Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
ania609 wrote:Super bardzo się cieszę i za pierwszym razem wam się tam udało? Agulka jakie leki teraz bralas? Opowiesz coś więcej na temat całej procedury? Czyli zostałam już tylko jaWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Aguuula;2525 wrote:Mamy ❤ oby tak dalej!
Super Trzymam kciuki za nudną, bezproblemową ciążęAguuula;2525 lubi tę wiadomość
Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
ania609 wrote:Super bardzo się cieszę i za pierwszym razem wam się tam udało? Agulka jakie leki teraz bralas? Opowiesz coś więcej na temat całej procedury? Czyli zostałam już tylko ja
Cześć dziewczyny! Aniu nie zostałaś tylko Ty bo jeszcze ja jestem w kolejce
Gratuluje Wam dziewczyny udanych transferów i ciąż naturalnych super, że praktycznie każda z Was już w ciąży lub po porodzie
Ja w końcu się zmobilizowałam i ja jakieś 2 tygodnie podchodzę do transferu. Dla przypomnienia napisze, że tym razem podchodziłam do procedury w Novum w Wawie. Pobrali mi po długim protokole 12 oocytów, wszystkie były hodowane do 6 doby no i mamy 4 blastki już nie pamietam jakie bo procedurę miałam w czerwcu w każdym razie 1 super, a 3 gorsze
Trzymajcie kciuki ja za Was też trzymamAguuula;2525, Klee, pippi lubią tę wiadomość
4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Kasiurek86 wrote:Cześć dziewczyny! Aniu nie zostałaś tylko Ty bo jeszcze ja jestem w kolejce
Gratuluje Wam dziewczyny udanych transferów i ciąż naturalnych super, że praktycznie każda z Was już w ciąży lub po porodzie
Ja w końcu się zmobilizowałam i ja jakieś 2 tygodnie podchodzę do transferu. Dla przypomnienia napisze, że tym razem podchodziłam do procedury w Novum w Wawie. Pobrali mi po długim protokole 12 oocytów, wszystkie były hodowane do 6 doby no i mamy 4 blastki już nie pamietam jakie bo procedurę miałam w czerwcu w każdym razie 1 super, a 3 gorsze
Trzymajcie kciuki ja za Was też trzymam -
Kasiurek86 wrote:Cześć dziewczyny! Aniu nie zostałaś tylko Ty bo jeszcze ja jestem w kolejce
Trzymajcie kciuki ja za Was też trzymam
U nas dłuższa przerwa między punkcją a crio wyszła nam na dobreWrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
dziewczyny mam pytanie moj mąż ma słabe wyniki nasienia 1 % plemników o prawidłowej budowie podchodzilismy do inseminacji nz nasieniem dawcy i do adopcji zarodka nie udało się skosultowalismy się z lekarzem z innej kliniki i on mowi że badania męża sa ok i ze mozna starać sie naturalnie czy jest to mozliwe zeby były dwie az tak rozne opinie .lepkosc zwiekszona całkowita liczba plemników 102,2 ruch postepowy 42 całkowity 56,21odsetek plemnikow z prawidłową strukturą dna 61 odsetek plemnikow z fragmentacj achromatyny 30% odsetek plemników o niedojrzałej chromatynie 9% hba 65%starania o kolejne szczęście
-
Witam po sporej przerwie.
Przypomnę tylko na szybko, ze u nas tzw czynnik męski. W pierwszą ciążę zaszłam 3 lata temu w gyncentrum (druga stymulacja in vitro i drugi transfer w życiu),syn ma 2 lata. Niedawno podeszliśmy do crio,bez efektu i ostatecznie, między innymi dzięki informacjom zdobytym tu na forum, zdecydowaliśmy się na 3 in vitro w Białymstoku w Artemidzie. Swoja drogą mieszkaliśmy w miejscu polecanym tu przez SIL:). Wynik mojej stymulacji w sumie najgorszy z dotychczasowych i fizycznie tez gorzej niż zwykle to przeżyłam. Ale ostatecznie...po transferze 2 trzydniowych zarodków klasy 8A beta hcg w 10 dpt trochę ponad 180, w 12 (dziś) trochę ponad 400. Bliźnięta? Szczęście miesza się z wieloma obawami. Mam już 37 lat i jedno rozbrykane dziecko w domu;) Tak czy inaczej długa droga przede mną, ale pisze żeby pocieszyć głownie te z was borykające się z problemem męskim własnie. U nas przy pierwszej punkcji pojedyncze plemniki w osadzie, i to nieruchome, teraz też pojedyncze w osadzie, tyle, ze znalazły się ruchome.
Aguuula,cieszę się, ze ci się udało. Wiesz już gdzie będziesz prowadzić ciążę?
Pozdrawiam was wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:33
Klee, pippi, Sil, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Po dwóch wizytach w GYN BB, NOVUM i GYN Czechy, jestem po pierwszym IUI( najszybciej było, bo polskie procedury-niech je szlag trafi). Dzieciaczek w domu, nowotwór za nami i trzeba było podejsc do IUI z czynnikiem meskim ( AID), i teraz czas wyczekiwania...
Jakie wasze doswiadczenia z GYN...
dzien po IUI...Objawy- dzien po bół w prawym jajniku ( choć dzień przed tak mnie sciskało, ze byłam pewna jadąc, ze już jest po owu, bynajmniej w poprzednim cyklu w 12dc było juz z ciałkiem żółtym), no nic, mysle ze moze po zastrzyku który otrzymałam godzine przed IUI o zgrozo. a wiec 1 dzien po bół brzyucha, śluz jak typowe białko kurze, i tyle. aaaa ssanie okropne, pewnie po zastrzyku. Drugi dzień po, ból brzucha, nie wciagne chocby nie wiem co, wkurw, śluz mleczny, ssanie, BÓŁ GŁOWY OKROPNY.
mysle juz kiedy zrobic dwa dni z rzedu betke,
Ps.zgaga jak cholera, pewnie tez po zastrzyku.
Co prawda mojego cyklu nie rozumiem tym razem w ogóle, ale zawsze to jakies innfo, gdyby trzeba było podejsc jeszcze razChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Nika jak dla mnie to to nie są złe wyniki nasienia
Jenta gratuluję i życzę powodzenia, oby wszystko się dobrze układało.
Kasiurek trzymam kciuki :*3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Dziewczyny, orientujecie się może, na jakich zasadach działa ta promocja w Gyncentrum dwa badania płodności w cenie jednego? Są jakieś haczyki?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
o nawet nie wiedziałam że mają jakąś promocję. Myślę, że nie ma żadnych haczyków, tylko płacisz za jedno z tych badań. A jeśli w cenie jest AMH to przypuszczam że trzeba zapłacić za rozszerzone nasienia bo to podobny koszt.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Dziękuje dziewczyny za wsparcie. Mam umówiony transfer na czwartek teraz muszę brać luteinę podjęzykowo (ble) 3 razy dziennie i globulki. Będę miała podawaną 5dniową blastke, jak myślicie po ilu dniach wyjdzie wiarygodna beta?4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
nick nieaktualny