Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Arleta Autorytet
    Postów: 1033 687

    Wysłany: 4 października 2016, 23:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Arleta, nie chcę tutaj negować co piszesz ALE ja dc Paśnik najpierw przepisuje leki immunosupresyjne, a później dopiero szczepienia.
    I po szczepieniach spada odporność- za dobrą odporność odpowiadają cytokin th1, a poprzez szczepienia chcemy osłabić th1.
    No to Malinowski robi na odwrót..
    Pytałam się go czy obniżają,powiedział że nie

    Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

  • Arleta Autorytet
    Postów: 1033 687

    Wysłany: 4 października 2016, 23:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle mi szczepienia poprawiaja te cytokiny-miałam 3 razy już robione testy,za każdym razem jest lepiej ale oczywiście nie idealnie,bez leków sie nie obejdzie ale chodzi też o to aby widzieć jak te wartości się zmieniają zeby też nie brać niewiadomo jakich dużych dawek leków np encortonu
    widzę że trochę droga leczenia jest różna w przypadku tych dwóch specjalistów ale miejmy nadzieję że oba kierunki metod są dobre :)

    Jutro jadę do Łodzi będę miała nowe wyniki to w najbliższych dniach się podzielę,zaznaczam że moje wyniki początkowe prawie wszystkie były tragiczne ;(

    Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

  • Arleta Autorytet
    Postów: 1033 687

    Wysłany: 4 października 2016, 23:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    babyboom.pl/forum/temat/poronienia-nawykowe-leczenie-immunologiczne.63659/page-2858

    zachęcam do lektury od początku :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 23:40

    Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1523

    Wysłany: 5 października 2016, 06:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta a jakie miałaś na początku wyniki cytokin?

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • shooa Autorytet
    Postów: 2177 2202

    Wysłany: 5 października 2016, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    A ja dziś powtórzyłam test CBA po szczepieniach. Ciekawe, co się zmieniło.

    kciuki, żeby były dobre wyniki, daj znać jak będziesz je mieć :)
    ja w piątek powtarzam

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    niedrożne jajowody
    III IVF 7 transferów, aniołek
    8 et - 8dpt bhcg 110
    27dpt ❤ ❤
    10tc. Nie biją..

    10.2020 - naturalna wpadka tfu ciąża
    19.11.2020 r. bije ❤ ( 7tc)
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 10:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jade w piatek na cba do Pasnika.. ;)

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dr P stwierdził że:

    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % (30,0 — 51,0)
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,0 ratio (0,8 — 2,5)


    mam podwyższone, ale mieszczą się w normie, i one świadczą o tym ze mam wysoką odporność organizmu, więc dr zlecił szczepienia.


    wiec jestem po 3 szczepieniach..i podchodzę do ostatniego ivf..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:49

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to nie miałam badan, które Wy robiłyście...tez się zastanawiałam nad leczeniem dr Pasnika..czy naciąga na kase czy faktycznie "stara sie" o pacjentkę..ale z drugiej strony staram się mu zaufać i wierzyć ze wie co robi..mnie np nic nie mowił o lekach..nawet nic nie zaproponował..tylko od razu szczepienia..kazda z nas jest inna i kazda "ma cos innego w sobie"..także zobaczymy co to bedzie..

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najlepiej u źródła zapytac ;)

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1040 398

    Wysłany: 5 października 2016, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałyście badanie: profil limfocytarny podstawowy (T, B, NK, T pom., T supr.) bo ja właśnie czekam na wyniki. Lekarz zlecił, bo nieudanej IUI (ciąża biochemiczna). Jeśli tak, to jakie miałyście wartości poszczególnych limfocytów i co na to lekarz?

    AgnieszkaH
    33 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!

    Problemy: immunologia, cienkie endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam nk i test imk(multi test)..

    AgnieszkaH lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 5 października 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczynki chciałam się podzielić z Wami dobrą wiadomością:po 6 szczepionkach mój mlr wynosi 32,2 % juhu , w końcu coś drgnęło,jeszcze pewnie będę musiała się doszczepiać ale staranka nie wydają mi się już tak odległe...
    Tak dla ułatwienia podjęcia decyzji dla tych które się wahają a mają złe wyniki,ja bez szczepień bym nie ryzykowała,Malina wyjaśniał mi to,przy samych lekach i PRZY ZŁYCH WYNIKACH szanse są marne.
    Oczywiście jak ktoś ma mrl 0 a wyniki dobre szanse procentowo wzrastają.
    Jakby co to pytajcie,chętnie odpowiem
    Arletka-super wiadomość, bardzo się cieszę, że ten wkaźnik mlr ma w końcu jakąś dobrą wartość:))), sama jestem jeszcze przed testem mlr, za 3 tyg.będę też napewno znała wynik, trzeba cierpliwie czekać-nie ma wyjścia.

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1523

    Wysłany: 5 października 2016, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia a miałaś test CBA? Zaczęłaś już szczepienia?

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 5 października 2016, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem juz po 3 szczepieniach, test cba robie po raz pierwszy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 08:23

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10187 8871

    Wysłany: 5 października 2016, 22:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze ponowne wyniki!
    Na pewno dam znać, jak będę już miała swoje. Oby jak najszybciej, bo od jutra zaczynam stymulację :)

    zizia_a lubi tę wiadomość

    6x69m84.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 11 transferów, 13 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3236

    Wysłany: 6 października 2016, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    A ja dziś powtórzyłam test CBA po szczepieniach. Ciekawe, co się zmieniło.

    Czekam z niecierpliwością na wyniki. Trzymam kciuki żeby było lepiej.

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1523

    Wysłany: 6 października 2016, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia a jakie badania miałaś robione? Jak się czułaś po szczepieniach? Leczysz się u dr. Paśnika tak?

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 6 października 2016, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natty:)
    tak, leczę sie u Pasnika. Po szczepieniach czułam sie ok, bolały mnie tylko ręce,nic poza tym mi nie było. Najgorzej było po pierwszym szczepieniu(rąk nie mogłam dotknąć przez tydzień albo i troszkę dłużej) ale po 2 i 3 szczepieniu juz było ok. No i każda z nas sie czuje inaczej :)

    A badania robiłam takie:
    -u Paśnika: test imk, komórki nk, p/c helicobacter, p/c Ana.
    - u genetyka miałam robione kariotypy,
    - u poprzedniego immunologa robiłam: antykoagulant toczniowy, bialko wolne s, białko c, antytrombina, p/c IgG, protrombiny, p/c IgM, czynnik V Leiden , mthfr..chyba nic nie pominełam..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 20:18

    natty85 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1523

    Wysłany: 6 października 2016, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się zdecydowałam na szczepienia...czekam na wyniki męża i się zapisujemy. Na wszelki wypadek umówiłam się do wilczynskiego na konsultację a by mieć czyste sumienie.
    Zizia to niedługo masz transfer?

    zizia_a lubi tę wiadomość

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1679 1259

    Wysłany: 6 października 2016, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No o trzymam kciuki za szczepienia:)
    Generalnie czekam na @i zaczynam stymulację bo przestraszyłam sie ustawy..a tu sie wszystko uspokoiło:)

    PS.kto to Wilczyński?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:23

    natty85, Kitka_87 lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgl1madrz2.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego