In vitro Kraków -jaką klinikę wybrać?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, stajemy z mężem przed wyborem kliniki in vitro w Krakowie. Chodziliśmy do dr Pabiana. Ten polecił nam dr Janeczko i klinikę Parents, ale mam mieszane uczucia. Czy możecie mi coś doradzić? Pogubiłam się tutaj na forum i nie wiem gdzie szukać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
-
hej, najlepiej przynajmniej wg mnie udać sie na wizytę do konkretnego lekarza, porozmawiać, omówić problemy jakie są już znane. Każdy ma indywidualne oczekiwania i jednemu ktoś spasuje, a innemu nie. Ja leczyłam sie w Artvimed i jestem bardzo zadowolona z pomocy jaką tam uzyskałam, ale też byłam w klinice Angelius w Katowicach i również mogę ich polecić. Znajome lecza sie w M w kr i też są zadowolone.
AgaJaga lubi tę wiadomość
👶 -
Ja do krk dojezdzam 160 km. Podchodzą do az w macierzyństwie u dr Wyroby. Póki co narzekać nie mogę(mam porównanie do Parens w Rzeszowie) a polecę jak będę ew ciąży ☺
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
nick nieaktualnyWitaj początkowo leczyłam się u dr Ch Artvimed kilka inseminacji robiona drożność później IVF niestety nie udane ale wspominam wporzadku. Zmieniłam klinikę na Parens J polecił zrobić najpierw immunologię a później robić kolejny transfer dlatego poszłam do S i mam accofil panie w recepcji i pielęgniarki bardzo miłe obsługa przebiega sprawnie . Wiem że na wątku polecają przybycienia przyjmuje w trn lub KRK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 22:15
-
W Krk najbardziej polecane sa Artvimed - dr Chrostowski i Macierzyństwo- dr Przybycien. Tutaj na forum wlasnie o nich jest najwięcej pozytywnych opinii.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Mamy sporo badań. Dr pabian rozłożył ręce - in vitro ostatnia nasza szansa. umówimy się na wizytę, pokażemy wszystkie badania i będziemy robić kolejne jeżeli nam wskażą w klinice. Nie będziemy robić chyba na własną rękę, bo wszystko jest bardzo kosztowne
-
AgaJaga wrote:Mamy sporo badań. Dr pabian rozłożył ręce - in vitro ostatnia nasza szansa. umówimy się na wizytę, pokażemy wszystkie badania i będziemy robić kolejne jeżeli nam wskażą w klinice. Nie będziemy robić chyba na własną rękę, bo wszystko jest bardzo kosztowne
👶 -
Hej,
Mi sie powidł 2 transfer w Artvimedzie, chodziłam do dr Chr.
Osobiście nic nie mogę mu zarzucić, wszystko odbyło się szybko, sprawnie, wizyty dokładne. Ale ja też byłam zdecydowana na ivf i nie chciałam iść w wieksza diagnostykę.
W przyszłości jednak wybrałabym dr Przybycienia, ze względu na wiek i słabe komorki.
Bo on jest specjalista od trudnych przypadków.
Jesli chodzi o dr Janeczko, ja teraz prowadze ciaze u Jarosława. Jest jeszcze jego brat Wojciech. I szczerze jestem bardzo niezadowolona, bo wizyty sa ekspresowe, dr nic nie komentuje, czesto bagatelizuje wyniki jesli sa ponizej normy...i gdyby nie to ze mam druga młoda pania dr to chyba byłabym kłebkiem nerwów.AgaJaga lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
nick nieaktualnyJa leczę się od roku w artvimedzie, 2 pełne ivf , ale mamy problem z jakością komórek ....wierze,że gdyby to był prostszy przypadek to byłabym już w ciąży. Chociaż gdybym nie czytała forum to bylabym zielona w rozmowie z dr Ch. dużo trzeba czytać żeby orientować się co jest nam proponowane. Klinikę szczerze b.polecam ,choć jeśli teraz nam się nie uda to albo 3 procedura tutaj albo bd czekać na dr przybycienia,choć pokładam olbrzymie nadzieję w dr Ch.
Opieka i kontakt z klinika b.okej !
Ja wiedząc,że bd miała tak ciężko próbowałbym negocjować jakiś pakiet invitro ,ale kto zaczynając zakłada najgorsze?;( Nikt ,kto ma nadziejęAnuśla, AgaJaga, FlyingDutchman lubią tę wiadomość
-
AgaJaga wrote:Wybiorę chyba artivmed. Jesteśmy zdecydowani na in vitro. Muszę szybko tam zadzwonić i umówić się na wizytę. Dziękuję za wiadomości, bardzo mi pomoglyscie 😘
Mnie się okazało pierwsze podejście szczęśliwe u dr Ch jutro jadę na wizytę usg a problemów nam nie brakowało obojgu,Milka90 lubi tę wiadomość
👶 -
Megii_81 wrote:Mnie się okazało pierwsze podejście szczęśliwe u dr Ch jutro jadę na wizytę usg a problemów nam nie brakowało obojgu,
Megii_81 lubi tę wiadomość
-
Pola84 wrote:Ja do krk dojezdzam 160 km. Podchodzą do az w macierzyństwie u dr Wyroby. Póki co narzekać nie mogę(mam porównanie do Parens w Rzeszowie) a polecę jak będę ew ciąży ☺
Wyrobe widziałam raz na korytarzu i.... wywarł na mnie źle wrażenie... Jakiś taki wyniosły. Może się mylę bo jego pacjentka nie byłam ale pierwsze wrażenie to zgrrrrroza...AgaJaga lubi tę wiadomość
-
Paulina12345 wrote:Wyrobe widziałam raz na korytarzu i.... wywarł na mnie źle wrażenie... Jakiś taki wyniosły. Może się mylę bo jego pacjentka nie byłam ale pierwsze wrażenie to zgrrrrroza...
Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
ja tez szukam opini na temat klinik, korzystał ktos z pakietu 2+1 w gyncentrum?19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
02.2019 - Pasnik immunologia
08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
01.2018- Angelius Provita
alloMLR 13% -> 0
Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
NK 5% - test IMK
Subpopulacja limfocytów,
anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
homocysteina było 8,20->9,20
Prolaktyna 22
kwas foliowy 13,73ng/ml
wit d 44,5mg/ml
Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
Wolny testosteron 1,48 pH/ml
p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
p/c p.antygenom jajnika - ujemne
p/c p. plemnikom,
17-prog 2,17 -> 1,52
Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
Androstendion 1,81 ng/ml
Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła -
nick nieaktualnyMoże się wypowiem bo leczyłam się wi w Artvimedzie i w teraz w Macierzyństwie więc jestem weteranką. W Artvimedzie leczyłam sie prawie 4 lata u dr Ch. przeszlam 4 inseminacje i 3 procedury IVF przywiązałam się bardzo do dr bo mu ufałam, dr jest miły, pomocny, jednak jest problem. Do dr warto się zgłosić jeśli tylko nie ma się problemów z immunologią. za 4 lata dr nawet raz nie zlecił żadnych badań mimo ciaży pozamacicznej i pozniej bezzarodkowej, teraz namawiał na 4 procedure, gdy powiedzialam ze sie nei zgadzam, ze wpierw chce zrobic jakies badania bo ewidentnie cos jest nie tak, powiedział że On nie uznaje badania immunologii. Wydaliśmy tam chyba z 70 000 teraz gdy napisalam ze chcemy zaadoptowac zarodek i czy są już jakieś dostępne to nawet nie odpisał. Po tylu latach leczenia można powiedzieć że widząc że problem leży głębiej nadal chciał próbować do bólu ez jakichkolwiek badań.
Byłam już na 2 wizytach u dr Wyroby w Macierzyństwie i w końcu lekarz się porządnie zabrał za nasz przypadek. Kazał zbadać Trombofilie bo ewidentnie stwierdził że to wszystko normalne nie jest, i oczywiście problem leży w immunologii, zmienił mi leki i mam transfer w poniedziałek.
Dziewczyny badania, badania i jeszcze raz badania. Gdy lekarz Wam ich odmawia nawet nie ma się co zastanawiać.
AgaJaga, Jestemza, Marcelina84, FlyingDutchman lubią tę wiadomość