X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2016, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady pink ja nie pomogę nie znam się. Robiłam tylko raz antykardiolipinowe, wyszły ujemne, dałam sobie spokój. Chociaż acard i fraxiparine 0,4 biorę teraz przed trasnferem.

    lady_pink lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 października 2016, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia, czemu zmieniłaś immunologa?

  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1685 1267

    Wysłany: 7 października 2016, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Zizia, czemu zmieniłaś immunologa?

    Chodziłam do immunologa na nfz...i on powiedzial ze według niego jest wszystko ok..ze on juz nic więcej nie znajdzie..wiec poszłam skonsultować moje wyniki gdzie indziej i trafiłam na Paśnika..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:13

    shooa lubi tę wiadomość

    qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • natty85 Autorytet
    Postów: 2683 1524

    Wysłany: 7 października 2016, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    No o trzymam kciuki za szczepienia:)
    Generalnie czekam na @i zaczynam stymulację bo przestraszyłam sie ustawy..a tu sie wszystko uspokoiło:)

    PS.kto to Wilczyński?
    prof. Wilczyński- immunolog, przyjmuje w Łodzi, również w Gamecie. :)

    zizia_a lubi tę wiadomość

    Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Pink a może taka dawka 0,6 od pozytywnej bety? :) ja bym się poradziła dr jak masz wątpliwości.

  • lipa Autorytet
    Postów: 3013 2715

    Wysłany: 8 października 2016, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tu jesteście specjalistki od immunologii. Poradzcie. Mam Hashimoto. Bardzo wysokie antytg i antytpo. Czy powinnam przyjmować wlew z intralipidu? To olej sojowy, a soja przy chorobach tarczycy jest niewskazana. Czy sobie bardziej nie zaszkodze niż pomogę. Jak myślicie?

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 12:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, sama mam hashi najpewniej i brałam intralipid dwa razy. P/c mam raczej nisko (badanie z wczoraj: aTG 19, ATPo 13), po intralipidzie branym dwa tyg temu nie wzrosły. Pasnik mi zlecil intralipid. Myślę że w tym przypadku ewentualne negatywne skutki są jednak niższe niż korzyści z intralipidu, ale to tylko moje wydedukowane zdanie, nie poparte niczym.

  • lipa Autorytet
    Postów: 3013 2715

    Wysłany: 8 października 2016, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę przeciwciała na poziomie ponad 100 i ponad 500.... Mój lekarz mi odradza. A ja tak bym chciała zrobić wszystko, żeby zwiększyć szanse. Muszę to na szybko przekalkulowac, bo dziś 1 dc

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię doskonale.. No ja Ci pokazałam że u mnie nie wzrosły a specjalnie wczoraj badalam. Kolejna kwestia czy bierzesz jakiś steryd bo jednak to one najbardziej na p/c pomagają.. Myślę że połączenie intralipidu i sterydu by się sprawdzilo jeśli boisz się o p/c. Chociaż powiem Ci szczerze, że na tym poziomie p/c to już chyba niewiele ryzykujesz..tylko tyle że będzie lepiej bo intralipid pomoże.

  • lipa Autorytet
    Postów: 3013 2715

    Wysłany: 8 października 2016, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Steryd zacznę dziś brać, encorton 10mg dziennie.
    W sumie nie poszłam tym tokiem myślenia, że przy tak wysokich przeciwcialach setka w te czy w te zrobi niewielka różnice :-)

    r9x9d6w.png
    8ms0gsj.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2016, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem trzeba z kimś o czymś pogadać żeby oczywiste rzeczy dostrzec ;) mam tak na co dzień że sobą hehe:)

    lipa lubi tę wiadomość

  • pysia Autorytet
    Postów: 1579 808

    Wysłany: 8 października 2016, 14:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa a ty kiedy wracasz po maluszka? Sprawdzasz te CBA?

    uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3238

    Wysłany: 8 października 2016, 15:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Steryd zacznę dziś brać, encorton 10mg dziennie.
    W sumie nie poszłam tym tokiem myślenia, że przy tak wysokich przeciwcialach setka w te czy w te zrobi niewielka różnice :-)

    Moje aTpo obecnie jest na poziomie 100. Miesiąc wcześniej miałam 120 więc spada mi po szczepieniach/diecie/suplemenetach i zastanawiam się nad intralipidem i tym razem.
    Jeśli dr powie, zeby nie brać to nie będę, ale jest to spowodowane tym, że przy ostatnim transferze brałam intralipid i jakieś 16dni po intralipidzie moje aTpo wynosiło 220. Moja osobista teoria jest taka, że intralipid nie zaszkodzi bo w końcu to soja, a może tylko pomóc na wysokie NK, ale nie wiem czy warto brać przy hashi.

    lipa lubi tę wiadomość

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • sylvuś Autorytet
    Postów: 1158 985

    Wysłany: 8 października 2016, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    dr P stwierdził że:

    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 50,0 % (30,0 — 51,0)
    Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,0 ratio (0,8 — 2,5)


    mam podwyższone, ale mieszczą się w normie, i one świadczą o tym ze mam wysoką odporność organizmu, więc dr zlecił szczepienia.


    wiec jestem po 3 szczepieniach..i podchodzę do ostatniego ivf..
    Zizia mam dokładnie te same dwie wartości podniesione - z tym że u mnie są powyżej normy, 56% i 2,8% i dostałam od Paśnika leki.
    Może dlatego że moje poronienia były z ciąż naturalnych a nie po in vitro- sama nie wiem.

    Teraz mam zrobić allo mrl - podobno u mnie da lepszą odpowiedz niż badanie cytokin ( którego jeszcze nie miałam)

    zizia_a lubi tę wiadomość

    W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

    "https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2016, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia za tydzień w piątek mam crio. Jednak nie powtórzyłam CBA. Będzie co ma być, jak będzie potrzeba to powtórzę.

    pysia, Asiula86 lubią tę wiadomość

  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3238

    Wysłany: 9 października 2016, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, wierzę, że dzień nauczyciela będę Twoim dniem! :)

    shooa lubi tę wiadomość

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2016, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine hehehe zapomniałam o czymś takim jak dzień nauczyciela! :D każdy dzień może być tym szczęśliwym, czemu więc nie dzień nauczyciela? :) tego się będę trzymać. U mnie hormonki z piątku ładne estradiol 10dc ponad 1000, prg poniżej 0,05 więc wydaje się ok. Ale hormony to dziwna sprawa.. wzięłam w tym cyklu mniej estrofemu niż przy poprzednim crio (tam miałam od razu 3×1, a teraz najpierw 2×1 potem 3×1) a estradiol urósł lepiej. Bądź człowieku mądry.. Wszystko to jedna wielka loteria moim zdaniem :)

  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3238

    Wysłany: 9 października 2016, 13:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby endo ładne urosło, reszta nieważna ;)

    Szkoda, że nie powtórzyłaś cba bo byśmy wiedzieli, ale może wystarczy wiara, że się uda :)

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2016, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endo było 10mm :)
    Wiesz co Justine mąż mnie zaczął przekonywać po drodze do Łodzi, że w sumie to po co jedziemy.. Jak będą wyniki ok to fajnie, ale jak się mimo tego tfu tfu! nie uda to co? Szczepienia czy próbujemy dalej bo wyniki ok? A jak będą złe albo za mało się poprawiły tfu tfu! to znaczy że na pewno się nie uda? No może się udać bo jeszcze się mogą na dniach zmienić albo po prostu może niewielka zmiana w cytokinach już wystarczyć do "zaskoczenia" i przyjęcia babla.. Mam teraz 6dniowa blastke ładna 4AB ale 6dniowa więc też szanse ciut niższe. I wiele takich ewentualności które mogą mieć wpływ na wynik transferu można analizować więc się poddałam.. i odpuściłem. Chociaż ciekawość jest silna, nie powiem.

  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10250 8906

    Wysłany: 9 października 2016, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, dokładnie - co ma być to będzie! A i tak wyniki byście mieli już po transferze, więc nic by to nie zmieniło.

    Justine, ja powtórzyłam test CBA po szczepieniach. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę znała wyniki. I nie powiem - martwię się trochę, bo co zrobić, jak się nie poprawią?...

    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 14 transferów, 16 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    Michałek <3
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ