Gyncentrum Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaBK wrote:My skorzystaliśmy z programu 2+1. I tak naprawdę transferów może być 18ście. Dlaczego.
Dlatego, że zakładając zawsze najlepszy scenariusz czyli podczas punkcji zapładniają maksymalnie 6 komórek. I teraz wszystkie komórki się rozwijają prawidłowo do pełnej blastocysty najwyżej klasy. A podczas transferu albo zdecydujecie się podanie dwóch lub jednej komórki. Jeśli jednej. To zostanie wam dalej pięć. Za które trzeba zapłacić, aby je zamrozić. Jeśli transfer się nie uda. To podchodzicie do kolejnej próby, za która się płaci ( z tych pięciu komórek). I tak dalej i tak dalej dopóki nie skończą wam się zarodki. Jeśli już sześć komórek się skończyło to podchodzicie do drugiej procedury i kółko się powtarza jak w pierwszej.
Należy pamiętać, że transfery zamrożonych zarodków się płaci. Do tego dochodzą leki, inne badania jeśli np. 3ci lub 4rty transfer się nie uda to szukanie jest głębszej przyczyny (dodatkowe badania, wizyty u innych specjalistów) kolejne koszty itp itd.
Program programem jest fajny jeśli komuś się uda w pierwszej punkcji. Bo może mieć 6 transferów i któryś się uda to wtedy zwracają koszty.
Osobiście polecam program parom ,którzy od dłuższego czasu się starają i znają trochę swoją historię choroby.
Dzięki za odpowiedź, ale czy mogłabyś doprecyzować, czy - wykupując ten program - płaci się jeszcze za coś osobno, dodatkowo?Pierwszy transfer - nieudany
Został 1 x ❄️ -
Tak.
Jeśli podczas punkcji pobiorą Ci i zapłodnią 6 komórek. To w zależności ile chcesz mieć podane w 2-3dobie to pozostałe do rozwinięcia pełnej blastocysty płaci się chyba 600zł.
Jeśli decydujesz się na podanie 1 komórki to zostaje Ci 5.
I w zależności jak chcesz je zamrozić (np. 1,1,1,1,1) albo (2,2,1) to ceny też są inne (ale do musicie dopytać)
Badania do pierwszej punkcji kosztują chyba 600zł. (wirusologia Twoja i partnera)
Pakiet chlamydia, cytologia, czystość pochwy kolejne 400-500zł.
Badania niektóre są ważne 3 miesiące a inne pół roku albo rok. Już nie pamiętam.
I podchodząc do punkcji trzeba mieć wszystko świeże. A podchodząc do kriotransferów to tylko niektóre.
Podchodząc do pierwszej punkcji i transferu to trzeba mieć ~2000-3000zł dodatkowo.
Pamiętam, że leki po transferze pierwszym to koszt był z 1000zł. (lutinus 150zł opakowanie (opakowanie starczała na 3-4 dni chyba, Neoparin 120zł na dziesięć dni.) A leki trzeba było brać do pierwszej BETY do 10 dnia.
-
Czy w programie 2 plus jeden płaci się też za pierwszy transfer z zamrożonych zarodków, a jeśli tak to jaki jest koszt?Hashimoto - w stanie remisji
Pierwsze in vitro
Start długiego protokołu 15 września
Punkcja 21 październik
7 blastocyst klasy AA
4 przebadane genetycznie i prawidłowe
Pierwszy transfer - jest pecherzyk. -
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj nową i chcemy z mężem skorzystać z programu 2+1. U mnie wszystko w pożądku ze zdrowiem, tylko w męża mała ilość plemników, 4%. Do którego doktora lepiej zapisać na wizytę? Czy ktoś zszedł w ciążę po tej programie? Bo już 5 lat chodzimy i nie ma sukcesów. Czytałam też o Czechach że lepsze dokyory, tylko nie wiem nic o tym.
-