X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Hope wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek.prosze przyjmnij je ...mam pare pytan;)

Przyjęłam :)

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami...ja miałam laparoskopie w szpitalu w Tychach. Długo nie trzeba było czekać tylko skierowanie od gina potrzebne.

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Sil...ja dzwonilam na inna koncowke...
    sprobuje jeszcze raz....do tego Lubinowa dzwonilam to miesiac sie czeka na laparo 200zl wizyta +150 anestezjolog...
    teraz sie zastanawiam jak ja 2 miesiace temu mialam stymulacje to ile trzeba odczekac aby laparo zrobic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    sprobuje jeszcze raz....do tego Lubinowa dzwonilam to miesiac sie czeka na laparo 200zl wizyta +150 anestezjolog...
    teraz sie zastanawiam jak ja 2 miesiace temu mialam stymulacje to ile trzeba odczekac aby laparo zrobic?
    Jeśli mogę wtrącić się: miałam laparo z histero na Łubinowej w styczniu br. Wykonywał: dr Bystrzejewsi - ordynator.
    Moje podwozie naprawione:-) tzn jajowody udrożnione, drobne dwa ogniska endometriozy usunięte. Skierowanie na zabieg dostałam od dr M i za 2 tygodnie miałam termin. Faktycznie konsultacja anestezjologiczna 150 zł i wizyta kwalifikująca do zabiegu 200zl.
    Klinika mała, taka kameralna, opieka super. Na drugi dzień po zabiegu do domu.

małamii89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa a mozesz napisac w ktorym dc mialas to robione?
    czyli bylas na wizycie u 2 tyg czekalas na zabieg tak?

• Sil Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Nic wg mnie nie musisz czekać. Nie możesz w cyklu z laparo podejść do stymulacji, to musi byc cykl bez prób.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Alisa a mozesz napisac w ktorym dc mialas to robione?
    czyli bylas na wizycie u 2 tyg czekalas na zabieg tak?
    Zabieg miałam w 9dc. Tak dokładnie, wizyta i po 2 tygodniach zabieg.
    Najlepiej umów się na tą wizytę właśnie do dr Bystrzejewskiego.
    Ja 3 dni po laparo ♡ z M bo akurat płodne były. Ale raczej owu nie było.
    Oczywiście dr B dał zgodę na starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 11:16

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:

No mi powiedział lekarz na Lubinowej ze najwcześniej w sierpniu, ze w lipcu mnie przygotuje, a stymulacje mialam w kwietniu. Powiedział, ze jajniki sa podrażnione po stymulacji i ze muszą sie wyciszyć bo można je uszkodzić przy laparo. A na wizycie w czerwcu czulam sie naprawdę dobrze- nic mnie nie bolało itd.
    Jak chcesz na Lubuonowej to bym poszla , ale za miesiąc i zrobilabym razem z histeroskopia od razu i scrachingiem - jedna narkoza, a pomoże w kolejnej próbie :) tylko zrob sobie czystosc - zeby miec aktualny wynik.

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a ktorego lekarza bylas?

• 83HOPE Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie pamiętam- chyba dłuższe włosy i gabinet praktycznie na wprost rejestracji - po lewej stronie stojąc do niej tylem - moze któraś z Dziewczyn skojarzy- ogólnie lekarz fajny

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Właśnie nie pamiętam- chyba dłuższe włosy i gabinet praktycznie na wprost rejestracji - po lewej stronie stojąc do niej tylem - moze któraś z Dziewczyn skojarzy- ogólnie lekarz fajny
    Ja byłam w tym gabinecie właśnie u dr B:-)

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u Ślęczki ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy gratulacje wielkie, zdrówka dla was

Joafer tak strasznie mi przykro, a tak szło wszystko w dobrym kierunku

Rubi super że już w domu, zdrówka dla was

Sił gratuluję córeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 12:52

Sil, mandy11 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    A ja u Ślęczki ;)
    ' -

He he to ja nie wiem u kogo byłam bo w takim razie wszyscy tam przyjmują - wiem ze wysoki, postawny i trochę dluzsze wlosy :)

• Klee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jeśli mogę wtrącić się: miałam laparo z histero na Łubinowej w styczniu br. Wykonywał: dr Bystrzejewsi - ordynator.
    Moje podwozie naprawione:-) tzn jajowody udrożnione, drobne dwa ogniska endometriozy usunięte. Skierowanie na zabieg dostałam od dr M i za 2 tygodnie miałam termin. Faktycznie konsultacja anestezjologiczna 150 zł i wizyta kwalifikująca do zabiegu 200zl.
    Klinika mała, taka kameralna, opieka super. Na drugi dzień po zabiegu do domu.

Ja też miałam tak samo. I też polecam.

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Klee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam laparoskopię z histeroskopią w jednym. Było to w pierwszej fazie cyklu - lekarz powiedział, że przed owulacją, żeby wykluczyć obecność ewentualnej ciąży.

ciąża naturalna 6 tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klee tez mialas na Lubinowej?
    u jakiego lekarza bylas? laparo robilas jeszcze przed IVF...sory,ze tak wypytuje..

• Kamiisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po jakim czasie jest się w stanie wrócić do praxy?

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Klee Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak jak Alisa - na Łubinowej u dra Bystrzejewskiego, skierowanie od dr M z Gyncentrum. Miałam to w sierpniu 2016 r., już po IVF.
    Po laparoskopii chciał mi dać L4 na tydzień, ale nie potrzebowałam akurat. Ja przez pierwsze 3 dni po laparo leżałam w domu.

ciąża naturalna 6 tc [*]
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, ze po laparo powinno się wziąć min tydzien wolnego- w szpitalu dają 2 tyg o do 2 tyg zachęcał mnie lekarz - istatecznie wzięłam tydzień. Przez pierwsze dni bolał mnue brzuch i miałam napuchniety, a nie miałam zadnych zrostow. Na sali byly ze mną dziewczyny, które mualy dreny i bardzo zle sie czuły bo miały duzo zrostow- wiec trzeba indywidualnie do tego podejść

‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ