Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2019 , walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2019 , walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tsh lubi mocno swirowac zwłaszcza przy lekach. Ja nie rozgryzlam co prawda który spowodował u mnie ostatnio wzrost z 0.5 do prawie 7 w 4 tygodnie a cały czas jestem na dość wysokiej dawce euthyroxu.
    Będzie dobrze teraz za chwilę dostaniesz krwawienia i już nic nie stanie na drodze. Trzymam kciuki.

    Dzięki za słowa otuchy.
    A jaką dawkę bierzesz? masz doświadcznie w jakim czasie można zbić to cholerstwo?

    Paulcia28 lubi tę wiadomość

    c5c9c0e3f3.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Monika 89 czyli jest nadzieja dla mnie?
    Uważam, że tak :)

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Dzięki za słowa otuchy.
    A jaką dawkę bierzesz? masz doświadcznie w jakim czasie można zbić to cholerstwo?
    Mi zawsze endokrynolog mówił że tsh powinno się badać co 4-6 tygodni ale czasami robiłam częściej i przy zmianie dawki już po ok 2 tygodniach było widać zdecydowany spadek. Ja jestem teraz na dawce 100 i myślę że te 4-6 tygodni jest ok jak ma się ustabilizowana tarczyce przy problemach z niedoczynnościa. U mnie dodatkowo Hashimoto robi swoje i ciężko dobrać dawkę na dłużej.

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5507 4480

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Dziś jest 9 dzień po transferze ale strasznie w nie których momentach pobolewa mnie podbrzusze? To chyba nie dobry znak co myślicie?
    Ja w 9 dpt miałam plamienia brązowe i mega bóle podbrzusza jak @ i w 11 dpt beta 99 :-) trzymam kciuki żeby to było TO

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne , wszystko super

    ,, Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli ''
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam rozkimnke, odkąd zaczęłam przygodę z ivf to byłam zdecydowana na transfer jednego zarodka. Teraz naszła mnie myśl czy nie spróbować z dwoma :)
    Bardzo się boję ciąży bliźniaczej, że mój organizm nie dałby rady ale z drugiej strony zawsze jednak wieksza szansa że może choć jeden zarodeczek się przyjmie.
    Znacie jakieś statystyki jak to wygląda?
    Na ile transferów 2 zarodków przyjmuje się jeden a ile 2?
    Lekarz mnie pytał ostatnio, więc to byłaby raczej nasza decyzja. Oczywiście wiem że muszę się liczyć że można stracić oba eh...

    Alicja38 lubi tę wiadomość

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • asienka30 Autorytet
    Postów: 1215 1259

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widzę dużo nowych dziewczyn:) w grupie siła <3

    Ja w końcu ruszam z lekami i przygotowaniem do crio. Ciekawe co z tym moim Endo będzie... patrzę na rozpiske i zastanawiam się czemu tym razem estrofem mam przyjmować dopochwowo, któraś tak miała? Trochę się boję że słabo zareaguje :/ oprócz tego mam jeszcze plastry,acard i encorton.
    Motylek, ja przy wszystkich transferach przyjmowała estofem dopochwowo, mimo że to doustny lek. Mój gin twierdził, ze tak lepiej się wchłania. Będzie dobrze, nie zamartwiaj się :)

    [email protected] lubi tę wiadomość

    8jhd5h3.png
    KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
    starania od 2015
    4 nieudane IUI
    operacja zpn - poprawa fragmentacji
    I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki :(
    3 mrozaczki...
    sierpień 2018 - scratching endometrium
    12 września - crio :(
    11 października - crio :(
    15 .02.2019 - start II procedury
    01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja w 9 dpt miałam plamienia brązowe i mega bóle podbrzusza jak @ i w 11 dpt beta 99 :-) trzymam kciuki żeby to było TO
    Ja plamien nie mam. Teraz już nic mnie nie boli jest ok. Jeszcze 3 dni do bety ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja w 9 dpt miałam plamienia brązowe i mega bóle podbrzusza jak @ i w 11 dpt beta 99 :-) trzymam kciuki żeby to było TO
    A kiedy miałaś transfer?

  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze endokrynolog mówił że tsh powinno się badać co 4-6 tygodni ale czasami robiłam częściej i przy zmianie dawki już po ok 2 tygodniach było widać zdecydowany spadek. Ja jestem teraz na dawce 100 i myślę że te 4-6 tygodni jest ok jak ma się ustabilizowana tarczyce przy problemach z niedoczynnościa. U mnie dodatkowo Hashimoto robi swoje i ciężko dobrać dawkę na dłużej.

    Ja teraz biorę 50
    W jai sposób diagnozuje się Hashimoto?

    c5c9c0e3f3.png
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam rozkimnke, odkąd zaczęłam przygodę z ivf to byłam zdecydowana na transfer jednego zarodka. Teraz naszła mnie myśl czy nie spróbować z dwoma :)
    Bardzo się boję ciąży bliźniaczej, że mój organizm nie dałby rady ale z drugiej strony zawsze jednak wieksza szansa że może choć jeden zarodeczek się przyjmie.
    Znacie jakieś statystyki jak to wygląda?
    Na ile transferów 2 zarodków przyjmuje się jeden a ile 2?
    Lekarz mnie pytał ostatnio, więc to byłaby raczej nasza decyzja. Oczywiście wiem że muszę się liczyć że można stracić oba eh...

    Mi moje dr przy 3 dniowych polecała wziąć 2, że to zwiększa szanse na przyjęcie sie chociaż jednego. Ponoć blastek dwóch na raz nie chcą dawać .
    Różnie bywa. Ja bym tam chciała mieć bliźniaki :)

    c5c9c0e3f3.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Ja teraz biorę 50
    W jai sposób diagnozuje się Hashimoto?
    Przeciwciała aTPO i aTG plus usg. Ja oba mam ponad normę niestety.

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Mi moje dr przy 3 dniowych polecała wziąć 2, że to zwiększa szanse na przyjęcie sie chociaż jednego. Ponoć blastek dwóch na raz nie chcą dawać .
    Różnie bywa. Ja bym tam chciała mieć bliźniaki :)
    Mamy cztery zarodki 3dniowe i jedna słabsza blastke hmm nie wiem w sumie jak często jest ciaza bliznicza w takim przypadku...

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Paulcia28 Autorytet
    Postów: 5507 4480

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    A kiedy miałaś transfer?
    W kwietniu kochana,ale straciłam maleństwo w 12 tyg ciąży

    Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

    -12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne , wszystko super

    ,, Jeśli szczęście jeszcze do Ciebie nie przyszło, to znaczy, że jest wielkie i idzie powoli ''
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciwciała aTPO i aTG plus usg. Ja oba mam ponad normę niestety.
    Ja mam p-ciała p/peroksydazie tarczycowej <9 , p-cieła p/tyreoglobulinie 30,2
    ale dr mi jeszcze nie odpisała :(

    c5c9c0e3f3.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7516 10632

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Mi moje dr przy 3 dniowych polecała wziąć 2, że to zwiększa szanse na przyjęcie sie chociaż jednego. Ponoć blastek dwóch na raz nie chcą dawać .
    Różnie bywa. Ja bym tam chciała mieć bliźniaki :)
    A ja miałam dwie blastki :) Pewnie wszystko zależy od lekarza.

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2323 2144

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja38 wrote:
    Biedronka, teraz się uda ! Zobaczysz ! Nie żałuj tego, że byłaś twardzielką, nie wracaj już do tego. Czasu nie cofniesz. Bylaś silna i chwała Ci za to :-) Rozumiem Cię, że nie chciałaś zwolnienia z Bociana , żeby nikt w pracy nie gadał. Robię dokładnie tak samo. Nie chce być na językach, nie chcę się dzielić z całym światem o swoich problemach. Ja z dr P spotkam się pod koniec tygodnia :-) Obie jesteśmy w dobrych rękach, musimy w to wierzyć ! To dopiero początek mojej "przygody" z Bocianem. Mój mąż jest przekonany , że uda nam się za pierwszym razem, ja liczę się również z porażką. Ściskam Cię serdecznie ! Skoro nie udał się prezent wigilijny to uda się noworoczny ! :-)
    A! Jeszcze jedno ... Ile miałaś podanych zarodków ?
    Dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale w Bocianie lekarze na prośbę wystawiają zwolnienie z prywatnych gabinetów. Nie widać wtedy pieczątki kliniki. Sama korzystałam z tej opcji niejednokrotnie :)

    Edit: doczytałam,że tolerancyjna już dała info :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:55

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • Onia Autorytet
    Postów: 1510 601

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy cztery zarodki 3dniowe i jedna słabsza blastke hmm nie wiem w sumie jak często jest ciaza bliznicza w takim przypadku...

    to ja bym brała 2.
    Kiedyś czytałam , że bliźniaki zdażają statystycznie rzadko, choć bywa że i trojaczki się rodzą z takiej kombinacji ;)
    Ja teraz nie mam dylematu, bo mam blastke i trzy dniowego.
    Może jak nie chcesz i obawiasz sie bliźniaków to lepiej nie ryzykować (???) cięzko doradzić

    c5c9c0e3f3.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2323 2144

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    Kochane, moja dr nie odpisuje....

    Dlatego pytanie do Was: czy któraś miała przerwaną stymulację do transferu? na etapie brania estrofemu ?

    Jak niektóre z Was wiedzą TSH wyszło mi za wysokie i dr odwołała transfer, który miał być teraz w nadchodzący poniedziałek, wtorek, czy środę.

    Otrzymałam informację w jak mam schodzić z estrofemu, no i łacznie ma to zająć 10 dni. Zapytałam dr kiedy w takim wypadku dostanę @ i czy od kolejnego cyklu możemy działać. Troche to dziwnę, bo okres powinnam mieć już, no ale nie zeszłam z estrofemu, który przy stymulacji do transferu bierze sie od 3 dnia cyklu.

    Mętlik w głowie :(
    Onia, w przyszłym cyklu również przypilnuj Tsh. Niestety estrofem podnosi tsh. Dość szybko zauważyłam i udało mi się zbić przed transferem.
    Powodzenia, trzymam kciuki &&& :)

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
  • [email protected] Autorytet
    Postów: 592 568

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onia wrote:
    to ja bym brała 2.
    Kiedyś czytałam , że bliźniaki zdażają statystycznie rzadko, choć bywa że i trojaczki się rodzą z takiej kombinacji ;)
    Ja teraz nie mam dylematu, bo mam blastke i trzy dniowego.
    Może jak nie chcesz i obawiasz sie bliźniaków to lepiej nie ryzykować (???) cięzko doradzić
    Wiem kochana że ciężko doradzić, do niedawna nie brałam takiej opcji pod uwagę:)

    7 Aniołkow[*], synek❤
    Mutacja vleiden, Hashimoto, insulinoopornosc, wycięty jajowod- 2x cp
    06.2018 I ICSI 6 ❄
    23.10.18 transfer blastki, cb :(
    03.19 transfer❄❄ 3dniowych kropkow, cudzie trwaj❤8599s65gbunkxcej.png
  • Niezapominajka5 Autorytet
    Postów: 2323 2144

    Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wicked wrote:
    Gaja w Białymstoku. Dzięki za instrukcje!

    Idę jeszcze zobaczyć czy nie mam IO niedługo.
    Wicked, widzę,że macie długa walkę za sobą. Co to za telefon życia?:) dzwonili z OA?

    f2w33e3k89pf91xf.png
    j4yxumm.png
    Nasz pierwszy cud już z nami 💝
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego