X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunoglobuliny informacje
Odpowiedz

Immunoglobuliny informacje

Oceń ten wątek:
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    U mnie było tak samo, lekarz wyglądał właśnie tak jak opisałaś 😂 Też mnie nastraszyli wstrząsem ale na szczęście nic takiego nie wydarzyło się.
    Jak się czujesz po podaniu? Wszystko w porządku? Kiedy transfer? 🍀
    Hehe to na pewno ten sam 🙂 Czuje się normalnie w sumie. Transferujemy w sobotę

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Tez się umówiłam dziś do Reprofit na 8.01. Daj znać jak po wizycie ?

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Będę trzymać za Was kciuki 🍀🥰
    Odczaruj te niepowodzenia ❤️
    Dam znać po spotkaniu.

gonia729 lubi tę wiadomość

• KateM Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Trzymam kciuki! ♥️

gonia729 lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Lecze sie u dr Litmanowicza. Obecnie jestem po 3 dawkach immunoglobulin 30g. Dr wspominal, ze czesto igG toksopolazmozy moze wyjsc dodatnie po wlewach i tak jest u mnie (igG dodatnie, igM ujemne). Zastanawiam sie jednak, czy zaburzony przez globuliny wynik tych przeciwcial w jakikolwiek sposob chroni przed choroba, bo np. immunoglobulina ludzka zadzialala na zasadzie szczepionki, czy mam to traktowac jak wynik ujemny i nadal byc do przesady ostrozna :) Wiecie, jak z tym jest?

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Czesc Dziewczyny :)

Lecze sie u dr Litmanowicza. Obecnie jestem po 3 dawkach immunoglobulin 30g. Dr wspominal, ze czesto igG toksopolazmozy moze wyjsc dodatnie po wlewach i tak jest u mnie (igG dodatnie, igM ujemne). Zastanawiam sie jednak, czy zaburzony przez globuliny wynik tych przeciwcial w jakikolwiek sposob chroni przed choroba, bo np. immunoglobulina ludzka zadzialala na zasadzie szczepionki, czy mam to traktowac jak wynik ujemny i nadal byc do przesady ostrozna :) Wiecie, jak z tym jest?

Zakłamane IgG są tylko tymczasowo i wyzerują się po około miesiącu po ostatnim wlewie. Absolutnie nie działa to jak szczepionka. Nie są to przeciwciała pamięci tylko chwilowo fałszywie dodatni wynik.

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Zakłamane IgG są tylko tymczasowo i wyzerują się po około miesiącu po ostatnim wlewie. Absolutnie nie działa to jak szczepionka. Nie są to przeciwciała pamięci tylko chwilowo fałszywie dodatni wynik.

Dziekuje za odpowiedz :) Zbyt pieknie by bylo ;)

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miałam odezwać się po konsultacji z Reprofit, więc z opóźnieniem ale dziele się wrażeniami. Konstelacja trwała 45min. Na konsultacji był lekarz oraz koordynatorka, która była tłumaczem. Omówiliśmy moje wyniki badań i lekarka stwierdziła, że powinniśmy zrobić 4 stymulacje, ponieważ mam dobre AMH (wynik 2,85), ale mam jeszcze powtórzyć badanie bo wynik jest sprzed prawie 2 lat. Jesli AMH będzie w porządku, to od lutego ruszymy ze stymulacją. Na badanie AMH muszę czekać do 20 stycznia, ponieważ wtedy mija 6 tygodni od odstawienia encortonu, a on zaburza wynik badania. Będziemy badać zarodki. Jeśli będzie co transferować, to odbędzie się kriotranser, będziemy próbować zrobić transfer bez znieczulenia ale to zależy od powodzenia transferu próbnego. Transfer chcą zrobić zgodnie z wynikiem testu Era, pomimo tego, że to badanie miałam robione kilka lat temu. Według nich wynik tego testu jest obowiązujący bezterminowo. W PL lekarze mówili mi, że odchodzi się już od tego testu, bo według najnowszych wytycznych receptywność endometrium zmienia się w każdym z cykli i nie ma sensu robić transferów zgodnie z wynikiem badania nawet sprzed kilku miesięcy. Dodatkowo CZ sugerują transfery przebadanych zarodków ale bez jakichkolwiek leków od immunologa, bo według nich nie mam wskazać do leczenia immunologicznego. Moje wynik badań są na tyle dobre, że podanie leków immunologicznych mogło mi raczej zaszkodzić niż pomóc - opinia lekarza. na koniec dodali, że gdyby była taka konieczność to oni sami sugerowaliby leczenie immunologiczne, ale w moim przypadku należy z tego zrezygnować. Nie wiem co o tym myśleć 🤔 Lekarz odradzał nam narazie KD.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:

Gonia jak się miewasz? Jak przebieg transfer w sobotę? Wszystko zgodnie z planem? Kciuki zaciśnięte 🍀

• monester Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Hej, miałam odezwać się po konsultacji z Reprofit, więc z opóźnieniem ale dziele się wrażeniami. Konstelacja trwała 45min. Na konsultacji był lekarz oraz koordynatorka, która była tłumaczem. Omówiliśmy moje wyniki badań i lekarka stwierdziła, że powinniśmy zrobić 4 stymulacje, ponieważ mam dobre AMH (wynik 2,85), ale mam jeszcze powtórzyć badanie bo wynik jest sprzed prawie 2 lat. Jesli AMH będzie w porządku, to od lutego ruszymy ze stymulacją. Na badanie AMH muszę czekać do 20 stycznia, ponieważ wtedy mija 6 tygodni od odstawienia encortonu, a on zaburza wynik badania. Będziemy badać zarodki. Jeśli będzie co transferować, to odbędzie się kriotranser, będziemy próbować zrobić transfer bez znieczulenia ale to zależy od powodzenia transferu próbnego. Transfer chcą zrobić zgodnie z wynikiem testu Era, pomimo tego, że to badanie miałam robione kilka lat temu. Według nich wynik tego testu jest obowiązujący bezterminowo. W PL lekarze mówili mi, że odchodzi się już od tego testu, bo według najnowszych wytycznych receptywność endometrium zmienia się w każdym z cykli i nie ma sensu robić transferów zgodnie z wynikiem badania nawet sprzed kilku miesięcy. Dodatkowo CZ sugerują transfery przebadanych zarodków ale bez jakichkolwiek leków od immunologa, bo według nich nie mam wskazać do leczenia immunologicznego. Moje wynik badań są na tyle dobre, że podanie leków immunologicznych mogło mi raczej zaszkodzić niż pomóc - opinia lekarza. na koniec dodali, że gdyby była taka konieczność to oni sami sugerowaliby leczenie immunologiczne, ale w moim przypadku należy z tego zrezygnować. Nie wiem co o tym myśleć 🤔 Lekarz odradzał nam narazie KD.
    Sarenko - lekarz ma rację, da się Ciebie ładnie wystymulowac, masz ładne blastocysty, tu badanie zarodkow da odpowiedź może co było nietak. Na pewno to nie moment żeby myśleć o kd. A jakie miałaś badania immunologiczne wcześniej robione, że jednak uznali że nie potrzebujesz leczenia w Polsce uznali że potrzebujesz ? I z tym encortonem to nie wiedziałam, że wpływa na poziom AMh.

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Sarenko - lekarz ma rację, da się Ciebie ładnie wystymulowac, masz ładne blastocysty, tu badanie zarodkow da odpowiedź może co było nietak. Na pewno to nie moment żeby myśleć o kd. A jakie miałaś badania immunologiczne wcześniej robione, że jednak uznali że nie potrzebujesz leczenia w Polsce uznali że potrzebujesz ? I z tym encortonem to nie wiedziałam, że wpływa na poziom AMh.

W PL immunolodzy na podstawie badań również nie widzieli podstaw do leczenia ale jako przesłankę ku temu uznali ilość niepowodzeń implantacyjnych. Właściwie, to dopiero po badanie IPLE stwierdzono, że jednak leczenie immunosupresyjne należałoby zastosować, podobnie jak immunoglobuliny. Taki wniosek zawarty był w opisie badania IPLE. W CZ powiedzieli, że całościowo moje wyniki badań immunologicznych są bardzo dobre i odradzają mi leki od immunologa, bo one bardziej mi szkodzą niż pomagają.
    Badania immunologiczne miałam zrobione chyba wszystkie od kirów, immunofenotypu, allo mlr, Ana, Asa, dopełniaczy, białek S, cross match, cytokin, kompleksów immunologicznych ect.
    Tak mi powiedzieli, aby nie robić żadnych badań do 6 tygodni po odstawieniu sterydu, bo encorton zaburza funkcjonowanie organizmu tak bardzo, że badania w tym okresie są niemiarodajne i mają fałszywe wyniki.

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:

A jakie są Twoje subiektywne wrażenia z wizyty? Przekonali Cię? Z testem ERA faktycznie tak jest, że CZ to jedno z pierwszych badań zalecanych przy niepowodzeniach, w PL coraz częściej słyszy się głosy że to badanie nie jest diagnostyczne. Ja to transferu przygotowywałam się w jednej z klinik niepłodności i tu też usłyszałam, że odchodzi się od tego badania. Natomiast jak już masz je zrobione to zdecydowanie transfer zrobiłabym według jego wyniku jak radzą CZ.
    Ty masz jeszcze zarodki w PL, prawda? Czy planujesz je transferować?

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka150 wrote:
    Gonia jak się miewasz? Jak przebieg transfer w sobotę? Wszystko zgodnie z planem? Kciuki zaciśnięte 🍀
    Transfer odbył się zgodnie z planem, ale nic nie czuje, zero kłucia czy czegokolwiek.
    Czyli jesteście zdecydowani już na Reprofit? A dlaczego miałaś podawane immunoglobuliny? Jakie miałaś wskazania od immunologa ?

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    A jakie są Twoje subiektywne wrażenia z wizyty? Przekonali Cię? Z testem ERA faktycznie tak jest, że CZ to jedno z pierwszych badań zalecanych przy niepowodzeniach, w PL coraz częściej słyszy się głosy że to badanie nie jest diagnostyczne. Ja to transferu przygotowywałam się w jednej z klinik niepłodności i tu też usłyszałam, że odchodzi się od tego badania. Natomiast jak już masz je zrobione to zdecydowanie transfer zrobiłabym według jego wyniku jak radzą CZ.
    Ty masz jeszcze zarodki w PL, prawda? Czy planujesz je transferować?

Wrażenie pozytywne, konsultacja przebiega w dobrej atmosferze, ale potrzebowałam kilka dni, aby podjąć decyzję co dalej. Finalnie zdecydowaliśmy z mężem, że podejdziemy do stymulacji w CZ chociaż ciężko jest mi przestawić w głowie myślenie o odrzuceniu immunologii, ale spróbują zrobić tak jak będę mi zalecać.
    Mąż bardziej skłania się ku opcji z KD, bo martwi się tą 4 stymulacją, że negatywnie wpłynie na moje zdrowie, bo rok temu robiłam cytologię z badaniem CITtec plus i okazało się, że mam nieprawidłowości w cyklu życia komórkowego i mąż już widzi oczami wyobraźni, że mam raka.
    Decyzja już podjęta i jestem zdecydowana na Reprofit.
    Próbuje też przebrnąć przez forum o Reproficie i na podstawie informacji od dziewczyn, myślę że to może być dobra decyzja.
    W PL mam jeszcze 2 zarodki, narazie nie będę ich transferować.

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

• Sarenka150 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Transfer odbył się zgodnie z planem, ale nic nie czuje, zero kłucia czy czegokolwiek.
    Czyli jesteście zdecydowani już na Reprofit? A dlaczego miałaś podawane immunoglobuliny? Jakie miałaś wskazania od immunologa ?

Tak to jest, że jeśli nie czujemy kłucie to oczekujemy, że nie powinno go być. Gdy ciągnie nas za mocno to oczekujemy, aby to jak najszybciej minęło, abyśmy już nie odczuwały bólu. Zarówno pierwsza jak druga opcja może oznaczać ciążę lub jej brak 🤷🏼‍♂️
    Tak, zdecydowaliśmy się na Reprofit, będziemy badać tam zarodki.
    Tak do 8 transferu malałam wskazanie do podania immunoglobuliny. Podstawą do tego była pogłębiona biopsja endometrium - badanie IPLE , z której wynikało, że mam mieć podane ivig.
    W tym badaniu porównano stosunek komórek CD56 (komórki NK) do CD16 (komórki z receptorami hamującymi KIR) i jeśli CD56 było mniejsze niż CD16 to jest wskazanie do podania ivig. U mnie CD56 wyniosło 22 a CD16 25. W CZ powiedzieli, że wyniki te są w normie, więc według nich nie mam wskazania do podania ivig, w PL mówią że takie wskazanie jest, bo nie patrzymy tylko na wynik CD ale na ich stosunek wzgledem siebie. Kto ma rację? Nie wiadomo 🤷🏼‍♂️

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenko, super że wrażenia pozytywne. Niby to tylko nasze subiektywne odczucia, ale według mnie dość ważne.

Jeśli chodzi o immunoglobuliny to u mnie w IPLE było jeszcze mniejsze wskazanie do ich podania (bo 16 do 15), ale ja jeszcze przed pierwszą wizytą wiedziałam, że będę podchodziła na nich bez względu na to co powiedzą CZ. Poza wskazaniem w IPLE miałam również Allo na poziomie 0% i na pierwszej wizycie zwyczajnie poinformowałam Czechy, że zgodnie z zaleceniami immunologa pod opieką którego jestem w PL do transferu będę podchodziła na immunoglobulinach. Pani doktor zanotowała i tyle.

Także kwestia leczenia immuno jest niejako poza kliniką w Czechach. Oczywiście trzeba robić tak jak podpowiada intuicja i serducho. Ja od samego początku wiedziałam (tzn czułam), że immunoglibuliny to zdecydowanie moja droga i że na pewno nią pójdę (zresztą zgodnie z zaleceniani dwóch immunologów w PL).

Cieszę się, że na Reprofit się zdecydowałaś. Oni umieją w ładne zarodki i ich badania. Będzie Pani zadowolona ;-)

Sarenka150 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.

age.png
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, straciłam kompletnie wiarę w ivig. Nie mam już słów. Drugie podejście na nich. Niby allo mlr ruszyło ostatnio, ale czy to dzięki nim to nie wiem. Tym razem beta 0. Tracę nadzieje.

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Hej dziewczyny, straciłam kompletnie wiarę w ivig. Nie mam już słów. Drugie podejście na nich. Niby allo mlr ruszyło ostatnio, ale czy to dzięki nim to nie wiem. Tym razem beta 0. Tracę nadzieje.
    Przykro mi😔 Macie jeszcze zarodki. Czy badaliscie je?
    Ja tez teraz podchodziłam na ivig z KD i niestety cb, beta ruszyła ale szybko spadła. Nie mamy już zarodków musimy zaczynać od nowa. Ale tym razem będziemy na pewno badać i albo szczepienia albo znów ivig, została mi jeszcze jedna buteleczka 10 g. Doc Paśnik mówił ze tyle wystarczy
    Swoją droga tak sie zastanawiam bo ta jedna buteleczkę w której jest podobno 10 g podawali mi przez 5 godz, to ile czasu siedzą dziewczyny którym podają w dawce 20 g🧐

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • thestorm Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonia729 wrote:
    Przykro mi😔 Macie jeszcze zarodki. Czy badaliscie je?
    Ja tez teraz podchodziłam na ivig z KD i niestety cb, beta ruszyła ale szybko spadła. Nie mamy już zarodków musimy zaczynać od nowa. Ale tym razem będziemy na pewno badać i albo szczepienia albo znów ivig, została mi jeszcze jedna buteleczka 10 g. Doc Paśnik mówił ze tyle wystarczy
    Swoją droga tak sie zastanawiam bo ta jedna buteleczkę w której jest podobno 10 g podawali mi przez 5 godz, to ile czasu siedzą dziewczyny którym podają w dawce 20 g🧐

Przykro mi, że Tobie również się nie udało. 😞 Pozytywny wynik bety daje takie szczęście, a potem jednak spadek i zderzenie z rzeczywistością cholernie boli…
    Na logikę wychodzi że mogłyby lecieć szybciej 🤔. Ja wgl miałam je podawane krócej niż 5h.
    Sama mam też jeszcze jedną butelkę, ale 20g. Nie wiem czy jej nie będę chciała sprzedać.
    Nie nie badaliśmy zarodków. Lekarze nie widzieli wtedy podstaw do badań. Mieliśmy 25 lat, wynik hodowli bardzo ładny bez żadnych dodatków. Teraz rozmrażanie ich i badanie mogłoby je osłabić wiec nie chcemy. Może przy kolejnej procedurze, chociaż zarówno obecny jak i poprzedni lekarz ma do tego średni stosunek.
    Dostałam odpowiedz od docenta że mamy zbadać ponownie allo i cross. Lekarz prowadzący problem widzi w samej implantacji. Endometrium jest nierówne ze względu na adenomioze. Jednocześnie lekarz zapewnia że przepływy krwi są prawidłowe 🙃. Czytałam że to może bardzo utrudniać implantację. Czekam w kolejce do lekarza zajmującego się endometriozą. Może w tą stronę powinnam iść.. Czekam też na termin MRI miednicy mniejszej. Lekarz prowadzący wyszedł z propozycją podania accofilu domacicznie. Może pójdziemy w tą stronę… Zastanawiam się również nad zmianą immunologa. Ale jestem ciekawa nowych zaleceń od Docenta. Zobaczymy… Nie chce się jeszcze poddawać..

96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.

11.2021 ICSI- 12❄️
    (1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)

2024
    Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
    Sztuczna menopauza- Diphereline

IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
    I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵

preg.png
  • gonia729 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    thestorm wrote:
    Przykro mi, że Tobie również się nie udało. 😞 Pozytywny wynik bety daje takie szczęście, a potem jednak spadek i zderzenie z rzeczywistością cholernie boli…
    Na logikę wychodzi że mogłyby lecieć szybciej 🤔. Ja wgl miałam je podawane krócej niż 5h.
    Sama mam też jeszcze jedną butelkę, ale 20g. Nie wiem czy jej nie będę chciała sprzedać.
    Nie nie badaliśmy zarodków. Lekarze nie widzieli wtedy podstaw do badań. Mieliśmy 25 lat, wynik hodowli bardzo ładny bez żadnych dodatków. Teraz rozmrażanie ich i badanie mogłoby je osłabić wiec nie chcemy. Może przy kolejnej procedurze, chociaż zarówno obecny jak i poprzedni lekarz ma do tego średni stosunek.
    Dostałam odpowiedz od docenta że mamy zbadać ponownie allo i cross. Lekarz prowadzący problem widzi w samej implantacji. Endometrium jest nierówne ze względu na adenomioze. Jednocześnie lekarz zapewnia że przepływy krwi są prawidłowe 🙃. Czytałam że to może bardzo utrudniać implantację. Czekam w kolejce do lekarza zajmującego się endometriozą. Może w tą stronę powinnam iść.. Czekam też na termin MRI miednicy mniejszej. Lekarz prowadzący wyszedł z propozycją podania accofilu domacicznie. Może pójdziemy w tą stronę… Zastanawiam się również nad zmianą immunologa. Ale jestem ciekawa nowych zaleceń od Docenta. Zobaczymy… Nie chce się jeszcze poddawać..
    Kochana możesz zobaczyć czy tak wyglądała buteleczka co Ci ja podali czy takie dwie miałaś podłączone ?
    https://zapodaj.net/plik-2LOKmrMV14
    Kurcze jedna kosztowała w Czechach 2500 to jedna dawka 20 g byłoby 5000 ? To trochę kosmos się wydaje

zem3h371z4hl4les.png
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ