Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgos89 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem kompletna zielona w tematach immunologii. Za nami 4 nieudane transfery o zalecenie do badań immunolologicznych i wizyty u Pasnika. Powoli robimy badania, wizyta wstępnie umówiona. Mam jedno pytanie, został nam ostatni niezbadany zarodek, czy jeśli podejdę do nowej procedury (zakładając, ze transfer się nie uda) to czy zalecenia od immunologa nadal będą aktualne, czy po nowej procedurze należy wszystkie badania powtórzyć?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Hej dziewczyny, jestem tu nowa. Właśnie dostałam wyniki cytokin. Są mocno rozjechane. Będę szła do doktora S w Krakowie.
Co o nich myślicie?
https://ibb.co/qYdMPpH29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
09.12 874 g 🩷
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Czy leczenie stanu zapalnego endometrium i immunopresja kolidują ze sobą ? Jedno przeczy drugiemu, nie można w jednym czasie tego łączyć, jak to rozegrać ? Ostatni ujemny wynik biopsji miałam w czerwcu, mimo to się nie udało, zastanawiam się czy przed kolejnym transferem badać cd138 czy skupić się na immunopresji która mam rozpocząć po nowym roku 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 17:24
-
Hej dziewczyny dostałam wynik cd138 który brzmi
Fragmenty endometrium bez cech wydzielania
Komórki cd138 obecne pojedyncze w podścielisku 4komorki/1mm2
Widzę że większość z was ma podawane na 10mm2?
Mój wynik oznacza zapalenie?34lat
niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
Przerost nadnerczy
01.2021-laparoskopia
10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
10transferów za nami ..
1 poronienie w 8tc
1cp
W końcu Zmiana kliniki!
06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
Cdn..
„Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.” -
Cześć, dołączam się do wątku . Zaczynam dopiero zgłębiać temat immunologi, ale podejrzewam, że może mnie dotyczyć . Po kilkunastu nieudanych cyklach, przy występującej owulacji, dobrych wynikach (hormony, witaminy), niskim TSH (mam Hashimoto) postanowiłam zgłębić temat szerzej. Ostatnio miałam nawet cykl z ovi , ale niestety nic z tego.
Już robiąc betę stwierdzilam, że zrobię odrazu sobie badania ANA1. Wyszło mi wynik graniczny, typ świecenia mitotyczny. Ciężko coś znaleźć na ten temat w internecie i na forum, raczej więcej mowi się o innych wynikach i innych typach świeceń. Dlatego zastanawiałam się czy jest sens drążyć dalej te badania, ale zamroziłam krew za zlotowke więc stwierdziłam, że to wykorzystam i zleciłam ANA2😂
Czekam na wyniki ( do 6 dni). Może ktoś z Was wie czy taki wynik jednak może oznaczać jakąś nieprawidłowość ? Czy to po prostu wpływ Hashimoto .
Zmieniam też klinikę w Katowicach na inną, zależy mi na immunologu a dokładniej doktorze Sydor, ale on przyjmuje tylko pacjentki z kliniki. Zapisałam się więc do dr Mercika i mam już termin na 18 grudnia . Mam nadzieję, że po tej wizycie uda mi się umówić do doktora S. O samym Merciku słyszałam różne opinie, ale znajomej pomógł zajść w ciążę .
Moja siostra (również Hashimoto) poroniła 1szą ciążę , wyszło jej wtedy allo mlr 0%, czynnik v leiden i mutacja mthfr. Ma już 3 dzieci, zaszła naturalnie, a w ciąży jedynie brała acard. Zastanawiam się czy mogę mieć podobne schorzenia i czy jest sens robić jeszcze jakieś inne badania w miedzyczasie. Allo gdzieś tu czytałam na forum, że nie ma sensu robić jeśli nie było stwierdzonej ciąży, ale znowu ktoś pisał, że brak tych przeciwciał może powodować, że dochodzi do zapłodnienia, ale nie dojdzie do zagnieżdżenia zarodka więc kobieta się o tym nawet nie dowie.
Jak myślicie zrobić jeszcze jakieś badania czy poczekać na razie do wizyty?
Lwica_Lewka lubi tę wiadomość
-
Anna_bella wrote:Cześć, dołączam się do wątku . Zaczynam dopiero zgłębiać temat immunologi, ale podejrzewam, że może mnie dotyczyć . Po kilkunastu nieudanych cyklach, przy występującej owulacji, dobrych wynikach (hormony, witaminy), niskim TSH (mam Hashimoto) postanowiłam zgłębić temat szerzej. Ostatnio miałam nawet cykl z ovi , ale niestety nic z tego.
Już robiąc betę stwierdzilam, że zrobię odrazu sobie badania ANA1. Wyszło mi wynik graniczny, typ świecenia mitotyczny. Ciężko coś znaleźć na ten temat w internecie i na forum, raczej więcej mowi się o innych wynikach i innych typach świeceń. Dlatego zastanawiałam się czy jest sens drążyć dalej te badania, ale zamroziłam krew za zlotowke więc stwierdziłam, że to wykorzystam i zleciłam ANA2😂
Czekam na wyniki ( do 6 dni). Może ktoś z Was wie czy taki wynik jednak może oznaczać jakąś nieprawidłowość ? Czy to po prostu wpływ Hashimoto .
Zmieniam też klinikę w Katowicach na inną, zależy mi na immunologu a dokładniej doktorze Sydor, ale on przyjmuje tylko pacjentki z kliniki. Zapisałam się więc do dr Mercika i mam już termin na 18 grudnia . Mam nadzieję, że po tej wizycie uda mi się umówić do doktora S. O samym Merciku słyszałam różne opinie, ale znajomej pomógł zajść w ciążę .
Moja siostra (również Hashimoto) poroniła 1szą ciążę , wyszło jej wtedy allo mlr 0%, czynnik v leiden i mutacja mthfr. Ma już 3 dzieci, zaszła naturalnie, a w ciąży jedynie brała acard. Zastanawiam się czy mogę mieć podobne schorzenia i czy jest sens robić jeszcze jakieś inne badania w miedzyczasie. Allo gdzieś tu czytałam na forum, że nie ma sensu robić jeśli nie było stwierdzonej ciąży, ale znowu ktoś pisał, że brak tych przeciwciał może powodować, że dochodzi do zapłodnienia, ale nie dojdzie do zagnieżdżenia zarodka więc kobieta się o tym nawet nie dowie.
Jak myślicie zrobić jeszcze jakieś badania czy poczekać na razie do wizyty?CC 2014
Starania od 2017r.
👧Amh 2,6
👦wyniki ok
Marzec 2022 Polip-histeroskopia
Sierpień 2022 hsg- jajowody niedrożne😔
Listopad 2022 start in vitro
Zapłodniono 6komórek: przetrwaly 4❄❄❄❄
Transfer swieży po punkcji ❌
28.03.2023 transfer 6dniowej blastki
7dpt beta 20,2 🤔
9dpt 16,5
10dpt 9,7
14dpt <2.0
Zostały ❄❄
Histeroskopia 09.05.23
Wysokie cd 56- 284/1
Nowy plan działania: wit D 6tys
encorton
acofil wlew
21.07.23 transfer ❄ 4BC
Silne bole brzucha 3dpt 😔 (nospa maks)
4dpt prog 38,37
6dpt beta hcg <2,3
Została ostatnia ❄
IMMUNOLOGIA
Allo MLR 0
Immunosupresja + szczepienia limfocytami (oby pomogły)
Wzrost Allo 25,6% (luty 2024)
Transfer 12.03.24r. (Ostatni)
Atosiban + acard
2dpt - bóle brzucha i w nocy + brązowy śluz (aby raz w dzień )
Progesteron 3dpt : 59,84
5dpt sikany negatyw
6dpt beta: 2,5 -
Cześć dziewczyny,
czy pomożecie mi zinterpretować poniższe wyniki ?
Pierwszy transfer nieudany, ciąża biochemiczna.
*KIR + HLA-C :
Haplotyp Bx
Haplotyp C1/C1
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL3, 2DL4, 2DL5, 2DS1, 2DS5, 3DL2, 3DL3, 3DS1, 2DP1, 3DP1.
Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DS2, 2DS3, 2DS4ins, 2DS4del, 3DL1
*Cytokiny Th1/Th2 :
Interleukina 2 (IL-2) <274 _ fg/ml <274 - 1027
Interleukina 4 (IL-4) <274 _ fg/ml <274 - 1200
Interleukina 6 (IL-6) 424 _ fg/ml <274 - 9530
Interleukina 10 (IL-10) 1182 _ fg/ml <274 - 1420
Interferon gamma (IFN-gamma) <274 _ fg/ml <274 - 6224
Czynnik martwicy nowotworu (TNF-alfa) 2158 fg/ml <274 - 1920
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 15:32
-
Cześć Dziewczyny,
Chce Wam tylko dać znac, że pierwszy transfer po szczepieniu był u mnie udany. Wcześniej 3 transfery z beta 0. Wszystkie zarodki 5 po pgs. Wachalam się odnośnie szczepień, ale dziś cieszę się że podjęłam ta decyzję bo koło mnie siedzi moja 7 miesięczna córeczka. Mam nadzieję,że podniosłam Was trochę na duchu i trzymam kciuki za udane transfery i szczęśliwe rozwiązania. Pozdrawiam.Różyczka91, Rakieta_P🚀, Magentaaa, Martulek, Bonnieu, Lwica_Lewka lubią tę wiadomość
-
Asch wrote:Witam. Potrzebują dostać lek Flebogamma czy wiecie gdzie w okolicach Krakowa można dostać?
Ja jadę w lutym do Ostrawy . Apteka ArnikaJa 32, mąż 33.
Starania od stycznia '20.
Obniżone parametry nasienia,
Allo 0% ,
Biopsja endometrium 12/10 - leczenie od grudnia '23 do lutego '24
I IVF start maj '23. Uzyskano 3 Zarodki
1 transfer czerwiec 23 5AB -nieudany
2 transfer lipiec 23 4CC - nieudany
3 transfer wrzesień 23 - 4AC - nieudany
Zmiana kliniki
Start stymulacji listopad.
Mamy 1 przebadany Zarodek 5.1.1.
Transfer z immunoglobulinami.
23.04. TRANSFER 🙏🦋❤️
5 dpt ⏸️ beta 17,74 🙏
7 dpt beta 56,13 , progesteron 34,78 🙏
9 dpt beta 150,90 🙏
13 dpt beta 903,80 🙏
17 dpt beta 4312 , prog 32,58 🙏
21 dpt beta 14 4330 , prog 28,73 🙏
28 dpt jest ❤️🙏 6+4
8+1 CRL 2cm 🙏
10+4 CRL 4,3 cm 🙏
12+4 CRL 7,5 cm 🙏
16+5 200g🙏💜
20+4 400 g 🙏❤️
24+3 710 g i 31 cm 🙏💜
28+3 1250 g 🙏🩷
32+ 2 1810 i 44 cm 🙏❤️
-
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na forum ale niestety staram w staraniach i temacie. Byłam w listopadzie u doc Paśnika,
zlecił mi i mężowi dodatkowe badania. Jestem aktualnie po kolejnym poronieniu...
Mamy zrobić badania:
z mężem cross match i MLR
oraz dodatkowo tylko ja test IMK i Kir
- czy można wykonywać te badania jak się jest przeziębionym? lub tuż po.
Zapisani jesteśmy na najbliższy wtorek, ale dokucza mi kaszel i ból zatok, liczę, że do wtorku minie, ale nie chce wydać kupy pieniędzy i mieć niewiarygodne wyniki.
Pomożecie? -
Okurasei wrote:Cześć dziewczyny,
jestem nowa na forum ale niestety staram w staraniach i temacie. Byłam w listopadzie u doc Paśnika,
zlecił mi i mężowi dodatkowe badania. Jestem aktualnie po kolejnym poronieniu...
Mamy zrobić badania:
z mężem cross match i MLR
oraz dodatkowo tylko ja test IMK i Kir
- czy można wykonywać te badania jak się jest przeziębionym? lub tuż po.
Zapisani jesteśmy na najbliższy wtorek, ale dokucza mi kaszel i ból zatok, liczę, że do wtorku minie, ale nie chce wydać kupy pieniędzy i mieć niewiarygodne wyniki.
Pomożecie?
Trzeba być zdrowym. To drogie badania więc na Twoim miejscu jeśli rzeczywiście jesteś chora to przełożyłabym termin badania. Spytałam o to kiedyś Docenta i powiedział że jeśli faktycznie źle się czujemy to choroba może wpływać i fałszować wyniki.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
6.12.24 synek na świecie ❤️🌈 -
thestorm wrote:Trzeba być zdrowym. To drogie badania więc na Twoim miejscu jeśli rzeczywiście jesteś chora to przełożyłabym termin badania. Spytałam o to kiedyś Docenta i powiedział że jeśli faktycznie źle się czujemy to choroba może wpływać i fałszować wyniki.
Dzieki za szybką odpowiedź! Tak tez zrobię. tak spytam bo to mój pierwszy kontakt z immunologiem, jesteś zadowolona? mnie bardzo przerażają i ceny i terminy. Oczywiście licze na sukces ale ciągle coś i jestem lekko podłamana... teraz jeszcze ta infekcja znów przesunie mi się wszystko w czasie... -
Okurasei wrote:Dzieki za szybką odpowiedź! Tak tez zrobię. tak spytam bo to mój pierwszy kontakt z immunologiem, jesteś zadowolona? mnie bardzo przerażają i ceny i terminy. Oczywiście licze na sukces ale ciągle coś i jestem lekko podłamana... teraz jeszcze ta infekcja znów przesunie mi się wszystko w czasie...
Rozumiem doskonale. Sama niestety przesuwałam badania ze względu na choroby. Wiem że czekanie wydaje się dołującą bezczynnością, ale niestety nie przyspieszymy tego.. Jeśli chodzi o kontakt jestem bardzo zadowolona. Byłam u docenta raz, a od wizyty jesteśmy w stałym kontakcie mailowym. Badania są drogie, ale jeżeli jest możliwość, że problem leży w immunologii to na pewno warto. U mnie niestety mimo leczenia zgodnie z zaleceniami docenta nie udało się. Ale walczymy. I mam nadzieje ze w końcu się uda.96’ 👫 kryptozoospermia, adenomioza, PCOS, niedoczynność tarczycy, brak prawego jajowodu, cienkie endometrium, Allo mlr 0%.
11.2021 ICSI- 12❄️
(1 poronienie 8t, 1 ciąża pozamaciczna, 1 ciąża biochemiczna)
2024
Immunosupresja- Azathioprine i Encorton
Sztuczna menopauza- Diphereline
IX transfer 3BA (+AH, accofil, intralipid) ❤️🍀
I Prenatalne- niskie ryzyka, Nifty ok 🩵🩵🩵
6.12.24 synek na świecie ❤️🌈