Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już jestem umówiona na pierwsze szczepienie,na 24 kwietnia... Chciałam na 10 ale niestety weekend majowy zmienił moje plany mąż zrozpaczony bo na 8.30 mamy być w Łodzi i będziemy musieli wyjeżdżać o 6 On pojedzie a ja będę spać chociaż pewnie z nerwów i tak nie zasnę.Mnie tylko przeraża te czekanie od 9 aż do 14.30....
-
ooolccciaaa wrote:Ja już jestem umówiona na pierwsze szczepienie,na 24 kwietnia... Chciałam na 10 ale niestety weekend majowy zmienił moje plany mąż zrozpaczony bo na 8.30 mamy być w Łodzi i będziemy musieli wyjeżdżać o 6 On pojedzie a ja będę spać chociaż pewnie z nerwów i tak nie zasnę.Mnie tylko przeraża te czekanie od 9 aż do 14.30....
My bralismy nocleg w hotelu Wir w Rzgowie zeby z rana nie jezdzic.Jezdzilismy juz tam w niedziele a w poniedzialki na szczepienia.
ooolccciaaa lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Po pierwszej wizycie u dr Paśnika, umówiliśmy sie, ze po wyslaniu wszystkich badan odbędzie sie wizyta telefoniczna aby ustalic co dalej. Dzis zadzwonilam aby umowic wizyte telefoniczna i otrzymalam informacje o tym, ze mam skierowanie na 3 szczepienia bez żadnej konsultacji. Troche sie obawiam bo nie wiem co dalej, jakies leki czy co...Maialyscie podobna sytuacje ? Moze warto do niego meila napisac. Boje sie, ze to juz sie zaczynaTrombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
MariaElena wrote:Po pierwszej wizycie u dr Paśnika, umówiliśmy sie, ze po wyslaniu wszystkich badan odbędzie sie wizyta telefoniczna aby ustalic co dalej. Dzis zadzwonilam aby umowic wizyte telefoniczna i otrzymalam informacje o tym, ze mam skierowanie na 3 szczepienia bez żadnej konsultacji. Troche sie obawiam bo nie wiem co dalej, jakies leki czy co...Maialyscie podobna sytuacje ? Moze warto do niego meila napisac. Boje sie, ze to juz sie zaczyna
Ja odrazu mialam skierowanie na 3 szczepienia.U mnie allo mlr 15% bylo,a Tobie dal skierowanie na szczepienia z powodu jakiego allo?,czy innych wynikow?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka ja nie mam nic allo mlr0%. I wiem, ze to z tego powodu ale chyba panikuje bo strach juz sie zaczyna mi powiedzial, ze po 2 szczepieniach mam sie starac i jak bede w ciazy to 3 doszczepianko. Ale chcialabym skontrolowac wynik, czy cos podskoczylo...bo w slepo sie nie bede starac. Ehhh...Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
MariaElena wrote:Tyszanka ja nie mam nic allo mlr0%. I wiem, ze to z tego powodu ale chyba panikuje bo strach juz sie zaczyna mi powiedzial, ze po 2 szczepieniach mam sie starac i jak bede w ciazy to 3 doszczepianko. Ale chcialabym skontrolowac wynik, czy cos podskoczylo...bo w slepo sie nie bede starac. Ehhh...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
MariaElena nic się nie bój. Będzie dobrze a szczepienia nie są jakieś straszne i uciążliwe najważniejsze aby przyniosły wyczekany rezultat w postaci dzidziusia. Dziewczyny po jakim czasie od 2 szczepienia sprawdzalyscie czy szczepienie podniosło mrl??
MariaElena lubi tę wiadomość
Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
asiamar wrote:MariaElena nic się nie bój. Będzie dobrze a szczepienia nie są jakieś straszne i uciążliwe najważniejsze aby przyniosły wyczekany rezultat w postaci dzidziusia. Dziewczyny po jakim czasie od 2 szczepienia sprawdzalyscie czy szczepienie podniosło mrl??5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Chciałabym dołączyć do waszego wątku, jeśli mogę..
Niektóre z was kojarzę bociana
Moja historia jest długa, tak jak większości z was. Wygląda na to, że immunologia stoi na drodze do upragnionego szczęścia
Leczę się u doc Paśnika i obecnie jestem po 3 szczepieniach limfocytami męża. Za kilka tygodni mam do powtórzenia badania...a potem transfer, jeśli będzie zielone światło od dr.
Trzymam kciuki za wszystkie!!! -
nick nieaktualnyasiamar wrote:Dziewczyny po jakim czasie od 2 szczepienia sprawdzalyscie czy szczepienie podniosło mrl??
MalaHD, ja bym uderzyła od razu do immunologa. Może nie koniecznie na wizytę, skoro byłaś.... ale może mailowo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 18:16
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
MariaElena wrote:Tyszanka ja nie mam nic allo mlr0%. I wiem, ze to z tego powodu ale chyba panikuje bo strach juz sie zaczyna mi powiedzial, ze po 2 szczepieniach mam sie starac i jak bede w ciazy to 3 doszczepianko. Ale chcialabym skontrolowac wynik, czy cos podskoczylo...bo w slepo sie nie bede starac. Ehhh...
-
ooolccciaaa wrote:Nie denerwuj się ja też mam 0 mlr i też mam szczepienia,pierwsze mam 24 kwietnia.boje się ale jakoś to będzie.Mi dr też powiedział że po 2 szczepieniu już też mogę się starać jak się uda to trzecie szczepienie w 6tyg ciąży jak nie to normalnie po 2 szczepieniu za 3 tyg 3 szczepienie.Ja będę sprawdzać mlr dopiero po trzecim szczepieniu.I to jeszcze Paśnik mówił że nie jest konieczne tylko jak w ciągu 3 miesięcy po ostatnim szczepieniu nie zajdę w ciąże to wtedy mam zrobić mlr.MariaElena a wy staracie się naturalnie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 21:52
Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
ooolccciaaa wrote:Nie denerwuj się ja też mam 0 mlr i też mam szczepienia,pierwsze mam 24 kwietnia.boje się ale jakoś to będzie.Mi dr też powiedział że po 2 szczepieniu już też mogę się starać jak się uda to trzecie szczepienie w 6tyg ciąży jak nie to normalnie po 2 szczepieniu za 3 tyg 3 szczepienie.Ja będę sprawdzać mlr dopiero po trzecim szczepieniu.I to jeszcze Paśnik mówił że nie jest konieczne tylko jak w ciągu 3 miesięcy po ostatnim szczepieniu nie zajdę w ciąże to wtedy mam zrobić mlr.MariaElena a wy staracie się naturalnie?
ooolccciaaa lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:A to naturalnie kazal sie starac? Trzy tygodnie to krotko na naturalsa no chyba ze w owulke sie wbijesz...na dlugi protokol tez za krotko niestety..
-
ooolccciaaa wrote:ja zachodzę w ciąże naturalnie.w jedną zaszłam naturalnie a drugą przez stymulację lamettą tylko u mnie jest problem że nie potrafię ich utrzymać w 6 tyg zawsze dochodzi do poronienia.Wszystkie badania są ok tylko mlr wyszło 0% dlatego Paśnik powiedział że w moim przypadku szczepienia powinny pomóc.No właśnie po drugim szczepieniu mam szansę na ciąże bo szczepienie wypada w ostatni dzień miesiączki więc dni płodne miałabym zaraz po tym szczepieniu więc jest szansa.co nie znaczy że się uda,jak nie to będę po trzecim przez pół roku próbować.ja to się boję że po szczepieniach mlr się nie dźwignie i co wtedy...dalej szczepienia?Ja już nawet o adopcji myślałam ale mąż się nie zgadza.stwierdził że albo będziemy mieć swoje albo w ogóle a ja nie wyobrażam sobie życia bez dziecka...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:A to naturalnie kazal sie starac? Trzy tygodnie to krotko na naturalsa no chyba ze w owulke sie wbijesz...na dlugi protokol tez za krotko niestety..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 05:55
-
Spoczyca myślę że większość ma robione mrl ja np miałam robione na samym końcu wszystkie inne wyniki które zlecił P były ok a mrl wyszło zero , jeśli chcesz aby Twoje leczenie potoczyło się ciut szybciej to możesz już przyjść z badaniami mrl na wizytę.Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
*SmoczycA* wrote:Za dlugo? To po szczepieniach zawsze powinien byc krótki protokół? Kurczr ja jestem w kropce bo nie wiem co zrobic. Czekam na @ i od dc mialam brac ovulastan do dlugiego protokolu. W miedzy czasie zrobilam cytokiny ktore wyszly beznadziejnie, wiec 13 kwietnia mam wizyte u Pasnika. I jesli do tej pory przyjdzie okres, a pewnie tak bedzie to nie wiem co zrobic bo szanowny moj doktorek nie odpisuje na maila zastanawiam sie tez czy odrazu przed wizytą u Pasnika nie zrobic mlr? Czy to badanie zleca wszystkim czy tylko wybranym?
ja po wynikach allo bede miala dlugi protokol.
Na wynik allo czeka sie ok 2-3 tygodni.*SmoczycA* lubi tę wiadomość
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Wystarczyło napisać o okresie i menda za kilka godzin przylazła;) dzięki dziewczyny za informacje bo ja to w tym temavie jeszcze zielona;) a to badanie nazywa sie jakoś czy jak powiem mlr to będą wiedzieć o co mi chodzi? i czy w diagnostyce albo innym labie mozna zrobić czy tylko u niego? I ostatnie pytanie, to jaka jest cena tego badania?
-
Allo mlr w Apc kosztuje 450 zł.starania od 2011, niedoczynność tarczycy, przeciwciała plemnikowe, nk, szczepienie limfocytami prof.Malinowski, Salve 4 inseminacje , 1 inv nieudane, 2 inv-crio nieudane, szczepienie limfocytami + intralipid, doc. Pasnik 5.12.2016 3 inv-crio - Kropek był z nami tylko m_c.