy serduszko -
eveliin wrote:W koncu chyba doczekam sie mojego pierwszego crio.. tym razem probujemy na cyklu naturalnym, bez estrofenu. Dzis 9dc, dostalam ovitrell i w czw kontrola czy pecherzyk pękł. Jesli tak to w pon transfer:) w sumie to tak sie zastanawiam czy to nie za pozno? mam 3dniowe zarodki..
a i muszę wykupic utrogestan.. jakis czas temu pisalyscie ze w czeskim cieszynie dostane bez problemu. Przypomnijcie jaka jest cena za op? i czy zaplace w zlotowkach czy wymienic kase?
Można w złotówkach, a cena ok 30 zl za opakowanie z tego co pamiętam
Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Sil wrote:Ja mam RH -. I do konfliktu już doszło, ale nie wiadomo jeszcze jak poważny on jest. W 1 ciąży nie ma obaw póki nie dojdzie do takiej sytuacji w jakiej ja jestem teraz. Lekarz powiedział, że wbrew pozorom to się bardzo rzadko dzieje i mam chyba wyjątkowego pecha (po skróceniu szyjki, mega infekcji, teraz to...)
To 3mam kciuki, zeby wszystko dobrze było, nie stresuj się bo Malutka wszystko czuje co Mamusia tyle przeszlas, wiec z tym tez dasz radęNiepłodność idiopatyczna,
83HOPE wrote:To 3mam kciuki, zeby wszystko dobrze było, nie stresuj się bo Malutka wszystko czuje co Mamusia tyle przeszlas, wiec z tym tez dasz radę
Linkaa zapytałam dziś o zastrzyki, pan dr powiedział, że można w ramie, ale powiedział też, że najlepiej wchłania się z brzucha i mi zasugerował bym robiła zastrzyki też powyżej linii pępka, że 2-3 cm pow można. Ale - ja w tym miejscu mam jeszcze tłuszczyk nie wiem jak jest jak się nie ma... Więc póki co ja zostaje przy brzuchu, damy radę... A w kwietniu dr J wraca to się dowiem jaką ona ma opinię na ten temat...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
eveliin wrote:W koncu chyba doczekam sie mojego pierwszego crio.. tym razem probujemy na cyklu naturalnym, bez estrofenu. Dzis 9dc, dostalam ovitrell i w czw kontrola czy pecherzyk pękł. Jesli tak to w pon transfer:) w sumie to tak sie zastanawiam czy to nie za pozno? mam 3dniowe zarodki..
a i muszę wykupic utrogestan.. jakis czas temu pisalyscie ze w czeskim cieszynie dostane bez problemu. Przypomnijcie jaka jest cena za op? i czy zaplace w zlotowkach czy wymienic kase? -
Sil wrote:Odebrałam dziś wyniki Coombsa, i wynik jest dodatni Teraz mnie czekają badania uszczegóławiające... a jak będą złe wyniki i wysokie poziomy jakichś antygenów, to czeka nas szpital... Co tydzień "lepsza" historia...
Sil trzymam kciuki, żeby ominął Was szpital, będzie dobrze29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Ohh Sil faktycznie nie masz nudno w tej ciąży, ciągle coś.. ja też mam rh- a mój ma rh+, ale wynik mi wyszedł ujemny. Mam nadzieję że te pozostałe szczegółowe badania wyjdą dobrze:*
Dzięki za info nt. zastrzyków
Evelin trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli i w poniedziałek odbył się transfer:) informuj na bieżąco24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualny