Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Klee wrote:Sunshine, fajnie że wszystko opisałaś, co mogło Ci pomóc. Może nam pozostałym "weterankom" też pomoże.
Tego Wam życzę z całego serca dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 15:14
Klee, zizia_a, Allessa lubią tę wiadomość
-
Sunshune tak czytałam teraz wskazania DHEA i bardzo mi się podoba czyli mąż też może brać to ze mną? Co do odżywiania, to jem raczej zdrowo, tylko ruchu mam za mało, ale jyz się za ro bioręNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Hope, no coś może być w tym DHEA. Dr Ch opisywał, że jak pacjentki to brały, to nawet jak się in vitro po zakończeniu kuracji nie udawało, to w następnym cyklu często była ciąża naturalna. Miałam to gdzieś z tyłu głowy w tamtym cyklu, ale nie sądziłam... a mój partner to już w ogóle nie wierzył. I jeszcze wtedy był ten cały stres związany z badaniami...
Jeszcze można z testosteronem próbować - pisze chyba też o tym dr Chrostowski, i był to jedyny ewentualny pomysł na mnie (tak jakbym się jednak uparła na swoje komórki), jak byłam u Dr Cholewy.
Jeśli chodzi o ANA - ja miałam robione i nic mi akurat tam nie wyszło. -
Sun a jakie badanie zrobić żeby sprawdzić poziom tego DHEA ? Warto teraz czy już w trakcie brania?Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Hope, strasznie mi się podoba Twoje podejście i cieszę się, że masz energię do działania! To super! Tak trzymaj - to bardzo ważne!
Ruch też jest ważny dla regulacji hormonów. Ja latem sporo jeżdżę na rowerze, chodzę z pieskiem na dłuższe spacerki, pływam, ale nie uprawiam regularnie żadnego sportu. Zimą natomiast, jak jest tak jak dziś, to cóż...
Ale akurat ta zima w styczniu/lutym była ładna, dostałam biegówki i tak co 2 dni lub nawet codziennie je uskuteczniałam...
Tak, mąż też może brać. Przez jakiś czas dawałam nawet mojemu, ale mieliśmy już takie ilości suplementów... Jak byliśmy na tym wyjeździe na Święta, spakowałam każdemu z nas po niezłym worku (on się uparł, żeby były oryginalne opakowania, żebyśmy nie mieli problemów na lotnisku). Niestety kompleks witamin na poprawę plemników kupiłam jakiś taki głupi, że dawka dzienna to były 4 duże tabletki, plus Q10, Wit D, C, DHEA, B, Omega, Cynk-Selen, coś tam jeszcze - i biedak prawie zwymiotował łykając to wszystko, więc odpuściłam mu po tym Łykał tylko sobie kompleks na plemniki. -
Hope, ja robiłam w Diagnostyce jakiś czas temu badania: DHEA i DHEA-S04. Z tym, że mi wyszły przy obu lekko przekroczone normy (pytałam dwóch lekarzy i powiedzieli, że może to wynikać z moich policystycznych jajników), tak więc sama nie wiem, czy mogłabym te tabletki brać czy sobie zaszkodzę... A lekarza o to nie zapytałam niestety.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Klee wrote:Hope, ja robiłam w Diagnostyce jakiś czas temu badania: DHEA i DHEA-S04. Z tym, że mi wyszły przy obu lekko przekroczone normy (pytałam dwóch lekarzy i powiedzieli, że może to wynikać z moich policystycznych jajników), tak więc sama nie wiem, czy mogłabym te tabletki brać czy sobie zaszkodzę... A lekarza o to nie zapytałam niestety.
O dzięki - a psmietadz koszt?Niepłodność idiopatyczna,
Sunshine_111 wrote:Hope, strasznie mi się podoba Twoje podejście i cieszę się, że masz energię do działania! To super! Tak trzymaj - to bardzo ważne!
Ruch też jest ważny dla regulacji hormonów. Ja latem sporo jeżdżę na rowerze, chodzę z pieskiem na dłuższe spacerki, pływam, ale nie uprawiam regularnie żadnego sportu. Zimą natomiast, jak jest tak jak dziś, to cóż...
Ale akurat ta zima w styczniu/lutym była ładna, dostałam biegówki i tak co 2 dni lub nawet codziennie je uskuteczniałam...
Tak, mąż też może brać. Przez jakiś czas dawałam nawet mojemu, ale mieliśmy już takie ilości suplementów... Jak byliśmy na tym wyjeździe na Święta, spakowałam każdemu z nas po niezłym worku (on się uparł, żeby były oryginalne opakowania, żebyśmy nie mieli problemów na lotnisku). Niestety kompleks witamin na poprawę plemników kupiłam jakiś taki głupi, że dawka dzienna to były 4 duże tabletki, plus Q10, Wit D, C, DHEA, B, Omega, Cynk-Selen, coś tam jeszcze - i biedak prawie zwymiotował łykając to wszystko, więc odpuściłam mu po tym Łykał tylko sobie kompleks na plemniki.
He he - uśmiałam się, bo jakbym nas z tymi wszystkimi tabletkami widziała ka kiedyś każdą tabletkę popijalam osobno, a teraz te wszystkie o których piszesz na raz - łącznie z dużą omega3
No nie mogę siedzieć i płakać - jak na razie nie mogę być w ciąży to może chociaż schludne i będę super laską bo straszne babsko się ze mnie robi. A Ty pięknie schudłas - gratulacjeSunshine_111, Anies30, mandy11 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna,
eveliin wrote:Melduję sie w trojpaku transfer robił dr M, oby mial szczęsliwą rękę..
To teraz kciuki. Kiedy idziesz na betę? Miałaś podane 2 zarodki 3 dniowe?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dzieki:) zgadza sie 2 zarodki 3 dniowe. Mrozone byly 8a, ale przed podaniem embriolog mowil ze juz zaczynaly sie dzielic dalej
Beta planowo po świetach, prawdopodobnie dopiero w srodę, bo wyjezdzamy i pewnie wrocimy we wt wieczor... czyli 12dpt, o ile oczywiscie tak długo wytrzymam..Allessa, Anies30, lilou lubią tę wiadomość
IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
04.05.17 mamy serduszko -
zizia_a wrote:
Nie Zizia a co to za specyfik?Niepłodność idiopatyczna,
83HOPE wrote:O dzięki - a psmietadz koszt?
Z kartą Diagnostyki (tam jest chyba kilka % rabatu): DHEA 47,50 zł, DHEA-SO4 28,50 zł, a pobranie 3,80 zł.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Sunshine_111 wrote:Hope, no coś może być w tym DHEA. Dr Ch opisywał, że jak pacjentki to brały, to nawet jak się in vitro po zakończeniu kuracji nie udawało, to w następnym cyklu często była ciąża naturalna. Miałam to gdzieś z tyłu głowy w tamtym cyklu, ale nie sądziłam... a mój partner to już w ogóle nie wierzył. I jeszcze wtedy był ten cały stres związany z badaniami...
Jeszcze można z testosteronem próbować - pisze chyba też o tym dr Chrostowski, i był to jedyny ewentualny pomysł na mnie (tak jakbym się jednak uparła na swoje komórki), jak byłam u Dr Cholewy.
Jeśli chodzi o ANA - ja miałam robione i nic mi akurat tam nie wyszło.
Badałam też sobie DHEA-S zanim zaczęłam łykać i byłam gdzieś w środku normyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 09:28
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Klee wrote:Z kartą Diagnostyki (tam jest chyba kilka % rabatu): DHEA 47,50 zł, DHEA-SO4 28,50 zł, a pobranie 3,80 zł.
DziękiNiepłodność idiopatyczna,
mandy11 wrote:U mnie było dokładnie tak, jak pisze Sun - transfer po stymulacji nieudany, cykl po nim ciąża Hope brałam też koenzym Q10 (ubichinol), 10 mg encortonu i piłam olej lniany. Coś na pewno pomogło.
Badałam też sobie DHEA-S zanim zaczęłam łykać i byłam gdzieś w środku normy
DziękiNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha