X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • Cela Nowa

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani globulek ani antybiotyku... mam nadzieję, że skoro jestem tydzień po badaniu to już żadne zakażenie mnie nie czeka. Najgorsze, że byłam dzisiaj na monitoringu cyklu i w 14 jego dniu największy pęcherzyk ma tylko 9mm - czyli na owulację nie mam szans. HSG mi więc nie pomoże.

• KASIKK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewlinaaa85 wrote:
    KASSIK co u Ciebie? Masz już jakiś termin laparoskopii?

hej hej :) mam termin laparo na 13 października tak że jeszcze troszkę . A tak po za tym to jest teraz pierwszy cykl po hsg więc zobaczymy co tam wyjdzie ;-) ale pewno nic po takiej diagnozie hee

pozdrawiam wszystkich !!!

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • KASIKK Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela873 wrote:
    Tak w szpitalu na Polnej w Poznaniu
    tez miałam w Poznaniu na polnej

c176900d96ca5acc9fc01211f7895690.png
  • olciaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cela wrote:
    U mnie ani globulek ani antybiotyku... mam nadzieję, że skoro jestem tydzień po badaniu to już żadne zakażenie mnie nie czeka. Najgorsze, że byłam dzisiaj na monitoringu cyklu i w 14 jego dniu największy pęcherzyk ma tylko 9mm - czyli na owulację nie mam szans. HSG mi więc nie pomoże.

Dostałaś jakieś leki na poprawę owulacji?
    U mnie globulki to masakra, zbliża mi sie owu a one sie rozpuszczają 24h i ani zbliżenia, ani obserwacji śluzu. Jakaś masakra! Pozostałe 2 wezmę juz po owu.

34bwgywludlpcf5y.png
    wniddf9hzq10g49n.png

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nikt Was nie uprzedzał, że w cyklu z wykonanym HSG nie wolno starać się o dziecko ? Zostałyście napromieniowane - komórki jajowe zostały napromieniowane i w tej sytuacji nie zaleca się strania o dziecko. Z tego tytuły HSG robi się w pierwszej połowie cyklu - kiedy wiadomo, że nie jest się w ciąży.

ewlinaaa85 lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy po hsg dostalyscie jakies leki antybiotyki w razie ewentualnych skutkow ubocznych po zabiegu w postaci jakiegos zapalenia?

START 2014 ;(
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    hej dziewczyny czy po hsg dostalyscie jakies leki antybiotyki w razie ewentualnych skutkow ubocznych po zabiegu w postaci jakiegos zapalenia?

Tak.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim:) mam pytanie dotyczące zwolnienia lekarskiego po HSG. Czy po tym badaniu dostałyście jakies?:) czy tylko na ten dzień w którym badanie było wykonane?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe ze lekarz nie moze wykonac badania bo nie moze wprowadzic przez szyjke tej cienkiej rurki ktora chyba jest wpuszczany kontrast?

START 2014 ;(
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz albo wąska szyjke albo Ci się zamknęła (spielas się) ze stresu.

M&M
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Matroszka za odpowiedz. Mam miec drugie podejscie do badania ale juz pod narkoza i troche sie tego boje. Bylam spieta faktycznie i nawet nie zdawalam sobie sprawy ze przez stres moze mi sie tak zamknac szyjka ze nie bedzie mozliwe to badanie.

START 2014 ;(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera nie masz się czego obawiać :) dobrze, że pod narkozą przynajmniej nic nie poczujesz :) nie będziesz spięta to i badanie wyjdzie jak ma wyjść.
    O narkozę się nie martw to będzie krótka narkoza dożylna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera ja tez mialam hsg pod narkoza i polecam :) nic nie czujesz, lekarz moze wszystko dokladnie w spokoju zbadac, po godzinie sie budzisz, ja potem dostalam jeszcze kroplowke na wzmocnienie i do domu. Polecalabym ci zrobic to badanie w piatek, zeby w weekend sobie odooczac. Ja mialam zwolnienie tylko na dzien badania.

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki :) Nie będe zanudzała was swoją historią, ale chce jak najwięcej opinii usłyszeć od was na temat starania się o dzidzię w cyklu w którym było robione HSG. Wczoraj miałam robione (11d.c) , owulacji przeważnie około 15-16 dnia cyklu... Jak myślicie ? Odpuścić czy można już się starać ?:) Z tych nerwów wczorajszych to zapomniałam się pytać pani doktor :( Z tym, że leki kazała normalnie brać od początku cyklu biorę: CLO, Ovarin, Miositogyn no i euthyrox ... Co o tym myślicie? Wczoraj dosyć mocno plamiłam, dzisiaj już nie :) więc myślę, że ok :) aa no i obydwa jajowody drożne na szczęście :) Mąż też przebadany i wyniki ma, że tak powiem idealne.. Ja od 5 miesięcy CLO, pęcherzyki mam i pęka dominujący a dzidzi jak nie ma tak nie ma :((

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Pszczczółka Znajoma

Wysłany: 13 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraj się od razu. Ja przez klika dni miałam plamienie. Zajść w ciążę udało mi się w następnym cyklu po badaniu :) też miałam kilka cykli z Clo, z których nic nie wyszło :) więc głowa do góry :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczczółka wrote:
    Staraj się od razu. Ja przez klika dni miałam plamienie. Zajść w ciążę udało mi się w następnym cyklu po badaniu :) też miałam kilka cykli z Clo, z których nic nie wyszło :) więc głowa do góry :)

Uff.. Dziękuję Ci bardzo :) No to zaczynamy staranka :) Dziś 13d.c a plamienia wczoraj ustały i nic już nie boli :*

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Pszczczółka Znajoma

Wysłany: 14 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) a Tobie gratuluję :* mam nadzieje, że dla nas 13 będzie szczęśliwa i dołączę do Ciebie :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • wera 12 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 czy po hsg wyszlo ci ze masz macice dwurozna z czesciowa przegroda?

START 2014 ;(
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera 12 wrote:
    Jaguś_7810 czy po hsg wyszlo ci ze masz macice dwurozna z czesciowa przegroda?

O tym, że macice dwurożną mam to wiedziałam już dawno :) a o częściowej przegrodzie nic nie wiedziałam ...

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ