In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nie dziękuję! Łzy szczęścia 😊 może uda się mi jutro jednak skoczyc na betę, tylko nie będę miała jak później sprawdzić przyrostu. No ale nigdy nie miałam takich kresek na teście. Zawsze się pod światło dopatrywalam. Jestem mega szczęśliwa 😊 ale z rozwagą bo to tylko test. Jak beta będzie ładna to już będzie radość na 💯 😊
Ewkamewka, Ana87, Yuki, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Sisska wrote:Jeszcze nie dziękuję! Łzy szczęścia 😊 może uda się mi jutro jednak skoczyc na betę, tylko nie będę miała jak później sprawdzić przyrostu. No ale nigdy nie miałam takich kresek na teście. Zawsze się pod światło dopatrywalam. Jestem mega szczęśliwa 😊 ale z rozwagą bo to tylko test. Jak beta będzie ładna to już będzie radość na 💯 😊
Ogromne gratulacje 😘Sisska lubi tę wiadomość
-
Sisska wrote:Jeszcze nie dziękuję! Łzy szczęścia 😊 może uda się mi jutro jednak skoczyc na betę, tylko nie będę miała jak później sprawdzić przyrostu. No ale nigdy nie miałam takich kresek na teście. Zawsze się pod światło dopatrywalam. Jestem mega szczęśliwa 😊 ale z rozwagą bo to tylko test. Jak beta będzie ładna to już będzie radość na 💯 😊
Sisska lubi tę wiadomość
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Sisska wrote:Nie wierzę. Boję się w to uwierzyć.. Ręce mi się trzęsą, łzy same płyną..
https://naforum.zapodaj.net/25ad6cead57c.jpg.html
Sisska super Gratuluję 💪😍🤩 A kazałaś nie czekać od rana...a tu proszę! Baaardzo się cieszę -
Yuki wrote:Sisska super Gratuluję 💪😍🤩 A kazałaś nie czekać od rana...a tu proszę! Baaardzo się cieszę
Przebudziłam się, bo miałam sen, że szłam do łazienki robić test i mama mnie przyłapała i wiedziała co chcę zrobić a ja jej nie chciałam powiedzieć prawdy 😂🙈 i otwieram oczy i wyskoczyłam z łóżka żeby lecieć na test 😅AnkaStaranka lubi tę wiadomość
-
Proroczy sen Mama zawsze wie lepiej
A moja silna wolna zaczyna słabnąć i zastanawiam się kiedy najwcześniej mogę zrobić betę 😂 ile dni po transferze najwcześniej ;p -
nick nieaktualnySisska wrote:Jeszcze nie dziękuję! Łzy szczęścia 😊 może uda się mi jutro jednak skoczyc na betę, tylko nie będę miała jak później sprawdzić przyrostu. No ale nigdy nie miałam takich kresek na teście. Zawsze się pod światło dopatrywalam. Jestem mega szczęśliwa 😊 ale z rozwagą bo to tylko test. Jak beta będzie ładna to już będzie radość na 💯 😊
Super! Gratulacje! Trzymam kciuki!Sisska lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 🥰 ale na razie na spokojnie, to tylko test 😊 jeśli będzie ładna beta to wtedy będziemy świętować 😊
Yuki ja tak samo się zastanawiałam ale właśnie kiedy mogę test zrobić najszybciej, jakbym wczoraj zrobiła to pewnie też już by coś było widać 😊 -
Dzień dobry, czy można tutaj do Was dołączyć?
Moje pierwsze in vitro w trakcie.
Nie będę opisywać długiej historii, ale w skrócie.
Pierwsza stymulacja po ivf w marcu 2021, 16 jajeczek
12 oocytów
7 zarodków w dniu 3
3 blastki w dniu 5 (2 dodatkowe czekały do 7 dnia, ale zdegenerowały )
blastocysty są jednak średnie bo 5ca, 5bc i 5 cb i teraz jestem zmartwionkiem, bo nie dość, że tylko 3 to jeszcze ta jakość (chociaż "piątki" to ponoć dobre).
Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich Waszych historii, ale dołączam do grona ivf pierwszy raz w 2021
Przytulam nas wszystkie
PS. Wszystkie poszły do mrożenia i dzisiaj się dowiem w którym cyklu transferek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 10:56
alimak1408, Yuki lubią tę wiadomość
-
Sisska wymyśliłam, że w sobotę będzie 7dpt to pojadę na betę jak coś będzie miało być to już jakiś minimalny przyrost do tego czasu powinien być.
Yoasiaa witamy i powodzenia Masz fajną ilość zarodków, więc na pewno któryś z nich zostanie z Tobą na dłużejSisska, Yoasiaa, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wrzucam krótkie, bieżące podsumowanie tego co się tutaj dzieje. Jeśli chcecie coś dodać to działajcie Jeśli kogoś przeoczyłam to 🙏
Yoasiaa zamrożone zarodki, 07.04 wyznaczenie daty transferu
Sisska pięknie osikany test, 08.04 beta?
AnkaStaranka
Yuki 03.04 transfer, beta?
Ova wdraża plan B
Jas 14.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Ana87 09.07 wyznaczenie daty transferu
Zielone.Slońce przygotowanie do IUI, jeśli się nie uda to zaczyna IVF
Stokrotka 86 3 zamrożone zarodki
CzeresniowaMama transfer? 3 zamrożone zarodki
Koniczynka28 transfer? 9 zamrożonych komórek
paulity leczenie pasażerów na gapę
Bombka przygotowanie do IUI, jeśli się nie uda to zaczyna IVF
Tycha2201 ?
Yoasiaa, Ana87, Sisska, Jas, AnkaStaranka, Ova, Bunia2 lubią tę wiadomość
-
Mnie możesz dopisać. Długi protokół, narazie biorę antyki i gonapeptyl . jestem po trzech inseminacja i to kije pierwsze invitro
Yuki lubi tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
nick nieaktualnyYuki wrote:Dziewczyny wrzucam krótkie, bieżące podsumowanie tego co się tutaj dzieje. Jeśli chcecie coś dodać to działajcie Jeśli kogoś przeoczyłam to 🙏
AnkaStaranka
Ova wdraża plan B
Jas 14.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Tycha2201 ?
mnie także możesz dopisać
tak naprawdę początek drogi, maż złe wyniki nasienia, w trakcie wykonywania badań do invitro.Yuki lubi tę wiadomość
-
Yoasiaa wrote:Dzień dobry, czy można tutaj do Was dołączyć?
Moje pierwsze in vitro w trakcie.
Nie będę opisywać długiej historii, ale w skrócie.
Pierwsza stymulacja po ivf w marcu 2021, 16 jajeczek
12 oocytów
7 zarodków w dniu 3
3 blastki w dniu 5 (2 dodatkowe czekały do 7 dnia, ale zdegenerowały )
blastocysty są jednak średnie bo 5ca, 5bc i 5 cb i teraz jestem zmartwionkiem, bo nie dość, że tylko 3 to jeszcze ta jakość (chociaż "piątki" to ponoć dobre).
Niestety nie jestem w stanie przeczytać wszystkich Waszych historii, ale dołączam do grona ivf pierwszy raz w 2021
Przytulam nas wszystkie
PS. Wszystkie poszły do mrożenia i dzisiaj się dowiem w którym cyklu transferek.
Yoasiaa, cieszymy się, że dołączyłaś i cieplo witamy 🙂 ja dołączyłam do wątku w styczniu a wczoraj dowiedziałam się, że jestem pierwszy raz w życiu w ciąży, po kilku latach bezowocnych starań. Tu niemożliwe staje się możliwym 🙂🍀 -
Yuki wrote:Dziewczyny wrzucam krótkie, bieżące podsumowanie tego co się tutaj dzieje. Jeśli chcecie coś dodać to działajcie Jeśli kogoś przeoczyłam to 🙏
AnkaStaranka
Ova wdraża plan B
Jas 14.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Tycha2201 ?
My wracamy do domu z 🐣🐣 na pokładzie.
2*4AB. Mamy jeszcze 2 blastki zamrożone.
Betę robię po 10 dniach 17.04 🍀🍀
Będzie dobrze!Sisska, Jas, Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-
Yuki wrote:Dziewczyny wrzucam krótkie, bieżące podsumowanie tego co się tutaj dzieje. Jeśli chcecie coś dodać to działajcie Jeśli kogoś przeoczyłam to 🙏
AnkaStaranka
Ova wdraża plan B
Jas 14.04 USG
Magdalena35 3 zarodki
Tycha2201 ?
Dziękujemy Yuki za podsumowanko🤗 i trzymamy kciuki za Twoją betę 🙏✊✊Yuki lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć.
Staram się o dzidziusia już ponad 4 lata, mam za sobą 3 procedury in vitro.
Obecnie jestem w trakcie 3 procedury, miałam podaną jedną pięciodniową blastusie - obecnie 8dpt.
Jest to mój pierwszy transfer - przy wcześniejszych procedurach zarodki się zatrzymywały, i nie było co podać.
Moja przygoda w tym naszym świecie starań trwa już jakiś dłuższy czas, czytałam dawniej różne fora ale nigdy się na nich nie wypowiadałam. Ostatnimi dniami powróciłam do czytania i szukania informacji na forach, spowodowane to było tym , że od kilku dni lekko plamie i odchodzę od zmysłów - nie jest to jednak takie plamienie jak zawsze - ale jednak gdzieś tam w głowie kotłują się myśli, że pewnie się nie udało..
Czytając tak, postanowiłam że założę konto bo wiecie jak to jest napawano wszyscy w koło albo mają dzieci albo jeszcze ich nie chcą. A ja czuje się wśród nich jak odmieniec ech, ciężko się też wygadać bo wiem że wiele z nich chce mi mega pomóc jednak wiem, że do końca nie wiedzą co w takiej sytuacji czuje każda z nas.
A czytając forum czuje się jak wśród swoich
Ech musiałam to napisać bo dzisiaj mam dzień doła i mniejszej nadziei.
Kibicuje każdej Z WAS !!!Ewkamewka, Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
-niepłodność idiopatyczna-
Pierwsze IVF
0 zarodków - wszystkie się zatrzymały
Drugie IVF
0 zarodków - wszystkie się zatrzymały
Trzecie IVF - zmiana kliniki
10 zapłodnionych komórek, 3 zarodki w 3 dobie ❄, 2 blastki 5 dniowe ❄, 1 blastka 6 dniowa ❄.
30.03.21 - transfer 1 blastki 5dniowej -
Oczywiście, dopiszę 😊
Koniczynka bardzo mocne kciuki 💪 niech kurczaki się zadomowią 😊
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Cześć,
Też do was chętnie dołączę. Jestem tyle co po moim drugim kriotransferze 5d ❄️ z embrioglue po scratchingu endometrium - niestety nie powiódł. Wynik bety < 0,1 mIU/ml (9dpt 5dniowej blastocysty). Odstawiłam już leki i czekam na kolejny cykl. Myślę, że następny będzie już z Accofilem zw na problemy immunologiczne. Póki co radziłam sobie z wszystkim sama, ale wsparcie się przyda. 🙂
Pozdrawiam wszystkie walczące o marzenia!Ewkamewka, Ova, AnkaStaranka lubią tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉