X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • Urszula Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszk@90 wrote:
    Witajcie, mam jutro podanie immunoglobulin, ale w całym zamieszaniu zapomniałam zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować? W sensie czy trzeba być na czczo? I czy jak jestem lekko przeziębiona to podadzą mi ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :) dobrego wieczoru 😊

Nie musisz być na czczo ,przynajmniej ja nie byłam. I nie musisz się specjalnie przygotowywać, wygląda to ja podanie zwykłej kroplówkę.
    Pytanie czy to tylko małe przeziębienie czy coś wieciej się rozkręca bo lepiej nie mieć transferu przy chorobie a jak już będziesz mieć podane immunoglobuliny to szkoda nie robić później transferu jak to taki drogi lek .

Sarenka150 lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Super ze walczycie 💪💪💪
    Pomimo naszej trudnej sytuacji mam wrażenie że i tak otrzymaliśmy bonus od losu w postaci naszych mezow bo to dzięki nim walczymy, to oni nas wspierają, podtrzymują na duchu mimo że ich też to dotyka i też cierpią.
    Ja się boję że mój transfer wypadnie w święta bo dziś dostałam okres , w poniedziałek wizyta I zobaczymy co dalej.

Zgadzam się z Tobą, wspierający mężowie są bezcenni i jestem bardzo wdzięczna za Niego. Cieszę się, że Twój mąż też Cię wspiera 🥰
    Planujesz podejść na cyklu naturalnym?

Urszula lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszk@90 wrote:
    Witajcie, mam jutro podanie immunoglobulin, ale w całym zamieszaniu zapomniałam zapytać czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować? W sensie czy trzeba być na czczo? I czy jak jestem lekko przeziębiona to podadzą mi ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :) dobrego wieczoru 😊

Nie trzeba się specjalnie przygotowywać, możesz jeść i pić przed podaniem i proponuję to zrobić, bo podania bywają długie, nie wiem jak długie ma być Twoje podanie.
    To zależy jak bardzo będziesz przeziębiona 🤧 myślę, że gorączka wyklucza podanie ivig. Jesli będziesz czuła, że przeziębienie postępuje, to jest ryzyko że transfer może zostać przełożony, więc podanie ivig może mijać się z celem.

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Zgadzam się z Tobą, wspierający mężowie są bezcenni i jestem bardzo wdzięczna za Niego. Cieszę się, że Twój mąż też Cię wspiera 🥰
    Planujesz podejść na cyklu naturalnym?
    Tak na naturalnym .
    W poprzedniej klinice tylko sztuczny bo zamknięte w niedzielę i bardzo często w soboty więc oni tylko sztuczny .
    W tej klinice co jestem teraz tylko idziemy naturalnym bo jest owulacja więc pani doktor mówię że trzeba z tego korzystać. A co z tego wyjdzie to nie wiem dowiem się w poniedziałek z moich wyliczeń wynika że transfer 27.12 ale na naturalnym wiadomo różnie może być.
    A jak się dziś czujesz ?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Tak na naturalnym .
    W poprzedniej klinice tylko sztuczny bo zamknięte w niedzielę i bardzo często w soboty więc oni tylko sztuczny .
    W tej klinice co jestem teraz tylko idziemy naturalnym bo jest owulacja więc pani doktor mówię że trzeba z tego korzystać. A co z tego wyjdzie to nie wiem dowiem się w poniedziałek z moich wyliczeń wynika że transfer 27.12 ale na naturalnym wiadomo różnie może być.
    A jak się dziś czujesz ?

My też robimy transfery na cyklach naturalnych, z nimi różnie bywa.

Dzisiaj lepiej, zajęliśmy się sprawami domowymi, porządki, zakupy, załatwienie zaległych spraw, wieczorem mamy plan na film i objadanie się smakołykami na kanapie plus winko na poprawę humoru 🍷😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2023, 18:07

Urszula lubi tę wiadomość

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    My też robimy transfery na cyklach naturalnych, z nimi różnie bywa.

Dzisiaj lepiej, zajęliśmy się sprawami domowymi, porządki, zakupy, załatwienie zaległych spraw, wieczorem mamy plan na film i objadanie się smakołykami na kanapie plus winko na poprawę humoru 🍷😉

I bardzo dobrze .niech na zdrowie wyjdzie 🍹taki reset jest potrzebny

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulo, byłaś dzisiaj na wizycie? Będziesz robić transfer w tym cyklu?
    U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu, także planujemy działać. Niestety wyliczyłam, że jeśli owulacja będzie o czasie to transfer wypadnie 1 stycznia 🤯 ale narazie się tym nie martwię, zobaczymy kiedy finalnie będzie owulka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 14:54

• Aleksandra1234 Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, od jakiegoś czasu śledzę ten wątek. Dzięki Waszym wskazówką udało mi się zakupić immunoglobuliny flebogamma w Czechach. Zakupiłam 2 dawki 20 g, jednak podczas pierwszego transferu okazało się, że nie jest to lek, ktory mi pomoże. Obecnie mam w domu jedną dawkę flebogamma 20g w dwóch oddzielnych butelkach, z ktorej nie bede korzystac. Jesli komus z Was ten lek jest potrzebny, mozecie napisac do mnie na adres [email protected]. Jestem z Pomorza. Pozdrawiam, Ola

Homczak lubi tę wiadomość

• Urszula Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Urszulo, byłaś dzisiaj na wizycie? Będziesz robić transfer w tym cyklu?
    U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu, także planujemy działać. Niestety wyliczyłam, że jeśli owulacja będzie o czasie to transfer wypadnie 1 stycznia 🤯 ale narazie się tym nie martwię, zobaczymy kiedy finalnie będzie owulka.
    Tak byłam właśnie wróciłam a wyjechali o 7 rano .tak to jest jak ma się 500km w jedną stronę.
    Bardzo emocjonalna wizyta ale to wyplakanie sie pomogło. Na wizycie pani doktor miała wrażenie że będzie wierzy że będę w tej ciąży niż ja .Ale mega mnie zmotywowała, wytłumaczyła dużo rzeczy no i działamy. Kolejna wizyta 20.12 to będzie mój 13dc wtedy pewnei ovitelle bo tak mi zawsze daje i transfer 27.12 .dobrze że po świętach bo bym chyba nie dala inaczej rady .
    A ty kiedy masz teraz wizytę?

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszula wrote:
    Tak byłam właśnie wróciłam a wyjechali o 7 rano .tak to jest jak ma się 500km w jedną stronę.
    Bardzo emocjonalna wizyta ale to wyplakanie sie pomogło. Na wizycie pani doktor miała wrażenie że będzie wierzy że będę w tej ciąży niż ja .Ale mega mnie zmotywowała, wytłumaczyła dużo rzeczy no i działamy. Kolejna wizyta 20.12 to będzie mój 13dc wtedy pewnei ovitelle bo tak mi zawsze daje i transfer 27.12 .dobrze że po świętach bo bym chyba nie dala inaczej rady .
    A ty kiedy masz teraz wizytę?

To dobrze, że lekarz Cię wspiera i dodała Ci siły do walki 😍
    Jak się czujesz? Emocje już uspokoiły się?
    Coś modyfikujecie dla tego transferu?

U mnie wizyta jest właście chwilę przed owulacją. W mojej klinice działa to tak, że dzwonisz, podajesz wynik bety, oni mówią że jest im przykro, trzeba próbować bo są jeszcze zarodki, informują o odstawieniu leków i o zapisaniu się na wizytę około 12 dnia cyklu. Mój cykl rozpoczął się wczoraj, ale będę umówiać się dopiero 2/3 dni przed 12 dniem cyklu.
    Kontaktowałam się dzisiaj z Reprofit. Wypełniłam ankietę i czekam na kontakt z ich strony. Tak mi przyszło teraz przez myśl, czy muszę wybrać w PL wszyskie zarodki aby rozpocząć nową stymulację w Czechach ? Wiesz coś może na ten temat? 😉

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    To dobrze, że lekarz Cię wspiera i dodała Ci siły do walki 😍
    Jak się czujesz? Emocje już uspokoiły się?
    Coś modyfikujecie dla tego transferu?

U mnie wizyta jest właście chwilę przed owulacją. W mojej klinice działa to tak, że dzwonisz, podajesz wynik bety, oni mówią że jest im przykro, trzeba próbować bo są jeszcze zarodki, informują o odstawieniu leków i o zapisaniu się na wizytę około 12 dnia cyklu. Mój cykl rozpoczął się wczoraj, ale będę umówiać się dopiero 2/3 dni przed 12 dniem cyklu.
    Kontaktowałam się dzisiaj z Reprofit. Wypełniłam ankietę i czekam na kontakt z ich strony. Tak mi przyszło teraz przez myśl, czy muszę wybrać w PL wszyskie zarodki aby rozpocząć nową stymulację w Czechach ? Wiesz coś może na ten temat? 😉

Nie musisz wybrać zarodków w PL, żeby podejść do procedury w CZ.
    W moim przypadku było tak, że po kilku nieudanych transferach chciałam przebadać pozostałe zamrożone zarodki w PL. Embriolog w klinice nie wyraził na to zgody. A że chciałam mieć pewność przy immunoglobulinach, że podany zarodek jest zdrowy to rozpoczęłam nową procedurą w CZ z badaniem PGT-A. Powiedziałam o tym lekarzowi w CZ na pierwszej wizycie. Nie było żadnego problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 21:36

Sarenka150, KateM lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Nie musisz wybrać zarodków w PL, żeby podejść do procedury w CZ.
    W moim przypadku było tak, że po kilku nieudanych transferach chciałam przebadać pozostałe zamrożone zarodki w PL. Embriolog w klinice nie wyraził na to zgody. A że chciałam mieć pewność przy immunoglobulinach, że podany zarodek jest zdrowy to rozpoczęłam nową procedurą w CZ z badaniem PGT-A. Powiedziałam o tym lekarzowi w CZ na pierwszej wizycie. Nie było żadnego problemu.

Dziękuję 😘
    Czytam forum o Reprofit i jakoś czuję, że to może być miejsce dla mnie. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach skontaktują się mną i wtedy podejmę finalną decyzję co dalej.
    W tej sytuacji jeśli nie muszę wybierać zarodków w PL to może nie będę się transferować teraz a zacznę suplementację do stymulacji w CZ aby nie tracić czasu. Mam taki plan B, że jeśli podejdę tam do stymulacji, zbadam zarodki i okaże się, że nie będzie zdrowych zarodków albo nie będzie co badać, to raczej zdecyduje się na KD a zarodki które mam w PL przetransferuje dla „czystości sumienia”, jakkolwiek to brzmi.

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała podawana flebogamme 10gram/200 ml i z sukcesem ?

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2023, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Dziękuję 😘
    Czytam forum o Reprofit i jakoś czuję, że to może być miejsce dla mnie. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach skontaktują się mną i wtedy podejmę finalną decyzję co dalej.
    W tej sytuacji jeśli nie muszę wybierać zarodków w PL to może nie będę się transferować teraz a zacznę suplementację do stymulacji w CZ aby nie tracić czasu. Mam taki plan B, że jeśli podejdę tam do stymulacji, zbadam zarodki i okaże się, że nie będzie zdrowych zarodków albo nie będzie co badać, to raczej zdecyduje się na KD a zarodki które mam w PL przetransferuje dla „czystości sumienia”, jakkolwiek to brzmi.

Super, że masz plan ❤️
    Niezmiennie kibicuję i trzymam kciuki.

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam konsultacje w Reprofit, także udało się znaleść szybki termin.

KateM, monester, Urszula, WiosnyFanka, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś miałam podanie immunoglobulin w opramed, podawał je bardzo młody lekarz cały w tatuażach, spóźnił się pół godz i miałam wrażenie ze chyba wczoraj zabalował 🙈😉 No ale w każdym razie poszło sprawnie, choć nastraszył mnie tym wstrząsem, siedziałam 5 godz, aż żałowałam ze nie wzięłam książki.
    Lekarz mówił ze dużo osób dzwoni do nich może ze 100 ale finalnie przyszło 10 pan na podanie immunoglobulin.

WiosnyFanka, Sarenka150, Calineczka90, Rakieta_P🚀 lubią tę wiadomość

preg.png
    age.png
    40 lat, II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
    12.2024 AZ Czechy 5AA, 9 dpt beta 73
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    W piątek mam konsultacje w Reprofit, także udało się znaleść szybki termin.

Super, że tak szybko się udało.
    Daj znać po wizycie jak tam wrażenia.

Starania od 2019.

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    A ja dziś miałam podanie immunoglobulin w opramed, podawał je bardzo młody lekarz cały w tatuażach, spóźnił się pół godz i miałam wrażenie ze chyba wczoraj zabalował 🙈😉 No ale w każdym razie poszło sprawnie, choć nastraszył mnie tym wstrząsem, siedziałam 5 godz, aż żałowałam ze nie wzięłam książki.
    Lekarz mówił ze dużo osób dzwoni do nich może ze 100 ale finalnie przyszło 10 pan na podanie immunoglobulin.

Kiedy trsnsfer?
    🤞🤞🤞

Starania od 2019.

age.png
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

U mnie było tak samo, lekarz wyglądał właśnie tak jak opisałaś 😂 Też mnie nastraszyli wstrząsem ale na szczęście nic takiego nie wydarzyło się.
    Jak się czujesz po podaniu? Wszystko w porządku? Kiedy transfer? 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 18:56

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Super, że tak szybko się udało.
    Daj znać po wizycie jak tam wrażenia.

Pewnie, jestem bardzo ciekawa tego spotkania, tchnęło to we mnie nowe siły do walki 😉

WiosnyFanka, Urszula, Calineczka90 lubią tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ