HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja we wrześniu miałam sono hsg, wcześniej kilka cykli stymulowanych CLO, jedna inseminacja i nic. HSG wykazało, że wszystko jest ok więc przystopowałam i stwierdziłam, że koniec z wymuszaniem ciąży. Odpuściłam, odstawiłam wszystkie leki, z mężem kochałam się jak miałam ochotę... Pierwszy cykl po HSG i II kreski Nie wiem czy to zasługa badania (lekarka mi też mówiła, że w pierwszych trzech cyklach najwięcej kobiet zachodzi w ciążę) czy tego, że odpuściłam. W każdym razie nie żałuję, że zrobiłam HSG
1988, FeelPA lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dołączam sie do wątku.
Jestem po hsg, było to w marcu. Cykle stymulowane od lutego clo i dupkiem.
Ten cykl po ovitrelle i inseminacja I. Jestem na etapie oczekiwania do testowania, oby wkoncu owocny.
Dodam, ze wyniki moje jak i męża bardzo dobre, a ciąży jak nie ma tak nie maStaramy się od 3 lat
styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
06.08.2015 - 2 IUI -
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem kilka dni po HSG. Badanie bolesne na szczęście trwalo krotko więc do przeżycia Staramy sie od lipca 2014 w sumie 12 cykli. Na ten cykl nie licze bo badanie miałam w 12 dc a do dziś pojawia lekkie plamienie i pewnie to przeszkodzi w ciąży.
1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Drogie,
ja w tym cyklu miałam HSG. W badaniu wyszło, że prawy jajowód w pełni drożny, a lewy wątpliwy. Kontrast niby przechodził, ale zbierał się w 'bańki', więc pan lekarz stwierdził, że mamy założyć, że ten jest niedrożny. Owulka w tym miesiącu niestety z lewego, ale mimo to zdecydowaliśmy się na nasze pierwsze IUI. Tak sobie myślę, że może jednak HSG udrożniło ten lewy jajowód.. Trzymajcie kciuki, jestem dziś 4 dzień po IUI -
Cześć dziewczyny, ja też oczekuję na HSG. Mam pytanie techniczne do dziewczyn, które już są po - czy aby przystąpić do badania nie można mieć już jakiegokolwiek krwawienia?Chodzi tu o sytuację, że będzie jeszcze występować lekkie plamienie po miesiączce.
-
nick nieaktualny
-
Dolączam do Was:) w czwartek HSG. Moj 1wszy cykl z CLO i drugi z Pregnylem. Mam nadzieje ze taka kombinacja mi pomoze..mam zamiar starac sie od razu po HSG chyba ze lekarz powie inaczej..PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Tez potrzebuje rady... Ja mam miec hsg 25.09 w tym cyklu i tak nie będę się starała bo i tak potrzebuje clo na dojrzewanie pecherzyków bo mimo że w 5 cyklu z duphastonem wyglądaja ładniej niż w 3 cyklu z dupkiem ale wciąż za małe.
Mam pytanie, dużo się mówi o tym ze promieniowanie szkodzi fasolce a już na pewno zarodkowi.... Z drugiej
Strony wyczytałam ze kontrast pochłania to promieniowanie... Czy te starania po hsg są bezpieczne? Czy dzieci rodzą się zdrowe jeśli zajdzie się szybko po tym badaniu?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witajcie cieplutko.
Śledzę Wasze posty od dawien. Jestem nową osóbką, która ma problemy z zajściem w ciążę od roku po poronieniu.
Tak jak i wy, miałam badanie drożności jajowodów w sierpniu bieżącego roku.
U mnie obydwa jajowody wyszły drożne, aczkolwiek lekarz uznał, że w prawym jajowodzie kontrast przepłynął do jamy otrzewnej z niewielkim opóźnieniem.
Po 11 dniach od badania, dostałam miesiączkę. W sumie drugi okres w danym miesiącu;)
Obecnie, kochane, jestem po owulacji (chyba) Bowiem mam bardzo bolesne owulacje po poronieniu z września 2014 i w zasadzie nigdy nie wiem kiedy jest ta owulacja. Raz miałam monitoring cyklu i wyszło, że moje bóle owulacyjne rozpoczynają się około 3 dni przed owulacją. Co chcę przez to powiedzieć. Piszecie, że bardzo szybko kobietki zachodzą w ciąże po badaniu hsg. A ja czuję, że znów klapa. Każdego miesiąca po owulacji robię się zgorzkniałą babą, czując, że znów się nie udało;/
A co do Ciebie girl25, nie słyszałam o tym, żeby kontrast pochłaniał promieniowanie. Powiem Ci, że jedna lekarka powiedziała mi, że można starać sie w tym samym cyklu. Natomiast mój lekarz oznajmił, że absolutnie. Może kochana wstrzymaj się z serduszkowaniem. Aczkolwiek powiem Ci, że ja się starałam;) mimo wszystko;) Noo,ale przyszła podwójna miesiączka, więc nie udało się.
-
Hejka ja też miałam HSG teraz w tym cyklu na szczęście oba drożne, i mnie akurat to badanie nie bolało, dostałam znieczulenie teraz czekam na owulacje bo u mnie to różnie bywa jednego miesiąca jest innego nie ma a być może to przez moją tarczyce z którą walczę już pół roku i w końcu jest koło 1. W przyszłym cyklu też będę brała clo i mam nadzieje że może w końcu po tym okropnym roku uda się...
-
Witaj Kwiatku:)
A może u Ciebie się uda zajść do końca roku;)
Nie wiem czy słyszałaś, ale do 3 miesięcy po HSG są bardzo duże szanse na zajście;)
Mnie akurat bardzo bolało. Dostałam 5 tabletek, w tym Tramal.
A powiedz, masz już dzieciorki, rodziłaś? -
Mam 24 lata, a trzy lata temu wyszłam za mąż i niestety nie udało mi się zajść w ciążę. Więc zabrałam się za to i okazało się że mam niedoczynność tarczycy i prawdopodobnie przez to nie mam owulacji dlatego lekarz zalecił hsg i chce mnie stymulować.
Wesołek lubi tę wiadomość