X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum Katowice
Odpowiedz

Gyncentrum Katowice

Oceń ten wątek:
  • AaylaSecura Znajoma

Wysłany: 3 grudnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika2 wrote:
    Jest II kreski :) ale na badanie z krwi idę jutro lub pojutrze, także jest jeszcze mega wcześnie, póki co boje się cieszyć ;)

To cieszę się za ciebie w takim razie 😍
    Dużo zdrówka dla was 🫶🏻

mika2 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 31 lat
    AMH - 0,82
    Jajowody - drożne
    Pozostałe wyniki badań☑️
    ⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa

🧔🏻36 lat
    Morfologia - 4%
    🦠Dwumiesięczna walka z bakteriami w nasieniu za nami

28.11 - I IUI
    Pęcherzyk 28mm (nie pęknięty) podczas inseminacji - pękł tego samego dnia 🤞
  • Kejtlin Nowa

Wysłany: 3 grudnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AaylaSecura wrote:
    Hej dziewczyny 👋🏻
    Dołączę do was 😚 Wraz z mężem w GC w Bielsku od czerwca ale jeździmy też do Kato, ze względu na doktor Anne Piekarz -Adamczyk. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Świetnie nas diagnozuje, wypisała dużo badań (połowę z nich robiłam na własną rękę bo mam prywatną opiekę zdrowotną z pracy i P. Doktor nie miała problemu wypisać mi skierowania)

Jesteśmy puki co po pierwszy IUI, czeka nas maks trzy ale możliwe, że po drugim już skończymy. Wiecie jak stoją ze środkami na in vitro? Jestem realistka, nie wiąże nadziei z inseminacja, ale muszę je zrobić żeby zapisać się na refundację 😐

Jestem po dwóch IUI, szkoda czasu szkoda pieniędzy serio.... zrezygnowaliśmy z mężem i zakwalifikowaliśmy się do programu. Powodzenia 🫶

AaylaSecura lubi tę wiadomość

• AaylaSecura Znajoma

Wysłany: 4 grudnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtlin wrote:
    Jestem po dwóch IUI, szkoda czasu szkoda pieniędzy serio.... zrezygnowaliśmy z mężem i zakwalifikowaliśmy się do programu. Powodzenia 🫶

Hejka :)
    Dzięki za opinię! My, mimo wszystko spróbujemy dwa razy. Nie chcę od razu lecieć na IVF bo to jednak jest dosyć duży wysiłek dla organizmu. Mam bardzo dobrą Panią doktor, ufam jej. Jeśli mówi, że jest szansa to chwycę się tego, chociaż nadziei nie wiążę. Tak czy siak, u nas maks 2 inseminacje i tyle, nie będą nas ciągać na więcej.

👱🏻‍♀️ 31 lat
    AMH - 0,82
    Jajowody - drożne
    Pozostałe wyniki badań☑️
    ⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa

🧔🏻36 lat
    Morfologia - 4%
    🦠Dwumiesięczna walka z bakteriami w nasieniu za nami

28.11 - I IUI
    Pęcherzyk 28mm (nie pęknięty) podczas inseminacji - pękł tego samego dnia 🤞
  • mika2 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AaylaSecura wrote:
    Hejka :)
    Dzięki za opinię! My, mimo wszystko spróbujemy dwa razy. Nie chcę od razu lecieć na IVF bo to jednak jest dosyć duży wysiłek dla organizmu. Mam bardzo dobrą Panią doktor, ufam jej. Jeśli mówi, że jest szansa to chwycę się tego, chociaż nadziei nie wiążę. Tak czy siak, u nas maks 2 inseminacje i tyle, nie będą nas ciągać na więcej.
    Jak jest szansa to super, warto spróbować. Ja też kiedyś chciałam próbować ale mi odradzono że szanse małe, ale to na pewno ze względu na mój wiek, byłam wtedy przed czterdziestką już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia, 09:46

03.2018 1-wsza procedura, klinika Kraków - brak zarodków
    07.2022 klinika Kraków - mrożone oocyty -brak zarodków
    09.2022 2-ga procedura, klinika Warszawa, długi protokół
    10.2023 Hiperstymulacja, szpital ,❄❄❄❄ 😁
    01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
    Jeden zarodek 3 dniowy się nie rozmroził prawidłowo,
    26.06.2024 kriotransfer zarodka z 4 doby CB
    08.2024 kolejny kriotransfer zarodka z 7 doby CB
    Zmiana kliniki na Katowice
    28.08.25 AZ transfer zarodka z 5 doby ,przebadany klasa AB - CB
    24.11.25 AZ transfer zarodka z 5 doby klasy AA
    II 6dpt, 10dpt beta 478, 12dpt 1400
  • mika2 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyniek90 wrote:
    Jeśli nie urosła to transfer będzie a ona się wchłonie, bo progesteron mam 0,1 więc nie jest aktywna hormonalnie. Jeśli urosła to pewnie transfer odroczony. Zobaczymy dzisiaj za 2h :)
    Mam nadzieję że podejdziesz teraz do transferu i potem już poleci wszystko na pozytywnie :)))

01.03.23 kriotransfer blastocysty udany, niskie przyrosty bety od pewnego momentu 9dpt hcg 91, 12dpt hcg 456, 15dpt hcg 1581, 22dpt hcg 2715, 27dpt hcg 4080, 33dpt 6057 (serduszko) CP 9 tydz. 💔
  • Pyniek90 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika2 wrote:
    Mam nadzieję że podejdziesz teraz do transferu i potem już poleci wszystko na pozytywnie :)))

Transfer we wtorek 🙈 i zobaczymy co przyniesie los :)

Starania od 2022 roku
    Klinika niepłodności od 2024

35 💃
    AMH 4,5
    Drożność jajowodów ✅
    TSH 1,3
    Wit. D 42 ng/ml
    Ferrytyna 70,36 ng/ml
    Kariotyp ✅
    Biopsja endometrium ✅
    Corss match negatywny ✅
    Allo-MLR 74.9%
    Kir AA ❌

34 🕺
    Wszystkie parametry nasienia w normie
    Kariotyp ✅
    Hcl-a c1c2 ❌

1️⃣ procedura IVF 11 oocytów-> 9 dojrzałych -> 3 zapłodnione -> 1 zarodek 5BB
    Beta
    5dpt 6.6, 7dpt 8.4, 9dpt 5.5 😥

2️⃣ procedura IVF 18 oocytów -> 6 dojrzałych i zapłodnionych-> 5 zarodków -> PGT-A ✅-> 4AA x❄️❄️ zdrowe
  • mika2 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyniek90 wrote:
    Transfer we wtorek 🙈 i zobaczymy co przyniesie los :)
    No to pięknie, będziemy czekać na dobre wieści ;)

Pyniek90 lubi tę wiadomość

‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ