HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKwiatek a moze masz poprostu niedomogę lutealną? Warto by było sprawdzić monitoringiem jak z tym owu... Moja znajoma zaraz po tym jak się okazało że jest w ciąży wynik progesteronu miała niespełna 7 i szybko leciała do lekarza, żeby zacząć brać progesteron, bo wcześniejszą ciążę poroniła...
Mi się udało zajść w pierwszym cyklu po HSG... to był nasz 5 cykl stymulowany i ostatni przed iui...Aska84, Dani lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKwiatek dzięki:* ale moja ciąża to już przeszłość... Teraz czekam kiedy znów się uda...
Idź do lekarza i zapytaj o ten monitoring bo tak to na dwoje babka wróżyła... czasem się zdarza tak niski progesteron nawet we wczesnej ciąży...
A prowadzisz wykres żeby chociaż po temperaturze coś stwierdzić? -
Oj przykro mi bardzo można wiedzieć dlaczego tak źle się stało?
Monitoring miałam robiony przez pare miesięcy i różnie to było bo leczę sie na niedoczynność tarczycy ale to jest już ok mam 1,11
Teraz tez miałam w pół monitoring tak to nazwę bo pęcherzyk był 21mm i mój doktorek powiedział że starć się bo niedługo może pęknąć no ale nie poszłam na ostatnią wizytę bo musiałam wyjechać więc zrobiłam badanie progesteronu 7 dni po 19 dniu cyklu w którym ta owulacja miała być ale skoro jest taki niski to okazuje się że owu nie było
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie!
Kwiatek, a może po prostu musisz być monitorowana.
Być może owulacja nie wraca samoistnie..
Spokojnie, kochana;)
Ja też nie zaszłam w 1 cyklu po hsg..
Ponoć po hsg najbliższe 5 miesięcy jest bardzo płodnych;)
Czekamy na dobre wiadomości od Ciebie;) -
nick nieaktualny
-
Wesołek a więc jestem po wizycie. Lekarz twierdzi że ten progesteron nie jest zły bo mogłam złapać niższy poziom jak pobierali krew a on skacze ciągle i mam się tym nie martwić, owulacja była. A druga rzecz zaczełam wczoraj plamić nie dużo i bolał mnie trochę jajnik i podbrzusze i zapytałam co to może być ale doktorek wykluczył torbiel i mówił że jest ok mam czekać na @, a dziś plamień brak i czekam dalej na @.
-
Wesołek wrote:Witam cię malinko:)
Mi również się udało po hsg w 2 cyklu:)
Gratuluję
Przetrwałaś najgorszy okres. Ja właśnie jestem na początku..
W którym cyklu się udało zajść po hsg?Dani lubi tę wiadomość
-
Martusia,
Mi lekarz też zabronił serduszkowania po hsg.
Ale jak i tak robiłam swoje.. Oczywiście nie zaszłam w tym samym cyklu, ale w kolejnym, bo dostałam okres 11 dni po hsg.. Widocznie tak mnie przeczyściło.
Natomiast inny lekarz stwierdził, że nie ma przeciwskazań.
Mallince udało się w tym samym cyklu;) i jest w 22 tygodniu;) Także nie ma reguły..Dani lubi tę wiadomość
-
Kwiatku,
To w takim razie dobra wiadomość, bo owulacja wróciła samoistnie;)
Może coś tam nie zaskoczyło, ale pomyśl, że kolejny miesiąc może być tym owocnym;)
A z progesteron to racja. On w ciągu doby skacze.
Masz bardzo optymistycznego ginekologa;) Też takiego chcę