X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Beti super - Dziewczyny mają rację - oszczędzaj się.

Ja właśnie usłyszałam o aborcji ktorej poddała się na Slowacji Natalia Przybysz - powód ??? Nie chciała znowu pakować się w pieluchy , a 60 m2 bylo dla niej , dwójki dzieci i masy książek za małe. Jakby tego było mało dzięki wyznaniu została jeszcze nagrodzona ... no ja pier..ole :( bez komentarza
    Masakra - nawet nie czytam takich rzeczy bo strasznie sie wkurzam :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope bardzo mi przykro :(

Moja beta dzisiejsza 560

Karolcia885, linkaa28, eveliin, Sil, mandy11, lilou, Sunshine_111, zizia_a lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Hope bardzo mi przykro :(

Moja beta dzisiejsza 560

Pięknie Kochana :*

Niepłodność idiopatyczna,
    2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowianka wrote:
    Który to będzie dc?

To bedzie 14dc. Jutro jeszcze pędzę na intralipid..:)

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam Was poczytać i co ja widze? Jakie ogromne emocje! Nadrabiałam długo i takiej huśtawki emocjonalnej dawno nie miałam. Cieszę sie ze tak dużo ciąż ostatnio i smutno mi ze niektóre z Was przezywają swoje dramaty. Przepraszam ze Was nie wymienię wszystkich, chyba nie sposób bo nie często tu zaglądam jednak, a widze ze coraz nas wiecej. Ale Ty Hope bardzo mi zapadłaś w pamięć, pamietam jak razem betowalysmy... Kurde tak sie ucieszyłam, a teraz mi bardzo bardzo smutno, aż trudno w to uwierzyć :(

Dziewczyny mam pytanie ( liczę ze mamusie podpowiedzą) czy przy przyjęciu do porodu będziecie lub informowalyscie ze ciąża jest z invitro? Wiem ze lekarze nie powinni wpisywać tego w książeczkę dziecku, a niektórzy to robią, no i na wypisie chyba tez taka informacja może się pojawić.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przyjmowała może femifertil lub inofem?

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:
    Wpadłam Was poczytać i co ja widze? Jakie ogromne emocje! Nadrabiałam długo i takiej huśtawki emocjonalnej dawno nie miałam. Cieszę sie ze tak dużo ciąż ostatnio i smutno mi ze niektóre z Was przezywają swoje dramaty. Przepraszam ze Was nie wymienię wszystkich, chyba nie sposób bo nie często tu zaglądam jednak, a widze ze coraz nas wiecej. Ale Ty Hope bardzo mi zapadłaś w pamięć, pamietam jak razem betowalysmy... Kurde tak sie ucieszyłam, a teraz mi bardzo bardzo smutno, aż trudno w to uwierzyć :(

Dziewczyny mam pytanie ( liczę ze mamusie podpowiedzą) czy przy przyjęciu do porodu będziecie lub informowalyscie ze ciąża jest z invitro? Wiem ze lekarze nie powinni wpisywać tego w książeczkę dziecku, a niektórzy to robią, no i na wypisie chyba tez taka informacja może się pojawić.

Dziękuję Martirybka :) ja też Cię zawsze miło wspominam i kibicuję. Juz wkrótce przytulisz swoje Cudo :*

2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha :)
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:

Lekarka badająca mnie po przyjęciu do szpitala wiedziala na podstawie karty przebiegu ciąży (zobaczyła jakie leki bralam). Jednak ta informacjan nigdzie nie została wpisana (mówiłam jej że u nas nikt nie wie i wolałabym żeby tak zostało). Zresztą zachowała się bardzo fajnie bo na tą rozmowę wyprosila wsystkich z sali byłam tylko ja i mąż (a wcześniej były jeszcze 2 osoby z rodziny). W książeczce dzieci też nie ma takiej informacji. Zresztą żaden lekarz już nie wracał do tego tematu. Kiedyś był artykuł że nie powinno być w książeczce zdrowia dziecka takiej informacji. Jeżeli zostanie wpisana to mają obowiązek wydać Wam nową książeczkę bez tej informacji.

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:

Aguula możesz zaprosić mnie di znajomych? Bo ja nigdy ue wiem jak, a chciałabym o coś zapytać

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:

U mnie info pojawia się tylko na wypisie ze szpitala, który jest dołączony do książeczki. Jako tako w samej.książeczce nie ma :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja brałam inofem przy cyklach na CLO ale jakieś różnicy nie widziałam. Przy ivf już nie brałam

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83HOPE wrote:
    Aguula możesz zaprosić mnie di znajomych? Bo ja nigdy ue wiem jak, a chciałabym o coś zapytać
    Hope zaprosiłam Cię. Nie wiem czy ok bo też tego nigdy nie robiłam.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:

ja pilam inofem

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • 83HOPE Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Hope zaprosiłam Cię. Nie wiem czy ok bo też tego nigdy nie robiłam.

Dzięki :) napisałam

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja też piłam inofem wielokrotnie, ale w cyklu, w którym zaszłam w ciążę na pewno nie :-)

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni po transferze jest już szansa na serduszko ?

• Sil Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ja przyjmowałam Miovarian, to jak Inofem ale ma więcej składników.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja co prawda nie jestem po transferze, ale z suwaczka wynika, że jestem 2 dni przed Tobą, a już w piątek miałam serduszko (choć nie musiało jeszcze być). Wyczytałam w 2 różnych źródłach, że pojawia się przy becie 6000, a wg 2giego źródła - 16 000. Myślę, że już będzie :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Endo dzisia 11 :) i transfer planowany na wtorek :)

linkaa28, Magdala, Sunshine_111, Kala06, Yoselyn82, Karolcia885, Sil, mandy11, Klee lubią tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras was ma utrogestan na zbyciu ?

❤️❤️❤️
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ