In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzik_ wrote:Zaraz po punkcji brałam leki i dostałam normalnie okres.. punkcja 20 a okres 29 sierpnia... następną miesiączkę powinnam dostać max 29 września a tu cisza..
Powinnam mieć normalnie owulacje i wszystko jak się należy..
Paprottka ja też w Katowicach..
Tak leki dostałam i dostałam okresu po lekach..
Kurcze no nie wiem ciąża jest już wykluczona napewno
A to masz 2 cykle przerwy? Źle zrozumialam bo myslalam ze 20 września miałaś punkcję i czekasz na miasiaczke do transferu. No to chyba musisz iść do kliniki... -
Paprottka wrote:A to masz 2 cykle przerwy? Źle zrozumialam bo myslalam ze 20 września miałaś punkcję i czekasz na miasiaczke do transferu. No to chyba musisz iść do kliniki...
1 cykl przerwy. Po punkcji nie miałam świeżego transferu. Normalnie okres. I ten cykl dalej trwa 😄 jeszcze nie zaczął się drugi cykl.
Skontaktowałam się z Mercikiem. Przepisał duphaston👨🦱 32l.
Słaba jakość nasienia
Fragmentacja 34%
Leniwe plemniczki
Reszta wyników ok
👩30l.
Owulacja OK
Drożność OK
Wszystko w normie
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
31.03.2021r. 1 IUI🍷
29.04.2021r. 2 IUI🍷
26.06.2021r. 3 IUI🍷
Podchodzimy do In vitro.
Od 12.07.2021r. tabletki antykoncepcyjne 💊💊💊
Od 08.08.2021r. zaczynamy stymulacje 💉💉💉
20.08.2021r. Punkcja 🥚🥚🥚
2 Blastocysty ❄❄
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
🔸️estrofem,
🔸️ encorton,
🔸️ accofil,
🔸️ intralipid,
🔸️prolutex,
🔸️cyclogest
🍷🍷🍷🍷
Kariotypy OK 🧬🧬🧬
Immunologia, cytokiny, KIRy i te inne ok💥
Druga procedura.
3 zarodki przebadane ok 🍀🍀🍀
Transfer 15. 06.23r. Z accofilem🍷
6dpt beta 18
8 dpt beta 21,5
10 dpt beta 24
14 dpt beta 70
😭😭😭😭😭
Transfer 27.10.2023r.
7 dpt beta nie ruszyła 😭😭 -
Madzik_ wrote:1 cykl przerwy. Po punkcji nie miałam świeżego transferu. Normalnie okres. I ten cykl dalej trwa 😄 jeszcze nie zaczął się drugi cykl.
Skontaktowałam się z Mercikiem. Przepisał duphaston
Aaa ok. Ja teraz 20 października idę dopytać się o transfer. Ja juz odrazu wiedziałam ze nie będę mieć świeżego bo mialam prawie 3 tys estradiolu. Ale i tak średnio jestem zadowolona z ilości komórek bo z 7 mam tylko 2. -
Paprottka wrote:Aaa ok. Ja teraz 20 października idę dopytać się o transfer. Ja juz odrazu wiedziałam ze nie będę mieć świeżego bo mialam prawie 3 tys estradiolu. Ale i tak średnio jestem zadowolona z ilości komórek bo z 7 mam tylko 2.
Oooo to identycznie mam.
Pobrali mi 8 zostały 2 blastocysty.
Modlę się aby o jedną ciążę 🙏👨🦱 32l.
Słaba jakość nasienia
Fragmentacja 34%
Leniwe plemniczki
Reszta wyników ok
👩30l.
Owulacja OK
Drożność OK
Wszystko w normie
W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
31.03.2021r. 1 IUI🍷
29.04.2021r. 2 IUI🍷
26.06.2021r. 3 IUI🍷
Podchodzimy do In vitro.
Od 12.07.2021r. tabletki antykoncepcyjne 💊💊💊
Od 08.08.2021r. zaczynamy stymulacje 💉💉💉
20.08.2021r. Punkcja 🥚🥚🥚
2 Blastocysty ❄❄
1 Transfer 08.11.2021r. 😭
2 Transfer 09.05.2022r. 😭
🔸️estrofem,
🔸️ encorton,
🔸️ accofil,
🔸️ intralipid,
🔸️prolutex,
🔸️cyclogest
🍷🍷🍷🍷
Kariotypy OK 🧬🧬🧬
Immunologia, cytokiny, KIRy i te inne ok💥
Druga procedura.
3 zarodki przebadane ok 🍀🍀🍀
Transfer 15. 06.23r. Z accofilem🍷
6dpt beta 18
8 dpt beta 21,5
10 dpt beta 24
14 dpt beta 70
😭😭😭😭😭
Transfer 27.10.2023r.
7 dpt beta nie ruszyła 😭😭 -
Anka84 wrote:Dziewczyny, którą z Waszych klinik możecie polecić do IVF? Jestem w Novum w Warszawie, ale mam mieszane uczucia. Biorą kupę kasy, ale nie czuje się szczególnie zaopiekowana, o wszystko trzeba dopytywać, mam wrażenie wszystko robione na dziko. Jestem z Bydgoszczy, więc w grę wchodzi Łódź, Gdańsk, Poznań.
Dwa pierwsze podejścia miałam w Gamecie w Gdyni. Na trzecią przeniosłam się do innej kliniki ale dlatego, że to moje ostatnie podejście i chciałam spróbować innego spojrzenia na problem. W Gamecie masz swojego lekarza, który prowadzi Cię przez wszystkie etapy, masz z nim kontakt telefoniczny w razie potrzeby, na miejscu jest laboratorium więc potrzebne badania np. hormonów wykonujesz tego samego dnia, trzeba być tylko 2 godziny wcześniej.Anka84 lubi tę wiadomość
-
Anka84 wrote:Dziewczyny, którą z Waszych klinik możecie polecić do IVF? Jestem w Novum w Warszawie, ale mam mieszane uczucia. Biorą kupę kasy, ale nie czuje się szczególnie zaopiekowana, o wszystko trzeba dopytywać, mam wrażenie wszystko robione na dziko. Jestem z Bydgoszczy, więc w grę wchodzi Łódź, Gdańsk, Poznań.
Nie mam wielkiego doświadczenia i nie wiem jaka jest Wasza historia. Ja leczę się w Poznaniu u prof. Banaszewskiej. Jestem zadowolona ale porównania nie ma. Pracuje w szpitalu na polnej gdzie odbywa się procedura in vitro.Anka84 lubi tę wiadomość
-
Ostatnio rozmawialiśmy z mężem o tym ze tu tylko chodzi o kase bo byliśmy w dwóch klinikach i w każdej trzeba się dopytywać. Ja zostałam w gyncentrum bo mogę chodzić do kilku lekarzy i mam kilka opinii. Zatem musisz odnaleźć swoją gdzie sie będziesz dobrze czuła. -
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na wątku o in vitro. Powiedzcie mi czy któraś z was chodzi do Gamety w Łodzi? Mój lekarz ginekolog z nimi współpracuje i poleca mi bardzo ta klinikę. Macie jakiś opinie?? Niestety byłam na cyklu stymulowanym, bo mieliśmy podejść do inseminacji jednak w 12dc miałam 2 pęcherzyki 10mm... I Pan doktor stwierdził że nic nie uzyskamy w tym cyklu. Coraz bardziej z mężem myślimy o in vitro. Ja po pierwszej ciąży z innym partnerem (totalna wpadka) ponieważ mam PCOS ;mąż ma aby 7 %prawidłowych plemników od 6 lat nie było nawet ciąży. Myślicie ze warto podchodzić do inseminacji czy uderzać do kliniki na in vitro??01.2014 pierwsza ciąża naturalna synuś 2810g i 55 cm szczęścia
12.2018 HSG (lewy jajowód niedrożny)
05. 2019 Pierwsza wizyta niepłodnościowa, PCOS, IO
11.2021 Kolejna wizyta (mąż się oswoił z myślą o wspomaganym zajściu w ciążę)
11.2021-04.2022 zbieranie funduszy
04.2022 start dofinansowania 1procedura ivf
06.2022 punkcja
Mamy 6 mrozaczków
7.2022 pierwszy transfer nieudany (4BA)
8.2022 drugi transfer(3BA)
8dpt-34.53,10dpt- 47,44;11dpt - 30,71
9.2022 trzeci transfer (3BA)
7dpt BETA HCG 25,22
9dpt BETA HCG 49!
12dpt BETA HCG 205
14dpt BETA HCG 594
16dpt BETA HCG 1378<3
23dpt BETA HCG 11027<3
26 dpt mamy -
Woodwife wrote:Cześć dziewczyny. Jestem nowa na wątku o in vitro. Powiedzcie mi czy któraś z was chodzi do Gamety w Łodzi? Mój lekarz ginekolog z nimi współpracuje i poleca mi bardzo ta klinikę. Macie jakiś opinie?? Niestety byłam na cyklu stymulowanym, bo mieliśmy podejść do inseminacji jednak w 12dc miałam 2 pęcherzyki 10mm... I Pan doktor stwierdził że nic nie uzyskamy w tym cyklu. Coraz bardziej z mężem myślimy o in vitro. Ja po pierwszej ciąży z innym partnerem (totalna wpadka) ponieważ mam PCOS ;mąż ma aby 7 %prawidłowych plemników od 6 lat nie było nawet ciąży. Myślicie ze warto podchodzić do inseminacji czy uderzać do kliniki na in vitro??
Nie warto podchodzić do inseminacji, są nieskuteczne, szkoda kasy. In vitro oczywiście też nie daje gwarancji skuteczności, ale jednak jest większe prawdopodobieństwo ciąży. Do in vitro jest kwalifikacja i jedną z przesłanek jest to, że wcześniejsze różne próby zakończyły się niepowodzeniem, stąd lekarze kierują na inseminacje po to, aby wyczerpać możliwości i aby była spełniona któraś z przesłanek do in vitro. -
Mlodamezatka wrote:Hej dziewczyny i ja do was dolacze.
Mam za soba cp w 3 cs, usuniety lewy jajowod. Potem sporo cykli stymulowanych, sonoHSG z efektem droznego prawego jajowdu. W tym samym cyklu cb. Potem jeszcze 2 stymulacje zastrzykami, histeroskopia z efektem endometrium z licznymi mikropolipami.
U meza morfo 2%, nie zawrotna liczba plemnikow, fragmentacja 21% i wysoki stres oksydacyjny.
Ostatecznie po ponad 1,5 roku staran zaczynamy z ivf. Chcemy jak najszybciej ale nie wiem czy nie bede musiala powtorzyc histero i realnie poczatek porcedury bedzie dopiero w marcu. W kazdym razie jestesmy juz na 100% pewni.
Jestem na tym wątku w zasadzie od początku, tj. od stycznia tego roku i właśnie sobie uświadomiłam, że tak całkiem niedawno przecież czytałam tego posta mlodejmezatki a tu minęło juz 9 miesiecy i ona lada dzien rodzi jak nie już nie jest po porodzie...Tak więc pierwsze dziewczyny z tego wątku już wydają na świat maluszki. Część z nas, które teraz tu są aktywne - w ciągu roku też na pewno będzie w ciąży lub nawet urodzi. Raz dwa trzy - teraz Ty 😉😀 i ja 😉Ova lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Orienujecie się jakj powinien być poziom estradiolu w 8 dniu cyklu przy stymulacji puregonem i lametta? Jestem po środku jeśli chodzi o widełki, ale pytanie czy powiniem być w górnej czy dolnej granicy?
Rozpoczęłam stymulacje wg. krótkiego protokołu: Puregon dawka dzienna 300 j Lametta 2 tabletki dziennie. Na wizycie 8 dc okazało się, że wytworzyły się zaledwie 2 pęcherzyki. (AMH 0,94). Stymulacja przerwana i czekam na następny cykl ze zwiększonymi dawkami leków.
Miałyście tak?
I czy po zwiększeniu dawek zwiększyła się liczba pecherzyków? -
Witajcie,
nie udzielałam się jeszcze na żadnym z forów, ale IMSI zbliża się wielkimi krokami i poziom stresu rośnie. Dwie nieudane próby inseminacji w tym roku, lekarz nie zalecał próbować dalej ze względu na wyniki u męża. Zła fragmentacja, mimo suplementacji wit C i ProFertil coraz gorsza, bo 57% w ostatnim badaniu, najlepszy wynik jaki miał to 34%. Nie próbują nawet ICSI bo nie ma sensu. Dodatkowo mamy zalecone badanie zarodków PGTA (badania pod kątem wad genetycznych). Jestem w trakcie stymulacji, wzielam 3 zastrzyki Bemfoli, jeszcze 3 i wizyta z usg. Strasznie stresuje się ze okaże się że żaden zarodek nie jest ok...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 15:59
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2022, 11:57
2x cb, 2x poronienie (w tym ciąża bezzarodkowa), 1x cp - naturalsy
1 IVF
31.03.22 - ET 3.1.1 - mój Mały Cud 🩵
5 dpt - 4,52 / 6 dpt - 16,8 / 9 dpt - 72,06 / 11 dpt - 86,1 / 12 dpt - 107,7 / 15 dpt - 233,3 / 19 dpt - 1195 / 21 dpt - 2380 / 25 dpt - 7600 jest ❤️
12.22 🎁🥰
02.24 - FET 4.1.1 cb 💔
03.24 - FET 4.1.2 💔
2 IVF
30.07.24 - ET 4.1.1
6 dpt - 31 / 8 dpt - 109,8 / 10 dpt - 321,5 / 13 dpt - 1247 / 15 dpt - 2531 / 22 dpt - 12100 / 24 dpt - 17860 i mamy ❤️
9+1 2,5 cm 💚
11+1 4,7 cm 💛
12+2 6,1 cm, prenatalne ok, będzie synek🩵
13+6 8,1 cm 🥰 🧡
"Bo czasami szczęście jest duże i idzie do nas powoli." -
aga12345 wrote:Hej dziewczyny.
Życzę powodzenia wszystkim, które się przygotowują, są w trakcie lub już zaciążyły po invitro ☺️
Pierwszy raz będę podchodzić do invitro w przyszłym cyklu.
Lekarz zaproponował mi diagnostykę preimplantacyjną ze względu na 4 poprzednie ciąże, które szybko się kończyły.
Czy któraś z Was korzystała z tych badań?
Czy mogę mieć jakiś wpływ na wybór protokołu? Moje amh to 2,2
Nie kojarzę, aby na tym wątku któraś się chwaliła, żeby miała taką diagnostykę. Natomiast ten temat na pewno był kilkukrotnie poruszany na wątkach miesięcznych typu in vitro luty 2021 albo in vitro kwiecień 2021. Więc napisz może na in vitro październik 2021. Tam zagladają zaciążone, doświadczone Staraczki. Kojarzę, że dziewczyny badały zarodki. U jednej na przykład mąż miał wadę genetyczną w postaci translokacji robertsonowskiej i musieli zbadać zarodek, aby upewnić się, że konkretny zarodek nie ma genu typowego dla tej translokacji i dopiero po upewnieniu się - zostal on transferowany. Twój lekarz pewnie obawia się jakiś obciążeń genetycznych, które wcześniej mogły powodować poronienia i może dlatego zaproponował taką diagnostykę, aby wiedzieć że dany zarodek czy komórka jajową będzie odpowiedni/-a. Dodam że niektóre dziewczyny wybór kliniki do in vitro uzależniają od możliwości takiej diagnostyki. Nie we wszystkich bowiem jest taka możliwośćaga12345 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny z badania posiew z kanału szyjki wyszła mi bakteria streptococcus agalactiae
Czy myślicie ze z takim wynikiem będę mogła podejść do stymulacji do in vitro? Czy wpierw powiedzą żeby wyleczyć?Strusio85 lubi tę wiadomość
2018r. - Początek starań ❤️ -
Żona wrote:Hej, dziewczyny z badania posiew z kanału szyjki wyszła mi bakteria streptococcus agalactiae
Czy myślicie ze z takim wynikiem będę mogła podejść do stymulacji do in vitro? Czy wpierw powiedzą żeby wyleczyć? -
aga12345 wrote:Hej dziewczyny.
Życzę powodzenia wszystkim, które się przygotowują, są w trakcie lub już zaciążyły po invitro ☺️
Pierwszy raz będę podchodzić do invitro w przyszłym cyklu.
Lekarz zaproponował mi diagnostykę preimplantacyjną ze względu na 4 poprzednie ciąże, które szybko się kończyły.
Czy któraś z Was korzystała z tych badań?
Czy mogę mieć jakiś wpływ na wybór protokołu? Moje amh to 2,2
Jestem w trakcie stymulacji i będziemy mieć wykonywane badanie pgta + biopsje zarodków za około tydzień, ₩półtora tygodnia ze względu na strasznie słabą fragmentacja u męża. To moje pierwsze podejście do in vitro.