X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro 2020, walczymy dalej!!!
Odpowiedz

In vitro 2020, walczymy dalej!!!

Oceń ten wątek:
  • GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Geniolka, dziękuję za pamięć :) Wizytę mam o 14 dam znać.
    Co tam u Ciebie słychać ?

Cherry, transfer pewnie lada dzień trzymam kciuki :)

U mnie na razie nic się nie dzieje 🙂
    Na razie czekam na sierpniowy weekend, żeby wyjechać nad ukochane 🌊 Mam nadzieję, że da Nam to nowa energię do działania 🙂 a potem od razu ruszamy z badaniami wirusologicznymi, żeby do września były zrobione i w kolejną drogę do 2 procedury 🙂 zobaczymy jak będzie 🙂
    Cieszę się, że udało Ci się dogadać z doktorkiem i że macie określony plan na siebie 🙂 Powodzenia 🍀

Cherry78, parviflora lubią tę wiadomość

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
    On : bardzo ciężka oligospermia

12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    22.06. 2020 - Punkcja. Pobrano 9 komórek z czego 6 było dojrzałych. Została z Nami 1 blastka z 5 doby ❄️
    27.06.2020 - ET blastki 4BB 😥

30.09.2020 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    13.10.2020 - Punkcja. Pobrano 22 komórki z czego 20 było dojrzałych. Mamy 6 ❄️.
    12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
    7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
    21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
    29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
    28.07.2021 r. Jest z Nami 👪 ♥️

11.2024 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
    10.12.2024 FET blastki 4CB 👎
  • dominika405 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora, dr Paśnik przyjmuje w APC Łódź, ale tak jak mówię ciężko jest się dostać także dzwoń od razu.
    Za badania zapłaciłam ok 1500zł- część jak kariotypy już miałam. W ogóle mega polecam zrobić podstawowe badania już na wizytę u doktora. To mega pomaga i nie jedziesz w ciemno tylko po zlecenie badań. Jak chcesz to mogę Ci napisać co ja robiłam i co warto zrobić.

Maenka, mega kciukasy dziś! U mnie całkiem znośnie. Wczoraj w nocy i w ciągu dnia mnie mdliło na prawo i lewo, ale dziś już spokój. Także ja znoszę obecną sytuację bardzo dobrze. Powiedz mi, czy wy już mówiliście rodzinie/znajomym?

Cherry, co tam u Ciebie?

Szarlotka, ja miałam jedną stymulację- 26 komórek, w tym 17 dojrzałych i zero problemów po. Nawet brzuch mnie nie bolał, a dzień po punkcji pojechałam nad morze. ;)

Geniolka, nie mogę się doczekać waszej 2 procedury. Bardzo mocno trzymam za was kciuki!

Cherry78, GeNiOlKaa92, parviflora lubią tę wiadomość

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • smagliczka Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały kilka stymulacji do in vitro.

Czy w cyklu po stymulacji opóźniał się Wam okres?

Ja przeszłam dwie stymulacje pod rząd, bez transferów na razie. Jedną w maju (długi protokół) drugą w czerwcu (krótki). Po każdej 11 dnia po pick-upie pojawiał się okres.
    Teraz po czerwcowej miesiączce u mnie cisza, a powinna już być. Nie mam nawet symptomów, że nadchodzi.

Czy mogło mi się poprzestawiać wszystko od leków i organizm świruje? Zawsze miałam okres jak w zegarku.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację, że musiała sztucznie wywoływać miesiączkę w cyklu po stymulacji? Czy to raczej norma, że taki cykl może być dłuższy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 08:47

Diagnoza grudzień 2019
    JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
    ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
    Oboje kariotypy i mutacje -ok

1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie

2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️

3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️

4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe

18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
    5 dpt - beta 6,4
    10 dpt - beta 145,3
    17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
    24 dpt - mamy serduszko ♥️
    1.10.2021 - urodziny Stasia 😃

Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków.
  • Ewuszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Milka, faktycznie podobnie u nas wygląda sytuacja.. Nie mam stwierdzonej endometriozy ale nie miałam histeroskopii. Jak miałam jakieś 19 lat miałam bardzo bolesne miesiaczki i brałam antyki przez jakies 2 lata i wtedy raz jakiś lekarz wspomniał że mogę mieć endometrioze ale po odstawieniu antyków i później już staraniu się o ciążę bóle były już mniejsze. Zobaczymy co powie nam embriolog a jak wyglądają dalsze plany u Ciebie ? Będziecie podchodzić do kolejnej procedury?

Masz podobną sytuację do mojej u nas też zarodki do trzeciej doby super a potem totalna porażka na trzy procedury udało uzyskać się tylko jedną blastocyste. Dziwię się że lekarz zaleca Ci badać immunologie z tego co widzę z Twojej stopki to niegdy nie miałaś nawet blastocysty więc skąd ta pewność że te trzydniowe podane tobie również nie zatrzymują się w rozwoju jak pozostałe tym bardziej że nie miałaś poronień ani ciąż biochemicznych tylko brak implantacji. Oczywiście nie zaszkodzi zbadać immunologie ale musisz się przygotować na bardzo duże koszty wszystko zależy jakie badania doktor Ci zleci koszty są nawet w tysiącach wizyta też jest bardzo droga. Jeśli przyczyną Waszych niepowodzeń są słabe gamety i tym samym zarodki to badanie samej immunologii nic nie zmieni bo nie ma ona wpływu na jakość komórek ale na implantację i utrzymanie ciąży. 🙂
    Ja bym raczej skupiła się na wykluczenie ewentualnej endometriozy zrobiła histeroskopie w tym celu i zbadała krzywe glukozowo insulinowe restrykcyjna dieta o niskim IG bogata w antyoksydanty i suplementacja 😉 No i umiarkowana aktywność fizyczna 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:16

Milka90 lubi tę wiadomość

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    parviflora, dr Paśnik przyjmuje w APC Łódź, ale tak jak mówię ciężko jest się dostać także dzwoń od razu.
    Za badania zapłaciłam ok 1500zł- część jak kariotypy już miałam. W ogóle mega polecam zrobić podstawowe badania już na wizytę u doktora. To mega pomaga i nie jedziesz w ciemno tylko po zlecenie badań. Jak chcesz to mogę Ci napisać co ja robiłam i co warto zrobić.

Maenka, mega kciukasy dziś! U mnie całkiem znośnie. Wczoraj w nocy i w ciągu dnia mnie mdliło na prawo i lewo, ale dziś już spokój. Także ja znoszę obecną sytuację bardzo dobrze. Powiedz mi, czy wy już mówiliście rodzinie/znajomym?

Cherry, co tam u Ciebie?

Szarlotka, ja miałam jedną stymulację- 26 komórek, w tym 17 dojrzałych i zero problemów po. Nawet brzuch mnie nie bolał, a dzień po punkcji pojechałam nad morze. ;)

Geniolka, nie mogę się doczekać waszej 2 procedury. Bardzo mocno trzymam za was kciuki!
    Dominika, dziękuję poproszę o listę badań :)
    Wypoczywaj dużo i dbaj o siebie i maluszka 🤗

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2020 - 3x IMSI, 3x ET 3 dniowych zarodków - beta 0, brak ❄️
    2021 - ruszamy po AZ
    - 17.02 - FET 4BB - poronienie zatrzymane 10.04👼
    - 26.06 - FET 4BA - beta <0.2
    - 22.09 - FET 3AA - 12 dpt beta 4.3 - cb
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

19.12- 38+1, nasza córeczka przyszła na świat -3.030 kg, 51cm😍

03.06.24 - 40 tyg, naturalny cud - synek - 4.130, 59 cm 😍
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GeNiOlKaa92 wrote:
    U mnie na razie nic się nie dzieje 🙂
    Na razie czekam na sierpniowy weekend, żeby wyjechać nad ukochane 🌊 Mam nadzieję, że da Nam to nowa energię do działania 🙂 a potem od razu ruszamy z badaniami wirusologicznymi, żeby do września były zrobione i w kolejną drogę do 2 procedury 🙂 zobaczymy jak będzie 🙂
    Cieszę się, że udało Ci się dogadać z doktorkiem i że macie określony plan na siebie 🙂 Powodzenia 🍀
    Baw się dobrze odpoczynek się przyda :)

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Masz podobną sytuację do mojej u nas też zarodki do trzeciej doby super a potem totalna porażka na trzy procedury udało uzyskać się tylko jedną blastocyste. Dziwię się że lekarz zaleca Ci badać immunologie z tego co widzę z Twojej stopki to niegdy nie miałaś nawet blastocysty więc skąd ta pewność że te trzydniowe podane tobie również nie zatrzymują się w rozwoju jak pozostałe tym bardziej że nie miałaś poronień ani ciąż biochemicznych tylko brak implantacji. Oczywiście nie zaszkodzi zbadać immunologie ale musisz się przygotować na bardzo duże koszty wszystko zależy jakie badania doktor Ci zleci koszty są nawet w tysiącach wizyta też jest bardzo droga. Jeśli przyczyną Waszych niepowodzeń są słabe gamety i tym samym zarodki to badanie samej immunologii nic nie zmieni bo nie ma ona wpływu na jakość komórek ale na implantację i utrzymanie ciąży. 🙂
    Ja bym raczej skupiła się na wykluczenie ewentualnej endometriozy zrobiła histeroskopie w tym celu i zbadała krzywe glukozowo insulinowe restrykcyjna dieta o niskim IG bogata w antyoksydanty i suplementacja 😉 No i umiarkowana aktywność fizyczna 🙂
    Ewuszek, my będziemy teraz rozszerzać diagnostykę po to żeby wykluczyć ewentualne przyczyny niepowodzenia. Na razie o histeroskopii nic lekarz nie mówił ale po skompletowaniu informacji od embriologa i dr Paśnika będziemy mieć konsultacje i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Gdyby udało nam się uzyskać w kolejnej procedurze blastke to podejrzewam, że wtedy byśmy mogli zrobić histeroskopie no ale nie wiadomo jak to będzie czy uda nam się uzyskać dobry zarodek. Co do suplementacji to lekarz zalecił nam teraz dla mnie fertilwoman a dla męża jakiś nowy suplement sermatrop alfa.
    A Ty kiedy planujesz transfer ? Miałaś robiona histeroskopie?

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:

Cherry, co tam u Ciebie?

Dominika nie jesteś sama 😁 ja też się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że będzie dla nas szczęśliwsza niż pierwsza💪
    Ale jak ten czas leci, który to tydzień już u Ciebie? 🙂 Najważniejsze, że wszystko u Ciebie dobrze 🙂 Trzymaj się 😉

Parviflora dziękuję, ale jedziemy dopiero pod koniec sierpnia więc jeszcze trochę 😁

parviflora, Cherry78 lubią tę wiadomość

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
    On : bardzo ciężka oligospermia

12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    22.06. 2020 - Punkcja. Pobrano 9 komórek z czego 6 było dojrzałych. Została z Nami 1 blastka z 5 doby ❄️
    27.06.2020 - ET blastki 4BB 😥

30.09.2020 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    13.10.2020 - Punkcja. Pobrano 22 komórki z czego 20 było dojrzałych. Mamy 6 ❄️.
    12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
    7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
    21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
    29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
    28.07.2021 r. Jest z Nami 👪 ♥️

11.2024 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
    10.12.2024 FET blastki 4CB 👎
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlottka wrote:
    Dziewczyny jak zapewne wiekszosc jak nie wszystkie obawiam sie porazki, ze sie nie uda. Ale druga sprawa jakiej sie boje to stylumacja. Naczytalam sie tych wszystkich dz.niepozadanych w ulotce jaka dostalam z kliniki i fisiuje...Z tego co wywnioskowalam, to schody zaczynaja sie dopiero od wlaczenia leku do stymulacji tak? Bo mam isc dlugim protokolem, wiec najpierw anty, potem dojdzie Gonapeptyl, a dopiero potem ten wlasciwy lek do stymulacji tak? Co ile dni mialyscie wizyty w klinice zeby ocenic ilosc pecherzykow zeby nie przeholowac z iloscia? Bralyscie urlop w pracy? Ja mam prace biurowa, ale jak naczytalam sie o wymiotach, wzdęciach, obrzekach,wygladaniu jak w 9 miesiacu ciazy i o zgrozo zatorowosci, to nie wiem czy wziac urlop na czas stylumacji. Nikomu nie mowilam w pracy ze podchodze do IVF, martwie sie czy sie zorientuja po moim wygladzie, a nie chce nikomu mowic o naszym problemie. dopiero od punkcji chcialam byc na urlopie, ale sama juz nie wiem co zrobic.Gdybym np.dostala hiperstymulacji to ile trzeba odczekac zeby organizm doszedl do siebie? I wrocil do normalnego wygladu? I by mozna bylo podawac mrozaczka (wierze,ze bedzie co podac 🥰).
    Nie mialam zadnych mdlosci, wzdec, boli brzucha i innych cudow natury z ulotki ;)
    A stymulowana tymi samymi.lekami, ktorymi jest sie stymulowanym do ivf bylam 3 lata z przerwami ;) bo do naturalnych staran bylam stymulowana zawsze Gonal f w dawce 75-100, do iui tak samo i do ivf mialam gonal i pergoveris ;)

Co do hiperstymulacji, to ja mialam wymagajaca hospitalizacji, spedzilam w szpitalu 3 dni, w tym czasie postawili.mnie tak na nogi, ze prosto ze szpitala jechalam na transfer ;) wyszlam 2h przed ustalona godzina

A! I podczas stymulacji normalnie pracowalam, praca fizyczna w domu opieki ;) dopiero dzien przed punkcja poszlam na zwolnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 10:04

Cherry78 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • ana82 Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smagliczka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały kilka stymulacji do in vitro.

Czy w cyklu po stymulacji opóźniał się Wam okres?

Ja przeszłam dwie stymulacje pod rząd, bez transferów na razie. Jedną w maju (długi protokół) drugą w czerwcu (krótki). Po każdej 11 dnia po pick-upie pojawiał się okres.
    Teraz po czerwcowej miesiączce u mnie cisza, a powinna już być. Nie mam nawet symptomów, że nadchodzi.

Czy mogło mi się poprzestawiać wszystko od leków i organizm świruje? Zawsze miałam okres jak w zegarku.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację, że musiała sztucznie wywoływać miesiączkę w cyklu po stymulacji? Czy to raczej norma, że taki cykl może być dłuższy...
    Też tak miałam..czekałam na okres z utesknieniem, bo brzuch był ogromny i po tych wszystkich hormonach piersi zwiększyły się o 2 rozmiary. Nie była to stymulacja po stymulacji, ale z 3miesieczną przerwą. U mnie opóźnienie to 2 tygodnie...

smagliczka lubi tę wiadomość

• A-gatka Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! U mnie dziś 8 dzień stymuacji (mennopur dwa dni po 225 potem 150 dziennie), estradiol 292 pg/mL, za niski prawda?
    Po południu mam podgląd i wizytę, ale chyba nie ma się co nastawiać na jakiś szał... Jak myślicie? Trochę się zdołowałam:/

• dominika405 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parviflora,ja poszłam w immunologię przed 1 transferem i w ogóle nie żałuję. Macie zrobione kariotypy? To na bank warto sprawdzić szczególnie,że na wynik czeka się 2 miesiące. U mnie Paśnik kazał zrobić:
    -pakiet na trombofilię (robilam ze strony testdna, mega polecam zrobić to badanie,u mnie wyszła nadkrzepliwosc,a nie mam absolutnie żadnych objawów,możne ona powodować zatory w naczyniach łożyskowych i poronienia)
    -subpopulacje limfocytów (tam wychodzą komórki NK,ale też są współczynniki które świadczą o możliwej chorobie autoimmumologicznej, która może nie dawać żadnych objawów),
    -ANA(przeciwciała przeciwjądrowe, jeśli będą dodatnie to Paśnik włącza encorton a czasami od razu immunosupresje),
    -KIRy (to badanie genetyczne, ale mega ważne- zrób je sama,jak wyjdzie źle tj. AA to dorobisz podobne badanie też mężowi, jak wyjdzie nieźle to wtedy nie trzeba kłuć męża, jak dla mnie to powinno być badanie podstawowe...ogólnie chodzi tu o możliwość implantacji zarodka, są cząsteczki które będą mu to ułatwiać i trochę utrudniać, kwestia czy są w równowadze czy któryś jest mniej-np przy AA tych chcących pomóc zarodowi jest bardzo, bardzo mało),
    -ocena cytokin Th1 i Th2 (świadczą o możliwym stanie zapalnym w organizmie i ewentualnej ochronie zarodka-ja mam je zwalone,dostałam na nie encorton i Intralipid).
    Jak już będziesz się kłuć to zrób homocysteinę i poziom witaminy D (ułatwia implantacje, powinien być powyżej 30-35).
    Ja zaczęłam od kirów, subpopulacji i ana.Wyszło nieźle. Całe szczęście Paśnik kazał dorobić też cytokiny, bo tam był problem. Ogólnie badania to ok 1500zl (bez kariotypów), ale jak dla mnie warto. Szczególnie, że niektóre są na całe życie.

Geniolka, leci ten czas. Jutro zaczynam 9tc. Ale na razie skupiam się na dzisiejszym usg i staram się być dobrze nastawiona, chociaż to wcale nie jest łatwe. ;)

parviflora, Cherry78, Waleczna, GeNiOlKaa92 lubią tę wiadomość

Córeczko, jesteś moim spełnieniem marzeń. 💕

17.06- FET 3.1.1
    6dpt- 29.2; 8dpt- 80.8; 10dpt- 188.4 ; 12dpt- 557.2; 14dpt- 1497; 17dpt- 4795;
    19dpt- pęcherzyk z zarodkiem;
    28dpt- mamy ❤
    38+4tc- mamy nasz Cud 👶
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, trzymam kciuki za Ciebie 🤗

Marmis, co tam u Ciebie słychać ? 🙂

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• kamisia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-gatka wrote:
    Dzień dobry wszystkim! U mnie dziś 8 dzień stymuacji (mennopur dwa dni po 225 potem 150 dziennie), estradiol 292 pg/mL, za niski prawda?
    Po południu mam podgląd i wizytę, ale chyba nie ma się co nastawiać na jakiś szał... Jak myślicie? Trochę się zdołowałam:/

U mnie odwrotnie, od niskich dawek, szłam w wysokie.
    Bardzo niski ten Twój estradiol.

🔸 86' 🔸10 lat starań🔸 Brak lewego jajnika, brak jajowodów 🔸insulinooporność 🔸PAI-1 4G hetero🔸
    07.2019 - I procedura ICSI - 23.07 - pobrano 7 komórek - jeden zarodek 8B2 - beta 10dpt <1,1 ☹️
    09/10.2019 - II procedura ICSI (zwiększona dawka metforminy + koenzym Q10 + Elonva na start stymulacji) - pobrano 7 komórek - mamy ❄️❄️❄️❄️(5.1.2, 4.1.1, 4.1.2, wczesna blastka)
    12.11.19 - FET blastki 5.1.2 - prog 3,7 ☹️- beta 8dpt <1,1 ☹️
    07.01.2020 - FET blastki 4.1.1 - prog 22,20 ➡️ 6dpt beta - 35,1 / prog - 6,3 ➡️8dpt beta - 87,4 / prog -24,2➡️10dpt beta- 173 / prog -8,0➡️14dpt beta- 880 / prog -30 .......... 27dpt jest <3
    🔹mamy jeszcze ❄️❄️

Kubuś <3 38tc - 11.09.2020 - 5:30 - 4600g - 59cm 😊
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytywalam was dziewczyny, ale od weekendu intensywnie, wiec nie mialam kiedy pisac... weekend byl wyjazdowy, bo moja babcia z pl przyjechala i bylismy u mojej cioci na weekwnd z tej okazji, pierwszy raz od maja zeszlego roku...
    A po powrocie to rozpakowywanie, pranie, no i te wszystkie przyziemne rzeczy🙈

Wczoraj jeszcze mialam wizyte u ginekologa, na dole wszystko super, wymazy ok, jeszcze na cytologie czekam, ale mowi, ze na pierwszy rzut oka nie ma czym sie martwic, piersi zbadal, tez wszystko dobrze...
    Powiedzialam, ze mamy znow plany staraniowe to odrazu pytal, czy mamy juz termin w klinice i czy potrzebuje skoerowanie, czy maz juz jest na jakies badania tam umowiony, czy mzoe potrzebujemy dla niego jakies kontakty...
    Takze skierowanie w domu, kontrola dobrze, mozna zaczynac przygotowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 10:46

Paulcia28, parviflora, Cherry78, MAALINKAA, GeNiOlKaa92, tolerancyjna, Maenka, Jlod lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominika405 wrote:
    Parviflora,ja poszłam w immunologię przed 1 transferem i w ogóle nie żałuję. Macie zrobione kariotypy? To na bank warto sprawdzić szczególnie,że na wynik czeka się 2 miesiące. U mnie Paśnik kazał zrobić:
    -pakiet na trombofilię (robilam ze strony testdna, mega polecam zrobić to badanie,u mnie wyszła nadkrzepliwosc,a nie mam absolutnie żadnych objawów,możne ona powodować zatory w naczyniach łożyskowych i poronienia)
    -subpopulacje limfocytów (tam wychodzą komórki NK,ale też są współczynniki które świadczą o możliwej chorobie autoimmumologicznej, która może nie dawać żadnych objawów),
    -ANA(przeciwciała przeciwjądrowe, jeśli będą dodatnie to Paśnik włącza encorton a czasami od razu immunosupresje),
    -KIRy (to badanie genetyczne, ale mega ważne- zrób je sama,jak wyjdzie źle tj. AA to dorobisz podobne badanie też mężowi, jak wyjdzie nieźle to wtedy nie trzeba kłuć męża, jak dla mnie to powinno być badanie podstawowe...ogólnie chodzi tu o możliwość implantacji zarodka, są cząsteczki które będą mu to ułatwiać i trochę utrudniać, kwestia czy są w równowadze czy któryś jest mniej-np przy AA tych chcących pomóc zarodowi jest bardzo, bardzo mało),
    -ocena cytokin Th1 i Th2 (świadczą o możliwym stanie zapalnym w organizmie i ewentualnej ochronie zarodka-ja mam je zwalone,dostałam na nie encorton i Intralipid).
    Jak już będziesz się kłuć to zrób homocysteinę i poziom witaminy D (ułatwia implantacje, powinien być powyżej 30-35).
    Ja zaczęłam od kirów, subpopulacji i ana.Wyszło nieźle. Całe szczęście Paśnik kazał dorobić też cytokiny, bo tam był problem. Ogólnie badania to ok 1500zl (bez kariotypów), ale jak dla mnie warto. Szczególnie, że niektóre są na całe życie.

Geniolka, leci ten czas. Jutro zaczynam 9tc. Ale na razie skupiam się na dzisiejszym usg i staram się być dobrze nastawiona, chociaż to wcale nie jest łatwe. ;)
    Dominika, dziękuję my kariotypy mamy zrobione i mamy oboje prawidłowe. Ja sama chciałam na wizycie pogadać z lekarzem właśnie o immunologii bo nie chce podchodzić 3 raz w ciemno ale lekarz był już przygotowany i sam wskazał żeby jechać do Paśnika. Ale dużo w naszym wypadku zależy od konsultacji z embriologem bo jest problem z rozwojem zarodka one się za szybko dzielą tzn mają więcej komórek niż powinno być w danym dniu a następnie przestaja się rozwijać więc dużo zależy od tego jakie mamy faktycznie realne szanse.
    Trzymam za Ciebie i maluszka kciuki daj znać po dzisiejszej wizycie na pewno będzie dobrze ✊

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• Ewuszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    parviflora wrote:
    Ewuszek, my będziemy teraz rozszerzać diagnostykę po to żeby wykluczyć ewentualne przyczyny niepowodzenia. Na razie o histeroskopii nic lekarz nie mówił ale po skompletowaniu informacji od embriologa i dr Paśnika będziemy mieć konsultacje i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Gdyby udało nam się uzyskać w kolejnej procedurze blastke to podejrzewam, że wtedy byśmy mogli zrobić histeroskopie no ale nie wiadomo jak to będzie czy uda nam się uzyskać dobry zarodek. Co do suplementacji to lekarz zalecił nam teraz dla mnie fertilwoman a dla męża jakiś nowy suplement sermatrop alfa.
    A Ty kiedy planujesz transfer ? Miałaś robiona histeroskopie?

Planuje we wrześniu histero nie miałam bo nie było wskazań do tego nie mam podejrzeń endometriozy a transferu nigdy jeszcze nie miałam narazie czekam na gastro i koloskopie mam w sierpniu bo pojawiły się u mnie problemy żołądkowo-jelitowe 🙂 i dodatkowo pojawiła się u mnie cukrzyca typu 2 którą pewnie już dawno miałam ale niezdiagnozowana ale my już nie będziemy raczej do kolejnej stymulacji podchodzić nawet jakby się nie udało nie mamy na to siły potem idziemy w AZ

2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
    2021 AZ Nasz pierwszy cud ❤️❤️❤️
    2024 AZ Nasz drugi cud ❤️❤️❤️
  • parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszek wrote:
    Planuje we wrześniu histero nie miałam bo nie było wskazań do tego nie mam podejrzeń endometriozy a transferu nigdy jeszcze nie miałam narazie czekam na gastro i koloskopie mam w sierpniu bo pojawiły się u mnie problemy żołądkowo-jelitowe 🙂 i dodatkowo pojawiła się u mnie cukrzyca typu 2 którą pewnie już dawno miałam ale niezdiagnozowana ale my już nie będziemy raczej do kolejnej stymulacji podchodzić nawet jakby się nie udało nie mamy na to siły potem idziemy w AZ
    Właśnie u mnie tez nie było wskazań do histeroskopii ale gdybyśmy mieli blastke to chyba sama bym pytała lekarza o to bo boje się żeby 3 procedura nie zakończyła się tak samo. My też bierzemy pod uwagę AZ pytałam już i w naszej klinice jest taka możliwość.
    Trzymam za Ciebie kciuki żeby jak najszybciej udało Ci się rozwiązać problemy i zabrać swojego mrozaczka :)

Ewuszek, Cherry78 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• parviflora Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, jak tam wizyta ?:)

Cherry, zabrałaś już swojego Mrozaczka? :)

Starania od 02.2016
    2019 - 3x IUI
    2021 - ruszamy po AZ
    2022
    -11.04 - FET 4AB🍀

• Waleczna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Briused co u Ciebie? Miałaś histeroskopie?
    Cherys trzymam kciuki✊✊✊

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ