X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Odpowiedz

Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A ja dzisiaj tak szukalam tej fuksji i w koncu nie wiem czy dobra osobe zaczepilam :D
    Shooa, to bylas Ty?

Tak, to byłam ja :) wchodziliśmy po Was chyba, tak? i razem wychodziliśmy z APC :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka, ja już po. dwa do trzech tyg na wynik, ale Sylvuś chyba pisała ostatnio, że niecałe 2 tyg czekała. Ostatnio miałam po 10 dniach..zobaczymy. ale stres mi się już załączył w trybie wyczekiwania wyniku.

sylvuś lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Tak, to byłam ja :) wchodziliśmy po Was chyba, tak? i razem wychodziliśmy z APC :)
    Uff :D
    Mag laska, Ty laska: same fajne dziewczyny ;)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Droga aryjskiej urody Istoto, nie zapomnij o sobie :)
    a tak serio to przymiot bezdzietności chyba, że człowiek jako tako o siebie dba bo później z pieluchami to już bywa różnie jak nie wiadomo w co ręce włożyć;)

Bella93 lubi tę wiadomość

• ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Shoa tak w Gyncentrum w Katowicach robia allo,tam tez robilam pierwsze badanie.
    Shoa Ty juz po pewnie.Czyli wynik bedziemy mialy w podobnym czasie...
    Serio allo można zrobić w Katowicach?! To super bo ja do Kato mam 20 min.A ja głupia myślałam że tylko w Łodzi robią.Super po trzecim szczepieniu powtórze badanie ;)

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja już mam swoje wyniki i wiem że nie jest dobrze a wręcz do du.y:/ Możecie coś powiedzieć o nich? mieliśmy teraz podchodzić do in vitro ale chyba nie ma sensu przed jakimś leczeniemTen czynnik martwicy test taki wielki;/

Interferon gamma 1767,00pg/ml 290,-1050,0↑
    Czynnik martwicy nowotworu >5000 pg/ml 320,0-1380,0↑
    Interleukina 10 952,0 pg/ml 1530,0-3830,0↓
    Interleukina 4 24,00 pg/ml 20,0-120,0
    Interleukina 5 <20 pg/ml 20,0-95,0↓
    Interleukina 2 662,00 pg-ml 20,0-45,0↑
    Wskaznik IFN-IL4 73,6 ratio 47,3-135,8
    Wskaznik TNF-IL4 208,40 ratio 3,2-31,2↑
    Wskaznik IFN-IL10 1,90-ratio 1,1-2,8
    Wskaznik TNF-II10 5,30 ratio 0,2-0,5↑

Mag wiem ze masy przerwę od internetów, ale jak przeczytasz to przyjmij zaproszenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:05

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, no sama wiesz że nie jest super. U Mag która miała podobne wyniki (Kochana wybacz i nie obraź się, że dzielę się tymi informacjami..) dr P uznał, że przyczyną musi być jakaś infekcja skoro są tak podniesione złe interleukiny. Zlecił badania jakieś jeszcze. Musisz oczywiście czekać na konsultację z dr.

A co do IVF to dwie opcje - nie podchodź w ogóle ze względu na złe wyniki bo szkoda świeżego transferu, albo podejdź do stymulacji i zamroźcie zarodki, bo zdarza się, że stymulacja zaraz po szczepieniach ma gorsze efekty. nie zawsze ale są takie przypadki. ja świadomie miałam stymulację i jeden "ostatni" świeży transfer ostatniej nadziei (beta była 2,8 dzień później 3,86 i odstawiłam leki), pozostałe zarodki zamrożone i szczepienia. tak mi zalecił mój dr w klinice, tak czułam wewnętrznie, że powinno być.
    Przemyśl sprawę, omów z lekarzami i podejmij decyzję. Powodzenia!

*SmoczycA* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, może któraś czytała coś na ten temat albo rozmawiała z lekarzem-immunologiem albo ogarniętym ginem - czy przy problemach immunologicznych podawanie jednego albo dwóch zarodków ma jakąś różnicę? w sensie, że jak dwa to np. reakcja immunologiczna większa czy jakoś tak. świruję przed podjęciem decyzji czy brać dwa zarodki czy jeden bo nie wiem co w naszym przypadku daje większe szanse.

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo za ekspresową odpowiedz;) Jutro mam wizytę u dr Jerzak w Wawie więc zobaczymy co mi powie. Mam niedoczynność i Hashimoto więc może to ma jakiś związek, byłam już kilka razy w ciąży, ale niestety wszystkie poronione lub zatrzymana akcja serca u dziecka:( Mam nadzieję że w końcu znaleźliśmy przyczynę i się uda.

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozważ konsultację u jeszcze innego lekarza może..bo dr Jerzak z tego co wiem to ma swojego konika w postaci IO, przepływów w macicy i coś tam jeszcze i inne tematy trochę olewa, a u Ciebie po tych wynikach i tym co piszesz o poronieniach to konkretna agresja organizmu może wchodzić w grę.

• *SmoczycA* Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha... kurde:( IO to mam stwierdzone już. Myślałam ze za 300 zł to jakaś konkretna babka, ale widać że kasa nie idzie w parze z ogarnięciem;)

km5szbmh5pl1vtix.png
    2nn3gywlmnvu4555.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Moja Droga aryjskiej urody Istoto, nie zapomnij o sobie :)
    a tak serio to przymiot bezdzietności chyba, że człowiek jako tako o siebie dba bo później z pieluchami to już bywa różnie jak nie wiadomo w co ręce włożyć;)
    Ta aryjska to nie bardzo, bo oczy mam brazowe ;) mam nadzieje ze bedziemy mialy takie dylematy, w co rece wlozyc.

A ja reki nie moge zgiac, po dzisiejszym pobieraniu :/
    Wyniki zazwyczaj sa tak jak pani w APC informuje czy raczej wczesniej?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przepraszam takie miałam wrażenie ;)

na jesieni miałam o ile dobrze pamiętam po 10 dniach, Sylvuś ostatnio miała chyba 2 tyg.

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *SmoczycA* wrote:
    Aha... kurde:( IO to mam stwierdzone już. Myślałam ze za 300 zł to jakaś konkretna babka, ale widać że kasa nie idzie w parze z ogarnięciem;)

nie, to nie tak.. ona po prostu jest tych lekarzy, którzy "nie uznają" immunologii zanadto. ale nie można mówić, że nie pomaga ludziom, bo masie pomogła, stąd pewnie cena wizyty :/
    możesz iść jak się na nią nastawiłaś, sprawdzić co Ci powie, jak zignoruje te wyniki to będziesz wiedzieć, że jeszcze do innego lekarza powinnaś pójść.

• cicho sza Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczęta, może któraś czytała coś na ten temat albo rozmawiała z lekarzem-immunologiem albo ogarniętym ginem - czy przy problemach immunologicznych podawanie jednego albo dwóch zarodków ma jakąś różnicę? w sensie, że jak dwa to np. reakcja immunologiczna większa czy jakoś tak. świruję przed podjęciem decyzji czy brać dwa zarodki czy jeden bo nie wiem co w naszym przypadku daje większe szanse.

ello, ja po leczeniu i przy udanym transferze miałam podane dwa zarodki 2 dniowe. Jeden z nich w poniedziałek kończy 3 miesiące. Uważam, że to była dobra decyzja wziąć dwa. pozdrówki

Tyszanka81, shooa, sylvuś lubią tę wiadomość

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Tyszanka, ja już po. dwa do trzech tyg na wynik, ale Sylvuś chyba pisała ostatnio, że niecałe 2 tyg czekała. Ostatnio miałam po 10 dniach..zobaczymy. ale stres mi się już załączył w trybie wyczekiwania wyniku.
    Nie watpie.U mnie tez stresss bedzie...ja ostatnio czekalam 12 dni.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooolccciaaa wrote:
    Serio allo można zrobić w Katowicach?! To super bo ja do Kato mam 20 min.A ja głupia myślałam że tylko w Łodzi robią.Super po trzecim szczepieniu powtórze badanie ;)
    Tak tak,w Gyncentrum robia.Tez mam do Kato 20-25 minut ☺

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew na allo oddana rano.
    Teraz czekam...

shooa, sylvuś lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny pomożecie? Zbadałam NK i nie wiem jak to interpretować:

W badanej populacji leukocytów krwi obwodowej limfocyty stanowią 49,8% (2,67 G/L)
    W rozkładzie fenotypowym zwraca uwagę nieznaczne podwyższenie odsetka limfocytów T CD3+ (w tym CD4+) przy nieznacznym obniżeniu odsetka limfocytów B CD19+ oraz komórek NK

CD3+ - 79% (64-74)
    CD4+ - 57% (41-49)
    CD8+ - 28% (31-38)
    CD19+ (limf. B) - 8% (10-15)
    Komórki NK - 11% (13-22)

Wczoraj dostałam encorton (wymusiłam) a dziś odebrałam wyniki i teraz nie wiem brać/nie brać?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie pomoge bo ja z wynikami szlam do immunologa odrazu.Na pewno mam brac intralipid okolotransferowo,bo nk mam podwyzszone.

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ