X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Urszula Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszk@90 wrote:
    Witajcie, mam jutro podanie immunoglobulin, ale w całym zamieszaniu zapomniałam zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować? W sensie czy trzeba być na czczo? I czy jak jestem lekko przeziębiona to podadzą mi ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :) dobrego wieczoru 😊

Nie musisz być na czczo ,przynajmniej ja nie byłam. I nie musisz się specjalnie przygotowywać, wygląda to ja podanie zwykłej kroplówkę.
    Pytanie czy to tylko małe przeziębienie czy coś wieciej się rozkręca bo lepiej nie mieć transferu przy chorobie a jak już będziesz mieć podane immunoglobuliny to szkoda nie robić później transferu jak to taki drogi lek .

Sarenka150 lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Super ze walczycie 💪💪💪
    Pomimo naszej trudnej sytuacji mam wrażenie że i tak otrzymaliśmy bonus od losu w postaci naszych mezow bo to dzięki nim walczymy, to oni nas wspierają, podtrzymują na duchu mimo że ich też to dotyka i też cierpią.
    Ja się boję że mój transfer wypadnie w święta bo dziś dostałam okres , w poniedziałek wizyta I zobaczymy co dalej.

Zgadzam się z Tobą, wspierający mężowie są bezcenni i jestem bardzo wdzięczna za Niego. Cieszę się, że Twój mąż też Cię wspiera 🥰
    Planujesz podejść na cyklu naturalnym?

Urszula lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszk@90 wrote:
    Witajcie, mam jutro podanie immunoglobulin, ale w całym zamieszaniu zapomniałam zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować? W sensie czy trzeba być na czczo? I czy jak jestem lekko przeziębiona to podadzą mi ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :) dobrego wieczoru 😊

Nie trzeba się specjalnie przygotowywać, możesz jeść i pić przed podaniem i proponuję to zrobić, bo podania bywają długie, nie wiem jak długie ma być Twoje podanie.
    To zależy jak bardzo będziesz przeziębiona 🤧 myślę, że gorączka wyklucza podanie ivig. Jesli będziesz czuła, że przeziębienie postępuje, to jest ryzyko że transfer może zostać przełożony, więc podanie ivig może mijać się z celem.

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Zgadzam się z Tobą, wspierający mężowie są bezcenni i jestem bardzo wdzięczna za Niego. Cieszę się, że Twój mąż też Cię wspiera 🥰
    Planujesz podejść na cyklu naturalnym?
    Tak na naturalnym .
    W poprzedniej klinice tylko sztuczny bo zamknięte w niedzielę i bardzo często w soboty więc oni tylko sztuczny .
    W tej klinice co jestem teraz tylko idziemy naturalnym bo jest owulacja więc pani doktor mówię że trzeba z tego korzystać. A co z tego wyjdzie to nie wiem dowiem się w poniedziałek z moich wyliczeń wynika że transfer 27.12 ale na naturalnym wiadomo różnie może być.
    A jak się dziś czujesz ?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Tak na naturalnym .
    W poprzedniej klinice tylko sztuczny bo zamknięte w niedzielę i bardzo często w soboty więc oni tylko sztuczny .
    W tej klinice co jestem teraz tylko idziemy naturalnym bo jest owulacja więc pani doktor mówię że trzeba z tego korzystać. A co z tego wyjdzie to nie wiem dowiem się w poniedziałek z moich wyliczeń wynika że transfer 27.12 ale na naturalnym wiadomo różnie może być.
    A jak się dziś czujesz ?

My też robimy transfery na cyklach naturalnych, z nimi różnie bywa.

Dzisiaj lepiej, zajęliśmy się sprawami domowymi, porządki, zakupy, załatwienie zaległych spraw, wieczorem mamy plan na film i objadanie się smakołykami na kanapie plus winko na poprawę humoru 🍷😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 18:07

Urszula lubi tę wiadomość

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    My też robimy transfery na cyklach naturalnych, z nimi różnie bywa.

Dzisiaj lepiej, zajęliśmy się sprawami domowymi, porządki, zakupy, załatwienie zaległych spraw, wieczorem mamy plan na film i objadanie się smakołykami na kanapie plus winko na poprawę humoru 🍷😉

I bardzo dobrze .niech na zdrowie wyjdzie 🍹taki reset jest potrzebny

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulo, byłaś dzisiaj na wizycie? Będziesz robić transfer w tym cyklu?
    U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu, także planujemy działać. Niestety wyliczyłam, że jeśli owulacja będzie o czasie to transfer wypadnie 1 stycznia 🤯 ale narazie się tym nie martwię, zobaczymy kiedy finalnie będzie owulka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 14:54

• Aleksandra1234 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, od jakiegoś czasu śledzę ten wątek. Dzięki Waszym wskazówką udało mi się zakupić immunoglobuliny flebogamma w Czechach. Zakupiłam 2 dawki 20 g, jednak podczas pierwszego transferu okazało się, że nie jest to lek, ktory mi pomoże. Obecnie mam w domu jedną dawkę flebogamma 20g w dwóch oddzielnych butelkach, z ktorej nie bede korzystac. Jesli komus z Was ten lek jest potrzebny, mozecie napisac do mnie na adres [email protected]. Jestem z Pomorza. Pozdrawiam, Ola

Homczak lubi tę wiadomość

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Urszulo, byłaś dzisiaj na wizycie? Będziesz robić transfer w tym cyklu?
    U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu, także planujemy działać. Niestety wyliczyłam, że jeśli owulacja będzie o czasie to transfer wypadnie 1 stycznia 🤯 ale narazie się tym nie martwię, zobaczymy kiedy finalnie będzie owulka.
    Tak byłam właśnie wróciłam a wyjechali o 7 rano .tak to jest jak ma się 500km w jedną stronę.
    Bardzo emocjonalna wizyta ale to wyplakanie sie pomogło. Na wizycie pani doktor miała wrażenie że będzie wierzy że będę w tej ciąży niż ja .Ale mega mnie zmotywowała, wytłumaczyła dużo rzeczy no i działamy. Kolejna wizyta 20.12 to będzie mój 13dc wtedy pewnei ovitelle bo tak mi zawsze daje i transfer 27.12 .dobrze że po świętach bo bym chyba nie dala inaczej rady .
    A ty kiedy masz teraz wizytę?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Tak byłam właśnie wróciłam a wyjechali o 7 rano .tak to jest jak ma się 500km w jedną stronę.
    Bardzo emocjonalna wizyta ale to wyplakanie sie pomogło. Na wizycie pani doktor miała wrażenie że będzie wierzy że będę w tej ciąży niż ja .Ale mega mnie zmotywowała, wytłumaczyła dużo rzeczy no i działamy. Kolejna wizyta 20.12 to będzie mój 13dc wtedy pewnei ovitelle bo tak mi zawsze daje i transfer 27.12 .dobrze że po świętach bo bym chyba nie dala inaczej rady .
    A ty kiedy masz teraz wizytę?

To dobrze, że lekarz Cię wspiera i dodała Ci siły do walki 😍
    Jak się czujesz? Emocje już uspokoiły się?
    Coś modyfikujecie dla tego transferu?

U mnie wizyta jest właście chwilę przed owulacją. W mojej klinice działa to tak, że dzwonisz, podajesz wynik bety, oni mówią że jest im przykro, trzeba próbować bo są jeszcze zarodki, informują o odstawieniu leków i o zapisaniu się na wizytę około 12 dnia cyklu. Mój cykl rozpoczął się wczoraj, ale będę umówiać się dopiero 2/3 dni przed 12 dniem cyklu.
    Kontaktowałam się dzisiaj z Reprofit. Wypełniłam ankietę i czekam na kontakt z ich strony. Tak mi przyszło teraz przez myśl, czy muszę wybrać w PL wszyskie zarodki aby rozpocząć nową stymulację w Czechach ? Wiesz coś może na ten temat? 😉

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    To dobrze, że lekarz Cię wspiera i dodała Ci siły do walki 😍
    Jak się czujesz? Emocje już uspokoiły się?
    Coś modyfikujecie dla tego transferu?

U mnie wizyta jest właście chwilę przed owulacją. W mojej klinice działa to tak, że dzwonisz, podajesz wynik bety, oni mówią że jest im przykro, trzeba próbować bo są jeszcze zarodki, informują o odstawieniu leków i o zapisaniu się na wizytę około 12 dnia cyklu. Mój cykl rozpoczął się wczoraj, ale będę umówiać się dopiero 2/3 dni przed 12 dniem cyklu.
    Kontaktowałam się dzisiaj z Reprofit. Wypełniłam ankietę i czekam na kontakt z ich strony. Tak mi przyszło teraz przez myśl, czy muszę wybrać w PL wszyskie zarodki aby rozpocząć nową stymulację w Czechach ? Wiesz coś może na ten temat? 😉

Nie musisz wybrać zarodków w PL, żeby podejść do procedury w CZ.
    W moim przypadku było tak, że po kilku nieudanych transferach chciałam przebadać pozostałe zamrożone zarodki w PL. Embriolog w klinice nie wyraził na to zgody. A że chciałam mieć pewność przy immunoglobulinach, że podany zarodek jest zdrowy to rozpoczęłam nową procedurą w CZ z badaniem PGT-A. Powiedziałam o tym lekarzowi w CZ na pierwszej wizycie. Nie było żadnego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 21:36

Sarenka150, KateM lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nie musisz wybrać zarodków w PL, żeby podejść do procedury w CZ.
    W moim przypadku było tak, że po kilku nieudanych transferach chciałam przebadać pozostałe zamrożone zarodki w PL. Embriolog w klinice nie wyraził na to zgody. A że chciałam mieć pewność przy immunoglobulinach, że podany zarodek jest zdrowy to rozpoczęłam nową procedurą w CZ z badaniem PGT-A. Powiedziałam o tym lekarzowi w CZ na pierwszej wizycie. Nie było żadnego problemu.

Dziękuję 😘
    Czytam forum o Reprofit i jakoś czuję, że to może być miejsce dla mnie. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach skontaktują się mną i wtedy podejmę finalną decyzję co dalej.
    W tej sytuacji jeśli nie muszę wybierać zarodków w PL to może nie będę się transferować teraz a zacznę suplementację do stymulacji w CZ aby nie tracić czasu. Mam taki plan B, że jeśli podejdę tam do stymulacji, zbadam zarodki i okaże się, że nie będzie zdrowych zarodków albo nie będzie co badać, to raczej zdecyduje się na KD a zarodki które mam w PL przetransferuje dla „czystości sumienia”, jakkolwiek to brzmi.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała podawana flebogamme 10gram/200 ml i z sukcesem ?

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Dziękuję 😘
    Czytam forum o Reprofit i jakoś czuję, że to może być miejsce dla mnie. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach skontaktują się mną i wtedy podejmę finalną decyzję co dalej.
    W tej sytuacji jeśli nie muszę wybierać zarodków w PL to może nie będę się transferować teraz a zacznę suplementację do stymulacji w CZ aby nie tracić czasu. Mam taki plan B, że jeśli podejdę tam do stymulacji, zbadam zarodki i okaże się, że nie będzie zdrowych zarodków albo nie będzie co badać, to raczej zdecyduje się na KD a zarodki które mam w PL przetransferuje dla „czystości sumienia”, jakkolwiek to brzmi.

Super, że masz plan ❤️
    Niezmiennie kibicuję i trzymam kciuki.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam konsultacje w Reprofit, także udało się znaleść szybki termin.

KateM, monester, Urszula, WiosnyFanka, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam podanie immunoglobulin w opramed, podawał je bardzo młody lekarz cały w tatuażach, spóźnił się pół godz i miałam wrażenie ze chyba wczoraj zabalował 🙈😉 No ale w każdym razie poszło sprawnie, choć nastraszył mnie tym wstrząsem, siedziałam 5 godz, aż żałowałam ze nie wzięłam książki.
    Lekarz mówił ze dużo osób dzwoni do nich może ze 100 ale finalnie przyszło 10 pan na podanie immunoglobulin.

WiosnyFanka, Sarenka150, Calineczka90, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    W piątek mam konsultacje w Reprofit, także udało się znaleść szybki termin.

Super, że tak szybko się udało.
    Daj znać po wizycie jak tam wrażenia.

Starania od 2019.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    A ja dziś miałam podanie immunoglobulin w opramed, podawał je bardzo młody lekarz cały w tatuażach, spóźnił się pół godz i miałam wrażenie ze chyba wczoraj zabalował 🙈😉 No ale w każdym razie poszło sprawnie, choć nastraszył mnie tym wstrząsem, siedziałam 5 godz, aż żałowałam ze nie wzięłam książki.
    Lekarz mówił ze dużo osób dzwoni do nich może ze 100 ale finalnie przyszło 10 pan na podanie immunoglobulin.

Kiedy trsnsfer?
    🤞🤞🤞

Starania od 2019.

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

U mnie było tak samo, lekarz wyglądał właśnie tak jak opisałaś 😂 Też mnie nastraszyli wstrząsem ale na szczęście nic takiego nie wydarzyło się.
    Jak się czujesz po podaniu? Wszystko w porządku? Kiedy transfer? 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 18:56

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Super, że tak szybko się udało.
    Daj znać po wizycie jak tam wrażenia.

Pewnie, jestem bardzo ciekawa tego spotkania, tchnęło to we mnie nowe siły do walki 😉

WiosnyFanka, Urszula, Calineczka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ