Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPierwsze badanie prenatalne Aniu robi sie okolo 12 tyg ciazy. Jest na nfz jesli lekarz wystawi ci skierowanie na niego. Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie do lekarza i wszsytkie badania mialam prywatnie. Jedynie na prenatalne doatalam skierowanie na nfz.
zocha17.1983 lubi tę wiadomość
-
Kamiisia wrote:Pippi a badania są na NFZ? Bo teraz miałam robione w szpitalu więc były bezplatnie.
I jak to jest z badaniami prenatalnymi lekarze bez problemu wydają skierowanie? -
Baska1988 wrote:Pierwsze badanie prenatalne Aniu robi sie okolo 12 tyg ciazy. Jest na nfz jesli lekarz wystawi ci skierowanie na niego. Ja w pierwszej ciazy chodzilam prywatnie do lekarza i wszsytkie badania mialam prywatnie. Jedynie na prenatalne doatalam skierowanie na nfz.
-
ania609 pytalas czy można w ciaży nospe, można jak najbardziej, ale lepiej jest połykac magnez w wiekszych dawkach, jest również rozkurczowy, a przynajmniej napewno nie ma po magnezie zadnych skutkow ubocznych.
A co to badań prenatalnych to nawet prywatny ginekog wystawia skierowanie na dwa badania , pierwsze ok 12 tyg i drugie ok 20, niestety 3 badanie w 3 trym jest juz odplatne i my placilismy 250 złotych w 2015 rokuProvita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
czarna31 mi lekarz od punkcji, 3 dni przed transferem kazal brac femibion to są witaminy dla ciężarnych i magnez niby po to zeby zapobiec skurczom macicy. Femibion juz brałam do konca ciąży.Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
czarna 31 wrote:Cześć jestem dziś po transferze mrożonych zarodków. Mam pytanie czy wy bralyscie jakieś probiotyki po transferze ? Jak tak to jakie najlepiej?
-
nick nieaktualnyKala06 wrote:Witaj, oczywiście ze możesz
Opowiedz cos o sobie -
Baska1988 wrote:Witam was kochane aniu gratulacje i trzymam dalej kciuki.
To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki -
Dziewczyny czy któraś z Was ma dodatni wynik v leiden?
-
Baska1988 wrote:Witam was kochane aniu gratulacje i trzymam dalej kciuki.
To ja wam powiem co u mnie wczoraj mialam 1 dzień w pracy po 17 miesiacach wolnego. Jak wrocilam do domu to mowiemojemu M ze znowu nie mam okresu a on żebym zrobila test a mowie a zrobie i tak nie wyjdzie. Patrze 2 krechy, do apteki po drugi znowu 2 krechy. Szok placz bo nie planowane mialam popracowac z pol roku i wrocic po moja sniezynke. No coz moj organizm zdecydowal za mnie. Dzisiaj beta 4460 wiec nie mam juz zadnej watpliwosci ze zostane mama. Zaczyna to do mnie docierac haha teraz potwierdzenie z usg ale moj lekarz jedzie na urlop mowil ze podesle mnie do kolezanki wiec prosze trzymcie kciuki zeby bylo wszystko ok. Buziaczki
Ja właśnie dziś mówiłam mojemu mężowi, że żal mi każdej chwili, w której Aurora dorasta, bo pewnie kolejnych dzieci u nas nie będzie. A na pewno nie szybko bo ja nie dam rady, teraz sobie ledwie radzimy... Ale jak czytam że komuś się udało, że ktoś zaszedł naturalnie, że kolejny maluch w drodze... to myślę, że może i nam kiedyś jeszcze to będzie dane...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
nick nieaktualnyGdyby któraś była zainteresowana to mam na zbyciu Lutinus 1 op, Fragmin 5 zastrzyków i Menopur 75 j.m. Zainteresowane kontakt: [email protected]
Ja póki co mam przerwę, więc nie przydadzą się w najbliższym czasie. Czeka mnie wizyta u immunologa, potem pewno jakieś badania i zobaczymy co dalej... Ten wydłużający się czas chyba jest najgorszy w tym wszystkim, bo zastrzyki i leki można znieść ale to oczekiwanie mnie paraliżuje....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 10:24
-
mmalena wrote:Gdyby któraś była zainteresowana to mam na zbyciu Lutinus 1 op, Fragmin 5 zastrzyków i Menopur 75 j.m. Zainteresowane kontakt: [email protected]
Ja póki co mam przerwę, więc nie przydadzą się w najbliższym czasie. Czeka mnie wizyta u immunologa, potem pewno jakieś badania i zobaczymy co dalej... Ten wydłużający się czas chyba jest najgorszy w tym wszystkim, bo zastrzyki i leki można znieść ale to oczekiwanie mnie paraliżuje....
Ja powoli zbieram się do pracy a strasznie mi się nie chce u mnie dziś 27 dc, czekam teraz tydzień na @ a jeśli znów nie będzie to znów beta, pewnie zerowa i wizyta u ginekologa.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
mmalena wrote:Gdyby któraś była zainteresowana to mam na zbyciu Lutinus 1 op, Fragmin 5 zastrzyków i Menopur 75 j.m. Zainteresowane kontakt: [email protected]
Ja póki co mam przerwę, więc nie przydadzą się w najbliższym czasie. Czeka mnie wizyta u immunologa, potem pewno jakieś badania i zobaczymy co dalej... Ten wydłużający się czas chyba jest najgorszy w tym wszystkim, bo zastrzyki i leki można znieść ale to oczekiwanie mnie paraliżuje....starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero -
nick nieaktualnyAguuula;2525 wrote:Menopuru masz 1 zastrzyk?
Ja powoli zbieram się do pracy a strasznie mi się nie chce u mnie dziś 27 dc, czekam teraz tydzień na @ a jeśli znów nie będzie to znów beta, pewnie zerowa i wizyta u ginekologa.
Tak, zostało tylko właśnie 75 j.m. a mi na pewno się póki co nie przyda, więc napisz do mnie na maila i wyślę, szkoda wyrzucać... ☺ -
nick nieaktualny
-
ania609 wrote:Dzięki Aniu ze pytasz ..troszkę mnie kluje w brzuchu tak dziwnie ..miałaś też takie odczucia na początku ciąży?
Tak to normalne.Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia