Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
*SmoczycA* wrote:To nie można robić histero biorąc immunosupresji? Z jakiego powodu?
No właśnie Paśnik wyraźnie mi powiedział, że mam skończyć immunosupresje tydzień przed histeroskopią. Tylko niekoniecznie jest to związane z zabiegiem, ale pewna nie jestem. Chodzi o to, że jakiś tydzień po histeroskopii może mi lekarz włączyć antybiotyk, a tu już jest problem. Między immunosupresją a antybiotykiem powinno być 2 tyg przerwy - takie zalecenie miała jedna dziewczyna w forum ( pozdrawiam ) -
ma_pi wrote:No właśnie Paśnik wyraźnie mi powiedział, że mam skończyć immunosupresje tydzień przed histeroskopią. Tylko niekoniecznie jest to związane z zabiegiem, ale pewna nie jestem. Chodzi o to, że jakiś tydzień po histeroskopii może mi lekarz włączyć antybiotyk, a tu już jest problem. Między immunosupresją a antybiotykiem powinno być 2 tyg przerwy - takie zalecenie miała jedna dziewczyna w forum ( pozdrawiam )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 07:14
-
Ja piszę na ten podany na stronie APC Analizy w kontaktach z początkiem "rejestracja" - koniecznie na ten.
SmoczycA, tylko podpytaj wyraźnie, czy chodzi o to, żeby była przerwa od immunosupresji do zabiegu, czy może przerwa jest konieczna tylko w przypadku, gdyby miał być włączony antybiotyk.
W Twoim przypadku może immunosupresja byłaby lepsza po histero, byleby skończyć leki minimum 2 tyg przed transferem. Jeśli masz histero na początku cyklu poprzedzającego transfer, a potem nie będziesz maiła antybiotyku, to powinnaś się wyrobić po zabiegu. Tylko trzeba też zapytać Paśnika, czy nie powinno być jakiejś przerwy po histeroskopii, a przed rozpoczęciem immunosupresji.
I jeszcze jedno ważnie mi Paśnik powiedział, że podczas immunosupresji trzeba unikać słońca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 09:26
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:Czemu trzeba unikać słońca?
Ponieważ mogą się robić przebarwienia. Wiesz, to nie chodzi o jakieś chowanie się przed światem, ale opalanie czy długie spacery w słońcu odpadają. Ja przez to przesuwam immunosupresje o miesiąc (i siłą rzeczy histetoskopie i transfer późniejszy) bo akurat gdybym robiła zgodnie z planem, to immunosupresja wypadłaby mi w trakcie wyjazdu wakacyjnego. -
A, przyszedł do mnie list od Pasnika. Są tylko recepty, zapotrzebowanie na intralipid i porady lekarskie. Nie ma zlecenia na kroplówkę kurcze, wybiorę się z tym do mojej przychodni o podpytam. A jak nie, to są w necie różne ogłoszenia pielęgniarek prywatnych. Dla kasy pewnie podłączą.
-
ma_pi wrote:A, przyszedł do mnie list od Pasnika. Są tylko recepty, zapotrzebowanie na intralipid i porady lekarskie. Nie ma zlecenia na kroplówkę kurcze, wybiorę się z tym do mojej przychodni o podpytam. A jak nie, to są w necie różne ogłoszenia pielęgniarek prywatnych. Dla kasy pewnie podłączą.
-
ma_pi wrote:Spoko. To i tak taniej niż w katowickiej Provicie, do której chodziłam do tej pory, gdzie płaciłam 400zł za intralipid i podanie + 60 zł paliwo + 40 zł bramki na autostradzie
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
zizia_a wrote:Hejo
Czy dr Pasnik którejś z Was kazał zrobic test LCT? jesli tak to gdzie go robiłyście??Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
ma_pi z tego co mówiła moja p. doktor to pierwsza kroplówka z intralipidem ma być podłączona podczas trwania okresu. Druga dzień przed transferem(wieczorem) lub w dniu transferu. Doc Paśnik napisał mi, że prawidłowo kroplówka powinna lecieć bardzo powoli 3-4 godziny. PowodzeniaAdzia
-
Agataa29 wrote:ma_pi z tego co mówiła moja p. doktor to pierwsza kroplówka z intralipidem ma być podłączona podczas trwania okresu. Druga dzień przed transferem(wieczorem) lub w dniu transferu. Doc Paśnik napisał mi, że prawidłowo kroplówka powinna lecieć bardzo powoli 3-4 godziny. Powodzenia
Tak, to właśnie wiem. Choć widzę, że Twoja (i chyba kiedyś moja dr J. z Provity) p. doktor zmieniła zdanie, co do pierwszej kroplówki. Kiedyś chciała, żeby była tydzień wcześniej, czyli około 21-22 dc poprzedzającego transfer (przy cyklach 28 dniowych). Teraz widzę, że rekomenduje później, czyli tak, jak Paśnik.
Ja ma zlecone przez doc Paśnika tylko po jednej butelce intralipidu, czyli u mnie te wlewy będą trwały 1,5-2 godz. -
Agataa29 wrote:Aaa78 na co ten lek?
Neupogen zaproponowała mi moja Pani dr w Novum, ponoć ma bardzo dobry wpływ na implantacje zarodka. Są liczne publikacje zagraniczne na ten temat , właśnie się w nie wczytuję. Można go mieć w postaci wlewu domacicznego lub roztworu do wstrzyknięcia podskórnie, nie jestem pewna ale chyba podaje się go na 48 H przed transferem.
Próbuje właśnie zrozumieć jaki ma wpływ na endometrium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 12:36