Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim! Przyszlam do was po radę od jakich badań zacząć. Jestem po dwóch nieudanych transferach, beta ani razu nie drgnela.
Lekarz prowadzący zlecil mi histeroskopie w okienku implantacyjnym gdzie pobierze mi wycinek. Oprócz tego chciałabym zbadać immunologie. Na razie czytam i jestem zielona ale widzę, że kiry to podstawa. Allo mlr odpuszczam skoro nie byłam w ciąży? Większość badań wykonujecie po poronieniach a co w przypadku braku implantacji?
PCOS, IO, hiperinsulinemia, NT, RIF
MTHFR_677C>T hetero, PAI-1 4G homo, ANA1 ujemne, KIR AA, NK 20.6%; allo mlr 27.7%
AsthenoTeratozoospermia, fDNA=31%
1 IVF ICSI 11.2019 ❄❄❄❄
FET 4.02.2020 ❄5.2.2 + encorton
FET 7.03.2020 ❄5.3.3 + atosiban, encorton, embrioglue, AH
04.2020 histeroskopia OK
FET 11.07.2020❄❄4.3.3 + accofil, intralipid, encorton, AH
2 IVF ICSI + fertil chip 08.2020 11x❄
FET 29.01.2021❄5.1.1 + accofil, intralipid, encorton🍀 beta 6dpt 38.66; 8dpt 121.5; 10dpt 251.4; 15dpt 1423🍀
Sanco - czekamy na chłopca 💙 -
Dziewczyny, dostalam liste badan Ale Prokocim nie pobiera ze wzgledu na epidemie. Czy którą Ci wykonywała KIR, IMK CBA alloMLR w gyncentrum w katowicach ? I
Oraz dostalam jeszcze na LCT czy tu chodzi o nietolerancje laktozy ?
Oraz dobry immunolog ze Śląska? Myslalam nad dr Sydor - co wy na to ?Śnieżka
Aniołek- 10 tc [*] 2019
Aniołek- 7 tc [*]2021
Aniołek- cb 2022
Starania od 08.2016
I dla Nas zaświeci słońce... -
Śnieżko, test LCT to inaczej cross match (inna metoda) lub test limfocytotoksyczny.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Hejka. Dziewczyny jak któraś była dziś na szczepieniach w Gynemed w Łodzi to proszę dajcie znać jak to wygląda, co tam Panie z rejestracji przewidują odnośnie szczepień w najbliżej przyszłości, czy względnie bezpiecznie jest się teraz szczepic. Proszę o info , ponieważ mam mieć 2 szczepienia w środę 1.04.
-
Angel9306 wrote:A mogę zapytac czy prograf brałas w cykl przed transfer czy w cyklu w którym był transfer? I w jakiej dawce?
2x1 przez dwa tygodnie
Angel9306 lubi tę wiadomość
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Celka wrote:Hejka. Dziewczyny jak któraś była dziś na szczepieniach w Gynemed w Łodzi to proszę dajcie znać jak to wygląda, co tam Panie z rejestracji przewidują odnośnie szczepień w najbliżej przyszłości, czy względnie bezpiecznie jest się teraz szczepic. Proszę o info , ponieważ mam mieć 2 szczepienia w środę 1.04.
Wizyt jest dużo mniej.
W przychodni mogą przebywać 2 osoby. Wejście bez osób towarzyszących.
Każdy przychodzi na wskazana godzinę.
Panie w rejestracji w maseczkach, prof tez.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 18:49
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Virad wrote:Szczepienia mężowe się odbywają - ale nie wiem czy dla wszystkich. Jeżeli masz potwierdzony termin to znaczy ze się odbędą.
Wizyt jest dużo mniej.
W przychodni mogą przebywać 2 osoby. Wejście bez osób towarzyszących.
Każdy przychodzi na wskazana godzinę.
Panie w rejestracji w maseczkach, prof tez.
-
Simons_cat wrote:Czy któraś z was jest już po 3 szczepieniach i nie wie co ze sobą począć? Staracie się czy nie? Co jeśli nie przywrócą szczepień, a będziecie w ciąży? Kołomyja w głowie...
-
Virad wrote:Powodzenia &&&&&
Które to szczepienie było? I ile jeszcze przed tobą?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 19:19
-
nick nieaktualny
-
Amryta wrote:. To było moje 3 szczepienie limfocytami męża. W połowie kwietnia jedziemy na badania z krwi czy coś się ruszyło. Jeśli nie to na 6.05.20 mam już szczepienia pullowane.
Nareszcie razem. 👨👩👧👦 -
Dziewczyny, czy któraś z Was stoi teraz przed dylematem czy się szczepić czy nie?
Na początku kwietnia mam mieć dopiero pierwsze, z męża.
Czekałam na te szczepienia prawie trzy miesiące. Chciałam się zaszczepić jak nie wiem co, bo wiąże z tym nowe nadzieje. Ale cholera.... przez tego wirusa nie wiem co robić.
Ginekolodzy (dwóch) poleciło mi żeby je przełożyć. Jeden bardzo zdecydowanie.
Powiedzcie co robić?starania od 2016r. -
nien wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was stoi teraz przed dylematem czy się szczepić czy nie?
Na początku kwietnia mam mieć dopiero pierwsze, z męża.
Czekałam na te szczepienia prawie trzy miesiące. Chciałam się zaszczepić jak nie wiem co, bo wiąże z tym nowe nadzieje. Ale cholera.... przez tego wirusa nie wiem co robić.
Ginekolodzy (dwóch) poleciło mi żeby je przełożyć. Jeden bardzo zdecydowanie.
Powiedzcie co robić?
Ja jestem zapisana na 22.04 i tez ciągle myślę co zrobić 🤷♀️ale wydaje mi się że pojadę .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nikt tak naprawdę nie wie ile to cholesterstwo może jeszcze potrwać.. Może odłożę te szczepienia teraz a epidemia wyciszy się dopiero za pół roku. I znów będę pół roku w plecy..
Mam jeszcze niecały tydzień na podjęcie decyzji. Na dzisiaj jestem, tak jak Ewelina26, jednak bardziej za tym, żeby się zaszczepić, ale zacząć starania dopiero po trzecim. To będzie za jakieś dwa miesiące. Może już będzie trochę spokojniej wtedy?
Nie wiem. Ale rozumiem Celka, gdybym miała już dziecko to też brałabym jego bezpieczeństwo pod uwagę.starania od 2016r. -
Kaarola wrote:Cześć wszystkim! Przyszlam do was po radę od jakich badań zacząć. Jestem po dwóch nieudanych transferach, beta ani razu nie drgnela.
Lekarz prowadzący zlecil mi histeroskopie w okienku implantacyjnym gdzie pobierze mi wycinek. Oprócz tego chciałabym zbadać immunologie. Na razie czytam i jestem zielona ale widzę, że kiry to podstawa. Allo mlr odpuszczam skoro nie byłam w ciąży? Większość badań wykonujecie po poronieniach a co w przypadku braku implantacji?
I IVF: Maj 2018 ICSI (2 blaskocysty):
1 - transfer 2 zarodkow; beta <0.1😢
II IVF: Sierpien 2018 ICSI (2 blaskocysty):
2 - 16.08.2018 - transfer 1 zarodka (blastocyst); beta<0.1😢
3 - 9.11.2018 -transfer mrozaczka na naturalnym cyklu - beta <0.1😢
III IVF: Sierpień 2019 ICSI (3 blaskocysty):
4 - 25.09.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
5 - 03.12.2019 crio transfer 1 zarodek - beta <0.1😢
6 - 14.12.2020 crio transfer <0.1 😭😭😭
IV IVF: Maj 2021 IMSI (3 blaskocysty po PGT-A)
7 - 13.07.2021 crio transfer <0.1😭
8 - 03.12.2021 crio transfer na cyklu naturalnym:
5dpt ⏸️ kreski
7dpt beta 63.4🥰🥰🥰
10dpt beta 282. 9🥰🥰🥰
14dpt beta 1,292🥰🥰🥰
20 dpt beta 12 882🥰🥰🥰
24 dpt - CRL 0.43 cm, mamy ❤️
7w1d - CRL 1.07 cm💞💞💞
11/08/2022 - 2622g największego szczęścia ❤❤❤