HSG drożność jajowodów
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
madzia wrote:dziewczynki dzieki. niestety nie mam skierowania. chcialam sie na nfz umówic do gina ale termin za 1,5 mies czyli przy dobrych wiatrach zrobiłaby to badanie za 2 mies..
chyba bede musiala sie zapożyczyc bo zalezy mi na czasie. trudno
same wiecie ile to wszytsko kosztuje a ja wszytko robie prywatnie bo nie moge nic wytarmosic na nfz. Gnojki załują!!!
madziu, ja zmieniłam gina i nie żałuję. nie mam problemu z żadnymi badaniami, nawet HSG. Kilka dziewczyn, które były na zabiegu korzystały również z prywatnych gabinetów, a zabieg wykonywany był w państwowym szpitalu bez ponoszenia żadnych dodatkowych kosztów. Poszukaj może dobrego gina w swoim mieście i NIE ładuj kasy na te wampiry!a z jakiego jesteś miasta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2012, 09:13
-
madziu byłam na wizycie w poradni na nfz a następnie ten lekarz mnie skierował na hsg do szpitala gdzie ma dyżury i on sam robił mi to badanie,
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
nick nieaktualny
-
ja robię identycznie jak sylwunia. z resztą płacę wysokie składki zdrowotne i nie będę łożyć na tych krwiopijców dodoatkowo. wielu dobrych lekarzy przyjmuje równieżna na nfz i można skorzystać z ich usług.są i tacy co wukorzystują zdeterminowane kobiety...życze ci żebyś w końcu trafiła na dobrego i sumiennego lekarza
sylwiunia, madzia lubią tę wiadomość
-
chamidła ci lekarze!tak czy owak poszukałabym na forach lekarza na nfz, który dba o swoje pacjentki.może u nas na forum są jakieś dziewczyny z twoich okolic i korzystają z państwowej służby zdrowia. a najlepiej to byłoby, żebyś już zaciążyła i nie martwiła się lekarzami , czego ci z całego serca życzę!
madzia lubi tę wiadomość
-
MADZIULA13 wrote:zawsze może się przejechać do Poznania na wycieczkę poznałam w szpitalu dziewczynę z okolicy Słubic, która regularnie jeżdzi do Szczecina na badania i zabiegi do Polic. Madzia, może warto?
Madziulka tak właśnie zrobię, od nowego roku dzialam intensywnie w poszkiwaniu sumiennego lekarza.
nawet nie wspomne ile kasy wydałam na klinike niepłodnosci, lazilam tam i lazilam i nic modrego sie nie dowiedzialam, no moze o cenach zabiegów. odpuszczam sobie na czas swiat i zaczynam walke od 1 stycznia! wydrę od lekarza wszystkie skierowania! nie po to place skladki by wszystko płacic sama.Na poczatku sie na to godziłam bo nie sadzilam ze moja droga w walce o dzidziusia bedzie tak długa (3 lata) i tak kosztowna. wszelkie pieniazki wolałoby sie wydać na rzeczy potrzebne dzidziusiowi. -
nick nieaktualnymadzia wrote:MADZIULA13 wrote:zawsze może się przejechać do Poznania na wycieczkę poznałam w szpitalu dziewczynę z okolicy Słubic, która regularnie jeżdzi do Szczecina na badania i zabiegi do Polic. Madzia, może warto?
Madziulka tak właśnie zrobię, od nowego roku dzialam intensywnie w poszkiwaniu sumiennego lekarza.
nawet nie wspomne ile kasy wydałam na klinike niepłodnosci, lazilam tam i lazilam i nic modrego sie nie dowiedzialam, no moze o cenach zabiegów. odpuszczam sobie na czas swiat i zaczynam walke od 1 stycznia! wydrę od lekarza wszystkie skierowania! nie po to place skladki by wszystko płacic sama.Na poczatku sie na to godziłam bo nie sadzilam ze moja droga w walce o dzidziusia bedzie tak długa (3 lata) i tak kosztowna. wszelkie pieniazki wolałoby sie wydać na rzeczy potrzebne dzidziusiowi.
I tak trzymaj!!! może wkońcu trafisz do jakiegoś dobrego gina!! powodzenia!!madzia lubi tę wiadomość
-
anita9 wrote:ja jestem z wielkopolski mój lekarz chce robić hsg w klinice na polnej za darmo !!!tylko trochę daleko ma do poznania niestety
jak daleko masz do poznania, na pewno warto pojechać, ja też jestem z wielkopolski i robiłam to badanie w poznaniu na polnej"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
AGA 30 wrote:madzia wrote:MADZIULA13 wrote:zawsze może się przejechać do Poznania na wycieczkę poznałam w szpitalu dziewczynę z okolicy Słubic, która regularnie jeżdzi do Szczecina na badania i zabiegi do Polic. Madzia, może warto?
nawet nie wspomne ile kasy wydałam na klinike niepłodnosci, lazilam tam i lazilam i nic modrego sie nie dowiedzialam, no moze o cenach zabiegów. odpuszczam sobie na czas swiat i zaczynam walke od 1 stycznia! wydrę od lekarza wszystkie skierowania! nie po to place skladki by wszystko płacic sama.Na poczatku sie na to godziłam bo nie sadzilam ze moja droga w walce o dzidziusia bedzie tak długa (3 lata) i tak kosztowna. wszelkie pieniazki wolałoby sie wydać na rzeczy potrzebne dzidziusiowi.
I tak trzymaj!!! może wkońcu trafisz do jakiegoś dobrego gina!! powodzenia!!
dziekuje agus -
nick nieaktualny
-
Sylwunia , aż tak daleko nie mam ale jednak 80km czyli 1,5 godziny pociągiem bo samochodu nie mam , a co myślisz o lekarzach z polnej są w stanie pomóc ?
Jak się zapatrują na robienie badań , śa chętni do wystawiania skierowań czy znowu będę musiała płacić ?anita -
Hej!!! Ja też miałam to badanie, strasznie niemiłe wspomnienie...ale kolejny krok, i co najważniejsze diagnoza ok.
Nie wiem dziewczyny czy wasi lekarze zwrócili Wam na to uwagę, ale ja miałam 3-mce czerwonego światła na ciążę, bo to HSG pod promieniami Rtg. Przy laparo nie ma tego problemu...lepiej dmuchać na zimne...madzia lubi tę wiadomość
„Cierpliwości wiele trzeba;
Niech się dzieje wola Nieba.” (Z nią się zawsze zgadzać trzeba) -
Halo, dzień dobry. Czy jest tu ktoś? Chciałam poradzić się Was odnośnie sprawdzenia drożności. Od marca staram sie z mężem i nic nie wychodzi. W ostatnim cyklu miałam aż trzy dojrzałe pęcherzyki w lewym jajniku. Miałam nadzieję,ze się uda, bo podejrzewam,że prawy jajowód mam niedrożny, przeważnie z niego zawsze miałam jajeczkowanie. Kiedy lekarz powiedział,że teraz mam w lewym aż trzy to widziałam światełko w tunelu. Jednak znowu się nie udało i właśnie dzisiaj zaczynam nowy cykl, bo jak w zegarku 28dc dostałam okres. Pisałam zaraz do mojego lekarza, że chcę umówić się na wizytę i mówić sprawę zabiegu na NFZ. Czekam na odpowiedź. Jak to było u Was?
-
HSG dobrze zrobic na poczatku staran, i miec pewnosc ze ta kwestia jest ok, i mozna dalj dzialac a nie na marne wyrzucac kase.
Ja mialam robione HSG dopiero po roku staran okazalo soe ze lewy jajowod jest czesciowo niedrozny a to wlasnie z lewej strony czesto mialam jakeczka i cala stymulacja i kasa jaka poszla na wizyty byla na marne.
Zwlaszcza jak chcesz zrobic zabieg na NFZ to kolejki beda naoewno dlugie warto wczesniej zapisac sieLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Dziewczyny, ja miałam badaną drożność przez HSG 1,5 roku temu. Wyszło niby ok. Za to kilka dni temu nowy lekarz zaobserwował u mnie ogniska i zgrubienia świadczące o endometriozie, dał skierowanie do szpitala na laparoskopię i udrażnianie jajowodów. Powiedział, że tamto HSG nie świadczy o tym, że jest wszystko ok. Nie wiem, w takim razie, po co je wykonywałam, skoro tylko uśpiło moją czujność, jest niedokładne i niemiarodajne, a dodatkowo bolało mnie strasznie i wymiotowałam po głupim jasiu... Tak naprawdę tylko laparoskopia daje pełen obraz tego, co się dzieje w środku.Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
No właśnie, jak to jest? Chodzę do gin prywatnie, dostałam skierowanie na hsg w szpitalu, a lekarz nic nie wspominał o pieniądzach. Jeśli będzie trzeba to zapłacę, wiadomo, ale tak się zastanawiam, czy w tym układnie to się odbywa na NFZ? Czy skoro lek prywatny to od razu trzeba płacić??