HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
dołączam sie z pytaniem nie mam podglądu pod wykresy z filtrem ale jak kiedyś patrzałam na statystki to najwięcej ciązy było własnie po HSG ponoć to 40% przypadków niepłodności u kobiety.....zobaczymy ja jutro mam badanie pod USG na jod jestem uczulona:)
Andzia33 lubi tę wiadomość
Karolina -
To ja napiszę, że mi się udało w tym samym cyklu, w którym miałam HSG:-) chyba w tym ciągle tkwił problem, ze sie nie udawało, mimo, ze brałam Clo wcześniej już 3 cykle. Hsg w 10 dc plus Clo plus Pregnyl i się udało( łącznie 7 cykli się staraliśmy)
gosia81, MisiaMisia, Andzia33, Kaiinaa, Honey, madziara0080, FeelPA lubią tę wiadomość
-
Miałam HSG w lipcu 2008, a rok później na przełomie lipca i sierpnia zaszłam w ciążę. Nie wiem czy wiązać to akurat z HSG, bo miałam jeszcze inne etapy leczenia (choć zaszłam w ciążę w cyklu bez leków), ale na wszelki wypadek teraz starając się o drugie dziecko zamierzam powtórzyć HSG, bo ponoć trudne porody i ciąża sprzyjają zrostom i niedrożności wtórnej.
Andzia33, Kaiinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W zeszłym roku koleżanka robiła mi HSG. Jedno z boleśniejszych badań. Potem okazało się, że można zrobić to badanie bezboleśnie (niekoniecznie w znieczuleniu) używając innego sprzętu.
Mi to nie pomogło. Jednakże jest dość dobry odsetek ciąż zaraz pod HSG. -
Jeśli mogę Wam coś polecić to podczas zakładania sprzętu do badania oraz samego badania HSG starajcie się rozluźnić, rozluźnijcie brzuch, nie spinajcie się i oddychajcie spokojnie, mnie to pomagało. Leki pewnie też trochę pomogą.
Andzia33, gosia81 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam badanie HSG rok temu w lipcu. W ciąże udało mi się zajść miesiąc temu, ale to dzięki Clo a nie HSG.
-
Andzia33 wrote:Gratulacje,czy to Ty spodziewasz się bliżniąt?
Tak mi coś sie kojaży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2013, 19:58
-
nick nieaktualny