IN-VITRO - CZERWIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
iriiska wrote:Prenatal biorę już od prawie roku a koenzym zaczęłam tu po pierwszym transferze czyli w sumie nie za dlugo, obstawiam, że przede wszystkim to zasługa zmian w stymulacji też przewrotnie bo przy pierwszej trzymałam bardzo zdrowa dietę, zero słodyczy, kawy, herbaty a przy drugiej funkcjonowałam zupełnie normalnie niestety pewnie niewielki wpływ mamy na te nasze komóreczki.
A zarodeczek niby 4BC ale z 6 doby, malutki i wolno się kurczący, tak przynajmniej lekarz mówił. Te cyfry to jedno ale mają oni spore doświadczenie i widzą jeszcze masę innych cech.
Dobrze rozumiem że jesteś właśnie po transferze?
11.2016 - niedoczynność tarczycy
02.2017 - podwyższona prolaktyna
03.2017- 3 cykle z letrozolem
Dluga przerwa ze staraniem...
01.2019 - 2x inseminacja
04.2019 - start in vitro dlugi protokół
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Zmiana kliniki Novum Warszawa
Listopad start procedury
4.12.2019 transfer dwudniowca 😄
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
dziewczyny ja tak tylko chcialam dodac od siebie, ze warto suplementowac D3. zawsze mialam ponizej normy odkad suplementuje jest idealna, a podobno to wazne w naszych staraniach.
Matko co za skwar. Jade na spotkanie z anestezjologiem, tak bez sensu bo co dopiero miałam laparo, no ale mus to mus musi być na swiezo konsultacja:/
Ostatnio myslalam.o tym, ile to juz dni,tygodni razem spędziłam w pociagach, w klinice itd. Cale zycie ukladamy pod starania..
Budowa domu, przeprowadzka.. przez to ze transfer bedzie w lipcu mój maz zami e szka juz tam, a ja z tesciami bede sidziec, jezdzic na monitoring itd. Smutno mi z tego powodu, bardzo czekalam na moment wprowadzki i inaczej sobie to wyobrazalam. No ale jak to mowia sa rzeczy wazne i ważniejsze.
Nawet ostatnio myslalam sobie, co by było gdyby nie wyszla cala 2 procedura.. pierwsza mysl - podchodzić w Poznaniu a potem pomyslalam sobie, ze tu jednak dobrze mnie juz znaja, a tam znow wszystko zaczynac od początku..chyba , jesli starczy mi sil i dojdzie do tego, ze to 3 bedzie musialo być, to pewnie i tak bede jezdzic do Wawy... matko wiecie co, to smutne ale po tych betach 0 potrójnych ciezko mi uwierzyc, ze z tych dwoch zarodków cos bedzie no kompletnie juz nie wyobrażam sobie sszczęśliwego zakończenia w moim przypadku. W głowie mam tylko mysli,ze moja macica odrzuca i bedzie odrzucać zarodki, ze czemu mialoby wyjsc skoro przy tak dobrych blastkach beta nawet nie drgnęła.. czy to sie zdarza, ze wszystko jest niby w porzadku, zarodki super i niepowodzeń tyle z beta 0?Chcialabym uwierzyc w to, ze nagle zdarzy sie cud.Makt lubi tę wiadomość
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Dziewczyny, wiadomo, że po transferze nie mozna się przegrzewac ale jak sobie z tym radzić w taki upał? Bo klimatyzacja chyba też nie jest dobrym rozwiązaniem. ..
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Rybitwa wrote:dziewczyny ja tak tylko chcialam dodac od siebie, ze warto suplementowac D3. zawsze mialam ponizej normy odkad suplementuje jest idealna, a podobno to wazne w naszych staraniach.
Matko co za skwar. Jade na spotkanie z anestezjologiem, tak bez sensu bo co dopiero miałam laparo, no ale mus to mus musi być na swiezo konsultacja:/
Ostatnio myslalam.o tym, ile to juz dni,tygodni razem spędziłam w pociagach, w klinice itd. Cale zycie ukladamy pod starania..
Budowa domu, przeprowadzka.. przez to ze transfer bedzie w lipcu mój maz zami e szka juz tam, a ja z tesciami bede sidziec, jezdzic na monitoring itd. Smutno mi z tego powodu, bardzo czekalam na moment wprowadzki i inaczej sobie to wyobrazalam. No ale jak to mowia sa rzeczy wazne i ważniejsze.
Nawet ostatnio myslalam sobie, co by było gdyby nie wyszla cala 2 procedura.. pierwsza mysl - podchodzić w Poznaniu a potem pomyslalam sobie, ze tu jednak dobrze mnie juz znaja, a tam znow wszystko zaczynac od początku..chyba , jesli starczy mi sil i dojdzie do tego, ze to 3 bedzie musialo być, to pewnie i tak bede jezdzic do Wawy... matko wiecie co, to smutne ale po tych betach 0 potrójnych ciezko mi uwierzyc, ze z tych dwoch zarodków cos bedzie no kompletnie juz nie wyobrażam sobie sszczęśliwego zakończenia w moim przypadku. W głowie mam tylko mysli,ze moja macica odrzuca i bedzie odrzucać zarodki, ze czemu mialoby wyjsc skoro przy tak dobrych blastkach beta nawet nie drgnęła.. czy to sie zdarza, ze wszystko jest niby w porzadku, zarodki super i niepowodzeń tyle z beta 0?Chcialabym uwierzyc w to, ze nagle zdarzy sie cud.
Rybitwa a próbowałaś z immunologia? Może tutaj jest problem. Ciężki ten masz los.
Ci, którzy bez problemu mogą mieć dzieci nawet nie wyobrażają sobie jakie mają szczęście.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dziewczyny, wiadomo, że po transferze nie mozna się przegrzewac ale jak sobie z tym radzić w taki upał? Bo klimatyzacja chyba też nie jest dobrym rozwiązaniem. ..
Pij dużo wody, nie jedz słonych rzeczy żeby nie zatrzymywać jej w organizmie i noś przewiewne ubrania z naturalnych materiałów - mi dzięki lekkim bawełnianym lub lnianym sukienkom upały w tym roku jeszcze nie zaczęły przeszkadzaćEwka1700 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie lada dzień albo lada godzina okres i przygotowania do crio i zabieram moja ostatnia blastke. Powiedźcie czy przy wolniejszych blastkach miałyście nacinanie otoczki? Mam tylko 2.2.2.
W poprzednim cyklu miałam biopsję endo, jeszcze czekam na wyniki ale liczę że scretching endo pomoże.
Makt, zulka lubią tę wiadomość
2011 cp
2012 synek naturalsik
od 2014 starania
V 2017 hsg - jeden niedrożny, drugi = ?
VI, VII 2017 2 x clo
od IX 2017 klinika niepłodności
XII 2018 sono hsg (jeden niedrożny, drugi drożny, kręty)
III 2018 laparo, zrosty, jeden jajowód drożny, Hashimoto, mąż ok
08.2018 I IUI☹️
12.2018 II IUI ☹️
03.2019 I IVF ❄️❄️
05.2019 transfer ❄️☹️
06.2019 biopsja endometrium plus scratching
4 lipca 2019 transfer❄️ ☹️ -
Kacha5000 wrote:Niestety do tranferu swiezego nir doszlo bo w 5 dobie noe mialam zarodka zadnego. Teraz czekam na crio. A Ty mialas na sztucznym cyklu crio ?
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Rybitwa wrote:dziewczyny ja tak tylko chcialam dodac od siebie, ze warto suplementowac D3. zawsze mialam ponizej normy odkad suplementuje jest idealna, a podobno to wazne w naszych staraniach.
Nawet ostatnio myslalam sobie, co by było gdyby nie wyszla cala 2 procedura.. pierwsza mysl - podchodzić w Poznaniu a potem pomyslalam sobie, ze tu jednak dobrze mnie juz znaja, a tam znow wszystko zaczynac od początku..chyba , jesli starczy mi sil i dojdzie do tego, ze to 3 bedzie musialo być, to pewnie i tak bede jezdzic do Wawy... matko wiecie co, to smutne ale po tych betach 0 potrójnych ciezko mi uwierzyc, ze z tych dwoch zarodków cos bedzie no kompletnie juz nie wyobrażam sobie sszczęśliwego zakończenia w moim przypadku. W głowie mam tylko mysli,ze moja macica odrzuca i bedzie odrzucać zarodki, ze czemu mialoby wyjsc skoro przy tak dobrych blastkach beta nawet nie drgnęła.. czy to sie zdarza, ze wszystko jest niby w porzadku, zarodki super i niepowodzeń tyle z beta 0?Chcialabym uwierzyc w to, ze nagle zdarzy sie cud.
Rybitwa nastawienie to połowa sukcesu! Nie możesz się poddawać! Zrób histero, może się coś wyjaśni. Jest tyle rzeczy w naszym organizmie które musza zaskoczyć zeby się ciąża zdarzyła ze to jest naprawdę cud i trzeba mu czasem dopomóc
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
Ewka1700 wrote:Rybitwa a próbowałaś z immunologia? Może tutaj jest problem. Ciężki ten masz los.
Ci, którzy bez problemu mogą mieć dzieci nawet nie wyobrażają sobie jakie mają szczęście.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
aksb wrote:Dziewczyny u mnie lada dzień albo lada godzina okres i przygotowania do crio i zabieram moja ostatnia blastke. Powiedźcie czy przy wolniejszych blastkach miałyście nacinanie otoczki? Mam tylko 2.2.2.
W poprzednim cyklu miałam biopsję endo, jeszcze czekam na wyniki ale liczę że scretching endo pomoże.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
joanna83 wrote:Dziewczyny beta 9dpt blastki 4BC - 5. Więc pozamiatane. Znowu to samo. Tym razem na metyprydzie i intralipidzie i organizm też odrzucił ciąże. Już nie wiem co nie gra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 10:04
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
kahanka wrote:Ewka, a Ty robiłaś coś z immunologii? My mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną, 4 nieudane IUI i dwa transfery. Właśnie się przymierzam do badań immuno, bo wierzę, że musi być jakaś przyczyna tych niepowodzeń.
Robiłam dużo badań i niby wszystko wyszło ok poza niska interleukina 10. Nie badalam mutacji MTHFR. Mam za sobą 1 nieudany transfer, jutro kolejny.
Poza tym mam endometrioze.
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
kahanka wrote:Joanna przykro mi Będziesz jeszcze powtarzać betę? Leczysz się u immunologa?
Tak lecze się u Sydora. Mam zawyzone NK i w Kir nie mam tych najważniejszych do implantacji. -
Mam pytanie do dziewczyn które podchodzą do crio na sztucznym. Co oprócz estrofenu od 2 dc bralyscie?. Ja poki co estrofen i nie wiem czy do samego transferu tylko to czy coś jeszcze. Wiem ze później juz chyba po transferze jakieś zastrzyki. A wy co miałyście po transferze?.Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
Allo 28,5%, Ana - ujemne
Starania od lipiec`18
AMH 4,63 ng/ml
Euthyrox 75mg
Nasienie:
styczeń'19- morfologia 0%
marzec'19 - morfologia 8%
CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
5 transfer 07.04.21 - 10t*
To nie walka to wojna, a ja już się poddaje... -
aksb wrote:Dziewczyny u mnie lada dzień albo lada godzina okres i przygotowania do crio i zabieram moja ostatnia blastke. Powiedźcie czy przy wolniejszych blastkach miałyście nacinanie otoczki? Mam tylko 2.2.2.
W poprzednim cyklu miałam biopsję endo, jeszcze czekam na wyniki ale liczę że scretching endo pomoże.aksb lubi tę wiadomość
-
Rybitwa wiele historii pokazało że warto walczyć, ja dzieki tym dziewczynom sama nabieram sił.
Co do suplementacji: d3 suplementuje od dawna, na slonce wystawiam sie przy kazdej okazji
Q10 jakie polecacie? Swanson?
Ps. Dzis rodzila moja kolezanka i zalila sie jaki straszny poród miała. Pomyślałam też bym tak chciala...
01.2019 - 2x inseminacja
05.2019 - punkcja pobrano 17 komórek, szóstego dnia powstala blastka o notach 333.
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow -
Arcola wrote:Mam pytanie do dziewczyn które podchodzą do crio na sztucznym. Co oprócz estrofenu od 2 dc bralyscie?. Ja poki co estrofen i nie wiem czy do samego transferu tylko to czy coś jeszcze. Wiem ze później juz chyba po transferze jakieś zastrzyki. A wy co miałyście po transferze?.
Arcola lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ewka1700 wrote:Robiłam dużo badań i niby wszystko wyszło ok poza niska interleukina 10. Nie badalam mutacji MTHFR. Mam za sobą 1 nieudany transfer, jutro kolejny.
Poza tym mam endometrioze.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
iriiska wrote:Tak, u mnie też był crio, na sztucznym i teraz będzie tak samo.
Dziewczyny a od czego to zalezy czy na sztucznym czy naturalnym cyklu crio?
01.2019 - 2x inseminacja
Crio 😔
Listopad start procedury
30.12.2019 ❤
3x❄ dwudniowcow