Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Tak, to byłam ja wchodziliśmy po Was chyba, tak? i razem wychodziliśmy z APC
Mag laska, Ty laska: same fajne dziewczyny -
nick nieaktualny
-
Tyszanka81 wrote:Shoa tak w Gyncentrum w Katowicach robia allo,tam tez robilam pierwsze badanie.
Shoa Ty juz po pewnie.Czyli wynik bedziemy mialy w podobnym czasie... -
Dziewczyny i ja już mam swoje wyniki i wiem że nie jest dobrze a wręcz do du.y:/ Możecie coś powiedzieć o nich? mieliśmy teraz podchodzić do in vitro ale chyba nie ma sensu przed jakimś leczeniemTen czynnik martwicy test taki wielki;/
Interferon gamma 1767,00pg/ml 290,-1050,0↑
Czynnik martwicy nowotworu >5000 pg/ml 320,0-1380,0↑
Interleukina 10 952,0 pg/ml 1530,0-3830,0↓
Interleukina 4 24,00 pg/ml 20,0-120,0
Interleukina 5 <20 pg/ml 20,0-95,0↓
Interleukina 2 662,00 pg-ml 20,0-45,0↑
Wskaznik IFN-IL4 73,6 ratio 47,3-135,8
Wskaznik TNF-IL4 208,40 ratio 3,2-31,2↑
Wskaznik IFN-IL10 1,90-ratio 1,1-2,8
Wskaznik TNF-II10 5,30 ratio 0,2-0,5↑
Mag wiem ze masy przerwę od internetów, ale jak przeczytasz to przyjmij zaproszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:05
-
nick nieaktualnySmoczyca, no sama wiesz że nie jest super. U Mag która miała podobne wyniki (Kochana wybacz i nie obraź się, że dzielę się tymi informacjami..) dr P uznał, że przyczyną musi być jakaś infekcja skoro są tak podniesione złe interleukiny. Zlecił badania jakieś jeszcze. Musisz oczywiście czekać na konsultację z dr.
A co do IVF to dwie opcje - nie podchodź w ogóle ze względu na złe wyniki bo szkoda świeżego transferu, albo podejdź do stymulacji i zamroźcie zarodki, bo zdarza się, że stymulacja zaraz po szczepieniach ma gorsze efekty. nie zawsze ale są takie przypadki. ja świadomie miałam stymulację i jeden "ostatni" świeży transfer ostatniej nadziei (beta była 2,8 dzień później 3,86 i odstawiłam leki), pozostałe zarodki zamrożone i szczepienia. tak mi zalecił mój dr w klinice, tak czułam wewnętrznie, że powinno być.
Przemyśl sprawę, omów z lekarzami i podejmij decyzję. Powodzenia!*SmoczycA* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczęta, może któraś czytała coś na ten temat albo rozmawiała z lekarzem-immunologiem albo ogarniętym ginem - czy przy problemach immunologicznych podawanie jednego albo dwóch zarodków ma jakąś różnicę? w sensie, że jak dwa to np. reakcja immunologiczna większa czy jakoś tak. świruję przed podjęciem decyzji czy brać dwa zarodki czy jeden bo nie wiem co w naszym przypadku daje większe szanse.
-
Dziękuje Ci bardzo za ekspresową odpowiedz;) Jutro mam wizytę u dr Jerzak w Wawie więc zobaczymy co mi powie. Mam niedoczynność i Hashimoto więc może to ma jakiś związek, byłam już kilka razy w ciąży, ale niestety wszystkie poronione lub zatrzymana akcja serca u dziecka:( Mam nadzieję że w końcu znaleźliśmy przyczynę i się uda.
-
nick nieaktualnyRozważ konsultację u jeszcze innego lekarza może..bo dr Jerzak z tego co wiem to ma swojego konika w postaci IO, przepływów w macicy i coś tam jeszcze i inne tematy trochę olewa, a u Ciebie po tych wynikach i tym co piszesz o poronieniach to konkretna agresja organizmu może wchodzić w grę.
-
shooa wrote:Moja Droga aryjskiej urody Istoto, nie zapomnij o sobie
a tak serio to przymiot bezdzietności chyba, że człowiek jako tako o siebie dba bo później z pieluchami to już bywa różnie jak nie wiadomo w co ręce włożyć
A ja reki nie moge zgiac, po dzisiejszym pobieraniu
Wyniki zazwyczaj sa tak jak pani w APC informuje czy raczej wczesniej? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny*SmoczycA* wrote:Aha... kurde:( IO to mam stwierdzone już. Myślałam ze za 300 zł to jakaś konkretna babka, ale widać że kasa nie idzie w parze z ogarnięciem;)
nie, to nie tak.. ona po prostu jest tych lekarzy, którzy "nie uznają" immunologii zanadto. ale nie można mówić, że nie pomaga ludziom, bo masie pomogła, stąd pewnie cena wizyty
możesz iść jak się na nią nastawiłaś, sprawdzić co Ci powie, jak zignoruje te wyniki to będziesz wiedzieć, że jeszcze do innego lekarza powinnaś pójść. -
shooa wrote:Dziewczęta, może któraś czytała coś na ten temat albo rozmawiała z lekarzem-immunologiem albo ogarniętym ginem - czy przy problemach immunologicznych podawanie jednego albo dwóch zarodków ma jakąś różnicę? w sensie, że jak dwa to np. reakcja immunologiczna większa czy jakoś tak. świruję przed podjęciem decyzji czy brać dwa zarodki czy jeden bo nie wiem co w naszym przypadku daje większe szanse.
ello, ja po leczeniu i przy udanym transferze miałam podane dwa zarodki 2 dniowe. Jeden z nich w poniedziałek kończy 3 miesiące. Uważam, że to była dobra decyzja wziąć dwa. pozdrówkiTyszanka81, shooa, sylvuś lubią tę wiadomość
Kosmos :-*
-
shooa wrote:Tyszanka, ja już po. dwa do trzech tyg na wynik, ale Sylvuś chyba pisała ostatnio, że niecałe 2 tyg czekała. Ostatnio miałam po 10 dniach..zobaczymy. ale stres mi się już załączył w trybie wyczekiwania wyniku.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
ooolccciaaa wrote:Serio allo można zrobić w Katowicach?! To super bo ja do Kato mam 20 min.A ja głupia myślałam że tylko w Łodzi robią.Super po trzecim szczepieniu powtórze badanie5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Krew na allo oddana rano.
Teraz czekam...shooa, sylvuś lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Cześć dziewczyny pomożecie? Zbadałam NK i nie wiem jak to interpretować:
W badanej populacji leukocytów krwi obwodowej limfocyty stanowią 49,8% (2,67 G/L)
W rozkładzie fenotypowym zwraca uwagę nieznaczne podwyższenie odsetka limfocytów T CD3+ (w tym CD4+) przy nieznacznym obniżeniu odsetka limfocytów B CD19+ oraz komórek NK
CD3+ - 79% (64-74)
CD4+ - 57% (41-49)
CD8+ - 28% (31-38)
CD19+ (limf. - 8% (10-15)
Komórki NK - 11% (13-22)
Wczoraj dostałam encorton (wymusiłam) a dziś odebrałam wyniki i teraz nie wiem brać/nie brać? -
Mala nie pomoge bo ja z wynikami szlam do immunologa odrazu.Na pewno mam brac intralipid okolotransferowo,bo nk mam podwyzszone.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer-