Forum Starając się z pomocą medyczną IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19
Odpowiedz

IN VITRO - PAŹDZIERNIK'19

Oceń ten wątek:
  • taśta Autorytet
    Postów: 509 490

    Wysłany: 10 października 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    REE89 i mm1 kciuki zaciśnięte z całych sił <3

    ja miałam jechać rano na pozostałe badania i zapomniałam rano i odruchowo zjadłam śniadanie i już po badaniach :D może jutro nie zapomnę, że mam być na czczo :D

    po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 806 836

    Wysłany: 10 października 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy 5ciu transferach miałam weryfikacje w 3, 6 i 10dpt. I jak dla mnie nie jest to warte tych pieniędzy, a co dopiero nerwów.

    Obecnie mam lekarza ktory pierwsze badania chce wykonywać 7dpt i to jest dla mnie ok nie za wcześnie nie za późno ;)

    magg85, Atena000 lubią tę wiadomość

    0ba2188e07.png
  • mt30 Autorytet
    Postów: 1091 172

    Wysłany: 10 października 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierściucha wrote:
    Ja przy 5ciu transferach miałam weryfikacje w 3, 6 i 10dpt. I jak dla mnie nie jest to warte tych pieniędzy, a co dopiero nerwów.

    Obecnie mam lekarza ktory pierwsze badania chce wykonywać 7dpt i to jest dla mnie ok nie za wcześnie nie za późno ;)

    @Sierściucha kojarzę, że ogarniasz homocysteinę. Mam wynik 7,86 umol/l przy zakresie ref. (3,70-13,19)
    Czytałam, że dla uzyskania ciązy powinen wynik się mieścić między 6-7. Myślisz, że warto coś tu obniżać i czym? Jaki ty miałaś poziom przy udanym transferze?

    2017 - 2019 - mąż , leczenie 2 operacje, 2 biopsje...
    ja - 37
    AMH 3,55
    2019.04 - IUI, beta 2.7
    2019.05 - IV - krótki protokół (3aa, 1bb, 1bb) - 3 transfery, beta w dwóch pierwszych przypadkach max 8, 3 transfer beta 0
    2019.10 IV - długi protokół (1aa, 1aa, 2xmorule)
    2019.12.28 - transfer 3aa, beta 0

    2programy 4transfery ciąży nie ma

    2020.01 - badam immunologię, ... no i wyszło: CBA: IL-2 wysoko 570, IL-10 2240, PAI-1, MTHR hetero, NK-9% w normie, KIR Bx, brak: 2DL5 (grupa 1), 2DS4norm, 2DS5
    2020.02 - wizyta u dr. i zlecenie szczepień, po 3 szczepieniach allo 27%
    2020.06 - transfer: 1aa po odmrożeniu umarł
    2020.06 - piąty transfer 2xmorule: beta 8dpt: 6.5, beta 10dpt: 3:(
    2020.07 -brak * :(
    2020.07 - IV długi protokół start
    2020.09 - punkcja 14(9 zarodków, w II dobie 6 zarodków, 5 doba: 2 zarodki 1aa, 3bc)
    2020.09 - transfer świeży, 5dpt -0.9, 7dpt-3.1, 9dpt - 9, 11dpt - 27, 14dpt - 77, 18dpt - 73💔
  • Sierściucha Autorytet
    Postów: 806 836

    Wysłany: 10 października 2019, 09:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mt30 wrote:
    @Sierściucha kojarzę, że ogarniasz homocysteinę. Mam wynik 7,86 umol/l przy zakresie ref. (3,70-13,19)
    Czytałam, że dla uzyskania ciązy powinen wynik się mieścić między 6-7. Myślisz, że warto coś tu obniżać i czym? Jaki ty miałaś poziom przy udanym transferze?

    Docent Pasnik mi napisał, ze najlepsza homocysteina to 6-8.

    Wiec ty masz idealna, ja tez mniej wiecej taka miałam juz po obnizeniu, przed obnizeniem 8,8.

    mt30 lubi tę wiadomość

    0ba2188e07.png
  • Foto_Anna Autorytet
    Postów: 549 959

    Wysłany: 10 października 2019, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

    jestem po szczęśliwej procedurze in vitro (wątek majowy, klinika Bocian) i zostały mi dwa nowe opakowania

    CLEXANE 4000 j.m. (40 mg)/ 0,4 ml
    10 ampułko-strzykawek
    (data ważności 10/2021 i 11/2021)

    zakupione za 112,62 zł za opakowanie.

    Sprzedam oba opakowania za 130 zł (dwa kosztowałyby normalnie ok 225 zł, są to dość spore pudełka i zalegają mi w apteczce, niech komuś przyniosą szczęście w procedurze jak i mi :) )
    Mieszkam w Białymstoku.

    Czy którejś z Was przepisano ten lek w takiej dawce?

    Bez przerwy w każdym miesięcznym wątku in vitro trzymam kciuki za Wasze wszystkie stymulacje, punkcje, transfery, jesteście bardzo dzielne! <3
    Pozdrawiam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 09:58

    Sierściucha, Makt, Nadzieja lubią tę wiadomość

    zem3anlikdzagrk5.png

    Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 10 października 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po weryfikacji 3dpt.

    Wyniki:

    Progesteron 40.50 ng/ml
    Estradiol 2413 pg/ml

    Makt, magg85, Salome lubią tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1631 2481

    Wysłany: 10 października 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Jestem po weryfikacji 3dpt.

    Wyniki:

    Progesteron 40.50 ng/ml
    Estradiol 2413 pg/ml



    Nie stresuja was te weryfikację bardziej ? Przecież to już nie ma żadnego wpływu na to czy się uda czy nie. A jak pierwsza beta ci wyjdzie to będziesz miała dość pobierania krwi i latania co 2 dni żeby sprawdzać przyrost 😁 ja byłam już 5 razy i jeszcze jutro zamierzam ostatni 🤣 razem z badaniami tarczycy rozszerzonymi

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 10 października 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Nie stresuja was te weryfikację bardziej ? Przecież to już nie ma żadnego wpływu na to czy się uda czy nie. A jak pierwsza beta ci wyjdzie to będziesz miała dość pobierania krwi i latania co 2 dni żeby sprawdzać przyrost 😁 ja byłam już 5 razy i jeszcze jutro zamierzam ostatni 🤣 razem z badaniami tarczycy rozszerzonymi

    Robię te weryfikację ze względu na progesteron. Zawsze miałam bardzo niski dlatego lekarz zalecił weryfikację ze względu na niego :)

    Pia88 lubi tę wiadomość

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Lola. Autorytet
    Postów: 1631 2481

    Wysłany: 10 października 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Robię te weryfikację ze względu na progesteron. Zawsze miałam bardzo niski dlatego lekarz zalecił weryfikację ze względu na niego :)


    Trzymam kciuki żeby wszystko się udało ✊✊
    To forum przynosi szczęście

    Sierściucha, Atena000, Makt, Nadzieja, Arcola, Maarti, Aś2018, Pia88 lubią tę wiadomość

    Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

    MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • July Autorytet
    Postów: 296 198

    Wysłany: 10 października 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 13:20

  • D_orcia Koleżanka
    Postów: 42 57

    Wysłany: 10 października 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Jestem po weryfikacji 3dpt.

    Wyniki:

    Progesteron 40.50 ng/ml
    Estradiol 2413 pg/ml

    Jak będziesz po konsultacji telefonicznej z lekarzem to proszę napisz co powiedział, bo jestem ciekawa tych wartości.

    Ja robiłam w dniu transferu badanie progesteronu ( na własną rękę, bo nie miałam zaleconych, ale spanikowałam) - wynik był 17, 4 ng/ml więc dobry. Teraz nie mam weryfikacji zaleconych i nie wiem czy robić na własną rękę, czy czekać do tego 17.10.

    Starania od 2018 r. z dłuższa przerwa z uwagi na inne względy zdrowotne
    13.06.2019 r. -IVF IMSI - pobrano 6 oocytów - brak zapłodnień
    03.08.2019 r. - IVF IMSI - pobrano 5 oocytów - jest ❄️
    03.09. 2019 r. - histeroskopia operacyjna - usunięcie polipa endometrium
    07.10.2019 r. - FET :( 10 dpt - bHCG <0,5 :(
    Czynnik męski, morfologia 0%
  • Atena000 Autorytet
    Postów: 372 598

    Wysłany: 10 października 2019, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarti wrote:
    Ooo to się zamienilysmy😊 doktorem jest bardzo fajny i konkretny😁 będziesz w dobrych rękach 🙂 a kiedy masz Transfer? Niestety Invicta nie informuje telefonicznie o zarodkach. W dniu transferu będziesz miała wcześniej spotkanie z embriologiem i wszystko dokładnie Ci wytłumaczą i jak już będziesz leżeć na fotek to pokażą Ci na monitorze maluszka którego dostaniesz 💗 ja miałam łzy w oczach jak zobaczyłam naszego bąbelka 😅
    a ile miałaś podanych zarodków?

    INVICTA Warszawa - 33l - 2ivf długi - 1ET FET 1 - S
    PCO
    NK-12%
    Nasienie-Fragmentacja 30%
    MTHFR c.677C>T homozygota (CC)
    MTHFR c.1298A>C homozygota(CC)
    16.01.2021 - test II kreski naturals???
    2 IVF -start 27.09.2019 protokół długi- punkcja 07.10, przewidywany termin transferu 12.10- podane 2 zarodki, 0- na zimowisku , (było 10 zarodków 8 przestało się rozwijać :( )
    * 6 dpt - 40,7
    *10 dpt- 121,6
    * wizyta pęcherzykowa 29.10- jest pęcherzyk :)
    * 05.11.2019 - jest serduszko :)
    * 16.12.2019- dzidziuś zdrowy (usg prenatalne)
    na chwilę obecną chłopak - czekamy na usg 20 tc
    mhsv3e5egkhasukv.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 10 października 2019, 12:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atena000 wrote:
    a ile miałaś podanych zarodków?


    Zdecydowaliśmy się na jeden. Jeśli się nie uda to przy następnym podejściu zabierzemy dwa :)

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 10 października 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_orcia wrote:
    Jak będziesz po konsultacji telefonicznej z lekarzem to proszę napisz co powiedział, bo jestem ciekawa tych wartości.

    Ja robiłam w dniu transferu badanie progesteronu ( na własną rękę, bo nie miałam zaleconych, ale spanikowałam) - wynik był 17, 4 ng/ml więc dobry. Teraz nie mam weryfikacji zaleconych i nie wiem czy robić na własną rękę, czy czekać do tego 17.10.

    Dam znać :) Lekarz ma dzwonić koło 14

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • REE89 Ekspertka
    Postów: 236 372

    Wysłany: 10 października 2019, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm1 wrote:
    A w którym dc jesteś? Sztuczny czy naturalny?

    14 cd cykl sztuczny, transfer we wtorek 15 października😍

    Arcola, Makt, Klaudia.91, blair., Catlady lubią tę wiadomość

    Wrzesień 2015 r - początek starań
    Marzec 2019 r. - start klinika Invimed
    👱‍♀️ 30 L.
    - niedoczynność tarczycy- Letrox 50
    Homocysteina - 7, 67
    👱‍♂️ 34 L.
    - słabe nasienie
    Czerwiec 2019- przygotowania do 1 IVF
    05.lipca- punkcja-18 kom.
    6 komórek❄️ i 3 blastki
    06.sierpień -transfer😞
    Beta: 8dpt - 4.1, 10dpt-2,5
    15 październik - transfer-1 blastusia 6 dniowa 3BB😊
    9dpt-179mlU/ml
    13dpt-1044mlU/ml
    25dpt- serduszko❤️
    https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kl2c6stvn.png[/img]
  • Makt Autorytet
    Postów: 10681 8116

    Wysłany: 10 października 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś2018 wrote:
    My tez braliśmy + embrioskop (i to akurat fajna sprawa bo nie musza wyciągać zarodka żeby zobaczyć jak się rozwija)

    W pierwszej procedurze tez braliśmy coś takiego ale przy drugiej klinika wymieniła inkubatory dla zarodków i teraz taki jest standard i na końcu hodowli dostaje się film z rozwoju zarodków :) super sprawa - nasz, ten w brzuszku był strasznie ruchliwy na filmiku, dzielił się jak szalony i skakał po całej probówce :p

    Petunia88, Aś2018, Klaudia.91, blair., Pia88 lubią tę wiadomość

    cWmcp1.png

    3yl1p1.png

    19.03 (39+0) g. 13:35, 3335g, 54 cm Iga ❤️

    #2 IVF: 9.07 - ET (3.1.1);
    6dpt beta 12,37, progesteron 8,6;
    8dpt - 38, prog- 16,4;
    10 dpt - 130,6, prog- 14,79
    14dpt - 1260, prog- 15,04
    15 dpt (4+6) - GS 2,2 mm i YS 1,1 mm
    21 dpt- 9950, prog-15,65
    23 dpt (6+0) - ❤️
    14.11 (21+0) - usg połówkowe, 371g 👧🏼
    Mamy 4 bałwanki! ❄️❄️❄️❄️
    (3.1.2, 4.2.3, bl2, 4.3.2 z 6 doby)

    Nasza historia
  • mm1 Autorytet
    Postów: 1360 1317

    Wysłany: 10 października 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    REE89 wrote:
    14 cd cykl sztuczny, transfer we wtorek 15 października😍
    Tez juz bym chciała, ja mam dopiero 3dc.

    Ja 39 lat
    09.2006 Julia
    10 lat zmagań i nic
    jajowody drożne, czynnik męski :(
    IUI 07.2017 :(
    08.2017 rozpoczęcie procedury IVF
    15.09.2017 pick up mamy ❄❄❄❄❄
    13.11.2017 crio ❄❄ :(
    19.07.2019 crio ❄ +embryoglue
    7 dpt beta 5,7/ 8 dpt beta 7,6 / 9 dpt beta 8,7 😔
    23.10.2019 crio ❄+ embryoglue 6tc*😢
    8 dpt beta 65,6 😊
    10 dpt beta 117,4 ( po 43h ) prog 17,60
    12 dpt beta 264,3 prog 19,00
    24 dpt beta 15880 prog 19,00
    02.06.2020 crio ❄ + embryoglue 😢
    2 IVF 08.2020 IMSI
    21.08.2020 pick up mamy ❄ ❄ ❄ ❄
    26.10.2020 crio ❄ 4ab😢
  • Arcola Autorytet
    Postów: 1336 1230

    Wysłany: 10 października 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm1 wrote:
    Tez juz bym chciała, ja mam dopiero 3dc.
    MM1 odpisujesz się do naszych statystyk na szczęśliwy październik ☺️?

    Kariotypy ok, Mthfr +v (R2) heterozygotyczne
    Nk - 13%, kiry AA/hlac c1,
    Allo 28,5%, Ana - ujemne
    Starania od lipiec`18
    AMH 4,63 ng/ml
    Euthyrox 75mg
    Nasienie:
    styczeń'19- morfologia 0%
    marzec'19 - morfologia 8%
    CB - wrzesień'18 (6t*), kwiecien'19(5t), kwiecien' 20(5t)
    ICSI maj' 19 (14 pobranych i zapłodnionych, jeszcze 4 ❄️)
    1 transfer 27.07.19 - 4.1.1 -złe przyrosty bety. Mały pęcherzyka do tygodnia ciąży. Aniołek (8t*).
    2 transfer 26.10.19 - 4.1.1 9dpt - 241,5/11dpt - 478/14dpt - 1260 (2x9t*)
    3 transfer 18.06.20- 8dpt beta 0,2
    Ciąża naturalna czerwiec'20 - pusty pęcherzyk (9t*)
    4 transfer 21.11.20- pusty pecherzyk (9t*)
  • Klaudia.91 Ekspertka
    Postów: 144 238

    Wysłany: 10 października 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    REE89 wrote:
    14 cd cykl sztuczny, transfer we wtorek 15 października😍
    Będę trzymać kciuki ✊ też transferujemy we wtorek, o 14 😊

    Makt, Catlady lubią tę wiadomość

    Starania od 2015
    Marzec 2019 - decyzja o in vitro
    Sierpień 2019 - punkcja. 22 prawidłowe komórki.
    Z 12 zapładnianych mamy 1 ❄.
    Transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
    15/10/ 2019 - transfer
    7 dpt - 63,7 🙂
    9 dpt - 175 🙂
    13 dpt - 1290 🙂
    24 dpt - mamy serduszko ❤
    vionqay.png
  • mm1 Autorytet
    Postów: 1360 1317

    Wysłany: 10 października 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcola wrote:
    MM1 odpisujesz się do naszych statystyk na szczęśliwy październik ☺️?
    Zobaczymy czy mnie jutro lekarz dopuści do transferu. ..

    Ja 39 lat
    09.2006 Julia
    10 lat zmagań i nic
    jajowody drożne, czynnik męski :(
    IUI 07.2017 :(
    08.2017 rozpoczęcie procedury IVF
    15.09.2017 pick up mamy ❄❄❄❄❄
    13.11.2017 crio ❄❄ :(
    19.07.2019 crio ❄ +embryoglue
    7 dpt beta 5,7/ 8 dpt beta 7,6 / 9 dpt beta 8,7 😔
    23.10.2019 crio ❄+ embryoglue 6tc*😢
    8 dpt beta 65,6 😊
    10 dpt beta 117,4 ( po 43h ) prog 17,60
    12 dpt beta 264,3 prog 19,00
    24 dpt beta 15880 prog 19,00
    02.06.2020 crio ❄ + embryoglue 😢
    2 IVF 08.2020 IMSI
    21.08.2020 pick up mamy ❄ ❄ ❄ ❄
    26.10.2020 crio ❄ 4ab😢
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego