Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorciak... u nas w Knurowie nie przynosi się ubranek dla dzieci (tzn jak chcesz to możesz mieć) ale Ci ich nie oddadzą- Tak mi powiedziała koleżanka, która u nas rodziła a w szkole rodzenia położna to potwierdziła.Także ja nie biorę a przy wypisie mąż przywiezie.
Co do podgrzewacza to ja akurat dostałam. Bo np w nocy jak go będziesz mieć przygotowany przy łóżku to szybko podgrzejesz butelkę a przecież w mikrofalówce nie wolno podgrzewać a sterylizator trafiłam na olx za 20zł z aventu. -
Anetko, to ja chyba tez sie tak przygotuje, bo nie chce dac ubranek ktorych nie odzyskam. Co do podgrzewacza to chyba dostaniemy od szwagierki bo juz nie uzywa, a sterylizator zobacze na olx. A kupujesz laktator? Jak się czujesz, masz juz wszystko pokompletowane?Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia -
małamii89 wrote:Linka mam Tsh 0,042 znowu za malo..myslisz , ze powinnam zmniejszyc Euthyrox? teraz biore 75 na przemian z 50...kurde no juz sama niewiem...24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
pippi wrote:Hej dziewczyny! Zabraliśmy naszego malucha i jedziemy do domu. Nie wiem jak wytrzymam bo bety
Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?pippi lubi tę wiadomość
4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Powiem wam, ze tak mnie wkurza fakt, ze nikt nie jest w stanie nam powiedzieć dlaczego nie mogę zajść w ciąże, ze chyba znowu zacznę szukać rozwiązania na własną rękę. Jeżeli i naturalnie i dzięki invitro sie nie udaje to może powód jest inny, może mam tsh za wysokie a może muszę poszukać jakiegoś innego lekarza. Stymulację narazie odpuszczam, ale nie potrafię odpuścić szukania przyczyny....4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Kasiurek86 wrote:Pipi odpoczywaj teraz i trzymam kciuki!
Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
A mi lekarze mówili, ze mam w normie i mam sie nie martwić. I bądź tu mądry4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Dziewczyny Tsh do zajścia w ciążę ok. 1, a do utrzymania 2. Ja na pierwszej wizycie u Cz. miałam 2,3 i powiedziała że za wysokie. Malami masz za niskie, a Ty Kasiurek za wysokie.
Pippi powodzenia, odpoczywajcie dużo
Kupowałam dziś Fragmin i okazało się, że cena za op. na ryczałt wynosi 30 zl, zamiast 7. Od 1 listopada jest nowa cena. Wiem, że to nadal taniej, ale zamiast 21 zł za 3 op, wyszło 92. Także nie będziecie zaskoczone w aptecepippi lubi tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?
Ja miałam Tsh nieco powyżej 2 i dr M nie chciał tego ruszać. Często o tym Tsh na forum sie czyta, każdy mówi co innego. Osobiście znam dziewczynę, ktora sie 9 lat starAla i jeździła po lekarzach i klinikach, nic nie pomagało, a pózniej sie okazało, ze ma problemy z tarczyca, wystarczyło unormować i zaszła w naturalna ciaze. Ile w tym prawdy, nie wiem. Ale taka jest ich wersja i maja zdrowego syna.
Czasem ludzie ściemniają, twierdzą, ze w ich wypadku wystarczyło wyluzować i jest dziecko, a w rzeczywistości udało sie po kilku ivf. Ja znajomym, którzy nie maja problemów tez nie mowię prawdy. Wiedza tylko, ze długo sie staraliśmy, bo tego nigdy nie ukrywaliśmy i tyle.
Peonia88
-
mandy11 wrote:Kasiurku ja miałam takie TSH (ostatni taki wynik w lutym 2016) i dr M dał mi euthyrox od razu... Zbijanie trwało trochę czasu, co miesiąc badałam i zwiększaliśmy dawkę. Na początku czerwca TSH mi spadło do 1 i w tym miesiącu zaszłam w ciążę naturalnie... Nie wiem czy to miało znaczenie, ale dr endokrynolog, do której chodzę w ciąży, twierdzi, że tak...
Widzisz Mandy, byłam na wizytach w GC u chyba wszystkich lekarzy którzy tam leczą i nikt nie zwrócił na to uwagi. Koleżanka poleciła mi jakaś ponoć b. Dobra panią endokrynolog, do której na pewno sie umowie w najbliższym czasie. Jezeli ma to Sz tak ogromne znaczenie to aż jestem zła na siebie ze sama nie zasugerowałam lekarzom zeby sie tym zainteresowali.4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Dorciak, Kasiurek, Klee dziękuję Wam kochane. Zamierzam leżeć przez trzy dni i naprawdę nic nie robić. Jedzenia nagotowalam, mąż musi dać sobie radę Jakoś się dzisiaj wzruszyłam, łzy mi pociekly kiedy leżalam już po transferze. A tak na chłodno tym razem wszystko brałam, dopiero dzisiaj trochę emmocji mi wyszło...
dredzik84 lubi tę wiadomość
-
Kasiurek86 wrote:Widzisz Mandy, byłam na wizytach w GC u chyba wszystkich lekarzy którzy tam leczą i nikt nie zwrócił na to uwagi. Koleżanka poleciła mi jakaś ponoć b. Dobra panią endokrynolog, do której na pewno sie umowie w najbliższym czasie. Jezeli ma to Sz tak ogromne znaczenie to aż jestem zła na siebie ze sama nie zasugerowałam lekarzom zeby sie tym zainteresowali.
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
nick nieaktualnyMi tez zawsze mowili , ze Tsh ma byc ponizej 1...nic teraz bede brala nizsze dawki i zbadam za 2 tyg czy cos wzroslo...w kwietniu tez mialam takie niski to dr Cz pow ze lepiej nizsze niz wyzsze ale czy to prawda to sama niewiem..teraz w labolatorium slaskim jest promocja w listopadzie pakiet tsh,ft3,ft4 za 29 zl...
pippi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylinkaa28 wrote:wiesz co ja ostatnio też miałam takie niskie brałam wtedy 100 a teraz biorę od 3 tyg 75 ijestem ciekawa co mi wyjdzie, ale nie wiem co Ci radzić bo po transferze znowu może wzrosnąć..
-
pippi wrote:Dziękuję Mandy, nie wiem czy uda mi się spokojnie czekać. W domu jestem, to czasu na myślenie sporo4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Dziewczyny mam takie ważne pytanie- miałam kilka razy badane tsh i zawsze wynik wahał sie pomiędzy 2,4 a 2,8. Lekarze w GC nigdy nie twierdzili ze to zły wynik, a wiem ze inni lekarze znowu twierdzą ze powinno być poniżej 2. Pamiętacie może jakie było wasze tsh w momencie jak udało sie wam zajść w ciąże lub z jakim tsh staraliście sie i sie udało?starania od 2011
2014/2015 4 próby IUI nieudane
06.2015 ICSI nieudana,
08.2015 crio nieudany
01.2016 ICSI transfer 2 zarodków,nieudane
02.2016 zmiana realizatora Invimed w-wa
8dpt beta 28,2, 10dpt beta 93,4 ,13dpt beta 607,5,
12/12/2016 urodziła sie Martynka