Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet
    Postów: 2587 3237

    Wysłany: 11 października 2016, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa, ma to sens to Twój mąż mówił, ale ja bym psychicznie nie wytrzymała. Jestem taka, że MUSZĘ wiedzieć :)

    Asiula, niecierpliwie czekam na Twoje wyniki! Jakie miałaś objawy po szczepieniach? Miałaś męża czy pulowane?

    Kaasik, moim zdaniem najlepiej jest się udać od razu do immunologa i zrobić te badania które on zleci. Jest tak dużo badań (komplet wychodzi ok 5-6tyś) że szkoda pieniędzy na szukanie samamu.

    Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1682 1265

    Wysłany: 11 października 2016, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..mam jakis wynik...czy ktoś coś wie i cos powie mi o nich?

    Subpopulacje limfocytów CD4/CD25 (Treg)
    Ocena limfocytów CD4/CD25 bright (Treg) % 4,6 % Nieciężarne: 1,0 - 5,8 Ciężarne: 2,7 - 6,8
    Ocena limfocytów CD4/CD25 dim (Treg) % 13,5 % Nieciężarne: 4,6 - 12,4 Ciężarne: 3,8 - 17,0
    Ocena subpopulacji limfocytów T CD4+ % 45,8 % Nieciężarne: 26,0 - 48,0 Ciężarne: 35,0 - 49,0

    qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10226 8899

    Wysłany: 11 października 2016, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, miałam limfocyty tylko męża.
    Objawy - różowe plamy na rękach, za każdym razem. Czułam się trochę słabsza, nie żeby tragicznie, ale jednak miałam mniej sił.
    Wyników jeszcze nie ma. Mam nadzieję, że może jutro się pojawią.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 18:00

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • pysia Autorytet
    Postów: 1579 808

    Wysłany: 11 października 2016, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    hej..mam jakis wynik...czy ktoś coś wie i cos powie mi o nich?

    Subpopulacje limfocytów CD4/CD25 (Treg)
    Ocena limfocytów CD4/CD25 bright (Treg) % 4,6 % Nieciężarne: 1,0 - 5,8 Ciężarne: 2,7 - 6,8
    Ocena limfocytów CD4/CD25 dim (Treg) % 13,5 % Nieciężarne: 4,6 - 12,4 Ciężarne: 3,8 - 17,0
    Ocena subpopulacji limfocytów T CD4+ % 45,8 % Nieciężarne: 26,0 - 48,0 Ciężarne: 35,0 - 49,0

    A co to za badania robiłaś? U Paśnika?

    uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 11 października 2016, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    hej..mam jakis wynik...czy ktoś coś wie i cos powie mi o nich?

    Subpopulacje limfocytów CD4/CD25 (Treg)
    Ocena limfocytów CD4/CD25 bright (Treg) % 4,6 % Nieciężarne: 1,0 - 5,8 Ciężarne: 2,7 - 6,8
    Ocena limfocytów CD4/CD25 dim (Treg) % 13,5 % Nieciężarne: 4,6 - 12,4 Ciężarne: 3,8 - 17,0
    Ocena subpopulacji limfocytów T CD4+ % 45,8 % Nieciężarne: 26,0 - 48,0 Ciężarne: 35,0 - 49,0
    ja tez robiłam pakiet badań przed szczepieniami w tym na ocenę subpopulacji limfocytów (tzw. test IMK) parametry troszkę inaczej rozpisane(aczkolwiek wyszły w normie)- twoje wyniki też widać w miarę dobre:)

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • shooa Autorytet
    Postów: 2412 2380

    Wysłany: 11 października 2016, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, właśnie weszłam patrzeć czy masz wyniki, ale widzę, że czekamy, może jutro będą :)
    trzymam kciuki, żeby były dobre :)

    ja narazie zwiększyłam dawkę luteiny na podwójną bo pół weekendu czytałam co to nie robi immunomodulacyjnie progesteron, uzbroiłam się w najmocniejszy magnez + nospę, dostałam od dc Paśnika receptę i zlecenie na intralipid i jutro szukam pielęgniarki co mi go poda. no a potem transfer.

    Asiula86 lubi tę wiadomość

    qb3c3e5exlduo58i.png

    IT'S A BOY! <3
    3jgxskjolv36r7wh.png
  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1079 403

    Wysłany: 11 października 2016, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam już wyniki badań i mam tylko NK powyżej normy bo 18,1%. Będę miała wlewy z intralipidu. Pierwszy w piątek. Czy są tu Dziewczyny, którym wlewy pomogły?

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!
    21.08.2021 - biopsja endometrium z cd138. W oczekiwaniu na wynik.

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • ma_pi Autorytet
    Postów: 997 514

    Wysłany: 11 października 2016, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Ja też mam już wyniki badań i mam tylko NK powyżej normy bo 18,1%. Będę miała wlewy z intralipidu. Pierwszy w piątek. Czy są tu Dziewczyny, którym wlewy pomogły?

    Agnieszka, napisz proszę ile i w jakim czasie swojego cyklu będziesz miała wlewy.

  • AgnieszkaH Autorytet
    Postów: 1079 403

    Wysłany: 11 października 2016, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Agnieszka, napisz proszę ile i w jakim czasie swojego cyklu będziesz miała wlewy.

    Pierwszy wlew będę miała teraz w piątek. Prawdopodobnie będzie to mój 1 dc, bo czekam na @. Dawka uderzeniowa 2x200ml intralipidu 20%, a potem co dwa tygodnie po 200ml. Mam tak wziąć trzy wlewy i umówić się na stymulację, ale wlewy kontynuować co dwa tygodnie.

    AgnieszkaH
    34 lata
    Starania od 2014r. (HSG, Laparoskopia, Histeroskopia, Biopsja, Scratching)
    4 Cykle stymulowane 😢 3 IUI 😢
    1 IVF ICSI 2 komórki - 1 zarodek - ET 3-dniowca 18.02.2019 😢
    2 IVF ICSI+MACS 6 komórek - 3 blastki 😍
    FET - a któż to wie...???
    Nierówna walka z ureaplasma od 2015r - czas ją w końcu wygrać!!!
    21.08.2021 - biopsja endometrium z cd138. W oczekiwaniu na wynik.

    Problemy: immunologia, cienkie i polipowate endometrium, słabe komórki, nadkrzepliwość, PCO, zrosty, polip, mięśniak itd...
    KIR Bx bez implantacyjnych, mąż C1C2, allo MLR 47%
  • ma_pi Autorytet
    Postów: 997 514

    Wysłany: 11 października 2016, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Pierwszy wlew będę miała teraz w piątek. Prawdopodobnie będzie to mój 1 dc, bo czekam na @. Dawka uderzeniowa 2x200ml intralipidu 20%, a potem co dwa tygodnie po 200ml. Mam tak wziąć trzy wlewy i umówić się na stymulację, ale wlewy kontynuować co dwa tygodnie.

    Dziękuję za odpowiedź :-)

  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1682 1265

    Wysłany: 11 października 2016, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    A co to za badania robiłaś? U Paśnika?
    tak, u Pasnika
    WIKI 82 wrote:
    ja tez robiłam pakiet badań przed szczepieniami w tym na ocenę subpopulacji limfocytów (tzw. test IMK) parametry troszkę inaczej rozpisane(aczkolwiek wyszły w normie)- twoje wyniki też widać w miarę dobre:)

    no własnie w miare a jestem po szczepieniach;/

    qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10226 8899

    Wysłany: 12 października 2016, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki przed szczepieniami:
    interferon gamma 832
    czynnik martwicy nowotworu 1866
    interleukina 10 2129
    interleukina 4 44
    interleukina 5 <20
    interleukina 2 163
    wskaźnik IFN/IL4 18,9
    wskaźnik TNF/IL4 42,4
    wskaźnik IFN/IL10 0,4
    wskaźnikTNF/II10 0,9

    Wyniki po szczepieniach:
    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma ↓ 164,0 pg/ml 290,0 — 1050,0
    Czynnik martwicy nowotworu 369,0 pg/ml 320,0 — 1380,0
    Interleukina 10 ↓ 1041,0 pg/ml 1530,0 — 3830,0
    Interleukina 4 21,0 pg/ml 20,0 — 120,0
    Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
    Interleukina 2 45,0 pg/ml 20,0 — 45,0
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 7,8 ratio 47,3 — 135,8
    Wskaźnik TNF/IL4 17,6 ratio 3,2 — 31,2
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,2 ratio 1,1 — 2,8
    Wskaźnik TNF/Il10 0,4 ratio 0,2 — 0,5

    Czekam na maila od dr Paśnika.

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 12 października 2016, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizia ale chyba najważniejszy jest wskaźnik mlr- od tego zależy dalszy ciąg leczenia, tak tłumaczył prof. M, byliście z mężem na badaniu mlr? ja własnie dzisiaj byłam na pobraniu krwi do mrl i teraz czekamy ok 3 tyg...

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 12 października 2016, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Moje wyniki przed szczepieniami:
    interferon gamma 832
    czynnik martwicy nowotworu 1866
    interleukina 10 2129
    interleukina 4 44
    interleukina 5 <20
    interleukina 2 163
    wskaźnik IFN/IL4 18,9
    wskaźnik TNF/IL4 42,4
    wskaźnik IFN/IL10 0,4
    wskaźnikTNF/II10 0,9

    Wyniki po szczepieniach:
    Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
    Interferon gamma ↓ 164,0 pg/ml 290,0 — 1050,0
    Czynnik martwicy nowotworu 369,0 pg/ml 320,0 — 1380,0
    Interleukina 10 ↓ 1041,0 pg/ml 1530,0 — 3830,0
    Interleukina 4 21,0 pg/ml 20,0 — 120,0
    Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
    Interleukina 2 45,0 pg/ml 20,0 — 45,0
    Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 7,8 ratio 47,3 — 135,8
    Wskaźnik TNF/IL4 17,6 ratio 3,2 — 31,2
    Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,2 ratio 1,1 — 2,8
    Wskaźnik TNF/Il10 0,4 ratio 0,2 — 0,5

    Czekam na maila od dr Paśnika.
    Asiula, ładny masz czynnik martwicy czym niższy tym ponoć lepszy, ja mam w normie po I badaniu ale ok 1000, Interleukina 10 odpowiada za ochronę zarodka
    też mam podobna wartość do twojej- mogłaby być trochę wyższa.

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • pysia Autorytet
    Postów: 1579 808

    Wysłany: 12 października 2016, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 ładnie ci się poprawiły wyniki to jedna seria szczepień była? Tylko ciekawe czemu interlekuina 10 spadła ....

    uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • zizia_a Autorytet
    Postów: 1682 1265

    Wysłany: 12 października 2016, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKI 82 wrote:
    Zizia ale chyba najważniejszy jest wskaźnik mlr- od tego zależy dalszy ciąg leczenia, tak tłumaczył prof. M, byliście z mężem na badaniu mlr? ja własnie dzisiaj byłam na pobraniu krwi do mrl i teraz czekamy ok 3 tyg...
    Dr nie kazał nam robic tego badania

    qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

    8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10226 8899

    Wysłany: 12 października 2016, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, tak jedna seria - 3 szczepienia.
    Cholera wie, co z tą interleukiną 10... może niedługo się dowiem.

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
  • pysia Autorytet
    Postów: 1579 808

    Wysłany: 12 października 2016, 17:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak się dowiesz :) ja też niedługo zaczynam pierwsze szczepienie. .. I boję się ... :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:53

    uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • WIKI 82 Ekspertka
    Postów: 126 53

    Wysłany: 12 października 2016, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, dokładnie ciekawe co z tą Interleukiną 10 i w jaki sposób ją podwyższyć???
    Pysia nic się nie martw same szczepienia szybko miną, oby tylko wynik był w porządku...

    II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery):(
    V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum...
  • Asiula86 Autorytet
    Postów: 10226 8899

    Wysłany: 13 października 2016, 05:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam odpowiedź.
    Wg doktora dobre wyniki: interleukina 10, interleukina 2 i wskaźnik IFN/IL10. Dobry czas na starania. I tego będę się trzymała :-)

    lady_pink, zizia_a, shooa, Justine, WIKI 82, sylvuś lubią tę wiadomość

    atdc3e5ef4fgngmw.png
    Słabość jest siłą w nas...
    6 cykli stymulowanych, 2 inseminacje, 4 procedury in vitro, 13 transferów, 15 zarodków :(
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    Michałek <3
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego