HSG - jak szybko ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
julajka wrote:nie sprecyzowalam tego dobrze wczoraj odebralam wyniki jajowody mam drozne. gin powiedzial ze po Hsg do 6 miesiecy mozna sie starac wiec jeszcze troche czasu jest. Robiłyście jeszcze jakies badania oprocz Hsg?
Kazał się gin nie przejmować.
Nadal nie mam @ -
Hej.
Tyle czasu czekalam żeby to napisać - jestem w ciąży!
Myślałam że po hsg przyjdzie to trochę szybciej ale i tak zmieściłam się w umowny czasie- 5 cykl po hsg (robione laparoskopowo). Właściwie to 4 cykl bo 1 był zmarnowany przez to, że już podczas laparoskopii było po owulacji. Także patrząc na mój przypadek - warto robić to badanie bo ja np nie miałam niedroznych jajowodów, a pomoglo;)Paula222, 1988, Angeliza lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
1988 wrote:U mnie to było tak. Najpierw mąż na badania, j później ja hormony (ok) monitoring przez 3 miesiące (ok) no i Hsg. Co dalej to mi nie chciał powiedzieć
Kazał się gin nie przejmować.
Nadal nie mam @
u nas bylo tak : najpierw rok staran tylko mezus badania okazaly sie slabe i leniwe / pozniej klinika i tam hormony i monitoring. i zaraz proponowali in vitro na co ja nie bylam przekonanan wiec sama wyszukuj co dalej robic. bo kazdy lekarz inaczej mowi -
_analiza wrote:Hej.
Tyle czasu czekalam żeby to napisać - jestem w ciąży!
Myślałam że po hsg przyjdzie to trochę szybciej ale i tak zmieściłam się w umowny czasie- 5 cykl po hsg (robione laparoskopowo). Właściwie to 4 cykl bo 1 był zmarnowany przez to, że już podczas laparoskopii było po owulacji. Także patrząc na mój przypadek - warto robić to badanie bo ja np nie miałam niedroznych jajowodów, a pomoglo;)
-
Dziewczyny ja ie na HSG 8 grudnia, będę w 10dc, owulki mam 15-16 dc i mam nadzieję starać się już w tym samym cyklu Oby się udałooo07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Samara wrote:1988 my za Ciebie również. Daj znać czego się dowiesz u gin.
-
1988 wrote:Jest po wizycie. Usg ok. Mówiłam mu o inseminacji a on na to że mąż mi zrobi inseminacje heee. Mamy sobie dać czas do 6 miesięcy po HSG. I mam od tego miesiąca monitoring cyklu;)
hej mi to samo mowil ze mamy dac sobie czas do pol roku. ja czekam na @ dzis miala byc i bedzie wiec tez zaczne drugi cykl za niedlugo -
Cześć dziewczyny
Jestem przykładem tego, że we wrześniu 2014 lekarz na sonoHSG stwierdził, że mam prawy jajowód niedrożny i nie dało się go udrożnić. 2 miesiące później zaszłam w ciążę. Owulacja była po stronie niedrożnego jajowodu - potwierdzone usg - w chwili obecnej leży koło mnie 4miesięczna córeczka do tego mąż miał słabe nasienie, a jednak się udało Także nie traćcie wiary
Moje pytanie teraz jest takie, czy orientujecie się, jak wygląda ta sprawa z tą niedrożnością? Teraz zaczynam starać się o drugie dziecko i nie wiem, czy ten jajowód nadal będzie drożny po ciąży??? Lekarz - inny niż wykonywał hsg- stwierdził, że skoro ciąża jest to jajowód jest drożny. Trochę się martwię, bo owulacja u mnie w 95% jest po tej prawej stronie, lewy nawet na 4 tabletkach clo nie chciał ruszyć.