Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
thestorm wrote:Rozumiem doskonale. Sama niestety przesuwałam badania ze względu na choroby. Wiem że czekanie wydaje się dołującą bezczynnością, ale niestety nie przyspieszymy tego.. Jeśli chodzi o kontakt jestem bardzo zadowolona. Byłam u docenta raz, a od wizyty jesteśmy w stałym kontakcie mailowym. Badania są drogie, ale jeżeli jest możliwość, że problem leży w immunologii to na pewno warto. U mnie niestety mimo leczenia zgodnie z zaleceniami docenta nie udało się. Ale walczymy. I mam nadzieje ze w końcu się uda.
Dobrze, to czekam cierpliwie na wyzdrowienie. Dziś internista potwierdził, że to przeziębienie do leczenia objawowego bez potrzeby antybiotyku - chociaż tyle dobrego, bo już raz przez antybiotyki miałam wszystko badania i procedury przesuwane. Na nas czeka tylko jeden zamrożony zarodek dlatego bardzo mi zależy, żeby zrobić wszystko, żeby jak najlepiej być przygotowaną na przyjęcie go.
To niestety pewnie przesunie w czasie też wizytę u docenta. A mogę spytać, gdzie wykonujesz te badania? i czy długo czeka się na wynik ? -
Okurasei wrote:Dobrze, to czekam cierpliwie na wyzdrowienie. Dziś internista potwierdził, że to przeziębienie do leczenia objawowego bez potrzeby antybiotyku - chociaż tyle dobrego, bo już raz przez antybiotyki miałam wszystko badania i procedury przesuwane. Na nas czeka tylko jeden zamrożony zarodek dlatego bardzo mi zależy, żeby zrobić wszystko, żeby jak najlepiej być przygotowaną na przyjęcie go.
To niestety pewnie przesunie w czasie też wizytę u docenta. A mogę spytać, gdzie wykonujesz te badania? i czy długo czeka się na wynik ?
Badania robię u siebie w klinice w Bocianie. Raz w tygodniu można pobrać badania, które są wysyłane do labolatorium APC.
Powodzenia kochana! 💪Okurasei lubi tę wiadomość
96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
6.12.24 synek na świecie ❤️🌈 -
nick nieaktualnyCześć, możecie mi powiedzieć jak w cyklu zmieniają się wartości komórek NK? Robiłam subpopulację limfocytow, ale wypadło na 2dc. Niestety, miałam większy pakiet wykupiony. Już jestem mądrzejsza, że powinna być II faza, ale staram się poznać znaczenie. Jeżeli teraz mam minimalnie zawyzone NK to raczej w II fazie będzie wyżej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 13:12
-
nick nieaktualny
-
Marilyn28 wrote:Cześć wszystkim, pierwszy raz szukam pomocy na jakimkolwiek forum ale czuje się trochę zagubiona i bezsilna, nie wiem co dalej robić, spotykam się ze sprzecznymi informacjami, będę wdzięczna za każdą pomoc i poradę. Post będzie długi więc z góry dziękuję wszystkim, którzy dobrną do końca staramy się z mężem o dziecko od sierpnia 2021, ja mam obecnie 28 lat mąż 32. Od tego czasu spotkały nas 3 poronienia. Pierwsze zakończone łyżeczkowaniem w 11tyg wg OM, dziecko zatrzymało się w okolicach 8-9tyg, nie dało się już dokładnie określić, nie było żadnych oznak poronienia, dowiedzieliśmy się na USG, na wcześniejszym wszystko było ok, serduszko biło. To był pierwszy cykl starań. Odczekalismy kilka miesięcy, znów pierwszy cykl, ciąża ale tym razem biochemiczna poronienie samoistne. Być może przez ostre zapalenie gardła i wysoką gorączkę w okresie implantacyjnym. Po tym zaczęliśmy starania od razu, udało się w 3 cyklu po poronieniu, niestety ciąża obumarla w 9tyg, znów żadnych objawów, zakończona zabiegiem. Na wcześniejszym USG lekarz stwierdził, że serduszko nie bije miarowo. Brałam duphaston, luteinę i acard. W międzyczasie zrobiliśmy mnóstwo badań:
Morfologia, mocz, Alloprzeciwciała, wszystkie choroby bakteryjne i wirusowe, posiewy u mnie i męża, poziomy witamin, żelazo, ferrytynę,homocysteina, trombofilia, zespół antyfosfolipidowy, ANA, anty TPO, anty TG, tsh, ft3, ft4, USG tarczycy, AMH, cytologię, hormony, progesteronOH, glukozę i insulinę, kariotypy nas obojga, w każdej ciąży monitorowane CRP, nie było ani trochę podniesione poza normę. Ponadto mąż wykonał badanie nasienia, badanie chromatyny plemnikowej, test wiązania z hialuronem, mioxys, hormony, tsh, morfologię, poziom witaminy D3. Jedyne co wyszło to polimorfizm PAI1 w układzie homozygotycznym i MTHFR C w heterozygotycznym ale to chyba nie miało znaczenia, bo homocysteina 5.2. Ginekolog, hematolog i poradnia Gyncentrum zgodnie twierdzą, że to co wyszło nie miało wpływu na poronienia i nie chcieli przepisać heparyny w 3 ciąży choć uderzalam drzwiami i oknami. Teraz twierdzą, że jednak heparyna pomoże. W Gyncentrum pani poleciła zbadać jeszcze immunofenotyp, kir i Allo mlr. Zwykli ginekolodzy natomiast odradzają twierdząc, że to czysta komercja, która nie ma żadnego uzasadnienia medycznego a stosowane leczenie to samowolka. Badania te są dość drogie a ja nie wiem sama co mam robić... Z jednej strony wydałam już tysiące złotych i mam trochę dość tego wyłudzania, przeciągania i zwodzenia, mam wrażenie, że człowiek który jest chory albo kobieta która chce mieć dziecko jest traktowana jak dojna krowa, która wyda każde pieniądze bez względu na to czy jest to uzasadnione czy nie. A z drugiej strony nie przeżyje chyba czwartej straty, wszyscy wokół mnie zachodzą w ciążę i rodzą zdrowe dzieci tylko u mnie ciągle coś jest nie tak. Bardzo chciałabym żeby teraz się już udało, nie chcę niczego przeoczyć. Kochane dziewczyny, jak myślicie, które z tych badań byłyby najbardziej adekwatne i mogłyby coś wnieść? Czytałam gdzieś, że KiRy bada się bardziej przy problemach z zajściem w ciążę i ciążach biochemicznych, czy u mnie badanie tego będzie miało sens? Czytalam jeszcze o badaniu Th1/Th2. Co myślicie? Warto? Dodam jeszcze, że nie badaliśmy zarodków, bo wydalalam je po podaniu tabletek, zabieg usuwał tylko resztki które się zatrzymały i nie chciały same oczyścić w ostatnim hist-pacie wyszły elementy martwicy w doczesnej, lekarz twierdzi, że może to świadczyć o zakrzepie. Będę wdzięczna za kazdą odpowiedź i radę w sprawie badań immunologicznych. Pozdrawiam serdecznie
Zdesperowana
Ze względu na późniejsze poronienia mogłabyś zrobić badania histopatologiczne materiału po poronieniu, konkretnie CD68 w MedLifeCover w Krośnie. Mi wyszło zapalenie kosmków łożyskowych (niestety nieuleczalne, ale leczenie heparyną, acardem, encortonem i hydroksychlorochiną przynosi jakieś efekty), z badań hla I i II moich i męża wyszła zgodność tkankowa. Miałam szczepienia limfocytami szwagra i po trzech zaszłam w ciążę, obecnie 27tc. Od początku ciąży biorę clexane 0,4, acard 150, encorton 7,5mg(sama dostosowałam dawkę, bo immunolog kazał zrezygnować ze wszystkich leków nie patrząc na zapalenie, a ginekolog chciał dać 20mg, ale taka dawka nie jest zalecana po szczepieniach, więc ustaliliśmy 7,5mg), od 17 tygodnia hydroksychlorochinę 200mg (powinnam stosować od początku ale cały czas się wahałam, na szczęście ciąża się utrzymała), duphaston 3x10mg oraz cyclogest 2x400 mg (w 26 tygodniu zamieniony na luteinę 2x200mg (luteina jest darmowa w ciąży a cyclogest kosztował prawie 400zł/m-c, więc zapytałam czy mogę brać luteinę po dwie tabletki rano i wieczorem żeby zachować dawkę, ale powiedział, że można już zmniejszyć dawkę do dwóch tabletek luteiny (dopochwowo) -
Motylek129 wrote:Hej,jak po wizycie u lekarza ? Ja mam trochę inną sytuację, więc pewnie za dużo nie pomogę, ale wiem też,że Allo po poronieniach czy transferach nawet nieudanych powinno podskoczyć mimowolnie. Jeśli dalej jest 0 to organizm jednak nie działa prawidłowo. Polecam też jeśli nie robilyscie, zrobić biopsję endometrium z wycinkami CD, mi wyszedl atak na zarodek i ogólnie Allo 0 mimo wcześniejszych transferów. Jestem w trakcie szczepień, ale też po immunosupresji,bo miałam dodatnie ANA3.
Styczeń mnie przygnębił jakoś, nawet tu nie wchodziłam. Wizyta trochę nietypowa…pan doktor M miał swoją asystentkę z którą siedział w gabinecie. Trochę dziwnie się czułam, młoda dziewczyna notowała wszystko na komputerze. Sam doktor średnie wrażenie na mnie zrobił, powiedział, że coś na pewno jest nie tak skoro tyle starań i nic . Zlecił test na Endo , kariotypy i badania męża za grube pieniądze i skierował do immunologa czyli to na czym mi zależało. Test na endometriozę zrobiłam i wyszło mi 85% prawdopodobieństwa , że nie mam więc narazie temat odpuszczam. Kariotypów nam się nie udało zrobić bo pani przez telefon się pomyliło i jechaliśmy niepotrzebnie w dzień kiedy nie robili tych badań . Przy okazji wizyty jednak zrobiłam sobie badanie na KIR i trkmbofilie.
KIR już mam wyniki, niestety najgorszy typ czyli AA , nie mam żadnych receptorów aktywujących .
Na trombofilie jeszcze czekam.
Jutro wizyta u Sydora, już nie chce przekładać. Niech zleci jakieś badania co uważa bo jest ich tyle, że nie wiem na co pensje wydać 🥴
-
Anna_bella wrote:Styczeń mnie przygnębił jakoś, nawet tu nie wchodziłam. Wizyta trochę nietypowa…pan doktor M miał swoją asystentkę z którą siedział w gabinecie. Trochę dziwnie się czułam, młoda dziewczyna notowała wszystko na komputerze. Sam doktor średnie wrażenie na mnie zrobił, powiedział, że coś na pewno jest nie tak skoro tyle starań i nic . Zlecił test na Endo , kariotypy i badania męża za grube pieniądze i skierował do immunologa czyli to na czym mi zależało. Test na endometriozę zrobiłam i wyszło mi 85% prawdopodobieństwa , że nie mam więc narazie temat odpuszczam. Kariotypów nam się nie udało zrobić bo pani przez telefon się pomyliło i jechaliśmy niepotrzebnie w dzień kiedy nie robili tych badań . Przy okazji wizyty jednak zrobiłam sobie badanie na KIR i trkmbofilie.
KIR już mam wyniki, niestety najgorszy typ czyli AA , nie mam żadnych receptorów aktywujących .
Na trombofilie jeszcze czekam.
Jutro wizyta u Sydora, już nie chce przekładać. Niech zleci jakieś badania co uważa bo jest ich tyle, że nie wiem na co pensje wydać 🥴
U kogo się leczysz czy to dr Malinowski ? Może pomogę i opowiem moja historię ja leczyłam się u dr Paligi w Katowicach naprawdę warto odwiedziłam różnych lekarzy żaden nie pomógł tylko kasę wyciągali mogę to śmiało powiedzieć po długich latach starań,a u pani dr konkretnie i rzeczowo podeszła do mojego problemu gdzie po 2 latach dziś tule w ramionach mojego małego syna naprawdę gdyby nie dr Paliga dziś nie miałabym synka bardzo serdecznie dziękujemy pani dr że nam pomogła ,jeśli masz jakieś pytania śmiało możesz pisać pomogę bo wiem jak to jest czekać na upragnione dziecko. Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wam się udało👊 -
Dziewczyny nadal szukam kogoś kto mi przetoczy immunoglobuliny w Poznaniu lub okolicy 🫢. Na FB z tego co wertowałam to tylko Warszawa/ Katowice / Kraków . Serio w całym Poznaniu nie ma osoby która by to podała ?🥺Ja 32, mąż 33.
Starania od stycznia '20.
Obniżone parametry nasienia,
Allo 0% ,
Biopsja endometrium 12/10 - leczenie od grudnia '23 do lutego '24
I IVF start maj '23. Uzyskano 3 Zarodki
1 transfer czerwiec 23 5AB -nieudany
2 transfer lipiec 23 4CC - nieudany
3 transfer wrzesień 23 - 4AC - nieudany
Zmiana kliniki
Start stymulacji listopad.
Mamy 1 przebadany Zarodek 5.1.1.
Transfer z immunoglobulinami.
23.04. TRANSFER 🙏🦋❤️
5 dpt ⏸️ beta 17,74 🙏
7 dpt beta 56,13 , progesteron 34,78 🙏
9 dpt beta 150,90 🙏
13 dpt beta 903,80 🙏
17 dpt beta 4312 , prog 32,58 🙏
21 dpt beta 14 4330 , prog 28,73 🙏
28 dpt jest ❤️🙏 6+4
8+1 CRL 2cm 🙏
10+4 CRL 4,3 cm 🙏
12+4 CRL 7,5 cm 🙏
16+5 200g🙏💜
20+4 400 g 🙏❤️
24+3 710 g i 31 cm 🙏💜
28+3 1250 g 🙏🩷
32+ 2 1810 i 44 cm 🙏❤️
-
Gabi123 wrote:U kogo się leczysz czy to dr Malinowski ? Może pomogę i opowiem moja historię ja leczyłam się u dr Paligi w Katowicach naprawdę warto odwiedziłam różnych lekarzy żaden nie pomógł tylko kasę wyciągali mogę to śmiało powiedzieć po długich latach starań,a u pani dr konkretnie i rzeczowo podeszła do mojego problemu gdzie po 2 latach dziś tule w ramionach mojego małego syna naprawdę gdyby nie dr Paliga dziś nie miałabym synka bardzo serdecznie dziękujemy pani dr że nam pomogła ,jeśli masz jakieś pytania śmiało możesz pisać pomogę bo wiem jak to jest czekać na upragnione dziecko. Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wam się udało👊
A możesz powiedzieć co było w Waszym przypadku przyczyną niepowodzeń? -
Anna_bella wrote:Byłam u dr Mercika w Gyncentrum. Dr Paliga przyjmuje w Angeliusie z tego co widzę. Tam jeszcze nie byłam. Narazie pokładam dużą nadzieje w pana doktora Sydora. Mam wyniki trombofili już do kompletu na dzisiaj , chyba wszystko ok.
A możesz powiedzieć co było w Waszym przypadku przyczyną niepowodzeń?
Problemy immunologiczne również dr Paliga skierowała mnie dr Sydora który zlecił szczepienia limfocytami i po nich się udało . Czy mialas robione badanie w którym dniu dokładnie występuje okienko implantacyjne ?
-
Gabi123 wrote:Problemy immunologiczne również dr Paliga skierowała mnie dr Sydora który zlecił szczepienia limfocytami i po nich się udało . Czy mialas robione badanie w którym dniu dokładnie występuje okienko implantacyjne ?
Nie miałam, ale myślałam, że to się robi tylko przy IVF? Wam się udało naturalnie czy IVF?
Wczorajsza wizyta u dr Sydora była sympatyczna, fajny lekarz. Przejrzał wszystkie wyniki i co mnie zaskoczyło jakoś się nie uczepił tego mojego kira, że taki straszny. Zlecił jeszcze m.in. cytokiny i allo mlr. Sądzi, że te moje dziwne długie cykle mogą świadczyć o tym, że coś próbuje się zagnieździć . Ale powiedział , że naturalnie jest szansa i będziemy w to celować
Także zbieram kolejne badania do teczki i potem będziemy chyba dobierać leki, pewnie accofil.
Dziękuję Ci za zainteresowanie i wsparcie ! Ciężko z kimś pogadać bo przyjaciele i rodzina nie wiedzą o czym mówię , brzmię jak wariatka(immunolog, kiry, kariotypy, cytokiny 😅😂)
Aha i co ciekawe do szczepień to wspomniałam lekarzowi, że siostra miała allo mlr 0% przy staraniach, ale po pół roku zaskoczyło i pytał się mnie czy się szczepiła. Szczepień nie było i stwierdził, że dobrze bo czasem wystarczy przerwa w przytulaniu (u nich tak było właśnie z powodów zawodowych półroczna przerwa ) . To nie wiem czy mu się coś teraz nie zmieniło w zaleceniach. W każdym razie brzmiał tak jakby nie był za szczepionkami , może traktuje to jako ostateczną ostateczność . -
Anna_bella wrote:Nie miałam, ale myślałam, że to się robi tylko przy IVF? Wam się udało naturalnie czy IVF?
Wczorajsza wizyta u dr Sydora była sympatyczna, fajny lekarz. Przejrzał wszystkie wyniki i co mnie zaskoczyło jakoś się nie uczepił tego mojego kira, że taki straszny. Zlecił jeszcze m.in. cytokiny i allo mlr. Sądzi, że te moje dziwne długie cykle mogą świadczyć o tym, że coś próbuje się zagnieździć . Ale powiedział , że naturalnie jest szansa i będziemy w to celować
Także zbieram kolejne badania do teczki i potem będziemy chyba dobierać leki, pewnie accofil.
Dziękuję Ci za zainteresowanie i wsparcie ! Ciężko z kimś pogadać bo przyjaciele i rodzina nie wiedzą o czym mówię , brzmię jak wariatka(immunolog, kiry, kariotypy, cytokiny 😅😂)
Aha i co ciekawe do szczepień to wspomniałam lekarzowi, że siostra miała allo mlr 0% przy staraniach, ale po pół roku zaskoczyło i pytał się mnie czy się szczepiła. Szczepień nie było i stwierdził, że dobrze bo czasem wystarczy przerwa w przytulaniu (u nich tak było właśnie z powodów zawodowych półroczna przerwa ) . To nie wiem czy mu się coś teraz nie zmieniło w zaleceniach. W każdym razie brzmiał tak jakby nie był za szczepionkami , może traktuje to jako ostateczną ostateczność .CC 2014
Starania od 2017r.
👧Amh 2,6
👦wyniki ok
Marzec 2022 Polip-histeroskopia
Sierpień 2022 hsg- jajowody niedrożne😔
Listopad 2022 start in vitro
Zapłodniono 6komórek: przetrwaly 4❄❄❄❄
Transfer swieży po punkcji ❌
28.03.2023 transfer 6dniowej blastki
7dpt beta 20,2 🤔
9dpt 16,5
10dpt 9,7
14dpt <2.0
Zostały ❄❄
Histeroskopia 09.05.23
Wysokie cd 56- 284/1
Nowy plan działania: wit D 6tys
encorton
acofil wlew
21.07.23 transfer ❄ 4BC
Silne bole brzucha 3dpt 😔 (nospa maks)
4dpt prog 38,37
6dpt beta hcg <2,3
Została ostatnia ❄
IMMUNOLOGIA
Allo MLR 0
Immunosupresja + szczepienia limfocytami (oby pomogły)
Wzrost Allo 25,6% (luty 2024)
Transfer 12.03.24r. (Ostatni)
Atosiban + acard
2dpt - bóle brzucha i w nocy + brązowy śluz (aby raz w dzień )
Progesteron 3dpt : 59,84
5dpt sikany negatyw
6dpt beta: 2,5 -
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Czy na allo 0% są tylko szczepienia?
Z tego co Paśnik mówi to im bliżej zera tym gorzej i wtedy tylko szczepienia limfocytami 🤷🏼♀️Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Butterfly23 wrote:Cześć dziewczyny. Czy na allo 0% są tylko szczepienia?
Butterfly23 lubi tę wiadomość
21dpt ❤️
15dpt 3395
11dpt 798
7pt beta 98
29.07.24 FET 🌟✊
VII.24 IVIG 💉
ALLO MLR 0 ➡️szczepienia➡️nadal 0
XI. 2023 - III stymulacja
13🥚➡️2❄️➡️zdrowe !🍀
31.05 transfer FET❄️ beta 0 😞
1❄️4BB➡️zdrowa
Styczeń 2023 - II stymulacja
Lipiec 2022 - I IVF, 5 ❄️➡️PGD➡️aneuplodie 😔
4 poronienia zatrzymane ok. 10 t. c.
2022 - aneuploidia
2020 - aneuploidia
2019 - nie zbadane
2018 aneuploidia
Kariotypy ✅, wiek 39
Hashimoto, IO już uregulowana
USG 3D ✅
AMH styczeń 2023 -3.06 -
Szkoda ze nie widziałam tej wiadomości wcześniej😬 byłam dziś u niego na wizycie to bym podpytała
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Agatka99 wrote:Dziewczyny czy komuś tutaj pomógł accofil na Kir AA ?
Mnie we wlewie domacicznym x 2 przed transferem nie pomógł
Bede teraz probowac z podaniem podskornym przed i po transferze
Zastanawiam sie tez nad sugestia dr S o podaniu immunoglobulin
ET 1.12.2023, 4AA ❌ bc (accofil wlew x2 + encorton + acard + clexane + intralipidy + assisted hatching + akupunktura) 😭😔💔
Ostanie ❄️ ❄️
(i wiecej nie bedzie)
Planowany FET Marzec '24 🤞🏻
KIR AA 🤷♀️
NK (w sumie) w normie (11 we krwi)
Trombofilia, PAI -1 , niskie C4, niedobor bialka S 🩸
Brak endo ✔️ histeroskopia ok ✔️ CD138 endometrium brak ✔️ kariotyp ✔️ pozostale 5 stron A4 badan immunologicznych wedlug dr S w normie ✔️
POF zdiagnozowane w 2018 🍳
7 stymulacji 💉, 3 anulowane - brak odpowiedzi
Starania tylko z wlasnymi 🧬 do wyczerpania ❄️