In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaguska wrote:Dziękuję dziewczyny za miłe słowa ☺️ oby kropek został na stałe. Tak to był transfer 5 dniowej blastki
Edit: Mam już betę 27.58 mIU/ml.
Niska ale w środę powtórzę i oby był przyrost
Beta piekna jak na 7 dpt takze teraz niech tak pieknie rosnie ✊🏻🍀agaguska lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Yuki
Ja bym mega chciała żebyś wszystkie 6 zostało z nami, marzę o dużej rodzinie 😊 tym bardziej, że my korzystamy z nasienia dawcy i jeśli by się udało uzyskać tylko jedną ciążę, to później gdy znów byśmy podeszli do stymulacji (chociaż na ten moment nie podeszłabym drugi raz..) to znów by trzeba było użyć innego dawcy, a tak trochę dziwnie każde dziecko z innego.. Ale no, co ma być to będzie, ważne że te 6 się zapłodniło, może chociaż połowa przetrwa. Już się godzę z tym, że nie wszystko idzie po mojej myśli, ale ważne, że cokolwiek się dzieje. No bo jaki wpływ mam na to, co wszechświat dla mnie przygotował? 😉 Wracaj do nas szybko, będę ciepło myśleć o Tobie i wysyłać myślami pozytywną energię 😘
Młodamezatka
Nawet nie wiedzialam, że mrożone jajeczka są później gorsze, dziękuję za info ❤️ tym bardziej się już nie będę przejmować, że nie było więcej, ważne, że jest te 6 i niech do 5 doby zostanie chociaż połowa 😊
Ova, agaguska
Gratulacje dziewczyny ❤️
Lily
Jak się czujesz?agaguska, Ova lubią tę wiadomość
-
Sisska wrote:Yuki
Ja bym mega chciała żebyś wszystkie 6 zostało z nami, marzę o dużej rodzinie 😊 tym bardziej, że my korzystamy z nasienia dawcy i jeśli by się udało uzyskać tylko jedną ciążę, to później gdy znów byśmy podeszli do stymulacji (chociaż na ten moment nie podeszłabym drugi raz..) to znów by trzeba było użyć innego dawcy, a tak trochę dziwnie każde dziecko z innego.. Ale no, co ma być to będzie, ważne że te 6 się zapłodniło, może chociaż połowa przetrwa. Już się godzę z tym, że nie wszystko idzie po mojej myśli, ale ważne, że cokolwiek się dzieje. No bo jaki wpływ mam na to, co wszechświat dla mnie przygotował? 😉 Wracaj do nas szybko, będę ciepło myśleć o Tobie i wysyłać myślami pozytywną energię 😘
Młodamezatka
Nawet nie wiedzialam, że mrożone jajeczka są później gorsze, dziękuję za info ❤️ tym bardziej się już nie będę przejmować, że nie było więcej, ważne, że jest te 6 i niech do 5 doby zostanie chociaż połowa 😊
Ova, agaguska
Gratulacje dziewczyny ❤️
Lily
Jak się czujesz?
Komorki przede wszystkim sie gorzej mraza a dokladniej rozmrazaja. Czesciej ulegaja uszkodzeniu w takim procesie, rozmrazaja sie nieprawidlowo lub w ogole. Jak polowa sie odmrozi okej to jest dobrze.
Takze przy wiekszej ilosci jest sens bo dalej sa szanse na ciaze. Ale przy 3 ja bym sie mocno zastanawiala czy to ma sens bo szanse sa duzo mniejsze a koszty sa niemale.
My zamrozilismy 8 komorek i mam nadzieje ze w razie potrzeby przy rozmrazaniu zostana nam 4 do zaplodnienia.
Ale wiadomo, kazdy ma swoje wlasne opinie itd. Tylko kliniki o tym nie mowia, naciagaja przez to troche na kase a potem pary sa zawiedzione. I uwazam ze warto wiedziec o tym bo czasem szkoda mrozic i lepiej do nowej procedury juz podejsc. My zakladalismy ze nasze minimum do mrozenia to 4 komorki ale bardzo dobrej jakosci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 15:22
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Sisska wrote:Yuki
Młodamezatka
Ova, agaguska
Gratulacje dziewczyny ❤️
Lily
Jak się czujesz?
Dziekuje. Jest lepiej, wracam do zywych. Moge tez juz jesc:-)
U mnie na 6 komorek 5 zaplodnionych. Hodowla bedzie do 5 doby. Modle sie o nie. Strach paralizuje. Nie wiem czy nie zrezygnuje z czytania forum bo nakreca to moj strach. -
Mlodamezatka wrote:Dziekuje za wsparcie 💚 nie jest latwo. Z natury tez jestem raczej pesymistka. Ale staram sie mocno wierzyc w kropka. Dzis czytalam mu Lokomotywe Tuwima. Moze to cholernie glupie sie wyda ale tylko w ten sposob jestem w stanie jakos pozytywnie myslec i starac sie przyciagnac kropka do siebie, zeby zostal.
Dzis mnie okropnie pachwiny ciagna. Mialam zrobic dopiero bete w 10 dpt ale nie wiem czy tyle wytrzymam. Mocno zastanawiam sie nad testem do zrobienia w 7 dpt - to tak jakby w 12 dpo. Ale jeszcze zobacze. Nie chce sie niemilo zawiesc.
Jesteś niesamowita z tą Lokomotywą! 😊 Z taką mamusią każdy Kropek na pewno chciałby zostać 🙂Jestem za tym, aby korzystać z różnych sposobów, aby pomóc sobie przetrwać ten czas oczekiwania i myśleć pozytywnie 🌞 Ja mam jutro 8dpt i robię betę. Dziś zaczął pobolewać mnie brzuch jak na okres, który powinien przyjść pewnie tak jutro/pojutrze...zobaczymy, czy los mnie zaskoczy... -
AnkaStaranka wrote:Jesteś niesamowita z tą Lokomotywą! 😊 Z taką mamusią każdy Kropek na pewno chciałby zostać 🙂Jestem za tym, aby korzystać z różnych sposobów, aby pomóc sobie przetrwać ten czas oczekiwania i myśleć pozytywnie 🌞 Ja mam jutro 8dpt i robię betę. Dziś zaczął pobolewać mnie brzuch jak na okres, który powinien przyjść pewnie tak jutro/pojutrze...zobaczymy, czy los mnie zaskoczy...
Trzymamy zatem kciuki za betę ✊🏼🍀AnkaStaranka lubi tę wiadomość
InviMed Wrocław 🍀
9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
25.03 - Maleństwo 1,8 cm
28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻🍼
Podejście nr 2 ♥️
5.12.2023 - transfer ❄️🍀
6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
Mamy ❄️
-
Lilly_e wrote:Ja otrzymalam informacje, ze na wszystkie pobrane komorki 8 bylo dojrzalych, dobrze rokujacych.
Nasienie wedlug embriologa wcale nie takie zle jak pokazywaly wyniki-cyfry. Lekarz mnie uspokoil bo powiedzial ze skoro embriolog oswiadczyl ze komorki dobre-dojrzale- to tak jest. Mam byc dobrej mysli.
Za to ja mam skutki uboczne punkcji. Weekend wyjety.... Obrzek, trudnosci z wyproznianiem- jakomkolwiek, uczucie glodu a po jednym kesie wstret do jedzenia, uczucie przejedzenia, bol zeber, plecow, ciagniecie w okolicach intymnych. Boje sie ze stan zapalny mam... Oszalec mozna.
To masz mniej więcej tyle komórek co ja (mi pobrano 7), zapłodniło się skutecznie 5, do blastki dotrwały 2. Jak czytam fora widzę jednak, że jest różnie u dziewczyn z efektami końcowymi. W każdym razie, uważam, że 8 to bezpieczny wynik. Przykro mi z powodu Twoich dolegliwości po punkcji...😔 -
Sisska wrote:Właśnie dzwonili, było tylko 6 komórek prawidłowych z tych wszystkich pobranych. Liczyłam, że jednak na 18 pęcherzyków będzie więcej dobrych. No ale trudno. Do dnia dzisiejszego na 6 zapłodnionych wszystkie 6 przetrwało, hodujemy do 5 doby i dostanę telefon wtedy ile zostało się utrzymało. I mam się zastanowić po ile mrozimy, w razie gdyby wszystkie przetrwały, czy pojedynczo czy podwójnie.
Lily współczuję.. Ja tylko sobotę miałam najgorszą. Od wczoraj to tylko taki ból jajników przy sikaniu, wstawaniu itp, denerwujący ale do wytrzymania. Może skontaktuj się z klinika? Przepisali Ci jakieś leki? Ja mam mnóstwo tego do brania plus zastrzyki.
Sisska, 6 zaplodnionych to jest ok wynik, powinny jakieś dotrwać do końca. U mnie mniej, bo 5 skutecznie się zapłodniło i do blastki dotrwały 2... Bedzie dobrze ✊✊ -
Ova wrote:Dziewczyny!!! Ja po pick-upie.
Miał być 1 a są 2.
Ja wiem, że to jeszcze nie jest pełen sukces .
Ale bałam się, że nie będzie w ogóle.
Więc mam olbrzymią ulgę!
Na pewno trzmałyście kciuki i to też dzięki Wam
Super Ova👍, bardzo się cieszę ! 😊Ova lubi tę wiadomość
-
agaguska wrote:Dziewczyny pochwaliłam się już na innym temacie ale muszę i tu 😀 jestem 7 dpt a oto test:
https://zapodaj.net/76896b13175ac.jpg.html
Oczywiście poleciałam już na betę, wynik będzie po 14
Widać drugą kreskę ewidentnie! Super, jesteś pierwsza na tym forum z takim wspaniałym obrazkiem! 👍😊 trzymam kciuki, żeby wynik się utwierdzał a Kropeczek zadomowił u Ciebie na dobre 😊✊
P.s. masz jakieś dolegliwości? Miałyśmy transfer tego samego dnia, ja na betę idę jutro, dziś pobolewa mnie brzuch jak na okres -
Pozostaje tylko czekać do 5 doby i informacji ile zostało.
Tak z ciekawości, dziewczyny już po transferze, jakie leki dostałyście i ile mniej więcej wyszło Wam za nie? Ile płaciłyście za mrożenie zarodków? Gdy się mrozi każdy osobno to chyba wiekszy koszt wychodzi? -
AnkaStaranka jeżeli chodzi o objawy to czułam taki jakby ucisk jakby od lewego jajnika i lekki ból jak na okres, a i ciągle mi się coś przelewa w brzuchu. Piersi nie bolą nic a nic a zawsze bolały na tydzień przed @.
Dla porównania w ciąży biochemicznej nie miałam bóli okresowych a piersi bolały mnie tak że nie mogłam stanika założyć.
Sisska jeżeli chodzi o mnie to doktor nie kazał mi brać żadnych leków nawet luteiny. Koszt mrożenia zarodków w mojej klinice to 600 zł a roczne przechowywanie 450 zł. Koszty są stale bez względu na to ile jest mrożonych i czy pojedynczo czy po kilkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 21:05
AnkaStaranka lubi tę wiadomość
Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
Dziś mój 8dpt. Zrobiłam rano sikańca i nic. Tylko jedna smutna kreska. Darmo wypatrywałam czegokolwiek w drugim polu. Nawet cienia cienia nie było. Idę teraz na betę bez jakiejkolwiek nadziei już 😔
P.s
Sisska ja po transferze brałam progesteron (Crinone), za 2 opakowania zapłaciłam coś ok. 300 zł -
U mnie jest napisane na stronie mrożenie zarodków od 550 zł.. Czy pewnie im więcej tym drożej. Ale jak znajde siłę to zadzwonię i dopytam jaka cena, na razie to znów się źle czuje eh, myślałam, że będzie już tylko lepiej a tu znów coś.
Anka trzymam kciuki za betę, może jednak coś się tam szykuje tylko test nie pokazał! Mi kiedyś test pokazał wyraźna kreskę przy becie 2.. Także lepiej się miło zaskoczyć betą niż nią rozczarować po pozytywnym teście. -
AnkaStaranka test o niczym nie świadczy. Czekamy na wynik bety 🥰Starania od 10.2017
I IUI luty 2020- cp
II IUI kwiecień 2020- bhcg 0
III IUI maj 2020- bhcg 0
In vitro:
punkcja grudzień 2020 IMSI+ fertile chip: 5 blastocyst i 4 oocyty, hiperstymulacja
I transfer ❄️ 4AA 25.01.21- cb
II transfer ❄️ 3AA 01.03.21- 6t4d 💔
III transfer ❄️ 3AA 14.06.21- bhcg 0
IV transfer ❄️❄️ 2/3BB 23.08.21 (scratching endometrium, intralipid, neoparin, encorton)
9 dpt bhcg- 72
11 dpt bhcg-194
14 dpt malutki pęcherzyk
35 dpt jest serduszko i 1.42 cm maleństwa 😍
10 tydzień 3.3 cm
13 tydzień 7.19 cm dziewczynka? 🤭
16 tydzień harmony- zdrowa córeczka 🥰
11.05.2022- nasz cud Igunia już jest z nami 😍 -
AnkaStaranka wrote:Mam wynik bety < 0,1 mIU/ml 😪
Bardzo mi przykro! 😭AnkaStaranka lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
AnkaStaranka wrote:Mam wynik bety < 0,1 mIU/ml 😪
Anka, strasznie mi przykro.
Jakie to niesprawiedliwe.
Trzymaj się dzielnie i nie poddawaj. 🍀AnkaStaranka lubi tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6