X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Aneta197722 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak... u nas w Knurowie nie przynosi się ubranek dla dzieci (tzn jak chcesz to możesz mieć) ale Ci ich nie oddadzą- Tak mi powiedziała koleżanka, która u nas rodziła a w szkole rodzenia położna to potwierdziła.Także ja nie biorę a przy wypisie mąż przywiezie.
    Co do podgrzewacza to ja akurat dostałam. Bo np w nocy jak go będziesz mieć przygotowany przy łóżku to szybko podgrzejesz butelkę a przecież w mikrofalówce nie wolno podgrzewać a sterylizator trafiłam na olx za 20zł z aventu.

• dorciak1805 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, to ja chyba tez sie tak przygotuje, bo nie chce dac ubranek ktorych nie odzyskam. Co do podgrzewacza to chyba dostaniemy od szwagierki bo juz nie uzywa, a sterylizator zobacze na olx. A kupujesz laktator? Jak się czujesz, masz juz wszystko pokompletowane?

Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
    05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia :)
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Linka mam Tsh 0,042 znowu za malo..myslisz , ze powinnam zmniejszyc Euthyrox? teraz biore 75 na przemian z 50...kurde no juz sama niewiem...:/
    wiesz co ja ostatnio też miałam takie niskie brałam wtedy 100 a teraz biorę od 3 tyg 75 ijestem ciekawa co mi wyjdzie, ale nie wiem co Ci radzić bo po transferze znowu może wzrosnąć..

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • Kasiurek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pippi wrote:
    Hej dziewczyny! Zabraliśmy naszego malucha i jedziemy do domu. Nie wiem jak wytrzymam bo bety
    Pipi odpoczywaj teraz i trzymam kciuki!

Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?

pippi lubi tę wiadomość

4.11.2017 testuje :) to będzie 4-ty raz, oby ostatni :)
    Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
    06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
    07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
    11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540
  • Klee Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pippi, trzymam kciuki! :)

pippi lubi tę wiadomość

Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
    Artemida Białystok: 1 IVF
    ciąża naturalna 6 tc [*]
    EuroFertil: 1 IVF
    zawsze 0 zarodków do mrożenia
  • Kasiurek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, ze tak mnie wkurza fakt, ze nikt nie jest w stanie nam powiedzieć dlaczego nie mogę zajść w ciąże, ze chyba znowu zacznę szukać rozwiązania na własną rękę. Jeżeli i naturalnie i dzięki invitro sie nie udaje to może powód jest inny, może mam tsh za wysokie a może muszę poszukać jakiegoś innego lekarza. Stymulację narazie odpuszczam, ale nie potrafię odpuścić szukania przyczyny....

• linkaa28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek mi zawsze mówiono że przy staraniach tsh nie może być większe niż 1 wiec już nie wiadomo kogo słuchać :(

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:

Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?
    Kasiurku ja miałam takie TSH (ostatni taki wynik w lutym 2016) i dr M dał mi euthyrox od razu... Zbijanie trwało trochę czasu, co miesiąc badałam i zwiększaliśmy dawkę. Na początku czerwca TSH mi spadło do 1 i w tym miesiącu zaszłam w ciążę naturalnie... Nie wiem czy to miało znaczenie, ale dr endokrynolog, do której chodzę w ciąży, twierdzi, że tak...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • Kasiurek86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarze mówili, ze mam w normie i mam sie nie martwić. I bądź tu mądry

• Rubineye Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Tsh do zajścia w ciążę ok. 1, a do utrzymania 2. Ja na pierwszej wizycie u Cz. miałam 2,3 i powiedziała że za wysokie. Malami masz za niskie, a Ty Kasiurek za wysokie.

Pippi powodzenia, odpoczywajcie dużo :-)

Kupowałam dziś Fragmin i okazało się, że cena za op. na ryczałt wynosi 30 zl, zamiast 7. Od 1 listopada jest nowa cena. Wiem, że to nadal taniej, ale zamiast 21 zł za 3 op, wyszło 92. Także nie będziecie zaskoczone w aptece :-)

pippi lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • lilou Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:

Ja miałam Tsh nieco powyżej 2 i dr M nie chciał tego ruszać. Często o tym Tsh na forum sie czyta, każdy mówi co innego. Osobiście znam dziewczynę, ktora sie 9 lat starAla i jeździła po lekarzach i klinikach, nic nie pomagało, a pózniej sie okazało, ze ma problemy z tarczyca, wystarczyło unormować i zaszła w naturalna ciaze. Ile w tym prawdy, nie wiem. Ale taka jest ich wersja i maja zdrowego syna.
    Czasem ludzie ściemniają, twierdzą, ze w ich wypadku wystarczyło wyluzować i jest dziecko, a w rzeczywistości udało sie po kilku ivf. Ja znajomym, którzy nie maja problemów tez nie mowię prawdy. Wiedza tylko, ze długo sie staraliśmy, bo tego nigdy nie ukrywaliśmy i tyle.

Peonia88
  • Kasiurek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Kasiurku ja miałam takie TSH (ostatni taki wynik w lutym 2016) i dr M dał mi euthyrox od razu... Zbijanie trwało trochę czasu, co miesiąc badałam i zwiększaliśmy dawkę. Na początku czerwca TSH mi spadło do 1 i w tym miesiącu zaszłam w ciążę naturalnie... Nie wiem czy to miało znaczenie, ale dr endokrynolog, do której chodzę w ciąży, twierdzi, że tak...

Widzisz Mandy, byłam na wizytach w GC u chyba wszystkich lekarzy którzy tam leczą i nikt nie zwrócił na to uwagi. Koleżanka poleciła mi jakaś ponoć b. Dobra panią endokrynolog, do której na pewno sie umowie w najbliższym czasie. Jezeli ma to Sz tak ogromne znaczenie to aż jestem zła na siebie ze sama nie zasugerowałam lekarzom zeby sie tym zainteresowali.

• pippi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak, Kasiurek, Klee dziękuję Wam kochane. Zamierzam leżeć przez trzy dni i naprawdę nic nie robić. Jedzenia nagotowalam, mąż musi dać sobie radę ;) Jakoś się dzisiaj wzruszyłam, łzy mi pociekly kiedy leżalam już po transferze. A tak na chłodno tym razem wszystko brałam, dopiero dzisiaj trochę emmocji mi wyszło...

dredzik84 lubi tę wiadomość

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:
    Widzisz Mandy, byłam na wizytach w GC u chyba wszystkich lekarzy którzy tam leczą i nikt nie zwrócił na to uwagi. Koleżanka poleciła mi jakaś ponoć b. Dobra panią endokrynolog, do której na pewno sie umowie w najbliższym czasie. Jezeli ma to Sz tak ogromne znaczenie to aż jestem zła na siebie ze sama nie zasugerowałam lekarzom zeby sie tym zainteresowali.
    No przyznam, że dr M zasugerowałam zajęcie się tematem na początku i dał mi najniższą dawkę chyba dla świętego spokoju, ale jak TSH mi nie spadało w ogóle po leku, to zainteresował się bardziej... Zajście w ciążę do jak dla mnie tak złożona, tajemnicza sprawa, że ciężko stwierdzić co u danych osób jest nie tak przy niepłodności idiopatycznej... Wybierz się do endo, zobaczysz co powie, będziesz spokojniejsza. Inaczej będziesz cały czas o tym myślała...

tb73krhmccbd1byo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez zawsze mowili , ze Tsh ma byc ponizej 1...nic teraz bede brala nizsze dawki i zbadam za 2 tyg czy cos wzroslo...w kwietniu tez mialam takie niski to dr Cz pow ze lepiej nizsze niz wyzsze ale czy to prawda to sama niewiem..teraz w labolatorium slaskim jest promocja w listopadzie pakiet tsh,ft3,ft4 za 29 zl...

pippi lubi tę wiadomość

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pippi spokojnego czekania i wysokiego wyniku :-)

pippi lubi tę wiadomość

tb73krhmccbd1byo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    wiesz co ja ostatnio też miałam takie niskie brałam wtedy 100 a teraz biorę od 3 tyg 75 ijestem ciekawa co mi wyjdzie, ale nie wiem co Ci radzić bo po transferze znowu może wzrosnąć..
    Daj potem znac ile Ci teraz wyszlo;) ja dopiero za tydzien mam wizyte to sie dopytam co mam brac...chcialam do gretki sie umowic ale jeszce nie ma grafiku wiec awaryjnie do dr Cz sie umowilam..

• pippi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandy11 wrote:
    Pippi spokojnego czekania i wysokiego wyniku :-)
    Dziękuję Mandy, nie wiem czy uda mi się spokojnie czekać. W domu jestem, to czasu na myślenie sporo ;)

mandy11 lubi tę wiadomość

• Kasiurek86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pippi wrote:
    Dziękuję Mandy, nie wiem czy uda mi się spokojnie czekać. W domu jestem, to czasu na myślenie sporo ;)
    Odpal sobie jakiś ulubiony serial albo jak masz, to playstation. Ostatnio po transferze przez trzy dni grałam bez wyrzutów sumienia, ze nic nie robię :)

• catarina99 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:

kasiurek ja miałam TSH zawsze powyżej 2,5 w momencie kiedy sie udało było ok 2

starania od 2011
    2014/2015 4 próby IUI nieudane
    06.2015 ICSI nieudana,
    08.2015 crio nieudany
    01.2016 ICSI transfer 2 zarodków,nieudane
    02.2016 zmiana realizatora Invimed w-wa
    8dpt beta 28,2, 10dpt beta 93,4 ,13dpt beta 607,5,
    12/12/2016 urodziła sie Martynka
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ