X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sil Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z laparo różnie bywa. Ja się też po zabiegu za dobrze nie czułam i dochodziłam do siebie jakiś czas. Miałam 2 tygodnie L4 i było jeszcze przedłużane przez lekarza prowadzącego.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się tylko ogarne zrobię porządek w lekach bo na pewno został mi Fragmin, gdyby któraś potrzebowała :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzisiaj wizytę. Krążek na szyjce trzyma a dzieciaczki ważą juz 180 i 190 gram. Na 2 prenatalne jestem umowiona ale dopiero na 30.03 oby szybko zlecialo :-)

83HOPE, Rubineye, lilou, Klee, Sil, Krakowianka, mandy11, Allessa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tak czytam jak rosną Wasze Szkraby - te, które już tulicie i te jeszcze w brzuszkach, to aż ciepło się robi na sercu - naprawdę :) . Jakie cuda zdziałało in vitro i Wasza determinacja... Jak ktokolwiek może kwestionować ten cud, oceniać nas, a tym bardziej czegokolwiek zabraniac. Taka refleksja po wiadomościach o planowanych manifestacjach kobiet 08.03 - tym razem muszę wziąć udział :)

lilou, mandy11, linkaa28, Allessa, Rubineye, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Sil Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Mialam dzisiaj wizytę. Krążek na szyjce trzyma a dzieciaczki ważą juz 180 i 190 gram. Na 2 prenatalne jestem umowiona ale dopiero na 30.03 oby szybko zlecialo :-)
    Ja mam 23.03 trzecie prenatalne z echem serca :)

linkaa28 lubi tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy dzięki, że pytasz. Nasza Marysia zaczęła już szósty tydzień-rośnie jak na drożdżach. Mamy drobne kłopoty ze skórą ale to typowe dla niemowlakow. Nie mogę się doczekac jej pierwszego świadomego uśmiechu do mamy-teraz często się uśmiecha przez sen ale jeszcze nas dokładnie nie widzi.
    Ja też mialam problem z nadciśnieniem pod koniec ciąży-dwa dni przed rozwiazaniem przyjęto mnie do szpitala z cisnieniem 170/110-przed ciążą zawsze miałam 90/60 ale ciąża to nietypowy czas. Dobrze, że byłam w szpitalu jak odeszły mi wody-całą ciążę miałam ich bardzo dużo-w górnej granicy normy-gdyby zaczęły mi odchodzić w domu to naprawdę nie wiedzialabym co zrobic-w żaden sposób nie da się tego powstrzymać i lało się ze mnie przez kilka godzin-nie da się tego opisać hehe.
    Hope co u Ciebie? Kiedy wracacie po Kropeczki?

mandy11, Rubineye lubią tę wiadomość

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allessa wrote:
    Mandy dzięki, że pytasz. Nasza Marysia zaczęła już szósty tydzień-rośnie jak na drożdżach. Mamy drobne kłopoty ze skórą ale to typowe dla niemowlakow. Nie mogę się doczekac jej pierwszego świadomego uśmiechu do mamy-teraz często się uśmiecha przez sen ale jeszcze nas dokładnie nie widzi.
    Ja też mialam problem z nadciśnieniem pod koniec ciąży-dwa dni przed rozwiazaniem przyjęto mnie do szpitala z cisnieniem 170/110-przed ciążą zawsze miałam 90/60 ale ciąża to nietypowy czas. Dobrze, że byłam w szpitalu jak odeszły mi wody-całą ciążę miałam ich bardzo dużo-w górnej granicy normy-gdyby zaczęły mi odchodzić w domu to naprawdę nie wiedzialabym co zrobic-w żaden sposób nie da się tego powstrzymać i lało się ze mnie przez kilka godzin-nie da się tego opisać hehe.
    Hope co u Ciebie? Kiedy wracacie po Kropeczki?
    Wiecie, ze nawet nie wiedziałam, ze poziom wód u kobiet może byc różny:)
    Wracam na koniec marca lub początek kwietnia- zalezy kiedy dostanę okres po histero. Dzięki za pamięć. Juz chyba niewiele jest tu takich beznadziejnych przypadków jak moj :)

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • catarina99 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny starsznie długo mnie nie było ale nie mam czasu zwyczajnie jak juz zaczynam coś pisac to zazwyczaj coś odciąga moja uwagę lub poprostu Martynka mnie potrzebuje, a wieczorami to padam ze zmeczenia.
    Moja gwiazda ma juz prawie 6 kg, super rosnie , jest kochana, usmiecha sie gaworzy.
    Allessa usmiech zobaczysz predzej nic myslisz,:) Martynka ciągle sie usmiecha, i to jest cudowne, ten czas, te wszystkie pierwsze razy...
    Życzę kazdej dziewczynie która jest w trakcie tej trudnej drogi, starania sie i leczenia. Nie traćcie wiary wkońcu sie wydarzy w wasz prywatny cud,

Krakowianka, Allessa lubią tę wiadomość

starania od 2011
    2014/2015 4 próby IUI nieudane
    06.2015 ICSI nieudana,
    08.2015 crio nieudany
    01.2016 ICSI transfer 2 zarodków,nieudane
    02.2016 zmiana realizatora Invimed w-wa
    8dpt beta 28,2, 10dpt beta 93,4 ,13dpt beta 607,5,
    12/12/2016 urodziła sie Martynka
  • Sil Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Wracam na koniec marca lub początek kwietnia- zalezy kiedy dostanę okres po histero. Dzięki za pamięć. Juz chyba niewiele jest tu takich beznadziejnych przypadków jak moj :)
    Mocno trzymam za ciebie kciuki kochana. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że masz mrozaczka i masz po co wrócić. Oby ten powrót okazał się szczęśliwy.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Mocno trzymam za ciebie kciuki kochana. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że masz mrozaczka i masz po co wrócić. Oby ten powrót okazał się szczęśliwy.

Dzięki:) bardzo chcę, ale jestem pogodzona z tym co przyniesie los ...

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Hope jeszcze ja jeszcze ja :)

83HOPE lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja !

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja!! totalny beznadziejny przypadek:((

• Kamiisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja! :(

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    I ja !

Opu Ty Kochana limitu szczęścia jeszcze nie wyrobilas, wiec wszystko przed Tobą. A czemu nam na OA ucichlas?

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w grupie zawsze raźniej :)
    krakowianka a Ty po ilu procedurach jesteś, bo stopki nie masz.... ?

• Basik37 Znajoma

Wysłany: 5 marca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope niestety jest nas o wiele za wiele. Chodziasz ja już chyba straciłam nadzieje że u nas coś w tym temacie jeszcze się zmieni.
    Dziewczyny Gratuluję wspaniałych maleństw które spełniają Wasze marzenia , super się Was czyta, to podnosi na duchu - że ta trudna walka przynosi czasami efekt...niestety nie u wszystkich

6 inseminacji w Prowicie
    8 pełnych procedur in vitro-Gyn w tym było jeszcze 5 crio
    w międzyczasie szczepienia imuno (ok1 rok) ,2×histero, 1×laparo, PGA zarodków(zarodki ok) i praktycznie wszystko co możliwe zbadane , a beta zawsze 0 .
    Przedemną jeszcze tylko test ERA i wtedy decyzja co dalej i gdzie
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik no niestety nie dla każdego droga do macierzyństwa jest prosta i szybka i niekoniecznie taka sama - są też alternatywy. Jestem na forum od ponad roku i z radością stwierdzam, ze mimo wszystko tych radosnych finałów jest na chwilę obecną dużo więcej, pamiętam czasami trudne drogi Dziewczyn, które mają juz dzieci lub jeszcze- już są w ciąży :) a jeszcze jakis czas temu byly wycofane, smutne jak pisały o kolejnej negatywnej becie - a jednak cuda sie zdarzają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2017, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limitu szczescia ? Chhba limitu nieszczescia
    Nie patrzcie na mnie przez pryzmat tego ze mialam malo transferow. Tylko raczej przez taki ze juz dojezdzam do konca drogi zwanej diagnostyka i leczenie. Nie widze sensu w podejmowaniu kolejnych prob skoro niszcze zarodki...

Hope ja ucichlam w ogole. Ale podczytuje. Ucichlam bo nic sie u mnie nie dzieje... Nie mam o czym pisac

• Sil Autorytet

Wysłany: 5 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    Limitu szczescia ? Chhba limitu nieszczescia
    Nie patrzcie na mnie przez pryzmat tego ze mialam malo transferow. Tylko raczej przez taki ze juz dojezdzam do konca drogi zwanej diagnostyka i leczenie. Nie widze sensu w podejmowaniu kolejnych prob skoro niszcze zarodki...

Hope ja ucichlam w ogole. Ale podczytuje. Ucichlam bo nic sie u mnie nie dzieje... Nie mam o czym pisac
    Kochana mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego, jak wygląda statystyka w on vitro. Niewielu osobom udaje się zajść w ciążę od razu. Statystycznie potrzeba 4-5 transferów dla pary ze "standardowymi" problemami. Przepraszam za brutalną szczerość. My też wiele przeszliśmy, długo się staraliśmy, udało się za 5 transferem. Przygnębiające i męczące finansowo było to, że niemal do każdego transferu niezbędna była kolejna stymulacja. To wymęczało organizm i psychikę i finanse niestety.
    Nie chcę, by któraś z was poczuła się urażona, ale rozumiem Hope i Małąmi. Jesteśmy "tu" (mam na myśli jeszcze zaranie Kaffe) tak długo. Hope jest już w trzeciej klinice. Małami nie ma się lepiej... Ja przechodząc do Arte też już wątpiłam, moje katolickie in vitro mnie dobijało. Zawsze brałam pod uwagę 5 stymulacji ale nigdy nie myślałam, że z tylu prób wyjdzie tylko tyle zarodków do transferu...
    A co do diagnostyki, to po tym co sama zrobiłam w tym zakresie wiem, że większość tych badań i wydanych pieniędzy była niepotrzebna...
    Ale to tylko tak, w drodze wtrącenia. Bo wiem też, że każda z nas, na każdym etapie, czuje się już jak weteranka i nie chce już nic więcej...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ