In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_ni wrote:Z informowaniem rodziny o in vitro kazdy musi robić tak żeby było jak najlepiej dla niego. Moje doświadczenie jest takie ze im więcej ludzi wie tym lepiej, odkąd powiedziałam przyjaciołom i rodzinie zeszło dużo napięcia i presja, każdy nas wspiera tak jak potrafi. czasem jak ktoś coś głupio powie typu: wyluzujcie się, to opieprzam od razu, tłumacze dlaczego to nam robi gorzej a nie lepiej. Ludzie zawsze przepraszają i tłumacza ze czasem nie wiedza jak się zachować, idzie im coraz lepiej
Dziewczyny, mam pytanie: jaki powinien być estradiol do transferu? Mam świeży transfer jutro (mam nadzieje ze mam, trzymamy kciuki za zarodki!), odebrałam właśnie wyniki estradiolu (85 pg/ml) i progesteronu i nie wiem jakie są normy?
Zgadzam sie, kwestia informowania jest indywidualna bardzo. My sie tym nie dzielimy w rodzinie narazie, robimy co możemy póki co i dajemy rade.
Ale spotkałam też laseczkę na ostatnim transferze, która opowiadała, że u niej w pracy wiedzą.
U mnie nie, mam barierie i nie czuje potrzeby aż takiego odkrywania się.
Choc pewnie nie musiałabym wtedy zmyślac powodów dni wolnych/pracy z domu, etc..
Trzymam kciuki za transfer!mia4444 lubi tę wiadomość
34 lata, AMH 2,45
Hormony ok, Jajowody drożne, Żadnych problemów ze zdrowiem
Decyzja o invitro z uwagi na czynnik męski - morfologia w najlepszym przypadku 1%.
3 podejścia do IUI, wszystkie odwołane ("za mała dawka inseminacyjna")
Listopad 2018 1 IMSI - 6 komórek pobranych, 1 zarodek, transfer 3 dniowego
Stymulacja: Menopur 225, Cetrotide
Styczeń 2019 2 IMSI, 5 komórek pobranych, 4 zarodki, transfer 2ch 3 dniowych 24.01, jeden przetrwał do blastocysty i został zamrozony.
Stymulacja: Gonal 225, Cetrotide
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
aga_ni wrote:Z informowaniem rodziny o in vitro kazdy musi robić tak żeby było jak najlepiej dla niego. Moje doświadczenie jest takie ze im więcej ludzi wie tym lepiej, odkąd powiedziałam przyjaciołom i rodzinie zeszło dużo napięcia i presja, każdy nas wspiera tak jak potrafi. czasem jak ktoś coś głupio powie typu: wyluzujcie się, to opieprzam od razu, tłumacze dlaczego to nam robi gorzej a nie lepiej. Ludzie zawsze przepraszają i tłumacza ze czasem nie wiedza jak się zachować, idzie im coraz lepiej
Dziewczyny, mam pytanie: jaki powinien być estradiol do transferu? Mam świeży transfer jutro (mam nadzieje ze mam, trzymamy kciuki za zarodki!), odebrałam właśnie wyniki estradiolu (85 pg/ml) i progesteronu i nie wiem jakie są normy?❤❤❤. -
Julianna_2019 wrote:Mia444 u mnie wiedzą dwie przyjaciółki, ale jedna kiedys miała invitro i tylko raz podchodziła, świadomie nie ma dzieci, a druga jest znacznie młodsza i jeszcze o dzieciach nie myśli. Ja niedługo skoncze 35 lat i nie wyobrażam sobie czekania dłuzej.
Wiec wszystko fajnie, pożalić sie można, ale nie ma żadnej merytorycznej rozmowy, wiadmo.
Nie miałam niestety w cyklu naturalnym. Po pirwszym podesciu nie było co mrozić. Cła procedura od początku, zastrzyki, punkcja, transfer.
Teraz mam ze sobą te dwa małe kropki i mam nadzieję, że są silne zdrowe i sie zagnieżdżają❤❤❤. -
mia4444 wrote:Oj mogę i dziękuję wam za to ;;* To musicie powiedzieć. Napewno zrozumieja.
A co do rozgrzeszenia to jak ksiądz jest spoko to da na 1 dzień rozgrzeszenie .
Mój mąż jest strasznie religijny żadnej mszy nie opuści ale do invitro nie ma nic przeciwko . Wiesz ja może powiem jak się uda ale narazie nie mówię bo za dużo pytań będzie. Niektórzy ludzie nie rozumieją że to nie są nasze widzimisię. Jak jest szansa nawet minimalna to trzeba o nią walczyć.
Ja nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka woec zrobie wszystko... obawialam sie in vitro z uwagi jedynie na duza ilosc zamrozonych zarodkow co wtedy z nimi.. bo jak bedzie ich sporo to reszte trzeba oddac do adopcji i wlasnie tego sie obawiam... wiem ze raczej wszystkie sa wykorzystane bo jak nie pojdzie to pozniej crio...starania od maja 2017 r.
ja: PCOS on: morfologia 0% -
mia4444 wrote:Ja miałam w innych normach bo prawie 5000 i miałam.odwolany . A jakie masz normy obok napisane ?
Mój wynik jest w normie dla tej fazy cyklu ale nie wiem jaki poziom jest dobry do transferu. No trudno, dowiem się jutro.mia4444 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
mia4444 wrote:3mamy kciuki żeby się pięknie zagniezdzily. ) A co brałaś przed transferem .ja mam.acard 1 i estrofem.w 3dn 2x1 I w 8dc 3x1
NO właśnie często tu pada Acard na forum, ale moj dr zupełnnie nie wspominał o tym.
Po punkcji wjechał Lutinus i Estrofen i tak sobie na tym mam żyć aż do bety.
3x dziennie biore swój zestaw.
Tak samo było przy pierwszym podejsciu.
Przed transferem tylko zastrzyki (Menopur przy pierwszym, Gonal przy drugim + Cetrotide). Nie brałam wczesniej Estrofenu, hmmmm
Nie wiem czy to kwestia indywidualnego podejścia do nas - pacjentek, że są takie różnice w postępowaniu, czy fantazja lekarzy34 lata, AMH 2,45
Decyzja o invitro z uwagi na czynnik męski - morfologia w najlepszym przypadku 1%.
Styczeń 2019 2 IMSI, 5 komórek pobranych, 4 zarodki, transfer 2ch 3 dniowych 24.01, jeden przetrwał do blastocysty i został zamrozony.
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
Ewcia91o wrote:Ja nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka woec zrobie wszystko... obawialam sie in vitro z uwagi jedynie na duza ilosc zamrozonych zarodkow co wtedy z nimi.. bo jak bedzie ich sporo to reszte trzeba oddac do adopcji i wlasnie tego sie obawiam... wiem ze raczej wszystkie sa wykorzystane bo jak nie pojdzie to pozniej crio...❤❤❤.
-
Julianna_2019 wrote:NO właśnie często tu pada Acard na forum, ale moj dr zupełnnie nie wspominał o tym.
Po punkcji wjechał Lutinus i Estrofen i tak sobie na tym mam żyć aż do bety.
3x dziennie biore swój zestaw.
Tak samo było przy pierwszym podejsciu.
Przed transferem tylko zastrzyki (Menopur przy pierwszym, Gonal przy drugim + Cetrotide). Nie brałam wczesniej Estrofenu, hmmmm
Nie wiem czy to kwestia indywidualnego podejścia do nas - pacjentek, że są takie różnice w postępowaniu, czy fantazja lekarzy❤❤❤. -
Hej kochane, która ma punkcie we wtorek?36l, 2010- naturalny cud
starania od 03.2016,
4 inseminacje
Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow
II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
14.02.20- 1x 4aa- CB
III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
26.11.20- transfer 4aa❌
24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀
Udało się warto próbować 👶🏼 -
A czy przy czynniku męskim ktoraś z Was miała w Invimedzie zastosowaną metodę Fertile Chip?
Polawola lubi tę wiadomość
34 lata, AMH 2,45
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
mia4444 wrote:Ja jestem w invimed ale nie miałam tej metody
Invimed ma do marca "promocję" na bezpłatne wykorzystanie tej metody, o której piszą sami "innowacyjna metoda selekcji plemników". Tylko ponieważ wszystkie decyzje zapadaja w zaciszu laboratorium nie mam nawet pojęcia czy została zastosowana.34 lata, AMH 2,45
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
Julianna_2019 wrote:Invimed ma do marca "promocję" na bezpłatne wykorzystanie tej metody, o której piszą sami "innowacyjna metoda selekcji plemników". Tylko ponieważ wszystkie decyzje zapadaja w zaciszu laboratorium nie mam nawet pojęcia
U mnie zapozno z ta metoda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 16:56
❤❤❤. -
mia4444 wrote:Julianna_2019 wrote:Invimed ma do marca "promocję" na bezpłatne wykorzystanie tej metody, o której piszą sami "innowacyjna metoda selekcji plemników". Tylko ponieważ wszystkie decyzje zapadaja w zaciszu laboratorium nie mam nawet pojęcia
U mnie zapozno z ta metoda.
https://www.invimed.pl/fertile-chip
Poczytaj - może warto podpytać lekarza, choć teraz akurat szykujesz sie do transferu więc zupelnie nie jest to moment, bo życze Ci, żeby to był juz ostatni transfermia4444 lubi tę wiadomość
34 lata, AMH 2,45
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
Julianna_2019 wrote:A czy przy czynniku męskim ktoraś z Was miała w Invimedzie zastosowaną metodę Fertile Chip?
mia4444 lubi tę wiadomość
"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎 -
Ari wrote:Mialam miec w poniedzialek , leć niestety nie mam tym razem komórek do zapłodnienia.Poprzednie zapłodnienia metodami imsi i icsi nie przyniosły efektu(raz puste jajo, raz niski przyrost i raz nic). Teraz miało być cisi +FC( do marca ta metoda jest gratis), naciecie ,klej, kroplowka i standardowo akupunktura przed i po ( w dwóch razach przy dodatniej becie stosowalam)..
Ari jakie nacięcie, klej, kroplówka?34 lata, AMH 2,45
12 dtp BETA 359
14 dpt BETA 659 -
Julianna_2019 wrote:https://www.invimed.pl/fertile-chip
Poczytaj - może warto podpytać lekarza, choć teraz akurat szykujesz sie do transferu więc zupelnie nie jest to moment, bo życze Ci, żeby to był juz ostatni transfer
Mam nadzieję że nasze i reszty dziewczyn marzenie się spełni::::::*****❤❤❤. -
Julianna_2019 wrote:Ari jakie nacięcie, klej, kroplówka?"Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎
-
W cyklach, w których stosowalam okłady z borowiny miałam zdecydowanie lepsza pracę jajników, a podczas transferu zarodków piękny obraz na monitorze."Gdy staje się oczywiste, że nie mogę osiągnąć celu, nie porzucam go, zmieniam jedynie sposób działania." 07.17r. IUI 08.17r. IUI 09.17r. IUI 10.17r. IUI 11.17r. hbIMSI 7 oocytow, 4 zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow 03.18r. ICSI 2 oocytow, 2 zaplodbione, transfer 2, 10tydz.lyzeczkowanie 07.18r. IMSI 5 oocytow, 4zaplodnione, transfer 2, 0 mrozakow, za niska beta 01.19r. IMSI 1 oocyt , 0 zaplodnionych 07.19r. IMSI cykl naturalny modyfikowany 3 oocyty,3 zaplodnione, transfer 2,0 mrozakow. 11dp. beta 10,60; 13dp. beta 17,90; 16dp. beta 11,50👎