Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • kasiek2620 Autorytet
    Postów: 1327 1633

    Wysłany: 24 października 2019, 07:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneleh wrote:
    Nie da się ukryć, że jest! Gratulacje!
    u mnie jutro 6dpt i nie wiem do kiedy wytrzymam z testem!

    U mnie 5dpt dziś ,tyle że podana mialam morulę więc pewnie wszystko poźniej. w sobotę chyba skoczę na pierwszą betę.Nie bralam tym razem L4 więc docent zlecil wcześniej badanie bety,zawsze mialam zlecone w 14dpt,oczywiście nigdy nie doczekalam :-P Życzę powodzenia

    06.2004-ciąża naturalna zakończona porodem
    25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    24.11.2018 1 IUI
    29.12.2018 2IUI
    PCOS
    Marzec 2019 pierwsza procedura do in vitro,długi protokół.5 na zimowisku :-)
    4.05.2019 crio⛄⛄(cykl naturalny) :-(
    17.08.2019 crio ⛄ (cykl naturalny :-(
    19.10.2019 crio :-(
    Czynnik V(R2) heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR C677T heterozygotyczny nieprawidłowy
    Translokacja chromosomów 6 i 7 (46XX,t(6;7)(p?22:q11.212)translokacja zrownoważonaQ95.0
    08.20 Zaczynamy przygotowania do AK
    11.2020 II procedura(Pierwsza AK+AZ)
    2 blastki AK i 2 blastki AZ(zapładnialiśmy 8 komórek,5 nasieniem męża i mamy 2 zarodki i 3 komórki nsieniem dawcy i też 2 zarodki )
    27.01 transfer AK 6dpt beta 2,4 :-(
    26.02transfer 2zarodków(AK+AZ)
    Immunologia:brak kilku kirow implantacyjnych,
  • kasiek2620 Autorytet
    Postów: 1327 1633

    Wysłany: 24 października 2019, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneleh wrote:
    Wszelkie zakazy od lekarza są oczywiste. Chodziło mi o Wasze podejście. Ja czuję, że sie oddalamy. Napewno poczekam do bety, a potem wynik wiele zweryfikuje :-)

    Anelach jest tyle innych sposobów na robienie sobie dobrze poza samym seksem,tylko zawsze muszą chcieć tego dwie strony .My mieliśmy takie zabawne powiedzonko,,dzisiaj środa,dzień loda'' tak zabawnie było .Poza tym jakiś fajny film,wyjście na spacer. W 8tc (naturalnej) przełamaliśmy się i spróbowaliśmy. Tylko to się mega źle skończyło.Rano przytulanki a popołudniu już plamiłam i wieczorem na SOR. Serduszko jeszcze biło ale tętno słabe(ok 90)Na drugi dzień było już po ciąży.

    06.2004-ciąża naturalna zakończona porodem
    25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    24.11.2018 1 IUI
    29.12.2018 2IUI
    PCOS
    Marzec 2019 pierwsza procedura do in vitro,długi protokół.5 na zimowisku :-)
    4.05.2019 crio⛄⛄(cykl naturalny) :-(
    17.08.2019 crio ⛄ (cykl naturalny :-(
    19.10.2019 crio :-(
    Czynnik V(R2) heterozygotyczny nieprawidłowy
    MTHFR C677T heterozygotyczny nieprawidłowy
    Translokacja chromosomów 6 i 7 (46XX,t(6;7)(p?22:q11.212)translokacja zrownoważonaQ95.0
    08.20 Zaczynamy przygotowania do AK
    11.2020 II procedura(Pierwsza AK+AZ)
    2 blastki AK i 2 blastki AZ(zapładnialiśmy 8 komórek,5 nasieniem męża i mamy 2 zarodki i 3 komórki nsieniem dawcy i też 2 zarodki )
    27.01 transfer AK 6dpt beta 2,4 :-(
    26.02transfer 2zarodków(AK+AZ)
    Immunologia:brak kilku kirow implantacyjnych,
  • REE89 Ekspertka
    Postów: 236 372

    Wysłany: 24 października 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny krew oddana, trzymajcie kciuki ✊✊ oby było dobrze, wyniki o 16.😊😊

    Arcola, Amilka, Klaudia.91, Natica90, Atena000, Pia88, blair., monzaw, kasia_pra, Ewelka02, Meggie1, Gaguś, Catlady, Maarti, Sylv33, truskawka26, Makt, Kosanka, Karr lubią tę wiadomość

    Wrzesień 2015 r - początek starań
    Marzec 2019 r. - start klinika Invimed
    👱‍♀️ 30 L.
    - niedoczynność tarczycy- Letrox 50
    Homocysteina - 7, 67
    👱‍♂️ 34 L.
    - słabe nasienie
    Czerwiec 2019- przygotowania do 1 IVF
    05.lipca- punkcja-18 kom.
    6 komórek❄️ i 3 blastki
    06.sierpień -transfer😞
    Beta: 8dpt - 4.1, 10dpt-2,5
    15 październik - transfer-1 blastusia 6 dniowa 3BB😊
    9dpt-179mlU/ml
    13dpt-1044mlU/ml
    25dpt- serduszko❤️
    https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kl2c6stvn.png[/img]
  • Aguś19 Autorytet
    Postów: 944 334

    Wysłany: 24 października 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikia2019 wrote:
    A ja polecam pić napar z liści borówki brusznicy. Lepiej działa niż żurawina. Dzięki niej przestałam mieć problemy z pęcherzem a potrafiłam mieć co miesiąc.

    Do tego dużo pij wody, jeśli nie masz problemów z kamicą, to zakwaszaj wodę cytryną.

    Furagina jest lekkim antybiotykiem i nic nie powinno się wydarzyć jeśli już ją brałaś wcześniej.
    Powiedz mi jak pijesz ten napar? Ile razy dziennie i jak go zaparzasz

    p19udqk3oonve1f7.png

    2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 24 października 2019, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś zaczyna albo jest w trakcie długiego protokołu bez antyków? Tak się bety posypały, ze za niedługo zostanę sama w tym listopadzie :D

    jeszcze ja będę w listopadzie ;) w prawdzie ja krótki ale zaczynam dopiero za kilka dni jak przyjdzie @ po antykach więc wszystko co najważniejsze rozegra się w listopadzie :)

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • kasia_pra Autorytet
    Postów: 1191 1280

    Wysłany: 24 października 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ree, kciuki zaciśnięte 🤞

    Ja dziś transfer o 15, brr. Przed i pojadę na akupunkturę - nie zaszkodzi a może pomoże. No i od dzisiaj nutridrinki i monokoncentrat z ananasa :)

    REE89, Gaguś, taśta, Catlady, Maarti, blair., Atena000, Makt, Kosanka, agika88 lubią tę wiadomość

    3PGLp1.png

    33 lata
    05.2017 - sono hsg, oba jajowody drożne
    1 IUI - 19.09.2017 --> ☹️, 2 IUI - 12.01.2018 --> ☹️
    Endometrioza IV stopnia - laparoskopia i usunięcie zrostów i torbieli, histeroskopia 12.2018
    3IUI - 14.02.2019 --> ☹️, 4IUI - 13.04.2019 --> ☹️

    Lipiec 2019 - 1 procedura. Długi protokół
    22.08.2019 - punkcja, 1 blastka. 11 zamrożonych oocytów.
    27.08 - transfer blastki 2BB ☹️

    13.09 - start II procedury. Długi protokół
    21.10 - punkcja, 20 pobranych, 12 się zapłodniło. Mamy ❄️❄️ 3 dniowe i ❄️❄️❄️❄️ blastki (3.2.2, 3.2.2, 2.2.2, 3.2.3)
    24.10 - transfer 2 zarodków 3 dniowych (12AB, 9A) :( beta 3,56 - cb
    27.11 - transfer blastki 3BA :)
    3 dpt - beta <0,1, 7 dpt - beta 66,54, 9 dpt - beta 201,
    12 dpt - beta 665,7
    19 dpt - beta 9957, mamy pęcherzyk i ciałko żółtkowe 🎉
    23 dpt - mamy serduszko ♥️
  • Gaguś Autorytet
    Postów: 357 492

    Wysłany: 24 października 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    REE89 wrote:
    Dziewczyny krew oddana, trzymajcie kciuki ✊✊ oby było dobrze, wyniki o 16.😊😊
    Ja też właśnie oddałam i teraz czekać do 16✊

    kasia_pra, Catlady, Maarti, Klaudia.91, blair., Pia88, Atena000, Makt, Natica90, Kosanka, Karr lubią tę wiadomość

    1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
    HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
    1 zarodek M.2. (beta 0,1)
    2IVF Invicta Warszawa
    Styczeń 2019-
    1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
    3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
    Transfer 11.10.
    Zarodek 2 dniowy
    11dpt beta 58, prog 16
    13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
    34 dpt jest 💓
    27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
    Mamy 2 mrozaki 2dniowe

    Czekamy na nasze szczęście! ❤️
    2765110c1c.png
  • Gaguś Autorytet
    Postów: 357 492

    Wysłany: 24 października 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_pra wrote:
    Ree, kciuki zaciśnięte 🤞

    Ja dziś transfer o 15, brr. Przed i pojadę na akupunkturę - nie zaszkodzi a może pomoże. No i od dzisiaj nutridrinki i monokoncentrat z ananasa :)
    Powodzenia ✊

    kasia_pra, Pia88 lubią tę wiadomość

    1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
    HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
    1 zarodek M.2. (beta 0,1)
    2IVF Invicta Warszawa
    Styczeń 2019-
    1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
    3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
    Transfer 11.10.
    Zarodek 2 dniowy
    11dpt beta 58, prog 16
    13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
    34 dpt jest 💓
    27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
    Mamy 2 mrozaki 2dniowe

    Czekamy na nasze szczęście! ❤️
    2765110c1c.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 24 października 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki 4 weryfikacji 😊

    Beta 4074 mlU/ml
    Progesteron 162.70 ng/ml

    taśta, Amilka, REE89, kasia_pra, Sylv33, Catlady, Klaudia.91, kin, Ovulka, monzaw, blair., Evva, Meggie1, IGA, aganieszkam, Pia88, Emilkap11, Ewelka02, truskawka26, Atena000, Makt, Arcola, Sierściucha, kasiek2620, Kosanka, mm1, agika88, Karr lubią tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Gaguś Autorytet
    Postów: 357 492

    Wysłany: 24 października 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Odebrałam wyniki 4 weryfikacji 😊

    Beta 4074 mlU/ml
    Progesteron 162.70 ng/ml
    Pięknie 😊

    Maarti lubi tę wiadomość

    1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
    HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
    1 zarodek M.2. (beta 0,1)
    2IVF Invicta Warszawa
    Styczeń 2019-
    1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
    3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
    Transfer 11.10.
    Zarodek 2 dniowy
    11dpt beta 58, prog 16
    13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
    34 dpt jest 💓
    27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
    Mamy 2 mrozaki 2dniowe

    Czekamy na nasze szczęście! ❤️
    2765110c1c.png
  • Rose2019 Debiutantka
    Postów: 11 21

    Wysłany: 24 października 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja proszę o kciuki, krew oddana. Emocje ogromne. Wyniki po 12. Jestem już zmęczona tymi transferami, od roku żyje tylko tym. 5 transfer od grudnia. Nadzieja ogromna za każdym razem, a później ogromny ból. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej.

    Catlady, REE89, Ovulka, Amilka, Pia88, kasia_pra, Emilkap11, Ewelka02, Atena000, Makt, Arcola, Natica90, kasiek2620, Kosanka, skała, Karr, GrubAsia lubią tę wiadomość

    strona żeńska bez problemów
    strona męska - bezpłodność
    nasienie dawcy
    pierwsza stymulacja grudzień 2015
    transfer w grudniu - odwołany ( brak możliwości podania zarodka)
    crio 12.02.2016 - pod narkozą, sukces CIĄŻA - SYN
    Dwa mrozaczki zostały
    listopad 2018 - podejscie do Crio - beta 8
    luty 2019 - podejscie do Crio - beta >1
    kwiecień 2019 nowa procedura
    kwiecień 2019 - transfer , beta 10
    2 mrozaczki zostały
    listopad 2019 - transfer, beta 8
    luty 2020 - jutro transfer
  • Ovulka Autorytet
    Postów: 676 552

    Wysłany: 24 października 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose2019 wrote:
    i ja proszę o kciuki, krew oddana. Emocje ogromne. Wyniki po 12. Jestem już zmęczona tymi transferami, od roku żyje tylko tym. 5 transfer od grudnia. Nadzieja ogromna za każdym razem, a później ogromny ból. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej.


    Trzeba walczyc do konca kochana, trzymam mocno ✊🏼 3 Glebokie oddechy i bedzie dobrze

    Pia88 lubi tę wiadomość

    1IVF- 9-2019 😥
    2IVF - 10-2020 transfer 2 fasolek
    ❤️🙌🏼❤️
    2kreski na tescie 😍
    14dpt- 420
    22dpt - 5000 jest pecherzyk
    7+3 tc - wizyta u gin. ❤️ Bije mocno i miarowo 😍❤️
    I’ts a BOY!!! 💙💙💙
    20 tc - polowkowe, wszystko wporzadku



    ❄️❄️❄️

    a3737e8158.png
  • Ovulka Autorytet
    Postów: 676 552

    Wysłany: 24 października 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Odebrałam wyniki 4 weryfikacji 😊

    Beta 4074 mlU/ml
    Progesteron 162.70 ng/ml


    Cudownie 😍 czyzby blizniaki???

    Maarti, Pia88 lubią tę wiadomość

    1IVF- 9-2019 😥
    2IVF - 10-2020 transfer 2 fasolek
    ❤️🙌🏼❤️
    2kreski na tescie 😍
    14dpt- 420
    22dpt - 5000 jest pecherzyk
    7+3 tc - wizyta u gin. ❤️ Bije mocno i miarowo 😍❤️
    I’ts a BOY!!! 💙💙💙
    20 tc - polowkowe, wszystko wporzadku



    ❄️❄️❄️

    a3737e8158.png
  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 24 października 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie apropo wizyt, w jakich odstępach miałyście wizyty w trakcie stymulacji? ja właśnie czekam na @ po antkach i zaczynam i tak wstępnie wyliczyłam że pojawi się problem ze względu na wolne 1.11 i zamkniętą klinikę 2.11 a dodatkowo mój dr w czwartki nie przyjmuje i wychodzi mi że jak pójdę w +/-5 dniu stymulacji to następna wizyta będzie możliwa dopiero w 10 dniu i tak się zastanawiam czy to nie za długa przerwa...

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 24 października 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mooocne kciuki za dzisiejsze bety <3

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Evva Autorytet
    Postów: 1056 1312

    Wysłany: 24 października 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serdecznie gratuluję wszystkich bet, widać że październik jest dla większości z Was bardzo szczęśliwy 😍 cudownie ze aż tylu sie udalo i zostaną mamami 😊
    U mnie maz wlasnie poszedl na badania. Od wczoraj chodzi ze specjalnym urządzeniem ktore bada pole magnetyczne, bedzie miał robione badania nasienia 2 raz dzisiaj... aż się boję co wyjdzie bo same stresy u nas ostatnio..😞😞😞

    Ovulka, Atena000 lubią tę wiadomość

    nzjd9n73iyv5tlqm.png

    02.16 jest z nami nasze szczescie <3
    wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3 :(
    11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki :)
    5dpt beta 17,39,
    8dpt beta 72,89
    14dpt beta 1067, prog 73,9
    19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m :)
    27dpt jest ❤
  • blair. Autorytet
    Postów: 1695 1757

    Wysłany: 24 października 2019, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśta myślę że wizyty zależą od tego jak tam przebiega stymulacja, ja np. Miałam wizyty w 6, 8, 12dc. Lekarz na pewno Ci to jakoś sensownie rozplanuje, uwzględniając tę przerwę :)

    taśta, Pia88 lubią tę wiadomość

  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 24 października 2019, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    dziewczyny mam pytanie apropo wizyt, w jakich odstępach miałyście wizyty w trakcie stymulacji? ja właśnie czekam na @ po antkach i zaczynam i tak wstępnie wyliczyłam że pojawi się problem ze względu na wolne 1.11 i zamkniętą klinikę 2.11 a dodatkowo mój dr w czwartki nie przyjmuje i wychodzi mi że jak pójdę w +/-5 dniu stymulacji to następna wizyta będzie możliwa dopiero w 10 dniu i tak się zastanawiam czy to nie za długa przerwa...
    Zależy od lekarza . Ja na krotkim miałam 2 dc oczywiście , później 8 i 10 dc i 13 dc punkcja :)

    taśta lubi tę wiadomość

  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 24 października 2019, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wariuje. Niby dostałam informacje ze wszystkie moje 5 zarodków są dobrej klasy i ze są dobrej myśli dlatego umawiają transfer. Transfer w 5 dobie czyli w sobotę . Naczytałam się ze często się zdarza ze zarodki padają wszystkie naraz i za chwile zwariuje....

  • Olgaxxx Koleżanka
    Postów: 33 47

    Wysłany: 24 października 2019, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Odebrałam wyniki 4 weryfikacji 😊

    Beta 4074 mlU/ml
    Progesteron 162.70 ng/ml
    Gratulacje, pięknie rośnięcie. Beta jak na dwójeczkę 😃

    Maarti lubi tę wiadomość

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego