Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Nie chodzi o to jak sie zmiescic, tylko co zaleca lekarz, a Pasnik zaleca min 3h
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
W ogóle to coś sobie ubzdurałam, że na wizycie mówił o 20 % 500ml ale na recepcie mam 100 ml zresztą chyba 500ml to gigantyczna dawka i to było by mało prawdopodobne nie?
Nie zapytałam go o jedną rzecz bo powiedział, że 3 cykle po leczeniu immunosupresją dają największą szansę. Wlew mam robić na 2 tyg przed owu i dniu owu ale czy mogę te wlewy powtarzać takim samym schematem w te 3 cykle? Z receptą na wlew nie będę miała problemu, załatwię sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 20:25
-
PolaMinka wrote:W ogóle to coś sobie ubzdurałam, że na wizycie mówił o 20 % 500ml ale na recepcie mam 100 ml zresztą chyba 500ml to gigantyczna dawka i to było by mało prawdopodobne nie?
Nie zapytałam go o jedną rzecz bo powiedział, że 3 cykle po leczeniu immunosupresją dają największą szansę. Wlew mam robić na 2 tyg przed owu i dniu owu ale czy mogę te wlewy powtarzać takim samym schematem w te 3 cykle? Z receptą na wlew nie będę miała problemu, załatwię sobie.
-
Bella93 wrote:Zapewne mowil ze 100ml Intralipidu 20% w 500ml soli fiziologicznej.
Napiszcie mi tylko proszę czy te wlewy z intra powtarzacie co cykl? -
Fasolka77 wrote:tak czytam to forum... szczepienia, wlewy, badania, leki, tysiące złotych, stres... czy warto? czy którejś z nas się udało?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Tak, zobacz pierwsza stronę i same suwaczki tam.
Fasolka77, Flowwer lubią tę wiadomość
-
czesc, odnosnie intralipidu- to chyba kilka dni w ta czy ta nie ma az takiego znaczenia.. Ja tez mialam miec jak w zegarku lekarz nawet zrezygnowal z transferu- bo trudno bylo by trafic jak zakonczy sie stymulacja- a tu prosze- jak na zlosc juz 2 cykl jk endo mam nie takie- 1 nie roslo, teraz struktura nie ta...Rozmawiallam z dr Pasnikiem ostatnio i ten intralipid z 14 d przed crio wzielam w 7dc. Takze bez paniki ( wiem dobrze sie mowi ale przy 1 razie tez panikowalam) Zreeszta Justine tz sie sztywno nie trzymala zalecen- zdaje sie ona walnela podwojna dawke intralipidu na raz kilka dni przed crio...
Szjoda tylko ze Dr P tak skapo wypisuje recepty na 1 czy 2- doslal mi wlasnie na 1 wlew(bo 1 " zmarnowany " w poprzednim cyklu ) a tu znowu brak...
gretka -
Czesc dziewczyny
czy ktoraz z Was wie z czym sie je temat trombofilii,leczenia itd? Jak na razie wyszedl mi wynik watpliwy do powtorzenia ale wole dmuchac na zimne.
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Czesc dziewczyny
czy ktoraz z Was wie z czym sie je temat trombofilii,leczenia itd? Jak na razie wyszedl mi wynik watpliwy do powtorzenia ale wole dmuchac na zimne. -
Bella93 wrote:I az dwa po leczeniu immuno
dziewczyny.. w sobotę powinnam dostać @.. nie dostałam.. poszłam w pon na badanie krwi... dziś wyniki - beta hcg 7,48... w pon wieczór zauważyłam brunatny śluz, we wtorek coś a'la @ ale jakiś taki skąpy... dziwny... już sama nie wiem co myśleć... ronię?Fasolka77
-
Fasolka oby nie trzymamy kciuki. Czekaj cierpliwie na rozwój albo zrób bete i jeśli rośnie to może potrzeba progesteron. Plamisz czy krwawisz? Ale to świetna wiadomość, że leczenie zaczyna przynosić efekt.
Wiecie może czy jest gdzieś inf o tych badaniach klinicznych w Invimed Wawa.Szukam na stronie ale bezskutecznie.
Edit. Ślepa ja! Znalazłam jużWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 16:07
-
PolaMinka wrote:Fasolka oby nie trzymamy kciuki. Czekaj cierpliwie na rozwój albo zrób bete i jeśli rośnie to może potrzeba progesteron. Plamisz czy krwawisz? Ale to świetna wiadomość, że leczenie zaczyna przynosić efekt.
obawiam się, że nic z tego nie będzie...w pon plamiłam.. teraz krawię ale lekko.. nie jest to taki normalny okres... LCT miałam 3 tyg bardzo dodatni... dziś przyszła paczka z calcortem ale docent kazał się wstrzymać z łykaniem do czasu kontrolnego badania hcg... zastanawia mnie wynik.. hcg rośnie od implantacji zarodka?Fasolka77
-
Alrauna1987 wrote:Czesc dziewczyny
czy ktoraz z Was wie z czym sie je temat trombofilii,leczenia itd? Jak na razie wyszedl mi wynik watpliwy do powtorzenia ale wole dmuchac na zimne.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:A co ci wyszło w wyniku? Ja wczoraj odebrałam wyniki i niestety mam mutację genu protrombiny (II czynnika krzepnięcia krwi) i nie wiem co dalej.
Jak na razie zbieram powoli wyniki. LA wyszlo 1.2 czyli wynik watpliwy do ppwtorzenia. Vleiden homozygota 1691 i czekam na reszte wynikow. Ale cos czuje q kosciach ze ilosc lekow do nastepnje proby mi sie zwiekszy...
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Jak na razie zbieram powoli wyniki. LA wyszlo 1.2 czyli wynik watpliwy do ppwtorzenia. Vleiden homozygota 1691 i czekam na reszte wynikow. Ale cos czuje q kosciach ze ilosc lekow do nastepnje proby mi sie zwiekszy...
Jeszcze nie wiem jak się za to zabrać czekam na odpowiedź immunologa
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Niestety ale bez clexane się u nas nie obędzie ale przynajmniej będziemy mieć refundowane.
Jeszcze nie wiem jak się za to zabrać czekam na odpowiedź immunologa
Ja mam konsultacje telefoniczna z Pasnikiem dopiero 12 lipca bo kazal powtorzyc cytokiny, a po 20tym planowalam stretching i z koncem ruszac ze stymulacja. Mam nadzieje ze plany mi sie nie zmienia.
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓