X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie prenatalne Aniu robi sie okolo 12 tyg ciazy. Jest na nfz jesli lekarz wystawi ci skierowanie na niego. Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie do lekarza i wszsytkie badania mialam prywatnie. Jedynie na prenatalne doatalam skierowanie na nfz.

zocha17.1983 lubi tę wiadomość

• pippi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiisia wrote:
    Pippi a badania są na NFZ? Bo teraz miałam robione w szpitalu więc były bezplatnie.
    I jak to jest z badaniami prenatalnymi lekarze bez problemu wydają skierowanie?
    Kamiisia, jeśli wizyty są prywatne, to badania niestety też :/ Na prenatalne nie Wiem, mam nadzieję, ze dziewczyny podpowiedzą.

• ania609 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    Pierwsze badanie prenatalne Aniu robi sie okolo 12 tyg ciazy. Jest na nfz jesli lekarz wystawi ci skierowanie na niego. Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie do lekarza i wszsytkie badania mialam prywatnie. Jedynie na prenatalne doatalam skierowanie na nfz.
    Dziękuję Basiu za odpowiedź :*:)

oar8dqk3h868txgg.png
  • czarna 31 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem dziś po transferze mrożonych zarodków. Mam pytanie czy wy bralyscie jakieś probiotyki po transferze ? Jak tak to jakie najlepiej?

• madwitka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 pytalas czy można w ciaży nospe, można jak najbardziej, ale lepiej jest połykac magnez w wiekszych dawkach, jest również rozkurczowy, a przynajmniej napewno nie ma po magnezie zadnych skutkow ubocznych.
    A co to badań prenatalnych to nawet prywatny ginekog wystawia skierowanie na dwa badania , pierwsze ok 12 tyg i drugie ok 20, niestety 3 badanie w 3 trym jest juz odplatne i my placilismy 250 złotych w 2015 roku

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna31 mi lekarz od punkcji, 3 dni przed transferem kazal brac femibion to są witaminy dla ciężarnych i magnez niby po to zeby zapobiec skurczom macicy. Femibion juz brałam do konca ciąży.

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • pippi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna 31 wrote:
    Cześć jestem dziś po transferze mrożonych zarodków. Mam pytanie czy wy bralyscie jakieś probiotyki po transferze ? Jak tak to jakie najlepiej?
    Najlepiej w pierwszych dniach doustny probiotyk, ja brałam prowag i uważam, ze jest bardzo dobry. Tylko trzymaj go w lodówce. Trzymam kciuki:) I wcinaj ananasa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala06 wrote:
    Witaj, oczywiście ze możesz :)
    Opowiedz cos o sobie
    cóż... naturalne starania przez około 12 miesięcy, później stwierdzona endometrioza i operacja, leczenie przez 9 miesięcy, później znów naturalne próby, w końcu klinika i od razu bez zwodzenia in vitro; pierwsza kiepska stymulacja, kolejna lepsza 6 komórek, zostały 4; pierwszy transfer nie udany; aktualnie drugi transfer potwierdzony drugim wynikiem że nie udany... :-( chwilowo brak motywacji

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    Witam was kochane :-) aniu gratulacje i trzymam dalej kciuki.
    To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha :-) teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki
    Ale niespodzianka Basiu i szok zapewne!! Gratulacje ogromne :)

5958beaa9c1f8.png
  • Krakowianka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pippi wrote:
    Dziewczyny mamy serduszko!!! Dzidzia ma 1.04 cm i rozwija się prawidłowo! Łezki poleciały znowu z radości;)
    Pippi wspaniale!!!

pippi lubi tę wiadomość

5958beaa9c1f8.png
  • Kamiisia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma dodatni wynik v leiden?

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sil Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    Witam was kochane :-) aniu gratulacje i trzymam dalej kciuki.
    To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha :-) teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki
    Wspaniale kochana, gratuluję :)
    Ja właśnie dziś mówiłam mojemu mężowi, że żal mi każdej chwili, w której Aurora dorasta, bo pewnie kolejnych dzieci u nas nie będzie. A na pewno nie szybko bo ja nie dam rady, teraz sobie ledwie radzimy... Ale jak czytam że komuś się udało, że ktoś zaszedł naturalnie, że kolejny maluch w drodze... to myślę, że może i nam kiedyś jeszcze to będzie dane...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś była zainteresowana to mam na zbyciu Lutinus 1 op, Fragmin 5 zastrzyków i Menopur 75 j.m. Zainteresowane kontakt: [email protected]

Ja póki co mam przerwę, więc nie przydadzą się w najbliższym czasie. Czeka mnie wizyta u immunologa, potem pewno jakieś badania i zobaczymy co dalej... Ten wydłużający się czas chyba jest najgorszy w tym wszystkim, bo zastrzyki i leki można znieść ale to oczekiwanie mnie paraliżuje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:24

• Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu...jak tam?

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalena wrote:
    Gdyby któraś była zainteresowana to mam na zbyciu Lutinus 1 op, Fragmin 5 zastrzyków i Menopur 75 j.m. Zainteresowane kontakt: [email protected]

Ja póki co mam przerwę, więc nie przydadzą się w najbliższym czasie. Czeka mnie wizyta u immunologa, potem pewno jakieś badania i zobaczymy co dalej... Ten wydłużający się czas chyba jest najgorszy w tym wszystkim, bo zastrzyki i leki można znieść ale to oczekiwanie mnie paraliżuje....
    Menopuru masz 1 zastrzyk?

Ja powoli zbieram się do pracy a strasznie mi się nie chce :-( u mnie dziś 27 dc, czekam teraz tydzień na @ a jeśli znów nie będzie to znów beta, pewnie zerowa i wizyta u ginekologa.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • natlem Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalena wrote:

Hej :) lutinus i fragmin z chęcią odkupie..

starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI :(, 04/17- 2ga IUI :( 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
  • ania609 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Aniu...jak tam?
    Dzięki Aniu ze pytasz ..troszkę mnie kluje w brzuchu tak dziwnie ..miałaś też takie odczucia na początku ciąży?

oar8dqk3h868txgg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Menopuru masz 1 zastrzyk?

Ja powoli zbieram się do pracy a strasznie mi się nie chce :-( u mnie dziś 27 dc, czekam teraz tydzień na @ a jeśli znów nie będzie to znów beta, pewnie zerowa i wizyta u ginekologa.

Tak, zostało tylko właśnie 75 j.m. a mi na pewno się póki co nie przyda, więc napisz do mnie na maila i wyślę, szkoda wyrzucać... ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natlem wrote:
    Hej :) lutinus i fragmin z chęcią odkupie..
    To super, czekam na maila a na pewno się dogadamy... ☺

• Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania609 wrote:
    Dzięki Aniu ze pytasz ..troszkę mnie kluje w brzuchu tak dziwnie ..miałaś też takie odczucia na początku ciąży?

Tak to normalne.

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ