X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

HSG

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki nie zaszkodzi, na biocenoze chodza tez chyba czasem kobiety w ciazy. Poza tym nigdy nie oytaja przed badaniem o ciaze, wiec skoro mialoby to byc o.wskazaniem pytaliby :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No ja właśnie chyba ten posiew zrobię, bo jak od dwóch lat nie miałam żadnej infekcji intymnej, tak teraz jak na złość coś czuję że się dzieje.
    Powiedz mi tylko proszę, czy to zrobi mi mój "standardowy" prywatny ginekolog np na wizycie podczas monitoringu cyklu?

Gin może pobrać wymaz natomiast nie wiem jak z przyjęciem tego do laboratorium. Ja chodzę do prywatnej przychodni i tam posiew zostawiam A od nich zabiera kurier. Z prywatnej wizyty nie w przychodni lekarz kiedyś pobierał mi wymaz a ja następnego dnia nosiłam do laboratorium.
    Ważne też jest czy lekarz ma wymazówki do pobrania posiewu bo czasami trzeba wziąć wymazówki z lab.
    Myślę że najlepiej jakbyś zadzwonila do lekarza i zapytała co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 12:57

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Gin może pobrać wymaz natomiast nie wiem jak z przyjęciem tego do laboratorium. Ja chodzę do prywatnej przychodni i tam posiew zostawiam A od nich zabiera kurier. Z prywatnej wizyty nie w przychodni lekarz kiedyś pobierał mi wymaz a ja następnego dnia nosiłam do laboratorium.
    Ważne też jest czy lekarz ma wymazówki do pobrania posiewu bo czasami trzeba wziąć wymazówki z lab.
    Myślę że najlepiej jakbyś zadzwonila do lekarza i zapytała co i jak :)
    Całe szczęście znalazłam laboratorium, które pobiera próbkę do badania :)
    Ale teraz znowu schody,jak się okaże, że coś w biocenozie wyjdzie nie tak, to nie mogę podejść do hsg?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Mar89 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Całe szczęście znalazłam laboratorium, które pobiera próbkę do badania :)
    Ale teraz znowu schody,jak się okaże, że coś w biocenozie wyjdzie nie tak, to nie mogę podejść do hsg?

Zależy co Ci wyjdzie na badaniu. Są bakterie, które występują naturalnie w organizmie i mimo, że coś wyjdzie w wyniku to i tak można zrobić HSG. Są też takie, które trzeba najpierw zaleczyć antybiotykiem, powtórzyć badanie i potem jeżeli nic się nie wykluje, to wtedy możesz iść na badanie. Więc przed wizytą najlepiej zadzwonić do swojego lekarza, albo do szpitala czy wynik jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 15:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki jak cos wyjdzie to nie mozesz, najpierw leczenie. Ja niestety tak mialam, juz sie nastawilam a tu klops :/ Antybiotyk od jutra chyba rusza

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)
    Tak też myślałam :) no to jutro idę na tę nieszczęsną biocenoze i zobaczymy, co wyjdzie :) jak to wszystko się ciągnie i ciągnie.

Mar89 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki a robisz takie rozszerzone badanie? Ja mialam wymaz z szyjki, posiew na chlamydia trichomatis i mycoplasma

Wysłany: 23 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, póki co nie wiem, bo okazało się że muszę to przenieść na jutro conajmniej bo brałam probiotyk dopochwowy. Ale może poproszę tam w labie żeby mi rozszerzone zrobili :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziecie robić posiew do hsg to zróbcie tlenowo, beztlenowo i w końcu. Grzybów. Ja nie miałam beztlenowo i w szpitalu przed badaniem dali mi antybiotyk w kroplowce, by wyrazie czego jeśli by coś było beztlenowego to żeby problemu później nie było

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola2000 wrote:
    Jak będziecie robić posiew do hsg to zróbcie tlenowo, beztlenowo i w końcu. Grzybów. Ja nie miałam beztlenowo i w szpitalu przed badaniem dali mi antybiotyk w kroplowce, by wyrazie czego jeśli by coś było beztlenowego to żeby problemu później nie było
    Jakie problemy mogły wystąpić przy ewentualnym beztlenowcu? Coś Ci mówili?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki achhh no tak, nie wolno nic stosowac 2-3 dni przed badaniem. Widzisz zapomnialam sobie o tym, bo bym Cie uprzedzila. Ja 3dni przed pobraniem stosowalam globulki lecznicze i pielegniarka pobierajaca wymaz troche krecila nosem, ale pobrala i kazala powiedziec mojemu lekarzowi, ze pobranie bylo po leczeniu.
    Wiekszosc bakterii jest beztlenowych, wiec przy ew.ich obecnosci przy badaniu hsg mozna je wprowadzic glebiej gdzies do otrzewnej i wywolac ogolne zakazenie organizmu

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Pietruszkanatki achhh no tak, nie wolno nic stosowac 2-3 dni przed badaniem. Widzisz zapomnialam sobie o tym, bo bym Cie uprzedzila. Ja 3dni przed pobraniem stosowalam globulki lecznicze i pielegniarka pobierajaca wymaz troche krecila nosem, ale pobrala i kazala powiedziec mojemu lekarzowi, ze pobranie bylo po leczeniu.
    Wiekszosc bakterii jest beztlenowych, wiec przy ew.ich obecnosci przy badaniu hsg mozna je wprowadzic glebiej gdzies do otrzewnej i wywolac ogolne zakazenie organizmu
    Nic nie szkodzi, pojadę jeszcze raz :)
    Heh, moja pielęgniarka nawet coś mówiła że trzy dni przed miesiączka albo trzy po, więc przez te hlobulki będę miała 2 dni przed @, mam nadzieję, że to już nic takiego :)

A widzisz, to poważna sprawa, tym bardziej się teraz dziwię że lekarz mi np nic o tym nie mówił.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie dziwne, ze Cie nie kierowal na to badanie. Moze wyszedl z zalozenia tak jak Pszczola wyzej pisala, ze podadza Ci antybiotyk w kroplowce i tyle

Wysłany: 23 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może. On w ogóle nic mi nie kazał robić, tylko zadzwonić jak @ się zacznie i brać antybiotyk dzień przed. Może niepotrzebnie sama kombinuje?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Olenika Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co u Was?
    Mi zostały wg kalendarzyka 3 dni do okresu, piersi powoli przestają boleć za to podbrzusze daje mi w kość jak chyba jeszcze nigdy.. Ogólnie mnie nie boli, ale jak mnie złapie ból to mnie tak ściska.. :/ Niestety, jestem przekonana, że okres się lada chwila pojawi i to ze zdwojoną siłą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenika też za 3dni spodziewam się @, dostanę na bank, bo betę dziś robiłam. Lecę więc zaczynać antybiotyk :)

Wysłany: 23 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie to samo, 26 dc więc w niedziele @. Szyjka już nisko, tempka też spada. Więc bankowo przyjdzie. Nowy miesiąc przed nami :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Olenika Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana :( Jeszcze mąż mnie uświadomił, że nie zgodzi się na inseminacje.... Chce mi się płakać... Zostały 3 miesiące starań ostatnie :(
    Ja też @ spodziewam się w niedziele... przyjdzie jak nic

Wysłany: 24 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenika wrote:
    Ja jestem załamana :( Jeszcze mąż mnie uświadomił, że nie zgodzi się na inseminacje.... Chce mi się płakać... Zostały 3 miesiące starań ostatnie :(
    Ja też @ spodziewam się w niedziele... przyjdzie jak nic
    Hejka, dlaczego nie chce zgodzić się na inseminacje? :( o co chodzi?
    Ja wczoraj też jak zasypiałam i uświadomiłam sobie że znowu się nie udało, płakałam w koszulkę męża :( całe szczęście nie zauważył. Najgorsze są te okropne myśli, że to moja wina, jestem jakaś felerna,po co ma być że mną skoro może sobie znaleźć taka, która może mu dać dziecko :( więc doskonale Cię rozumiem Olenika. Ja już też powoli na głowę dostaje. Raz się wydaje, że jest ok, a potem totalna załamka.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Olenika Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie zmieni zdania. Nie mam ochoty z nim rozmawiać..ani go widzieć ani nic... Nie wiem jak ja dalej mam z nim w ogóle żyć.. On twierdzi, że pragnie dziecka, jest ważne, ale nie najważniejsze i nie za wszelką cenę. :(
    pietruszkanatki, mojego męża nie ma od niedzieli, wyjechał na szkolenie więc ja sobie płaczę do poduszki.. Czekam kochana tak jak Ty na @

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ