Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • elinkagd Autorytet
    Postów: 1532 808

    Wysłany: 9 października 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva co u Ciebie? Jak się czujesz?

    zem3anlirlcv80b3.png
    III. 2016r - początek starań
    VI.2017r. - Gameta Gdynia
    Jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna
    08.01.2018 - cb :(
    09-12.2018 3podejscia IUI :(
    04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
    17.07.2019 - start IVF krótki protokół
    29.07.2019 - punkcja pobrano 18 kumulusow z czego 12 MII, mamy 4❄️ blastki
    26.08.2019 - transfer blaski 4bb 8dpt-1,4 U/I 10dpt<1.1U/I :(
    27.09.2019 - transfer blastki 4bb 8dpt<1.1U/I :( zostały 2 blastki
    10.2019 - histeroskopia + stratching - usunięto mały polip
    21.11.2019 - transfer blastki 4bb
    9dpt-19.8 U/I, PRG-32,34 ng/ml
    11dpt-9.1 U/I :( cb
    został już tylko 1 mrożaczek
    29.06.2020 - transfer ostatniego mrozaka, 8dpt<1.1U/l
    Brak zarodków
    Nie wiem co dalej
  • domi92olsztyn Koleżanka
    Postów: 31 9

    Wysłany: 9 października 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jeszcze do Was nie dołączam bo My będziemy mieli transfer w Listopadzie(oby!!!) ale mam pytanie do Was- jak się czułyście przy tych wszystkich lekach do stymulacji ? ja teraz jestem na gonapeptyl i jestem ciekawa czego mogę się później spodziewać :)

    Arcola lubi tę wiadomość

    Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    aktualnie podchodzimy do in vitro ---> długi protokół
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • Atena000 Autorytet
    Postów: 346 488

    Wysłany: 9 października 2019, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi92olsztyn wrote:
    hej dziewczyny :) jeszcze do Was nie dołączam bo My będziemy mieli transfer w Listopadzie(oby!!!) ale mam pytanie do Was- jak się czułyście przy tych wszystkich lekach do stymulacji ? ja teraz jestem na gonapeptyl i jestem ciekawa czego mogę się później spodziewać :)
    Hej każda przechodzi inaczej, ja za pierwszym razem bardzo dobrze się czułam mogłam góry przenosić. Za drugim podejściem jest średnio właśnie mam zwolnienie 2 tygodnie :(

    INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    2 ivf -start 27.09 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
  • Amilka Autorytet
    Postów: 869 896

    Wysłany: 9 października 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, 2400 to nie jest powod zeby transfer odwolywac jesli ktos czuje sie dobrze:) wiec wszystko zalezy od kobiety i lekarza, nie stresuj sie jesli masz transfer to znaczy ze oceniono ze Twoj organizm dobrze ogarnia;)

    Atena000 lubi tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • Amilka Autorytet
    Postów: 869 896

    Wysłany: 9 października 2019, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, za pierwszym na krotkim moglam wszystko, teraz na dlugim od 8 ds moge gora co lezec 😂 licze dzis na decyzje o punkcji na pt:)

    Arcola lubi tę wiadomość

    Starania od: 11.2017
    26l. Amh 4.8, maz ok:)
    Kir Bx, obecne 2ds1 i 2ds4
    Mthfr homo i Pai homo
    Nk 17%, io, stan przedcukrzycowy
    Odporność na narkozy i znieczulenia -,-
    01-03.19 3x iui
    05.19 imsi (krótki)-8 pecherzykow-4 komorki-3 prawidlowe-2 zaplodnione-1 blastus 3bb-et:(
    08.19 imsi-msome (dlugi)-11 pecherzykow-7 komorek-3 prawidlowe-2 zaplodnione-2 zarodki 8a-et-beta:1.2/1.9/14.5/26/10.4-cb
  • pola Ekspertka
    Postów: 131 113

    Wysłany: 9 października 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html

    July, Arcola, monzaw, Maarti, Catlady, Andziorek, Amilka, blair., Misia90, skała, Nadzieja, magg85, Meggie1 lubią tę wiadomość

  • Arcola Autorytet
    Postów: 1218 1133

    Wysłany: 9 października 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html
    Pola jest druga kreska. Super. Który to dzień po transferze? Kiedy planujesz bete?

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 7 ❄️)
    1 transfer 27.07 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer - 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 9 października 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html
    ja też widzę <3

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1218 1133

    Wysłany: 9 października 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    elinkagd wrote:
    Iva co u Ciebie? Jak się czujesz?
    Iva co u Ciebie? Ciągle planujesz bete na 12dpt? Czy jednak wcześniej idziesz?

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 7 ❄️)
    1 transfer 27.07 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer - 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
  • pola Ekspertka
    Postów: 131 113

    Wysłany: 9 października 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    Pola jest druga kreska. Super. Który to dzień po transferze? Kiedy planujesz bete?

    pewnie dziś polecę na bętę, choć to dopiero 7 dpt i to 3-dniowego zarodka, choć spidziora bo już kompaktującego się w dniu podawania....... sama nie wiem co myśleć o tym, choć ta kreska jest właściwie przezroczysta... :O

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 10:37

  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 9 października 2019, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html

    Jest kreseczka <3 Ale super <3

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Catlady Autorytet
    Postów: 3096 4332

    Wysłany: 9 października 2019, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html
    Jest kreska! Kiedy idziesz na betę? :)
    Edit. Doczytałam, że dziś :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 10:40

    Makt lubi tę wiadomość

    mhsvl6d8kmqvj8kh.png
    🙋🏻‍♀️:
    • MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny
    • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️:
    • Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
    Kwiecień 2019 - przygotowanie do procedury IVF (ICSI)
    07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml; progesteron 33,28ng/ml
    9dpt - bhcg 46,03mlU/ml; progesteron 45,37ng/ml
    11dpt - bhcg 120,9mlU/ml; progesteron 49,25ng/ml
    15dpt - bhcg 1052mlU/ml; progesteron 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️
    30.05.2020 - Tadziu jest już z nami 🥰

    Został 1 ❄️ (3.2.1)
    Pełni nadziei ❤️
  • pola Ekspertka
    Postów: 131 113

    Wysłany: 9 października 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle, że nie wiem czy to w ogóle możliwe...
    no i ukochana kreseczka jest widoczna tylko pod wybranym kątem :O

  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 9 października 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Tyle, że nie wiem czy to w ogóle możliwe...
    no i ukochana kreseczka jest widoczna tylko pod wybranym kątem :O
    dlatego leć na betę a nie zamartwiaj się tutaj niepotrzebnie :*

    Makt lubi tę wiadomość

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Makt Autorytet
    Postów: 10552 8043

    Wysłany: 9 października 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html

    Zdecydowanie widać kreseczkę :) leć na bete koniecznie bo tylko ona rozwieje wątpliwości :)
    7 dpt 3 dniowca to jak 5 dpt blastki a niektórym testy wtedy już wychodzą (mi na wieczór już wyszedł) :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2019, 10:58

    4KMCp2.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2)

    Nasza historia
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 799 814

    Wysłany: 9 października 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html

    Ja taką miałam 5dpt, ale blastki wiec wygląda to obiecująco !!

    0ba2188e07.png
  • dariina Autorytet
    Postów: 398 184

    Wysłany: 9 października 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Betuj szybciorem. :D

    Czy miałyście histeroskopie przed transferem ??

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1622 2408

    Wysłany: 9 października 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola wrote:
    Dziewczyny kochane, czy oszalałam???

    https://zapodaj.net/592d5c04d833a.jpg.html
    Jest gratulacje 😊

    Mikołaj❤
    8599gzu3qsg7sbxn.png

    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1218 1133

    Wysłany: 9 października 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petunia88 wrote:
    Ja juz w domu pp punkcji, pobrali 18 komorek, zobaaczymy ile jest dojrzałych . Lekarz nie zgodzil sie jeszcze na zaplodnienke wiecej niz 6 jajeczek.
    Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to transfer w niedzielę 🥰✊
    Petunia czy Ty w końcu miałaś transfer ? Bo z tego co pamiętam to pisałaś, że we wtorek będzie. Jak się czujesz?

    skała lubi tę wiadomość

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 7 ❄️)
    1 transfer 27.07 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer - 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
  • Petunia88 Autorytet
    Postów: 334 429

    Wysłany: 9 października 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jie rosumiem kwestii tego proga przed transferem mialam powyzej 60. Moja dr mowilas ze super. A jak to ma sie względem odwołania transferu itp?

    Moje kalendarium🙂
    25 lutego 2019: diagnoza- slabe nasienie, oligospermia ciezka
    16 kwietnia: 1 wizyta w Bocianie.
    19 kwietnia: 2 wizyta,powtorne badanie nasienia- troche lepiej, ale wciaz kiepsko.

    I procedura:
    4 maja: stymulacja start
    10 maja: wizyta kontrolna
    13 maja: punkcja😍 12 komorek, 2 blastocysty
    18 maja:transfer naszego dzieciaczka ❤
    27 maja: beta ujemna.
    15 lipca: transer jedynego mrozaka 1BB
    26 lipca: 12dpt beta 0

    II procedura:
    23 września: zaczynamy stymulacje do II procedury
    3 października: punkcja 18 komorek, 6 blastocyst🥰
    8 października: transfer blastki 4AA
    15 października: 7dpt beta 56.8
    21 października: 13dpt beta 1156🥰

    o9zrdqk.png


    7zb1l7e.png

    ❄❄❄❄❄ na zimowisku
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego