Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • werdandi Przyjaciółka
    Postów: 78 40

    Wysłany: 8 maja, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Ja po transferze miałam ciągle progesteron 20-21, wydawało się mi, że to za mało, bo w końcu na forum ciągle dziewczyny pisały o wartościach trzycyfrowych.. Ale wg norm laboratorium było okej. I mój ginekolog i dr. Kowalska mówili to samo, że jest dobrze. Ja badałam proga przy pierwszych dwóch betach, i później oznaczałam jak zaczęłam krwawić. Pamiętaj, że duphaston nie wychodzi w badaniu z krwi, czyli proga będziesz mieć ciut wyższego niż pokazuje wynik. I w sumie jak byłam raz na wizycie u dr Grettki to stwierdził, że badanie proga jest bez sensu, bo wartości w ciągu dnia się zmieniają.. Ale wiadomo, że to martwi bo z niskim jest mała szansa na utrzymanie ciąży, więc ja też się martwiłam pomimo, że beta ładnie rosła.
    Dzięki, bo to pierwszy raz z takimi lekami i zastanawiałam się. Prog jest w crinone, duphadtonie i prolutexie i mam jego poziom poniżej 20. Transferu nie robił dr. Gretka tylko pani dr, ale nie pamiętam nazwiska. Dr. Grettka właśnie ostatnio tak taśmowo przyjął - usg, kod na receptę, a jak zapytałam o leki od immunologa to odburknął...

    Krakowska lubi tę wiadomość

    Lipiec 2019 laparoskopia i przebicie wodniaka jajowodu
    Listopad 2019 1 wizyta w gyncentrum w kierunku in vitro
    Grudzień 2019 laparoskopia i usunięcie jajowodu
    Kwiecień 2020 początki stymulacji
    Czerwiec 2020 stymulacja hormonalna do in vitro
    25.06 punkcja 2 pęcherzyki
    Lipiec 2020 krótki protokół - 3 pęcherzyki
    W sumie 3 zapłodnione i zamrożone
    Sierpień 2020 transfer 1 zarodka - nieudany

    Kwiecień 2021-stymulacja do drugiego transferu
    05/05/2021 criotransfer, zarodek z 3 doby. Prog w dniu transferu 12, 2 doba po transferze 16.
  • Ann_ikaa Koleżanka
    Postów: 37 21

    Wysłany: 8 maja, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Dziewczyny, da się odwołać wizytę w ich systemie online? Umówiłam online, ale muszę przełożyć bo okres przyszedł za wcześnie. Nie lubię dzwonić na ich infolinię więc wolałabym odwołać online.
    Niestety chyba nie da się samej odwołać. Przynajmniej ja kiedyś próbowałam i musiałam dzwonić.
    Ktoś pytał o dr Gajewską. Przyjmuje w Katowicach, ale chyba tylko w środy...

    Krakowska, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    ♀️34l.
    AMH 1,83
    Niedoczynność tarczycy
    ♂️ 34l.
    Słabe wyniki nasienia, wysoki poziom FSH

    1 stymulacja- luty 2021
    Gonal f+Menopur
    Odstąpienie od punkcji- kilka pęcherzyków/torbiele
    2 stymulacja- kwiecień 2021
    Marvelon, Gonapeptyl, Gonal f- 14 pęcherzyków,
    6 komórek prawidłowych, 4 zapłodnione,
    2 blastocysty -❄️❄️ 🥰
  • Sisska Autorytet
    Postów: 1210 620

    Wysłany: 8 maja, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werdandi
    No ja brałam lutinusa dopochwowo, i też prolutex i duphaston. Zwiększ sobie dawkę duphastonu tak jak mówili i czekaj co odpiszą z kliniki. Możesz poszukać jak naturalnie zwiększyć proga i zacząć jeść te rzeczy, zawsze to człowiek spokojniejszy. Z dr Grettka też miałam wtedy nie zbyt ciekawa wizytę. Widać taki typ człowieka. Mnie prawie opieprzył kto mi kazał badać progesteron, to mu powiedziałam, że dr Kowalska i już nic nie powiedział.

    Krakowska niestety nie wiem czy się da. Spróbuj na komputerze wejść, bo zauważyłam, przynajmniej u mnie, że przez telefon połowy rzeczy nie widać na tej stronie, nie da się przesunąć itp. Może jak wejdziesz na kompie to będzie opcja anulowania.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja, 09:08

    zi139jcgia5l9blb.png
  • Krakowska Autorytet
    Postów: 1109 1334

    Wysłany: 8 maja, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Werdandi
    No ja brałam lutinusa dopochwowo, i też prolutex i duphaston. Zwiększ sobie dawkę duphastonu tak jak mówili i czekaj co odpiszą z kliniki. Możesz poszukać jak naturalnie zwiększyć proga i zacząć jeść te rzeczy, zawsze to człowiek spokojniejszy. Z dr Grettka też miałam wtedy nie zbyt ciekawa wizytę. Widać taki typ człowieka. Mnie prawie opieprzył kto mi kazał badać progesteron, to mu powiedziałam, że dr Kowalska i już nic nie powiedział.

    Krakowska niestety nie wiem czy się da. Spróbuj na komputerze wejść, bo zauważyłam, przynajmniej u mnie, że przez telefon połowy rzeczy nie widać na tej stronie, nie da się przesunąć itp. Może jak wejdziesz na kompie to będzie opcja anulowania.

    No właśnie nie ma. Trudno, zadzwonię.

    Co do proga to ciężko znaleźć coś na temat naturalnego podniesienia. Czytałam tylko by ograniczyć sól i ew. niepokalanek.
    Może komuś innemu coś więcej się udało znaleźć?

    39 lat
    Hashimato w remisji
    Wysokie CD4/CD8 oraz komórki NK
    4 zarodki klasy AA
    IV transfer - maj
  • Sisska Autorytet
    Postów: 1210 620

    Wysłany: 8 maja, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzechy nerkowca, zielone liściaste, takie jak jarmuż i boćwina, nasiona dyni, czarna fasola, soczewica i inne rośliny strączkowe, kakao, makrela i pełnoziarnisty brązowy ryż. To tak na szybko znalazłam, ale czytałam jakieś strony gdzie były rozpiski co dokładnie pomaga podnieść naturalnie proga. Pewnie nie są to duże wartości ale zawsze warto spróbować 😊

    Krakowska lubi tę wiadomość

    zi139jcgia5l9blb.png
  • Krakowska Autorytet
    Postów: 1109 1334

    Wysłany: 8 maja, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Orzechy nerkowca, zielone liściaste, takie jak jarmuż i boćwina, nasiona dyni, czarna fasola, soczewica i inne rośliny strączkowe, kakao, makrela i pełnoziarnisty brązowy ryż. To tak na szybko znalazłam, ale czytałam jakieś strony gdzie były rozpiski co dokładnie pomaga podnieść naturalnie proga. Pewnie nie są to duże wartości ale zawsze warto spróbować 😊

    Oooo...
    To nie wiem jak ja szukałam, że nic nie znalazłam. A pamiętasz gdzie były te strony z rozpiskami? Kakao uwielbiam :-)

    Sunflowerr lubi tę wiadomość

    39 lat
    Hashimato w remisji
    Wysokie CD4/CD8 oraz komórki NK
    4 zarodki klasy AA
    IV transfer - maj
  • werdandi Przyjaciółka
    Postów: 78 40

    Wysłany: 8 maja, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Werdandi
    No ja brałam lutinusa dopochwowo, i też prolutex i duphaston. Zwiększ sobie dawkę duphastonu tak jak mówili i czekaj co odpiszą z kliniki. Możesz poszukać jak naturalnie zwiększyć proga i zacząć jeść te rzeczy, zawsze to człowiek spokojniejszy. Z dr Grettka też miałam wtedy nie zbyt ciekawa wizytę. Widać taki typ człowieka. Mnie prawie opieprzył kto mi kazał badać progesteron, to mu powiedziałam, że dr Kowalska i już nic nie powiedział.

    Krakowska niestety nie wiem czy się da. Spróbuj na komputerze wejść, bo zauważyłam, przynajmniej u mnie, że przez telefon połowy rzeczy nie widać na tej stronie, nie da się przesunąć itp. Może jak wejdziesz na kompie to będzie opcja anulowania.
    Dzwonili dziś z kliniki i dr Grettka kazał zwiększyć duphaston tak jak mi powiedzieli przy transferze. Czyli od wczoraj 3x2tabl. Poczytam o jedzeniu wieczorkiem, dzięki za cynk

    Krakowska, Sisska lubią tę wiadomość

    Lipiec 2019 laparoskopia i przebicie wodniaka jajowodu
    Listopad 2019 1 wizyta w gyncentrum w kierunku in vitro
    Grudzień 2019 laparoskopia i usunięcie jajowodu
    Kwiecień 2020 początki stymulacji
    Czerwiec 2020 stymulacja hormonalna do in vitro
    25.06 punkcja 2 pęcherzyki
    Lipiec 2020 krótki protokół - 3 pęcherzyki
    W sumie 3 zapłodnione i zamrożone
    Sierpień 2020 transfer 1 zarodka - nieudany

    Kwiecień 2021-stymulacja do drugiego transferu
    05/05/2021 criotransfer, zarodek z 3 doby. Prog w dniu transferu 12, 2 doba po transferze 16.
  • Krakowska Autorytet
    Postów: 1109 1334

    Wysłany: 8 maja, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    werdandi wrote:
    Dzwonili dziś z kliniki i dr Grettka kazał zwiększyć duphaston tak jak mi powiedzieli przy transferze. Czyli od wczoraj 3x2tabl. Poczytam o jedzeniu wieczorkiem, dzięki za cynk

    Cynk też dosłownie ;-)

    Sisska, werdandi lubią tę wiadomość

    39 lat
    Hashimato w remisji
    Wysokie CD4/CD8 oraz komórki NK
    4 zarodki klasy AA
    IV transfer - maj
  • Sisska Autorytet
    Postów: 1210 620

    Wysłany: 8 maja, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest coś takiego
    https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/

    Ja wpisywałam w Google 'jak podnieść progesteron naturalnie' albo zamiast naturalnie to 'domowymi sposobami' i właśnie czytałam kilka stron, gdzie było podobnie napisane jak na tej co podałam. Nie ma może jakiejś konkretnej rozpiski jedz to i to w ilości takiej i takiej, ale jest fajnie napisane jakie produkty się przyczyniają do wzrostu proga, wystarczy kupić i wcinać. Ja np jadłam orzechy nerkowca bo uwielbiam 😊

    Krakowska, Sunflowerr lubią tę wiadomość

    zi139jcgia5l9blb.png
  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2591 3492

    Wysłany: 8 maja, 14:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę, że rozmawiacie o lekarzach - ja co prawda nie w kwestii ginekologa, a genetyka - czy któraś z Was miała styczność w Gyncentrum z Panią doktor Jezela-Stanek? I mogłaby mi coś opowiedzieć o wizycie itd?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 21:51

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Szatyneczka Autorytet
    Postów: 1646 3319

    Wysłany: 8 maja, 16:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandratika wrote:
    No ka żelaznej tez właśnie żadna z nich niebprzyjmuje. Dr Gajewska odeszła chyba w ogóle a dr Piekarz chyba ma tylko pacjentki ginekologiczne i nie na żelaznej.

    Dziewczyny to ci z tym szczepieniem? Szczepicie się przy procedurze? Rozmawialiście z lekarzami?

    Dr Gajewska przyjmuje w Bielsko białej chociaż w Katowicach chyba też ale góra raz w tygodniu 🙂

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

    Rocznik '90 starania od 2009
    👉4 ciąż biochemicznych, 👉3 ciążę puste jajo, 👉2 ciąże pozamaciczne,
    Rok 2019 pierwsza prodecuda 👉Transfer 24.01.2020 Podano 2 zarodki 3 dniowe pierwsza ciąża z bijacym ❤️ 39dpt - brak tętna 💔zabieg..Badania genetyczne dzidziusia dziewczynka 😥 15% mutacji 22q11.2 na chromosomie 22 żadne z nas nie ma tej mutacji 😔 👉kariotypy również 👌
    👉Miliony Badań immunologicznych robione w 2013 roku i teraz->wszystko książkowo oprócz -
    ❗All mlr ( robione pierwszy raz) 7% - > po szczepieniach 4% 😥
    ❗Komórki nk 40%
    ✅Zalecenia : intralipid, accofil, encorton 20mg, heparyna 2x0,4 i acard
    ❗Rok 2021 będzie nasz!!!
    22.06 - > punkcja pobrane 27 🥚😱
    16 dojrzałych do zapłodnienia
    Przetrwały 3 blastki AA i jedna AB po PGT-A tylko jedna blastka prawidłowa 😔

    Link do programu "nauka czy cud"
    https://radsliwa.wistia.com/medias/xjdw3bw52w?wtime=0?wtime=0
  • Ren91 Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 8 maja, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatyneczka wrote:
    Dr Gajewska przyjmuje w Bielsko białej chociaż w Katowicach chyba też ale góra raz w tygodniu 🙂
    O a na stronie w rejestracji online w BB nie ma jej wymienionej. A w jakie dni tam przyjmuje?

  • Agulek24 Ekspertka
    Postów: 132 161

    Wysłany: 9 maja, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ren91 wrote:
    O a na stronie w rejestracji online w BB nie ma jej wymienionej. A w jakie dni tam przyjmuje?

    A nie masz na myśli czasem dr Piekarz? Bo ona jest głównym lekarzem w BB, wręcz ponoć ostatnio przyjmuje już tylko w Bielsku, a nie w Kato.
    Nam nie pomogła, ale ja jestem dość trudnym przypadkiem, ale i tak ją bardzo polecam - ciepła, sympatyczna, empatyczna i zaangażowana. :)

    My po 3 stymulacjach przenieśliśmy się do AP, ale zerkam czasami co tam u Was i trzymam kciuki!!! :)

    Sunflowerr lubi tę wiadomość

    5,5 lat starań, lewy jajowód niedrożny, w laparoskopii bez endometriozy, w histeroskopii - czysto,
    ostatnie AMH 0,848, nasienie Męża - w bad. podstawowym morfologia 7 %, w MSOME 0%, HBA i fragmentacja w normie, żylaki powrózka nasiennego
    2019 -> 3 x IUI - ☹️
    05.2020 -> 1 IVF krótki protokół -> 2 komórki -> 1 dojrzała -> oocyt zamrożony
    08.2020 - 2 IVF długi protokół -> 2 komórki -> 1 dojrzała -> oocyt zamrożony
    10.2020 - 3 IVF krótki protokół z Elonvą i primingiem estrogenowym -> 6 komórek -> 1 dojrzała, 2 niedojrzałe poddane dojrzewaniu w laboratorium (nie dojrzały) -> 1 procedura IMSI z wykorzystaniem zamrożonych oocytów -> 3 zapłodnione -> 2 się zapłodniły, 1 zdegenerował -> 10.2020 ET 8b ☹️, FET 8b ❄️11.2020 :(
    2021 -> zmiana na lepsze -> AP dr Paliga :)
    06.2021 -> histeroskopia i dalsza diagnostyka, w planach ostatnia stymulacja z HW... i ew. decyzja o AK...
  • Sunflowerr Ekspertka
    Postów: 133 76

    Wysłany: 9 maja, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Cześć dziewczyny. Widzę, że rozmawiacie o lekarzach - ja co prawda nie w kwestii ginekologa, a genetyka - czy któraś z Was miała styczność w Gyncentrum z Panią doktor Jezusa-Stanek? I mogłaby mi coś opowiedzieć o wizycie itd?
    Chyba troszkę inaczej się pisze jej nazwisko, ale domyślam się, że i nią chodzi. 🙂Miałam u niej 2 wizyty, bardzo miła, odpowiadała na pytania, ale nam jedynie powiedziała, że genetyki nie zmienimy więc wizyta u niej była jedynie potwierdzeniem do kolejnych decyzji które musieliśmy podjąć. Z pewnością wszystko zależy od przypadku z czym się idzie u nas chodziło o mutacje w moim kariotypie.

  • Sunflowerr Ekspertka
    Postów: 133 76

    Wysłany: 9 maja, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Tu jest coś takiego
    https://plodnosc.pl/jak-zwiekszyc-poziom-progesteronu-dieta-7-skladnikow-ktore-w-tym-pomoga/

    Ja wpisywałam w Google 'jak podnieść progesteron naturalnie' albo zamiast naturalnie to 'domowymi sposobami' i właśnie czytałam kilka stron, gdzie było podobnie napisane jak na tej co podałam. Nie ma może jakiejś konkretnej rozpiski jedz to i to w ilości takiej i takiej, ale jest fajnie napisane jakie produkty się przyczyniają do wzrostu proga, wystarczy kupić i wcinać. Ja np jadłam orzechy nerkowca bo uwielbiam 😊
    Też muszę poczytać, dziekuje🙂

  • Księgowa Autorytet
    Postów: 2591 3492

    Wysłany: 9 maja, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflowerr wrote:
    Chyba troszkę inaczej się pisze jej nazwisko, ale domyślam się, że i nią chodzi. 🙂Miałam u niej 2 wizyty, bardzo miła, odpowiadała na pytania, ale nam jedynie powiedziała, że genetyki nie zmienimy więc wizyta u niej była jedynie potwierdzeniem do kolejnych decyzji które musieliśmy podjąć. Z pewnością wszystko zależy od przypadku z czym się idzie u nas chodziło o mutacje w moim kariotypie.

    Zdecydowanie inaczej się pisze. Słownik mi zmienił 😉 już poprawiam, dziekuje.
    Czyli żadnego leczenia nie wdrożyła? Mnie skierował ginekolog w związku z trombofilia i właśnie się zastanawiam, czy coś ta wizyta wniesie (a mam taka nadzieje).
    Dziekuje za odpowiedź.

    EDIT: wszystko już jasne. Nie jest tak źle, jak mogłoby się wydawać.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 15:29

    Sunflowerr lubi tę wiadomość

    25 cs - udało się 💕
    Hashimoto + GB.
    Trombofilia.
    _______________________________________________
    PAI-1 4G homo.
    Czynnik II (protrombiny) hetero.
    TSH - 0.02 (0,35-4,94) -> 0,32
    FT3 - 3.73 (1,71-3,71) -> 3,29
    FT4 - 1.22 (0,7-1,48) -> 0,97
    TRAb - 7.46 (<1.22) -> 5,16
    _______________________________________________
    Zaczynamy leczenie:
    Acard 150.
    Thyrosan 50/25.
    Neoparin 0,4.
    _______________________________________________
    10dpo - beta 43,9
    12dpo - beta 144,8

    h44e3e3ks2dpr3ad.png
  • Sandratika Znajoma
    Postów: 16 7

    Wysłany: 12 maja, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn po Cc, nie wiem Czy są tu takie, ale zapytam, czy przy drugim podejściu mialayscie wątpliwości? Tzn czy bałyście się ze jak już zajdziecie w ta druga ciąże to cos pójdzie nie tak?

  • Blawatek Autorytet
    Postów: 417 184

    Wysłany: 12 maja, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandratika wrote:
    Pytanie do dziewczyn po Cc, nie wiem Czy są tu takie, ale zapytam, czy przy drugim podejściu mialayscie wątpliwości? Tzn czy bałyście się ze jak już zajdziecie w ta druga ciąże to cos pójdzie nie tak?
    Ja jestem po cieciu i nie mam takich wątpliwości:) jest wiele kobiet po cc i rodzą z sukcesem. Jakie masz obawy?

  • Sisska Autorytet
    Postów: 1210 620

    Wysłany: 13 maja, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jak wyśle mejla do kliniki z prośbą o wystawienie recepty to wystawia? Czy trzeba najpierw dzwonić? Nie chce się mi za bardzo dzwonić do nich

    zi139jcgia5l9blb.png
  • Pysiek12 Autorytet
    Postów: 791 244

    Wysłany: 13 maja, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Myślicie, że jak wyśle mejla do kliniki z prośbą o wystawienie recepty to wystawia? Czy trzeba najpierw dzwonić? Nie chce się mi za bardzo dzwonić do nich
    Pisz mi tak wystawiali tyko zerknij sobie później na ikp żeby kod recepty mieć :)

    Sisska lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 na luzie
    2017 pierwsze wizyty
    2020 klinika leczenia niepłodności
‹‹ 612 613 614 615 616
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego