HSG
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDla mnie Dicoflor juz za slaby
Bralam go, bo choruje na jelita. SanProbi IBS tez jest niexly. Ogolnoe dobrze jest brac 2 probiotyki na zmiane przy antybiotyku jal ktos ma sklonnosc do infekcji-ja mam ogromne
Dostalam od gina tez globulki Gynoflor z probiotykiem a sama kupilam jeszcze Gynomed Vaginal i Invag. Niestety, musze proewdzic taka zmasowana akcje inaczej jest masakra
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Selina a Ty te flotylli dopochwowe brałaś przed hsg? Bo generalnie to one przecież nie dają dojścia do szyjki macicy potem. Pamiętam, że raz wzięłam pimafucin wieczorem, a rano szłam do lekarza i się zapytał co nam aż tak bardzo szyjkę zasłania.
-
nick nieaktualnyPietruszkanatki ja probiotyki biore teraz, badanie hsg bede miala jakos poczatkiem marca
Pimafucin tez mam, ale przy braniu antybiotyku (ktory planuje wziac k.25dc jak sprawdzę bete), zeby infekcji nie bylo. Przed samym badaniem pewnie juz nic nie bede stosowac
-
Aha, no to teraz dla mnie sprawa jasna
to chyba też taki zmasowany atak sobie zrobię
Zaszkodzić nie powinno, a żadna z nas nie chce żeby się jakaś infekcja przypałętała.
A czy te wszelkie probiotyki dopochwowe są bezpieczne w 2 fazie cyklu? Nie przeszkadzają ewentualnie zarodkowi w zagnieżdżeniu? -
nick nieaktualnyPietruszkanatki z tego co wiem to nie, to w koncu tylko bakterie naturalnie tam bytujace
Zawsze mozesz dopytac jeszcze w aptece.
Dzis mam 20dc, wiec w przyszlym tyg.beta i jazda z leczeniem.
Powiem szczerze juz sie nie moge doczekac tego badania i chce je juz miec za soba -
nick nieaktualny
-
pszczola2000 wrote:informacyjnie:
Obowiązkowe badania na HSG na Karową w Warszawie:
-skierowanie
-posiew z szyjki macicy jałowy: beztlenowo, tlenowo, p.grzybom (inaczej Cię nie przyjmą)
-badanie krwi
-badanie nasienia partnera
-cytologia
-zapisują do 10dc, jesli niby masz dłuższe cykle lub późne owulacje to moooze zapiszą Cię później
-obecnie kiepsko z terminami bo jeden sprzęt mają popsuty więc rzekomo zapisują 1os (dziwne bo z tego co wiem badanie trwa 5min...)
Zapisujesz się w 1dc, wcześniej Cię nie zapiszą....
Olenika, gdzie robiłaś SonoHSG?
a po co im badanie nasienia? albo krew?
ja byłąm tam na HSG w lutym musiałam mieć ze sobą posiewy i pytali kiedy ostatnia cytologia nic więcej. Jakoś męskie nasienie z tym badaniem nie ma nic wspólnego. Bez sensu"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
monijaaa wrote:a po co im badanie nasienia? albo krew?
ja byłąm tam na HSG w lutym musiałam mieć ze sobą posiewy i pytali kiedy ostatnia cytologia nic więcej. Jakoś męskie nasienie z tym badaniem nie ma nic wspólnego. Bez sensu
Jak byłam osobiście to w rejestracji dostałam takie info, a później przez telefon też. Nie wiedziałam dokładnie jaki posiew mam zrobić. Zrobili mi w enelmedzie tlenowo i w k.grzybów. Telefonicznie z Karową okazało się że ma tez być beztlenowo bo "nasz doktor ma takie wymagania" inaczej mnie nie zapiszą. Wkurzyłam się, podzwoniłam po szpitalach. Tylko na Bielanach robią, i udało mi sie zapisać w tym cyklu.
Słyszałam że jak jest słabe nasienie, to oni nie chcą robić HSG bo "to pewnie wina nasienia i że je trzeba leczyć"
gr krwi pytali mnie tez na bielańskim, ale nie wiem o co chodzi. Może na wypadek jak by się coś działo.
A Ty po badaniu? Miałaś w lutym 2017? -
Kurcze, wy to jeszcze macie jakieś wymagania i wiecie co robić, a ja nic. Mam tylko zadzwonić do lekarza u którego leczę się prywatnie, on mnie zapiszę i przyjść wcześniej biorąc antybiotyk. Nie wiem o co chodzi, no chyba że się dowiem jak zadzwonię w trakcie @ ale wtedy to mogę nie zdarzyć badań porobić
Chyba że on tam na oddziale rządzi i jak już kogoś zapiszę to się go o nic nie pyta. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa w roznego rodzaju bolach juz jestem zaprawiona troche z racji zawodu
Tu nawiazuje to Pietruszkinatki, bo jestem kosmetologiem i wykonuje tez troche zabiegow z med.estetycznej. Testowalysmy kiedys na sobie z kolezankami rozne nowosci a wiec m.in.zastrzyki z roznych substancji (nie mowie o botoxie). Kiedys mialam tez podawany dwutlenek wegla na 1cm w kostke, to jedna kokezanka mnie trzymala a druga robila zabieg
Myslalam ze umre... Ale kostka sie zregenerowala po urazie (zabieg byl eykonany na szybsza regeneracje), wiec bol byl tego warty
2 razy tez robilam kanalowe bez znieczulenia u dentysty. Mysle ze takie hsg nie jest mi straszne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 00:26
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Haha no widzisz Selina
to się po prostu niepotrzebnie nakrecilysmy pewnie tymi kilkoma strasznymi opowieściami z neta, typu "przeżyłam hsg..."
Jak tam wasze cykle? U mnie dziś 21dc i tempa spadła na 36,3, straszne "zęby" mi się robią. Chyba mam niedomoge ciałka żółtego, trzeba ginowi powiedzieć.Selina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mierze temp.ani nic nie sprswdzam. Tez mam 21dc i czuje sie jak co rano fatalnie, bo od tygodnia biore bromka na noc na spadek prolaktyny. Dzis bol glowy juz mniejszy i mdlosci, ale nadal sa
a tu trzeba sie zwlec i do pracy zasuwac... do tego ta paskudna pogoda za oknem bleee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 07:45
-
Nie mierzysz, może i dobrze. W sumie gdyby to był jedyny powód przez który w ciążę nie zachodzę, to ciekawa jestem, po jakim czasie byłaby postawiona diagnoza, że może ciałko żółte niedomaga. Będę musiała z ginem pogadać...
Ja się czuję dobrze, piersi mnie zwykle nie bolą, no może delikatnie są czułe na wszelki dotyk. Ale powinnam już mieć bóle miesiaczkowe, a jakoś nie mammoże znowu skapa @ będzie.
Nie smuć się Olenika, poprzeżywamy z Tobą
Ja w ogóle nie pokazuje mężowi emocji jakie mną targają gdy po raz kolejny się nie udaje. Po prostu sobie w samotności czasem pochlipie, ale co ciekawe dopiero mnie na łzy bierze w połowie kolejnego cyklu, że znowu się staramy i znowu na pewno już wyjdzie :p -
pietruszkanatki, wiem
Całe szczęście, że jesteście
Oczywiście każdej życzę dzidziusia czym prędzej, ale w oczekiwaniu na to łatwiej jest razem
U mnie psychicznie nie jest jakoś źle, nie nastawiam się na nic. Lekarz dał mi 4 cykle po hsg.. Mąż ma nasienie dobre, ja nie mam żadnych nieprawidłowości.. Owulacja jest za każdym razem, pęcherzyki pękają, jajowody drożne, a ciąży i tak nie maJa dziewczyny nie wiem nawet co dalej mam robić jeśli teraz w tą ciążę nie zajdę..? Inseminacja? Czy robić najpierw badanie na wrogość śluzu?
-
Dał Wam 4 cykle i sam nie powiedział, co po tym? A leczysz się u ginekologa czy w klinice?
To i tak już duuużo wiesz o Waszym zdrowiu, na pewno lekarz Tobą pokieruje co najlepiej i w jakiej kolejności robić.
Czytałam też ostatnio o niepłodności z niewiadomych przyczyn, gdzie partnerzy są zdrowi, wszelkie badania pokazują, że problemów być nie powinno, a są.
Tu już chyba tylko oczekiwanie i modlitwa.
Edit: mój mąż wczoraj po praz pierwszy robił badanie nasienia, ciekawa jestem wyniku i czy jeśli będzie słaby to lekarz zadecyduje o przesunięciu w czasie hsg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2017, 10:52