Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKoniczynka28 wrote:Aga ja mam zlecony acofil w zastrzykach od transferu.
Lekarz wyjaśnił, ze to w związku z kombinacja komórki nk 17% i kir bx ale brak 3 ważnych kirów implantacyjnych. -
Aga1510 wrote:A to ja mam encorton 7,5mg i intralipid. Kiry mam bx i wszystkie najważniejsze implantacyjne są. Niestety pierwsza iui się nie powiodła i już myślę co zrobić, aby zmaksymalizowac szanse. Ten accofil mógłby coś podziałac w mojej sytuacji Twoim zdaniem?
Natomiast to nie musiał być wynik tych problemów z komórkami nk. Przy IUI to taka loteria trochę.
Tak samo w pełni zdrowe, płodne pary nie zajdą od razu nawet jak celują w dni płodne, tylko potrwa to i 3 i 4 cykle a nawet więcej.
Wiec tu nie koniecznie intralipid Ci nie pomaga. Mogło być mnóstwo przyczyn, może nie doszło w ogóle do połączenia plemnika z komórka jajowa? Może akurat komórka jajowa w tym cyklu była słaba, a może plemnik. A nie koniecznie problem z odrzuceniem zarodka. Musisz spróbować kilka cykli, żeby było wiadomo. Wiem, ze wcześniej się udało za 1. Razem ale to bardzo rzadkie. Statystycznie IUI to skuteczność rzędu od 15 do 25 % na cykl. A z nasieniem dawcy przy braku problemów u Kobiety skuteczność dochodzi do 40% na cykl. Mysle, ze statystyki nie kłamią. Nie możesz ocenić po tym jednym cyklu, czy intralipid Ci pomaga czy nie. Spróbuj jeszcze raz na pewno. A jak nie wyjdzie to wtedy można ponownie przegadać z lekarzem i zdecydować co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 14:27
Kejti1233 lubi tę wiadomość
-
Justa1258 wrote:Mam pytanie jestem 4 dni po poronieniu kiedy najlepiej zrobić badanie na allo MRL proszę o odpowiedź
Ja zrobiłam tydzień po drugim poronieniu, tak zalecił ginekolog i wyszło 0, wczoraj byalm u immunolog i on stwierdzi że to za wcześnie, że wynik mógł wyjść zakłamany i najlepiej jakieś 6 tygodni po poronieniu robić.
Ale czytałam tez inne opinie, dlatego najlepiej jakbyś zapytała swojego lekarza chyba.
Gdzie będziesz robić? Bo ja zastanawiam się czy nie powtórzyć badania...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 17:58
-
Celka wrote:Trzymam kciuki, żeby MLR wystrzelił w górę do min 50%💪👍. Czekamy na dobre wieści 🙂
Celka
Hej a co u Ciebie słychać? Jeździsz na doszczepienia?Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualny
-
Ewelina26 wrote:Celka
Hej a co u Ciebie słychać? Jeździsz na doszczepienia?Ewelka02, Koniczynka28, baksia lubią tę wiadomość
-
Tośka86 wrote:Cześć, czy wiecie może gdzie mogę zrobić badania allo mlr?,jestem zapisana na grudzień w Katowicach w gyncentrum, ale zależy mi na czasie i szukam gdzie mogę je szybciej zrobićRocznik '90 starania od 2009
9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
9dpt - 66,33 | prog. 16
10dpt - 106,7 ( inne labo)
11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
26dpt- 34469,9|prog.25,29
34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
moja historia -
Celka wrote:Wyszedł mi pozytywny test, ale podchodzę do tego z mega dystansem. W środę jadę na pierwsze doszczepianie to w ciąży, ale odezwę się więcej za kilka tyg jeśli wszytsko będzie dobrze, a jeśli nie to dam odrazu znać. Ostatnie szczepienie miałam w połowie września akurat w pierwszy dzień miesiączki, więc zaszalam w tym cyklu. Gdybym nie zaszła to bym miała szczepienie w połowie listopada i byłoby to moje 6 szczepienie. Teraz to się boję, że mogą nas wrzucić np na kwarantannę a o to nie trudno i nie będę mogła jechać do Łodzi więc siedzę w domu. Pocieszam się, że jestem świeżo po szczepieniach a w zasadzie byłam w czasie szczepien. Po trzech szczepieniach co dwa tyg MLR wzrósł z 12 % do około 25. Potem doszczepiania co dwa miesiące. Od testu biorę sumiennie wszystkie leki od prof. Ale ogólnie bardzo dużo obaw i stresu.
Super ! Gratulacje, trzymam kciuki za kropka 👊👊👊11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer , 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaninka wrote:Cześć dziewczyny! Czy jesteście w stanie polecić jakiegoś immunologa w Poznaniu? Z góry dziękuję
Janinka w Poznaniu nie ma nikogo takiego. Jest prof. Kurpisz w Med Art, ale są opinie, że tak naprawdę się nie zna na rzeczy 🙃 Dziewczyna pokazała mu wyniki, powiedział, że jest ok, a nie miała ochrony zarodka w ogóle. Paśnik powiedział, że nie jest wcale ok i zlecił szczepienia po czym udało jej się zajść w ciążę 🙂
Paśnik, Malinowski, ewentualnie Wilczyński, ale on faszeruje encortonem w wysokich dawkach zazwyczaj i nic więcej. To wszystko łódzcy immunolodzony leczący niepłodność.
Jak pójdziesz do zwykłego immunologa to wątpię, że coś wskórasz.
Do Paśnika i Malinowskiego zjeżdżają z całej PL, to o czymś świadczy 🙂 -
antna wrote:Rucola trochę jestem szalona ale tu, wbrew pozorom, wygrał zdrowy rozsądek. Długa historia...
Wysłałam Ci zaproszenie przyjmij proszę🌹
Kejtii1233, w przeciwieństwie do Przybycienia, Sydor nie nie daje leków w ciemno. Odpisuje na SMS . Jak się dowiedziałam, że mam betę dodatnia specjalnie przyjechał, żeby wypisać receptę. Ale ja u Przybycienia nie miałam ciąż i allo zrobiłam po ponad pół roku od nieudanego transferu. Powiedział mi, że w moim przypadku allo i cytokiny mogą być zmienne. Dlatego zaryzykowałam i się udało 😀
Postanowiliśmy z mężem , ze już dość Invitro i spróbujemy naturalnie. I teraz pytanie czy przy staraniach naturalnych te immunoglobuliny maja sens ?
Ogólnie mam zestaw od Pasnika jak wszyscy - accofil , encorton , Acard , heparyna. Dodam ze teraz właśnie próbujemy. Accofilem przy naturalnych staraniach , ale jakoś rewelacji sobie nie wróżę ...palyna -
Tośka86 wrote:Cześć, czy wiecie może gdzie mogę zrobić badania allo mlr?,jestem zapisana na grudzień w Katowicach w gyncentrum, ale zależy mi na czasie i szukam gdzie mogę je szybciej zrobić
Ja robilam w Gyncentrum w Krakowie, bylo szybciej niz w Katowicach .
-
Celka wrote:Wyszedł mi pozytywny test, ale podchodzę do tego z mega dystansem. W środę jadę na pierwsze doszczepianie to w ciąży, ale odezwę się więcej za kilka tyg jeśli wszytsko będzie dobrze, a jeśli nie to dam odrazu znać. Ostatnie szczepienie miałam w połowie września akurat w pierwszy dzień miesiączki, więc zaszalam w tym cyklu. Gdybym nie zaszła to bym miała szczepienie w połowie listopada i byłoby to moje 6 szczepienie. Teraz to się boję, że mogą nas wrzucić np na kwarantannę a o to nie trudno i nie będę mogła jechać do Łodzi więc siedzę w domu. Pocieszam się, że jestem świeżo po szczepieniach a w zasadzie byłam w czasie szczepien. Po trzech szczepieniach co dwa tyg MLR wzrósł z 12 % do około 25. Potem doszczepiania co dwa miesiące. Od testu biorę sumiennie wszystkie leki od prof. Ale ogólnie bardzo dużo obaw i stresu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 09:19
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
nick nieaktualny